Май дойде, а малкото ни февруарче си мечтае за море !

• 10 764
  • 306
  •   1
Отговори
# 75
Леле, момичета, аз съм "в джаза" след нашата консултация.
Момата ми е пораснала само 1 см последния месец. Беше 57, а сега е само 58. Педито казва, че било нормално да забави растежа, но на мен ми се струва ужасно малко. Пък и по табличката с размерите излиза, че трябва да сме близо 65. Егаси, все да има човек за какво да откача. За кг-те: наддали сме 600 (от 5 400 на 6 000 гр). Пак не е много, ама ще го преживея.
На всичко отгоре ни отложи Пентаксима, защото малката цялата е в обриви. Те уж бяха поизчезнали откатто я мажа с А-Дерма, ама като я съблякох за прегледа и  Shocked. Педи казва, че най-вероятно е алергия (то никак не е изключено да е така, защото аз имам няколко), но може и да е от слънцето. Това за днес било второто бебе с подобен обрив, което идвало при нея. А ние днес изкарахме 5 часа навън. Моя милост е така изгоряла в деколтето, че ме е срам - като текезесарка съм.

Коте, ти ли питаше да количката? Сигурно нямаш предвид нас, ама нашата е тип лятна с пълно легнало положение - http://www.kasidabg.com/shopper-6-s-nd-marathon-red-hauck-cpath-181_517.html, но със сигурност има и по-изгодни варианти, защото тя е с кошче, зимно чувалче и т. н., които май не ти трябват.

Хайде, спокойна нощ от нас!

Ей, добре, че прочетох преди да пусна отговора.

Дорабела, добре, че ми напомни да пиша за гънките. (ей, много съм зле с главата тия дни - нищо не помня и само глупости творя) Та, за гънките педито каза, че това с броенето им и съвпадането е стар метод, сега изместен от по-прецизния преглед с ехограф. Щом ехографа показвал, че всичко е ок, значело, че е така. Аз лично реших да не се притеснявам и за това. Simple Smile Съветвам ви да направите същото  Grinning

Така и така стана дълго, да ви кажа нещо весело. Потвърждение на гореказаното, че съм изкуфяла. Днес като се прибрахме от разходка прибрах количката с момата вътре, затворих външната врата на апартамента и си събух дънките вместо обувките.  Joy
А може и това да е от слънцето ...  newsm78

# 76
Пипег, това с дънките ме развесели много Joy Joy Joy, и ми стана по-добре, че нещо съм си загубила телефона. има два варианта - да е останал при козметичката, при която минах за една бърза кола маска (добрия вариант-утре си го взимам) и да сме го изхвърлили,че като се прибрах и започнах едно ревю и нахвърлих етикетите в един плик и каква съм заспа може и телефона да съм хвърлила.
Сега се сетих,че веднъж вместо да си хвърля чорапите в коша за пране си ги сложих в ХЛАДИЛНИКА Joy

# 77
Мила ФоксиHug  Hug Hug такова съмнение направо къса майчиното сърце...  дано дано тревогата да се окаже неоснователна  Praynig, и въпреки че думите ще са слаби, искам да ти вдъхна много подкрепа и увереност  Hug, бъди силна и си мисли само за положителни неща, вярвай че нещата ще се развият добре и Насето и Гошко ще си растат здрави и силни Peace

Честити мини рожденни дни на празнуващите малки сладурчета - Иво на Деси06 и Станислава на РЕД!!! :
Да са ви живи и здрави бебчетата и да растат игриви и щастливи !!!

Алхимика и нашия бебок още не може да си вдига и държи главата като лежи по корем, пробвам го , но му е трудно още, иначе като го гушкам прав си държи главата изправена вече доста по-стабилно, по-ряко клюма  и само се оглежда наоколо   Party

За памперсите - в момента ползвам Памперс Актив Бейби без еластични ушички,  и мога да кажа че съм много доволна, Има случаи в които доста ги е напълнил и с двете нужди и не са му пропуснали изобщо,  приятни са, материята е мека и добре го уплътняват, дори са ароматизирани, но не виждам полза от това, защото вече и на бебчо произведенията са по-силно "ароматни"
В началото ползвах Памперс мини за новородено и от тях също  бях доволна, след това взехме Либеро 2, чела съм много добри отзиви за тях, но при нас от тях повече пропускаше, предимно се опикаваше, понеже явно задържат до определено количество и като се събере малко повече пишкане му протича отгоре и му мокри кръста...  ooooh! При либеро това което не ми хареса е че материята е  като хартия и стоят по-обемни
Ползвахме също едни гръцки -Premium в оранжеви пакети /от Кауфланд/, от които също останах много доволна.
Но както беше казала една мама по-рано наистина явно много зависи от количеството което събират, начина на поставяне а и колко дълго се задържат. Интересно ми да пробвам също Пуфис и Молфикс някой път.

Биби, за забелването на пишлетата и нашата докторка казва за по-нататък, дори май каза след 1 година, но на мен ми се струва че е добре да свиква постепенно и от по-рано и затова почти всеки ден леко придърпвам кожичката да се покаже малко, но гледам да не опъвам много че се притеснявам да не му е силно.

# 78
  • Пловдив
dorabella ,ако телефона ти звъни като звъннеш е забравен някъде.Но ако звъниш и е изключен е по-вероятно да е откраднат

# 79
Коте,има малки пакети Памперс 3 с ушички - по 22 парчета с цена при нас 9 лв.

На Белослава от 3-4 дни и се запотява главичката отзад.Дали е от това,че е горещо вече или има друг проблем  newsm78

pippeg,като виждам как ги мерят сигурно ще е някаква грешка  Peace

Гери,водихте ли Гошко при друг лекар?

Десика
,а при вас нещата как са?

# 80
  • София
Фокси,  Praynig
Дарима, не си сама - и мен ме побърка пак в парка. Скъса се от рев, като я взема от количката млъква, щом я сложа започва да пищи. За съжаление и нашия летен кош е напълно седнал и ще почакаме за него.
За пелените - не са ми пропускали (пробвала съм Памперс, но от тях се подсече, после Либеро - малко са дебели, но стават, сега сме на Хъгис - от Штъркел взех с Мечо Пух, а от Кауфланд Магапакета - доволна съм и от 2-та). Бих пробвала Пуфис, но ме дразни цената им, така че бойкот.
За обличането и аз днес мн. мислих. Накрая излезна с боди с дълъг ръкав и тънък гащеризон. И пак на слънце и беше горещо (термометърът в количката показваше 32), а на сянка я завивах.

# 81

Момичета, вие мислили ли сте колко време майчинство ще ползвате? На мен толкова ми се иска да си я гледам и да й се радвам поне 2 години, но милото днес ми намекна, че като вземем кредит за ново жилище ще трябва да се върна на работа и на мен ми стана едно криво. Представих си да не я виждам по цял ден, направо ми се струва невъзможно да се концентрирам да работя .
Дорабела мен постоянно ме налягат такива мисли. За съжаление при нас е невъзможно да си остана още 1 година в майчинство, защото и ние сме с жилищен кредит. А хич не ми се дава детенцето толкова рано на ясла. Рано е още да го мислим, ама то времето бързо ще си мине Confused

Така и така стана дълго, да ви кажа нещо весело. Потвърждение на гореказаното, че съм изкуфяла. Днес като се прибрахме от разходка прибрах количката с момата вътре, затворих външната врата на апартамента и си събух дънките вместо обувките.  Joy
А може и това да е от слънцето ...  newsm78

Пипег  аз най-редовно се засилвам да си хвърлям мръсните дрехи в коша за боклук и като стигна до него се усещам и други глупости правя, слагала съм си например дистанционното за тв-то в джоба вместо телефона Rolling Eyes

Лека вечер от мен Hug

# 82
  • София
 Joy Joy Joy
Много смешни истории Simple Smile
Аз до преди да родя колкото и да се "стараех", чак такива глупости не съм правила.. Но сегаа... един ден 3 пъти грешни неща хвърлях в кофата вместо в пералнята /за мое оправдание, те са една до друга Simple Smile/

толо, аз не знам след лайфа дали ще ти се занимава да четеш назад, но ако не сега, по-късно пак ще те питам - пег перегото летния вариант има ли различни положения?
Че ние нашия сме го занесли при наш'те да не ми се мотка тук до 6-7 месец и сега няма как да проверя, пък ми с еструва че в коша й е задушно вече...
ооо всъщност и wonderteddy може да ми отговори - по снимките гледам имате абсолютно същата количка като нашата Simple Smile

дорабела, за ревност не ми говори - чак сега едва-едва започва да ми минава.. Иначе на собствената си майка се дразнех като върви след мен и ми повтаря "дай аз да я гушна"... А за свекървата да не говорим  Joy
А за кредита и ние сме на същото дередже... Само дето аз май имам желание да си се върна... но ако може и малката да си е с мен - най-добре...  Hug

Хайде хубава вечер от нас Simple Smile

# 83
Фокси, мила майчице, сигурна съм, че е просто предположение и презастраховане, ама докато разбереш, че не е така.... бъди силна и се постарай да бъдеш спокойна, колкото и да ти е трудно. както беше казала една мама - от тук нататък се почва с тревогите  Praynig

това с ръцете е повсеместно, ако може и двете да са в устата, а сутринта дори на сън ги пъхаше, ужас! И аз пъхам бибата, амамометално бива шумно изплюта и след 20-тото пъхане ми писва и губя битката...

Пипег - обаждай се като си толкова часа в парка, днес и аз изкарах 5 часа сама. И за изпирането на акито - единственото сигурно средство и то без търкане е домашен сапун! Натърквам и оставам да кисне няколко часа. И после - направо в пералнята, с бебешкия препарат и останалите дрешки. Нищо не остава.

Лека нощ и приятни почивни дни с татковците (и нощи  luvbed)

# 84
фокси стискам палци - всичко да е фалшива тревога...  Praynig Praynig Praynig
За нищо друго нямам думи .... Дай Боже всико да е наред  Praynig Praynig Praynig

# 85
  • Sofia
Да се поразпиша докато чакам принца да се събуди. Заспа вшезлонга в някаква невъзможна поза, но толкова дълбоко, че не знам докога ще откара.

Пипег, въобще не се притеснявай за сантиметрите, ами вземи ти си измери детето! Peace И Венци го изкараха само 1 см пораснал за 3 седмици и наддал 350 г и аз се бях побъркала. Ама като ме загриза едно съмнение, че нещо не го измериха на дължина както трябва и взех, че си го премерих сама. Резултатът е, че е пораснал 5 см от последното мерене! Няколко пъти проверих, така че съм сигурна! Дрешките му така умаляваха, че не можеше само 1 см да е по-дълъг.

Найема, потят си се малчовците от топлото! И аз много внимателно го дебна за подозрителни за рахит признаци и тия дни гледам, че се изпотява, като си лежи на главата. Там, където му е на въздух, няма изпотяване. Просто си им е топло и на тях вече.

Да ви се похваля за количката - говорих с милото, че ще е разумно да вземем една лятна количка по-хубава, защото и догодина лятото още ще се возим, а сегашната ни е комбинирана, дадена ни е от племенницата ми и не сме купували количка и той се съгласи и каза да си харесам някаква за около 300 лв Simple Smile И сега започва голямото издирване на лятна количка. Премам всякакви съвети какво трябва да има и какво е важно и също така всякакви предложения за модел! Много благодаря предварително за акъла!  Hug

Маринче, ревнувам го и още как! И от баща му го ревнувам! Ужас  Embarassed Хем искам да ми помагат, хем се дразня от всички  Mr. Green Няма угодия!

