Банята,10та тема

• 72 720
  • 527
  •   1
Отговори
# 90
diemma, ето едно предложение и от мен. Банята, която ползвам в момента е подобна и е мн. удобна! http://media.snimka.bg/3006/012266758-big.jpg
Поздравления за mamanin за положения труд   bouquet

моята е същата  Crazy с размери 180 на 180,взехме плочките и се надявам скоро да я почнем  Praynig

Последна редакция: чт, 14 май 2009, 14:37 от Jvd

# 91
Днес идваха да вземат размерите за вратата на банята. Ще търся сега фолио за стъклото. Мисля, че ще стане хубавко.  Flutter

И ще се чувам с майстора да действаме по смяната на тръбите.  Peace

# 92
И на нас ни предстои това лят да направим нашата нова баня,така че с радост ще следя темата.Виждам ,че тук може да се получат мн добри съвети от опит.Пускам  скица ,на банята ни ,има нарисувано разпределение но ако някои има по-добри идейки ,ще се радвам да ги прочета.
Банята на скицата е дясната(другото ще бъде кухничка).Малка е ,така че трябва да се съобразим с това.Като цяло горе долу е 4 м 2. Размерите на банята ни са:като погледнем от към вратата дясна стена -180см, пред нас стената където е изобразена за душ е 90 см,самата чупка е малка 25 см,до нея стената където е нарисувана WC-то е 70 см ,лявата стена с нарисувана мивка е 140 см и стената от лявата страна на врата 80 см.Опитах се да бъда по-ясна ,дано да съм успяла.
Иначе искам да поздравя всички с красивите бани  ,които така практично сте направили.
 Simple Smile
http://www.bgphoto.net/Photos.aspx?UserId=36027&AlbumId=130667
Извинявай, не разбрах коя точно баня да гледам - вдясно на скицата или вдясно на входната врата на апартамента? Simple Smile

# 93
  • София

mamanin, а с каква програма ги правите тези проекти?

# 94
И на нас ни предстои това лят да направим нашата нова баня,така че с радост ще следя темата.Виждам ,че тук може да се получат мн добри съвети от опит.Пускам  скица ,на банята ни ,има нарисувано разпределение но ако някои има по-добри идейки ,ще се радвам да ги прочета.
Банята на скицата е дясната(другото ще бъде кухничка).Малка е ,така че трябва да се съобразим с това.Като цяло горе долу е 4 м 2. Размерите на банята ни са:като погледнем от към вратата дясна стена -180см, пред нас стената където е изобразена за душ е 90 см,самата чупка е малка 25 см,до нея стената където е нарисувана WC-то е 70 см ,лявата стена с нарисувана мивка е 140 см и стената от лявата страна на врата 80 см.Опитах се да бъда по-ясна ,дано да съм успяла.
Иначе искам да поздравя всички с красивите бани  ,които така практично сте направили.
 Simple Smile
Извинявай, не разбрах коя точно баня да гледам - вдясно на скицата или вдясно на входната врата на апартамента? Simple Smile

Здравей mamanin,специално от мен и моя приятел една голяма  Hug за хубавата статия ,мн ни помага.Ако имаш нещо подобно за малка стая ,може ли на лична.Виждам че си наясно с тези неща и просто не знаех кой да помитам.Един малък въпрос по междодругото,искаме да боядисаме едната стена на хола,зад секцията в червено.Та се питах,да боядисам ли цялата стена до горе или да оставя 20 см бяло от горе ,така поне сам виждала. Кой вариант е по-добър ,за да направи стаята по-висока и да не я захлупва?

А банята ни,пада се като погледнеш чертежа дясната,по -малката с размери 2,86 см.

# 95
....

mamanin, а с каква програма ги правите тези проекти?

KitchenDraw

# 96
sofiq-ns  Hug
А с какви рамери е душ кабината?
diemma, душ кабината е с размер 100 / 70. Може да е без поддушово корито, с линеен сифон и параван по поръчка. Така оптимално ще използваш свободното пространство.

# 97
.......
Здравей mamanin,специално от мен и моя приятел една голяма  Hug за хубавата статия ,мн ни помага.Ако имаш нещо подобно за малка стая ,може ли на лична.Виждам че си наясно с тези неща и просто не знаех кой да помитам.Един малък въпрос по междодругото,искаме да боядисаме едната стена на хола,зад секцията в червено.Та се питах,да боядисам ли цялата стена до горе или да оставя 20 см бяло от горе ,така поне сам виждала. Кой вариант е по-добър ,за да направи стаята по-висока и да не я захлупва?

А банята ни,пада се като погледнеш чертежа дясната,по -малката с размери 2,86 см.

Embarassed Радвам се, че помагам!
Aми ние засега отлагаме по-голям ремонт на жилище и затова имам тясна специализация само в баните  Grinning

Но това, което мисля е, че би трябвало да е като с баните Simple Smile  - ох, сетих се за оня виц за онзи дето само за краставиците си говорел, щот тва си знаел Simple Smile - та ако таванът е по-светъл от стените, това го повдига оптически.
А специалистите твърдят същото и за използването напр. на разните там молдинги (тва така ли се казва и на български  newsm78) - т.е. тези бордюри по тавана, които могат да бъдат гипсови, стереопорни дори май и под. - та ако има такъв бордюр в цвета на тавана - това също го "повдигало"...
Райетата дато десен на тапети или боя също увеличават височината.
Знам също, че е хубаво пердетата да идват от тавана, т.е. възможно най-високо, а не напр. да са на висящ корниз под тавана.
Като цяло декорации в горната част на стените - т.е. напр. закачаш картините/снимки/рафтове по-високо, по-близо до тавана.
Също по възможност по-тесни и високи мебели ако ще има такива.
Много е важна и светлината - трябва да е много светло навсякъде, да се включат и различни степени на осветление, както и повече осветени кътове (да не се получават тъмни ниши).
Срещала съм и нщ като онлайн програмки за оцветяване на разни помещения (предварително зададени), за да може човек да си представи по-добре.... ама не помня къде, но мога да потърся

Та така....

Редактирам: Видях "Köln" и ти пращам на немски: http://www.camphausen.de/63,0,farbe-und-raum,index,0.php

Последна редакция: чт, 14 май 2009, 17:14 от mamanin

# 98
Ei strashna si,blagodaria Hug

# 99
Ако имаш време можеш ли да ми помогнеш и за моята малка баня с такава скица?Нещо не ми става,мача се цял следобед със скицата.
пс:аз съм в К?лн,но ново ти ни апартаменче ни е в София
пускам малко снимки от стrоежа,това беше през зимата.

Скоро като ходихме ,вече е добило вид и живот и здраве се надявам да пусна снимчици като го направим.

# 100
Да ви покажа и кухнята, макар и в суров вид: http://www.denica70.snimka.bg/album.php?album_id=377431

# 101
  • София
Да ви покажа и кухнята, макар и в суров вид: http://www.denica70.snimka.bg/album.php?album_id=377431

Много е хубава, особено тъмния цвят с тези фини линии много ми харесва.
Пусни я в темата за кухните.

# 102
Аз пък искам да видя банята на Иля!

# 103
Аз пък искам да видя банята на Иля!

Да бе, кво стана с нея? Simple Smile

# 104
Ако имаш време можеш ли да ми помогнеш и за моята малка баня с такава скица?......

С удоволствие, но да заспят децата Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт