Автоимунен тиреоидит на Хашимото (7)

• 92 799
  • 752
  •   1
Отговори
# 165
Аз отдавна пък не съм наминавала да ви видя, ама ми домъчня за птица, та рекох да се отчета тук. После не се знае кога пак ще имам време да се отчета. Mr. Green

Мерси, мерси Blush newsm56, ама сега ще те изядат другите, че само за мен питаш Mr. Green И без това нещо сме напушени, откак настъпи жегата. Интересно какво ще правим като стане 40С+. Тогава ще закривам темата, още от сега предупреждавам, да си знаете. Да няма после "ама що така" и хър-мър Grinning

Амиии, аз таковаа.....с другите не се познавам и затова! Blush Blush
Иначе, те жегите не са почнали още, ама и аз се зпозкарах с целия свят миналата седмица Mr. Green Но си го обяснявам с ПМС Whistling

# 166
Здрасти Melisita, значи не се познаваме вече, така ли ?  Crossing Arms  Hug

На мен ми е много добре,откакто се затопли,най-накрая и аз да се стопля,че тази зима как не умрях от студ не знам.
мерри, здрасти , къде се изгуби? Аз също всяка зима си мисля, че няма да издържа до края и ще пукна от студ  Crazy Hug

А иначе сега в жегите пак съм зле  Tired, само в къщи на хладно - бива. Ама се чудя, откога и от топло и горещо ми става лошо, преди не беше чак така  Outta Joint

Klemi, аз ще съм до теб на плажа, но с един космополитън, благодаря  Heart Eyes
Птица, идваш ли и ти ?    bouquet  Няма да се пържим на плажа, а ще сме на сянчица под чадърче   Hug

# 167
Здравейте! нова съм тук. Откриха ми завишени МАТ - 600 и ТАТ - 505. ТSХ е в норма. Все още не с ами направили ехография и хормонални изследвания, но не се чуствам добре. А това, което най-много ме безпокои е мога ли при тези стойности да забременея и да родя нормално дете?! Ако знаете нещо пишете - предварително благодаря!

# 168
Аз отдавна не съм писала при вас, но да се запиша, че да ви следя по-лесно.Иначе нищо ново, пия си лекарствата и чакам с нетърпение края на месеца,че да си направя пак изследване на хормона.

# 169
Здрасти Melisita, значи не се познаваме вече, така ли ?  Crossing Arms  Hug

Хехе, познаваме се до колкото може да се каже Mr. Green Но просто не съм много редовна тук и си мислех, че едва ли някой ме е запомнил Blush
Аз ще ви се отчитам другия месец - тогава съм на преглед и изследвания на TSH и T4. Wink

# 170

Здравей и добре дошла! В групичката има доста момичета, забременели с тази диагноза, изкарали успешна бременност и родили здрави и прави деца Peace
По-малко се притеснявай, повече си слушай доктора (намери си добър!) и всичко ще е наред! 

# 171
Моля да ми обясните всичко свързано с имуновенин и приложението му при ТАТ+МАТ много завишени. Бях го засичала понятитео препарат 'имуновенин' за автоимунни състояния като артрит, но реално действа ли, какви схеми, цени? и т.н.
Ето това е един от постовете ви в които засякох имуновенин че ползвате.
Цитат
.◦♥Toche♥◦.
Re: Автоимунен тиреоидит на Хашимото (7)
« #83 Понеделник, 11 Май 2009, 11:12 »   
--------------------------------------------------------------------------------
....
В петък ще правя контрола на антителата, защото вливам имуновенин и сега ще дойде момента на истината да видим това чудо дали е подействало при мен. 
....

Ами кои други препарати са за премахване на антителата ТАТ+МАТ, цефазел и кои др. да прочета в какви схеми, колко действително премахват антителата.

Става въпрос за жена на 55 г. с изключително високи TAT около 960 и МАТ около 600 ..сега не ги помня кое кое беше.
Има ехографска находка на шия - предполагаем щитовиден възел, а този възел вероятно още преди година се виждаше на рентгенова снимка за бели дробове ..просто снимката хващаше и част от шия, и там се виждаше неудачно черно петно върху логичната картинка на шийните прешлени, сега ме е яд че смешниците дпктори никой не обърна внимание и дори се допитвах с някой доктор и той ми беше отговорил -'щом ренгенолога не е разчел значи е нищо', ех да ама ето на че се оказва възел. Знаем че черно петно на рентгенография е лошо.

Хора които имате щитовидни възли, кажете вие случайно да сте попадали така на рентгенография и да ми кажете дали е било черно петно. Да ми кажете които сте с щ.възли дали сте ги биопсирали за хистология ..и как къде каква цена.

Иначе това с което аз бих допринесла в темата е: Преглед при ендокринолог в частен център ДКЦ Грийнберг София беше на цена около 19 лв, ехография на щитовидна жлеза(може и без таксуване на преглед) само ехография пак около 19 лв, което за доста от кандидатките за хашимото може да им се види добра оферта. Аз си врътнах една ехо януари и си регистрирах 3 сантиметровият ми лимфен възел като се помолих и се таксувах само 'ехо щ.жлеза' пък той лимфа разбира се е извън жлезата.

Аз обаче искам да ми посочите имена и телефони, на ендокринолози които приемат с талони на здравната каса и без талони - тогава съответно цена.
Някъде из форумите се спрягаше че 'ендокринологията е във фалит ...че от март искат за опериране на възел доплащане от пациента върху касата 700 лв' и се препоръчваше да не ходят там?!?!
Сега от вас научих че еднокринологията вече се намира в Майчин дом на 13-ти етаж ли?

И вярно ли е, че сега като е лято сега нямало да изследват ТСХ и един който и да е Ft3 / Ft4 ..'защото не се изследвали лятото хормони'.
На моята позната която сега й предстои да ходи по ендокринолози с тези ТАТ+МАТ и щ.възел дали ще й откажат да се мерят хормони по каса
, защото аз съм много изнервена че домакинството ни всичко си плащаме в изследвания и консултации като първите задръстеняци, само нас ли ни правят на луди лекарите ..да не сме богаташи ..250лв среден доход на член от семейството а само мойте за миналата година изследвания ми бяха над 4 заплати.

Sad  'погребална здравна система'

# 172
n, за имена и телефони погледни първия пост на първа страница. Тези, които знаем, сме ги написали там.

Завишените антитела не са нещо фатално, не са плаши чак толкова.  И по-високи сме виждали в темата. И рядко влизат в норма антителата. Обикновено за сваляне на антителата някои лекари предписват селен и аспирин протект.

Изчакайте си прегледа при ендокринолог. Необходим е талон от личния. При преглед с направление от личния, ендото ще ви даде направление за изследване на хормоните. Ако отидете на частно, и изследванията ще са платени.

Въобще, по-спокойно го давайте. По принцип повечето заболяваня на щитовидната са хронични и търпят изчакване.
Какви оплаквания има всъщност твоята близка?

Последна редакция: чт, 14 май 2009, 20:23 от птица

# 173
Още един въпрос, моите хора ще може да си искат от лична лекарка едва след  седмица талон за ендокринолог, дотогава може ли превантивно нещо да се пие за намаляване на антителата и за намаляване на имунните потенциали които вероятно са в основата на всичките проблеми. Примерно разрешено ли е да пие по 1/4 (четвърт) таблетка разтворим аспирин с витамин Ц вечер? по принцип е чувствителна към аналгетици, някога от аспирин неразтворим имаше епизоди на кръвохрачене а друг път от парацетамол обрив.
Много моля снешно за отговор

# 174
Благодаря ти за утехата, птица! Много ме окуражиха твоите думи! А за добър лекар смятам да потърся някои от тези, които вие вече сте споменали в темата и да започна някакво лечение!

# 175
птица, ами аз моля за по-конкретно лично препоръчване към кой специалист да се обърнем. Така изредени имената в началото ще ми отнеме време да проуча кой доктор на 'какъв кеф е', и забелязах че почти всеки доктор сте посочили и частният му кабинет, което ме подтиска - пак ще се искат космически 30-50 лв за консултации като ни счупят нервите с лъжи какво 'не поемала здравна каса' така че 'виж пациенте, ела на частния ми кабинет'.

