Банята,10та тема

• 72 718
  • 527
  •   1
Отговори
# 435
Привет отново и благодаря за подкрепата . плочките са 30/45 см и  се чудя как ще е по добре да се наредят  хоризонтално или вертикално . За съжаление във фирмата не предлагат 3D проект . Правят някакво подобие на paint което е меко казано далече от реалноста . Банята е 2м/2,30 м и е висока 2,30 м . Другата ми дилема е дали е пода да е черен ,графит или бял . Мисля да сложа вертикално пано до мивката и пак вертикално зад моноблока който смятам да е в черно ако се преборя с мъжо. Ето това са плочките : http://www.eternal-tz.com/product_view.asp?id=442
Плочките са бели ,а рисунките са релефни леко седефени . Сивата част е много нежно на ситни релефни точки (малко металик). Дано не ви объркам с тези обяснения но наистина на сайта не е като в действителност .

# 436
Дали не е време за нова тема?  newsm78

При мен е застой, плочките седят и чакат майстора да дойде.

# 437
Направо си е време за нова тема Peace
И аз съм в застой чакаме да довършат замазката и ги лепва майстора.
Надявам се да стане това което си представям и да няма проблеми.Когато сме готови ще кача снимчици Peace

# 438
Ето и малко снимки на идеите които ми идват в главата и на разпределението на скромната ни баня http://www.evaiva.snimka.bg/
Около 10 юли майстора уж да я почва Simple Smile а аз още не мога да реша за плочките .

# 439
Привет отново и благодаря за подкрепата . плочките са 30/45 см и  се чудя как ще е по добре да се наредят  хоризонтално или вертикално . За съжаление във фирмата не предлагат 3D проект . Правят някакво подобие на paint което е меко казано далече от реалноста . Банята е 2м/2,30 м и е висока 2,30 м . Другата ми дилема е дали е пода да е черен ,графит или бял . Мисля да сложа вертикално пано до мивката и пак вертикално зад моноблока който смятам да е в черно ако се преборя с мъжо. Ето това са плочките : http://www.eternal-tz.com/product_view.asp?id=442
Плочките са бели ,а рисунките са релефни леко седефени . Сивата част е много нежно на ситни релефни точки (малко металик). Дано не ви объркам с тези обяснения но наистина на сайта не е като в действителност .

Eva7el, много са хубави плочките, които си избрала. Аз също в момента търся плочки и варианти за нареждане. Харесах някои серии от същия сайт, затова би ли споделила къде е този магазин, от който си харесала плочките?  Hug
Хоризонталното или вертикалното нареждане, според мен, зависи от размерите на стените и от начина, по който искаш да бъдат наредени. Аз например смятам на стената на душа да има колона или пано както казваш с веркитално наредени плочки, като в зависимост от размера на плочките, ще избера и как да бъдат наредени- с дългата страна надолу или настрани. Ако не можеш да ползваш фотошоп и т.н. програмки, направи си една скица (колкото и странно да звучи аз си ги смятам в Ексел, като си мащбирам с клетките Crazy ) и така ще видиш как е най-добре, за да няма много фира.  Peace

# 440
mecherali, много е хубава банята. Но аз мисля, че споменаването на такива некоректни фирми е задължително. Защо да патят и други с тях?

# 441
Здравейте . В момента умувам по проект баня и нещо не мога да се справя . Първоначално имахме идея банята и тоалетната да са отделно но поради малките размери се отказахме .мислех банята да е в розово и сиво и бяло ....но и този вариант нещо не го финализирах . Имаше идея за сиво и бяло с лилава мивка стъклена но до сега всички стъклени мивки имаха доста дефекти поне лилавите които гледах и се отказах. Докато един ден не  видях стъклена много изчистена мивка в млечно бяло с черен стъклен плот под нея (ако намеря снимка в нета ще кача ) и се сетих за едни плочки които загледах - основната е в бяло а декорните бели с нарисувани релефни черни цветя . та се замислих за вариант черно и бяло - като в черно ще е само долния плот на мивката 55/40 см и моноблока WC .Но сестра ми каза че съм ненормална , плочките се оказаха китайски ....въпреки че познати казваха че точно на този завод били перфектни и си ги наредили без фуга както искам и аз . Идеята ми е да  е изчистена банята и да освежавам с цветни акценти . Помогнете че вече се побърках а нямам много време .

