Банята,10та тема

• 72 814
  • 527
  •   1
Отговори
# 360
И аз искам банята ни да  е преобладаващо с бели плочки, само евентуално отгоре фриз, или нещо като идеята на jj okocha
Обаче нямам идея как ще стои това, има ли някъде такива снимки, за да си избера и ориентирам

# 361
Абе хора, полудяла съм направо.
Плочките са избрани, движим се по проект. Тотал - плочки + санитария = 2900 лв. ОК, това е ясно.
Сега почва гадната работа - къртене на старите плочки, мъж ми ще си го прави сам, и ще отнеме мнооого време, за съжаление. После гипскартони, тръби, щрангове и прочие, разместване изход за тоалетна, вграждане на казанче и т.н.
Та, майстора казал, че без къртенето, но цялото ВИК + реденето на плочките ще му струва 1300-1400 лв. Бе, не е ли много бе? По 20 лв. за кв. за редене, ок - това са 400 лв. Ама за ВИК и т.н, верно трудна работа, ама много пари... Не мислите ли?

Последна редакция: ср, 10 юни 2009, 09:33 от Гея

# 362
  • Beyond the Frontiers
Плочките са избрани, движим се по проект. Тотал -плочки + санитария = 2900 лв. ОК, това е ясно.
Сега почва гадната работа - къртене на старите плочки, мъж ми ще си го прави сам, и ще отнеме мнооого време, за съжаление. После гипскартони, тръби, щрангове и прочие, разместване изход за тоалетна, вграждане на казанче и т.н.
Та, майстора казал, че без къртенето, но цялото ВИК + реденето на плочките ще му струва 1300-1400 лв. Бе не е ли много бе? По 20 лв. за кв за редене, ок - това са 400 лв. Ама за ВИК и т.н, верно трудна работа, ама много пари... Не мислите ли?

На мен ми се вижда доста. 800 лв за хоризонтални тръби само в баня. newsm78

# 363
  • София
Ох, че са доста - доста са. Обаче той наяма просто да реди плочките, ще трябва да си направи замазка преди това - замазката, т.е. добрата основа е решаваща за доброто нареждане на самите плочки. А ВиК работата е много скъпа, особено частта с К.  

А дали в тази цена са включени и материалите? лепило и замазка?

# 364
Тва при положение, че му оставим банята без старите плочки, т.е. изчистена и изкъртена до основи. Той да я направи -  това е всчико, разбира се, но на мен ми се струва доста.

В цената не са включени материалите.

# 365
Гея, и за квадрат редене на плочки 20 лв. не са малко. На нас за подмяна на ВИК, но навсякъде - кухня, баня, изходи за перално, ни взеха 600лв. После за монтажа на мивка и тоал. чиния още 100лв. Така че или търсете друга оферта, или се пазарете.
За къртене на  плочки, една стена и др. ни взеха 350лв.

Ето, сега редим паркет, шуменския майстро иска по 20лв. на квадрат, а във Варна тази услуга вървяла 12-15 лв. Късно разбрах, #Cussing out

# 366
Ето снимки и от мен.Вече приключваме с плочките.Лутахме се много в избора на кабина, но накрая решихме да вземем тази в албума...С ограничен бюджет, това можем да си позволим.Харесахме и една друга, няма да споменавам фирма, да не ме заподозрат в реклама, но беше доста скъпа.Наистина човек не трябва да прави компромис с качеството и затова не взехме от съвсем евтините и Китайски, но то пък какво вече се прави на друго място ThinkingТази беше около 700лв., но поне е без омразните за мен профили Wink.Ще сложа снимки като завършим дано да стане добре и,  да дам идея на някой Peace.

http://www.snimka.bg/album.php?album_id=387202&pid=12807345

Ето сега трябва да няма парола, иначе 1234 Wink Извинявам се не съм обърнала внимане Rolling Eyes

# 367
Съвет към всички, които в момента правят ремонт на банята - в този форум имаше тема как да се справим с варовика. Разгледайте я, защото от опит казвам, че ще ви е трудно да поддържате тези красиви стъклени душ кабини.

# 368
  • София
mecherali, много хубаво става! Колко ти е голяма банята? на мен ми се вижда огромна Simple Smile

# 369
Плочките са избрани, движим се по проект. Тотал - плочки + санитария = 2900 лв. ОК, това е ясно.
Та, майстора казал, че без къртенето, но цялото ВИК + реденето на плочките ще му струва 1300-1400 лв. Бе, не е ли много бе? По 20 лв. за кв. за редене, ок - това са 400 лв. Ама за ВИК и т.н, верно трудна работа, ама много пари... Не мислите ли?

Ако е 20 лв е ОК. Нашия майстор такъв ценоразпис ни дръпна, че ми се зави свят. Всичко е описано до последната подробност - от къртене до монтирането на санитарията. Ние и затова го избрахме, че върши всичко, а не ние да търсим още 100 майстора. Та при него лепенето е 28лв теракот и 27лв фаянс по стените  #Crazy Всичко ще излезе 1154 лв и това за 3кв. баня... баничка по-точно....

Друг майстор, с който говорихме обяви 25лв теракот и 23лв стени.

Вчера обърнаха вратата на банята и от днес започва къртене. Когато приключи ще показвам.

# 370
mecherali, много хубаво става! Колко ти е голяма банята? на мен ми се вижда огромна Simple Smile

Благодаря!Ами голяма е около 20 кв., колко пари гълта  Cry Но ще се справим,вече месец се бориме... Днес трябваше да пристигне кабината,но нещо ми се бави... пък аз заминавам за Созопол.Така, че другата седмица ще се види резултата, надявам се Praynig

# 371
  • Най-зеленият остров
И аз да ви се похваля - най накрая си купихме лилави плочки. Голямо обикаляне падна, дори в един момент бях на косъм да сменим цвета. Днес ще купуваме батериите, а утре ни доставят моноблока и мивката. Най - накрая голямото обикаляне свърши, сега започва голямото къртене и подреждане. Ще кача снимки при завършена поне първа фаза.

# 372
  • София
Благодаря!Ами голяма е около 20 кв., колко пари гълта  Cry Но ще се справим,вече месец се бориме... Днес трябваше да пристигне кабината,но нещо ми се бави... пък аз заминавам за Созопол.Така, че другата седмица ще се види резултата, надявам се Praynig

Ехааа, как си мечтая за такава голяма баня!!! На мен спалните са ми по-малки от твоята баня Simple Smile Стискам палци бързо да я завършите и ще чакаме още снимки. Моята като е 3,5 квадрата, няма и как да я снимам... вече имаме плочки по стените, но какво ли да снимам, то в обектива почти нищо не мога да хвана от банята.

# 373
  • Countryside
Някой има ли отзиви за фаянс на Коло(конкретно мивка и моноблок ме интересуват най-вече)?

# 374
Ние взехме на Коло мивка и чиния - не знам дали е минало достатъчно време (ок. 6 мес.) откакто ги ползваме, но всичко си им е ОК.... Тебе какво те интересува по-точно?

Общи условия

Активация на акаунт