Банята,10та тема

• 72 795
  • 527
  •   1
Отговори
# 165
.......
Здравей mamanin,специално от мен и моя приятел една голяма  Hug за хубавата статия ,мн ни помага.Ако имаш нещо подобно за малка стая ,може ли на лична.Виждам че си наясно с тези неща и просто не знаех кой да помитам.Един малък въпрос по междодругото,искаме да боядисаме едната стена на хола,зад секцията в червено.Та се питах,да боядисам ли цялата стена до горе или да оставя 20 см бяло от горе ,така поне сам виждала. Кой вариант е по-добър ,за да направи стаята по-висока и да не я захлупва?

А банята ни,пада се като погледнеш чертежа дясната,по -малката с размери 2,86 см.

Embarassed Радвам се, че помагам!
Aми ние засега отлагаме по-голям ремонт на жилище и затова имам тясна специализация само в баните  Grinning

Но това, което мисля е, че би трябвало да е като с баните Simple Smile  - ох, сетих се за оня виц за онзи дето само за краставиците си говорел, щот тва си знаел Simple Smile - та ако таванът е по-светъл от стените, това го повдига оптически.
А специалистите твърдят същото и за използването напр. на разните там молдинги (тва така ли се казва и на български  newsm78) - т.е. тези бордюри по тавана, които могат да бъдат гипсови, стереопорни дори май и под. - та ако има такъв бордюр в цвета на тавана - това също го "повдигало"...
Райетата дато десен на тапети или боя също увеличават височината.
Знам също, че е хубаво пердетата да идват от тавана, т.е. възможно най-високо, а не напр. да са на висящ корниз под тавана.
Като цяло декорации в горната част на стените - т.е. напр. закачаш картините/снимки/рафтове по-високо, по-близо до тавана.
Също по възможност по-тесни и високи мебели ако ще има такива.
Много е важна и светлината - трябва да е много светло навсякъде, да се включат и различни степени на осветление, както и повече осветени кътове (да не се получават тъмни ниши).
Срещала съм и нщ като онлайн програмки за оцветяване на разни помещения (предварително зададени), за да може човек да си представи по-добре.... ама не помня къде, но мога да потърся

Та така....

Редактирам: Видях "Köln" и ти пращам на немски: http://www.camphausen.de/63,0,farbe-und-raum,index,0.php

Zdravei mamanin,ne iskam da te pritesniavam mn,no uspia li da namerish programata za ocvetiavane? Simple Smile

# 166
  • София
Здравейте момичета,
пускам ви проекта ни за банята, но не се смейте, правила съм го сама на фотошопа и е мноооого дървен, но онагледява горе-долу как ще ни бъде подредбата на плочките.
цък
И тук следват поясненията, защото скицата е доста абстрактна  Joy шкафа с мивката ще е веднага в дясно от вратата върху светлите плочки. Моноблока ще е там, където са двата реда оранжеви плочки. Душ пространството е в ляво от вратата, в оранж. Имам и вариант с елементите, но нека не ви разсмивам повече, че са меко казано наивистични. Пускам да добиете представа как горе долу ще са разположени плочките. Казанчето ще е вградено и майсторите казаха, че ще го вкарат в стената, така че няма да има излизане на пред. Ние купихме най-тънкото възможно на Геберит, мисля че е 8 см. дебелина, така че да няма проблеми с вкарването в стената. Душ пространството ще бъде оградено с параван с плъзгащи се врати. Това е  Hug

# 167
Здравейте момичета,
пускам ви проекта ни за банята, но не се смейте, правила съм го сама на фотошопа и е мноооого дървен, но онагледява горе-долу как ще ни бъде подредбата на плочките.
цък
И тук следват поясненията, защото скицата е доста абстрактна  Joy шкафа с мивката ще е веднага в дясно от вратата върху светлите плочки. Моноблока ще е там, където са двата реда оранжеви плочки. Душ пространството е в ляво от вратата, в оранж. Имам и вариант с елементите, но нека не ви разсмивам повече, че са меко казано наивистични. Пускам да добиете представа как горе долу ще са разположени плочките. Казанчето ще е вградено и майсторите казаха, че ще го вкарат в стената, така че няма да има излизане на пред. Ние купихме най-тънкото възможно на Геберит, мисля че е 8 см. дебелина, така че да няма проблеми с вкарването в стената. Душ пространството ще бъде оградено с параван с плъзгащи се врати. Това е  Hug

Zdravei super e stanalo,shte mojesh li mi kajesh s koia programa si go pravila,che se litam i ne moga nishto da napravia. newsm78

# 168
  • София
babyrose, написала съм Simple Smile във фотошоп съм го правила в мащаб е. Направих първо всяка една стена по отделно и после ги праснах в перспектива, смешно изглежда, но горе-долу се разбира как ще бъде подредбата

# 169
  • София
Io80,  smile3501!

А какво ста с шкафчето? Дойде ли или още го чакаш?