Здравейте! Ние също имахме големи главоболия с дизайна на банята си, но последвахме съвета на близки и наехме Tyionfordesign ( http://www.tyionfordesign.com) фирмата е със седалище в Лондон , но работят и в България. Много сме доволни! Мисля, че Ванча не би ви отказала он-лайн консултация, тя е много земна и се съобразява с бюджета. Ние спестихме доста пари и нерви наемайки дизайнер. Успех!

# 442
mecherali, много е хубава банята. Но аз мисля, че споменаването на такива некоректни фирми е задължително. Защо да патят и други с тях?

Благодаря!Надявам се да стане и още по хубава Wink

Вече започвам да си мисля, че наистина всички търговци на стоки за баня зареждат от Китай...от там изглежда и произлиза първопричината за нашата одисея!И ще ви кажа защо, наистина много хора ме посъветваха да не оставям нещата така.И най-малкото като имам документ, да се обърна към Федерацията на потребителите.Отивайки натам срещнах моя позната.Казах накъде съм тръгнала и се заговорихме.Тогава тя съвсем не изненадана сподели, че в момента работи за една фирма която внася стоки за баня от Китай и зареждат всички по-големи вериги-почти всички, които аз знам като се почне от МЕТРО и се стигне до малките квартали с магазини за фаянс и обзавеждане за баня, които пък взимат от по-големите с отстъпка.До тук нищо учудващо,защото много големи фирми отдавна са изнесли производство в Китай.Но от доста време заради "кризата" има проблеми с доставките, а оттам и с наличностите.Явно това което са имали на склад  е привършило и като няма доставка са ни дали каквото има с надеждата, че ние ще си го режем и напасваме.Но това не обяснява отношението на служителите.Можеше да се извинят или да поемат допълнителните разходи.Май това се случва в други държави!Затова се надявам да подходите внимателно при покупка от магазин Баня стил в София!!!

Последна редакция: вт, 23 юни 2009, 10:53 от mecherali

# 443
  • В центъра на Вселената...
mecherali съжалявам за вашите проблеми. Важното е, че банята е много хубава. Плочките ви много ми харесват. А искам да те попитам нещо за вашата кабина. На снимката ми направи впечатление, че между коритото и паравана има разстояние, дали от там няма да минава вода  newsm78

И ние вече поръчахме нашите плочки и не ми се мисли какво ме чака.

# 444
Здравейте на всички! Нов съм във  форума, обаче бих искал да включа сега, защото имам повече време за ровичкане в нет-а. Общо взето банята я ремонтирахме преди 4 години и стана супер( в сравнение с предишния й вид). Сега обаче назрява необходимостта от душ-кабина. Мястото е ограничено(1.50*2.00м), в което има мивка и тоалетна чиния, както и бойлер(50l за времената за профилактика).  Ходихме в големите хипермаркети като  Практикер, Бриколаж,  Метро и Мастерхаус, обаче...много зле- някави шматки те обикалят и към, която и кабина да се насочиш, ти казват, че е идеална за твоята баня. За 1000 Бани- там е кошмар(три пъти ходихме- магазина празен, никой не си направи труда дори да ме удостои с поглед и "Добър ден".
Сега не мога да обикалям, за това съм на комп-а. В нет-а като, че ли всичко изглежа перфектно, но се притеснявам от т.нар. "подводни камъни".

Може би не съм съвсем прав.
Има ли някой с мнение за фирмите в Бургас????? Моля за съдействие!  smile3559

# 445
mecherali съжалявам за вашите проблеми. Важното е, че банята е много хубава. Плочките ви много ми харесват. А искам да те попитам нещо за вашата кабина. На снимката ми направи впечатление, че между коритото и паравана има разстояние, дали от там няма да минава вода  newsm78

И ние вече поръчахме нашите плочки и не ми се мисли какво ме чака.