# 176
  • София
Момичета, благодаря за отговора, радвам се, че пишете редовно и има обмен на информация във форума.

Бях днес при Тодорова отново и ме прати за изследвания в  болница в Плевен? т.е да си пратя кръв там за исзследвания, защото МАТ-а ми е от две лаборатории в два последователни дни тотално различен 1000 и 34. Някой правил лиси е там изследвания?

Някой имал ли е такива разлики в исзледванията?

n, не се притеснявай, анителата не се смъкват толкова лесно , за да се вземат лекарства за 10-20 дни и да ти мине, а и не е страшно, аз съм с МАТ 600 от 2 години и само с Еутирокс не може да се смъкне, затова и ходя при Тодорова, но явно пак няма резултат.

Момичета, ако не се планира бремемнност на какво точно влияят завишените антитела?

Лека вечер

# 177
Афектирана си, успокой се Hug
Първо, ти не даваш информация откъде си, как да ти кажем при кого да отидеш?
Второ, въобще информацията , която даваш, е малко. Какво точно й е на твоята близка, как се чувства, какви са оплакванията, защо сте изследвали антитела и ехография, а хормони не?
Трето, как точно да ти кажем при кого да отидете, като всяка от нас си ходи при различен доктор и сме доволни от различни. В списъка сме посочили доктори, от които по принцип са доволни момичетата. Така че плюеш в пазвата, стреляш напосоки и отиваш при някого.

Единствено за Тодорова мисля, че отпада във вашия случай, тя работи с млади жени, целящи забременяване и успешна бременност. При вас случаят не е такъв.
За Централната ендокринология обикновено се чака. Записва се час предварително, обикновено за следващия месец, като гледам как сте под пара, значи и това отпада.
Аз лично си ходя при кварталната ендокриноложка.

Моят съвет е и вие да направите точно това. На първо време ви трябва точно талон за изследване на хормоните, който се взима от личния вече. Или талон от личния за ендокронолог - посещение при ендокринолога - талон от него за хормони - изследване - с резултатите пак при личния или ендото, зависи кой ви е изпратил. По-нататък вече зависи от резултатите.
Като се види какво и що, ако (АКО!) наистина има сериозен проблем, мисля, че колкото и да не ти харесва, ще дадете 20-30 лв за някое светило. Но съм почти сигурна, че нещата са съвсем рутинни, докторът ще й предпише лекарство и ще ви каже да се явите на контрола след месец-два.

За майка ти ли става дума?

А, и още сме далеко от лятото, спокойно. Всичко изследват Peace

Последна редакция: чт, 14 май 2009, 20:55 от птица

# 178
запис и от мен!!!
тъй като утре няма да мога да пия кафето си с Вас изпращам това, за да го прибавите към бонбоните  Wink

поне е диетично Mr. Green и действа слабително

# 179
Добро утро на всички.
Вчера цял ден бях по разходки и пазар с бебето и колко много сте изписали...
Радвам се и на плодовете и на бонобоните и на кафето-благодаря.
Решила съм обаче по-малко да съм болна.Хашимото,микроаденоми чакаме и ядреномагнитен резонанс-абе я да си гледат работата.Става ми лошо и ми тръпнат ръцете и имам сърцетуп ама като имам ми минава.Записах се на танци,ходя по фризьори и смятам да правя още много неща хич няма да си седя вкъщи и да цикла.А и йога добре ще ми дойде Simple Smile

n др.Темелкова от ендокринологията в мед.академия работи със здр. каса ама се чака.Ама то навсякъде се чака.9516996/528.Разбирам ,че си ядосана ама в нашата мила родина ,затова сме толкова болни щото ни е страшна оправията.Пожелавам всичко да се оправи и да намерите доктор.Понакога и неизвестните лекари са чудесни специалисти.Аз родих при една такава младичка пък не се отделяше от мен.Така, че по-спокойно и успех.

Слънчев ден на всички и много разходки  newsm51

Общи условия

Активация на акаунт