И ние почнахме ремонта. Ако стане достатъчно хубаво Praynig ще споделя фотоси.

# 170
  • София
Шкафа го чакаме още, ако стане до края на месеца ще съм много щастлива Simple Smile
Още чакаме и част от плочките - декоративните и подовите, което много ни бави. Трябваше да пристигнат тази седмица, но днес ни казаха, че ще пристигнат на 30-ти Sad

# 171
lo80, много добре си се справила с Фотошопа  bouquet
И аз съм фен на оранжевите бани. Нямам тъпрение да покажеш на живо как е. Мислила ли си за фугите? Какъв цвят ще са?

# 172
.......

Zdravei mamanin,ne iskam da te pritesniavam mn,no uspia li da namerish programata za ocvetiavane? Simple Smile

Бях забравила  Embarassed, извинявай...
Както се казва für dich auf Deutsch Simple Smile: http://picario.lucrasoft.eu/site-pqi/?lang=de - това го бях видяла в този сайт: http://www.farbqualitaet.de/deco/Thema_des_Monats/2007-6.htm - също има разни съвети за избора на цвят, съчетаване на цветовете и под.

# 173
  • София
А, момичета, какво ще кажете за фирмите за мебели за баня? Има ли такива които "задължително" да избягвам? Аз ще трябва скоро да поръчвам и гледах, че Амик дават добри цени. Дали някой има опит с тях? Или някои други... Моля споделете!

# 174
Ей страшна си Hug,ще си поиграя тази вечер.
Ще отговоря в същият стил ,макар да съм непоправима националистка и си предпочитам българският. Simple Smile
Vielen Dank  bouquet

# 175
А, момичета, какво ще кажете за фирмите за мебели за баня? Има ли такива които "задължително" да избягвам? Аз ще трябва скоро да поръчвам и гледах, че Амик дават добри цени. Дали някой има опит с тях? Или някои други... Моля споделете!

Нешето шкафче е от "Амик - Интер". За доставаката и срока нямам забележки. Монтажа обаче един приятел ни го направи. Той използва някъква отстъпка там и ни го монтира без парички.
Но тъй като още не живеем в новото жилище (където е и въпросното шкафче) не мога да кажа нищо повече за неговата експлоатация. Ако ти е интересно ето малко снимки - http://evabg.multiply.com/photos/album/8/bathroom

# 176
  • София
lo80, много добре си се справила с Фотошопа  bouquet
И аз съм фен на оранжевите бани. Нямам тъпрение да покажеш на живо как е. Мислила ли си за фугите? Какъв цвят ще са?

Хи-хии, знам аз, че и ти като мен си фен на оранжевите бани Simple Smile Аз също бях харесала твоите плочки, даже ходих специално до един магазин на бул. Бъкстон, за да видя къта на витрината в оранжево Simple Smile
А за фугите..... абе уж съм мислила. Там където е оранж мисля да са оранжеви, а при светлите плочки да е нещо бледо кремаво, май ванилия се нарича този цвят, че светлите ми плочки не са бели, а кремави. При теб как е? Ще ти навестя пак албумчето да видя  Laughing

анасон, аз получа ли си шкафа, веднага ще пиша.

babyrose и да покажеш резултата Simple Smile

# 177
lo80, при нас беше голяма смешка с фугите за банята. Аз исках да са доста по-контрастни и взехме едни почти керемидени. Оказа се, че са твърде изпъкващи. Та керемидения фугир сложихме в кухнята (случай стана, но много добре пасна там, на тъмно кафяви плочки).
И взехме друг цвят, който е между светлите и тъмно оранжеви плочки в банята. Получи се много добре. Sunglasses Незнам дали има смисъл да взимаш 2 цвята за банята. И ето, за да не се мъчиш да ми търсиш албумчето - http://evabg.multiply.com/photos/album/8/bathroom

# 178
Шкафа го чакаме още, ако стане до края на месеца ще съм много щастлива Simple Smile
Още чакаме и част от плочките - декоративните и подовите, което много ни бави. Трябваше да пристигнат тази седмица, но днес ни казаха, че ще пристигнат на 30-ти Sad

Айде стискаме палци, че искаме оригинал да гледаме, а не скици разни Simple Smile, пък било то и фотошопски  Laughing

# 179
Момичета, има ли някоя от вас бяла баня? Днес видях едни бели плочки с много красив фриз и декор в сиво и антрацит. Направо се влюбих в тях. Нашата баня е много малка и ми се струва, че оптически ще се уголеми ако е в бяло. Ама се чудя, как ли ще я поддържам тази баня чиста при 3-ма мъже в къщата? newsm78

Общи условия

Активация на акаунт