Благодаря  bouquet Да, и ние с това се успокоихме, като видяхме крайния резултат. За това място между коритото и паравана, да си призная косата ми се изправи, защото след като нямаме лайсна, която между другото се пада пред паравана, ако той както беше планирано е монтиран директно на пода, взехме коритото.То пък от вътрешния край има собствен наклон, който не позволява да тече вода навън.Аз в началото не обърнах внимание, че ръба на коритото е право в участъка където е монтиран държача, и постепенно се накланя навътре. Повече впечатления ще споделя съвсем скоро надявам се като почнем да я използваме на 100%  Wink

# 446
  • В центъра на Вселената...
 mecherali , а да те попитам друго нещо. Горе-долу, колко разстояние отнема когато отвориш вратата на кабината. И аз много харесвам такъв модел, но ме притеснява, че няма да имаме място  Rolling Eyes

Последна редакция: вт, 23 юни 2009, 11:37 от Calypso

# 447
Здравейте на всички! Нов съм във  форума, обаче бих искал да включа сега, защото имам повече време за ровичкане в нет-а. Общо взето банята я ремонтирахме преди 4 години и стана супер( в сравнение с предишния й вид). Сега обаче назрява необходимостта от душ-кабина. Мястото е ограничено(1.50*2.00м), в което има мивка и тоалетна чиния, както и бойлер(50l за времената за профилактика).  Ходихме в големите хипермаркети като  Практикер, Бриколаж,  Метро и Мастерхаус, обаче...много зле- някави шматки те обикалят и към, която и кабина да се насочиш, ти казват, че е идеална за твоята баня. За 1000 Бани- там е кошмар(три пъти ходихме- магазина празен, никой не си направи труда дори да ме удостои с поглед и "Добър ден".
Сега не мога да обикалям, за това съм на комп-а. В нет-а като, че ли всичко изглежа перфектно, но се притеснявам от т.нар. "подводни камъни".

Може би не съм съвсем прав.
Има ли някой с мнение за фирмите в Бургас????? Моля за съдействие!  smile3559

Здравей!Между другото в неделя се върнах от 10 дневна почивка в Созопол, но почти всеки ден бяхме в Бургас и си обикаляхме града.И да кажа, че под влияние на ремонта в нашата баня, който ме тормозеше и на морето забелязах магазин за бани срещу МОЛА в Бургас,където има КАРФУР.Не знам как се казва не обърнах внимание, но беше доста голям и от паркинга  на МОЛА се виждаше ,че има изложени душкабини. Ако се сещаш къде е можеш да провериш Wink

# 448
mecherali , а да те попитам друго нещо. Горе-долу, колко разстояние отнема когато отвориш вратата на кабината. И аз много харесват такъв модел, но ме притеснява, че няма да имаме място  Rolling Eyes

Значи, нашата кабина беше поръчана с размери 90 см. х 90 см. Когато е започнал монтажа, вчера майстора ми разясни, че стъклото е дълго точно 83 см.Като се сложат и силиконовите уплътнения, както и една лайсна която стои на стената се доближаваме до 90 - те см.Ако се вижда на снимките държача се пада по средата, ако можеш да си го представиш  или  погледни на снимката държача е кръгъл в основата ( и горния и долния държач). Това кръглото се върти и по този начин се отварят и двете врати.Като стъклото откъм стената се завърта във вътрешна посока, а именно навътре към кабината.Ако приемем, че стъклото е 90 см. То от външната страна при отваряне остават около 45 см. Но да спомена, че има и по-малка от нашата кабина 80 см х 80 см.

# 449
магазин за бани срещу МОЛА в Бургас,където има КАРФУР.Не знам как се казва не обърнах внимание, но беше доста голям и от паркинга  на МОЛА се виждаше ,че има изложени душкабини. Ако се сещаш къде е можеш да провериш Wink

Благодаря    bouquetти много за инфо-то mecherali!

Ще изпратя съпругата да провери. После ще пусна пост за мнението й. Тя ходи с малката до МОЛ-а да се забавляват , аз не много често. Не знаехме, че там има голям магазин за душ-кабини. Аре, чао! newsm10

Общи условия

Активация на акаунт