А това със слагането на разни предмети не където им е мястото - аз вече директно си ги търся нещата в хладилника...и си ги намирам там! Shocked ooooh!

Хайде, отивам да го поразръчкам малкия, че вече ми се ляга... smile3507

# 86
толо, аз не знам след лайфа дали ще ти се занимава да четеш назад, но ако не сега, по-късно пак ще те питам - пег перегото летния вариант има ли различни положения?
Че ние нашия сме го занесли при наш'те да не ми се мотка тук до 6-7 месец и сега няма как да проверя, пък ми с еструва че в коша й е задушно вече...

Има, и нашата е Пег перего Плико 3. И аз съм в чуденка дали не е рано... newsm78

# 87
Цитат
Маринче, ревнувам го и още как! И от баща му го ревнувам! Ужас   Хем искам да ми помагат, хем се дразня от всички   Няма угодия!

Едно към едно сме!

Уф, намерих си телефона  - в коша за пране Joy е...в джоба на дънките де...

Лека и безревлива със сладките ни бебоци!!!!

Hugна всички!

# 88
Здравейте, момичета!
Не мога да се включа тези дни, но използвам като всяка от вас хубавото временце, че с тези дъждове ми се сгади вече Shocked
Мило Фоксунче, много се натъжих  и притесних като прочетох това, което си написала Cry Искренно се надявам притесненията ти да са излизшни и всичко да е наред Praynig Ако имаш нужда от специалист в София ще направя всичко възможно да намеря такъв, имам познати и доктори и медицниски сестри, те все пак се знаят, но дори и да нямам подходящ познат ще намеря, ти само се обади Grinning Утре ще ходя на един манастир до София, казва се Св.Мина и ще запаля свещичка за цялото ти семейство, прегръщаме ви с малкия Борко Heart Eyes
Сега малко в телеграфен ред:
памреси- ползваме Хъджис, доволна съм, решила съм да пробвам Пуфис само дето са малко скъпички, но ще ги пробвам, иначе от Хъджиса съм доволна, досега са ппропускали само след сверско окавне Shocked
гънките- и нашите не са еднакви, и аз в началото се шашнах Shocked както с Рая бях ошашавена, мисля, че не е задължително да са еднакви, още повече, че преди месеци  и половина бяхме на ортопед и той каза, че всичко е О.К! А пък  и мисля като направи 4 месеца пак да  го заведа профилактично. Дано сме си добре Praynig
Даримка, не знам защо така се получава при вас, по прницпип повечето хлапета се кефат в количките, а твоята малка богиня явно нещо не й харесва Rolling Eyes Много ми е мъчно за теб, защото ти го отнасяш и не знаеш какво да правиш, направо не знам какво да те посъветвам, пробвай да смениш количката, знам ли и аз newsm78 Като си помисля, че Рая до миналата година на морето ми спеше в количката ( а е била на две и нещо Rolling Eyes) и си ходехме с нея по кръчми и тя си заспиваше като пич.... Явно си е до дете, може пък след време да не иска да излезе от количката, знае ли човек newsm78 Дано да отмине, стискам палци Heart Eyes
Ние от три дни сме със зверско реване през деня, явно коликите се завърнаха или другия вариант е зъби #Crazy щото много си ядем ръцете  исе плюнчим.... Не.. направо ми иде да се гръмна вече.. На всичкото отгоре не мога да пусна Рая на градина, щото варицелата ни повтори в групата и сега .... сбогом градина до догодина......моля някой да ме #2gunfire

# 89
Фокси, дано да е презастраховане на лекарката! Hug Hug

Дарима, моя Алекс седше в количката само докато спи. Та излизах пред къщи, кърмех го докато заспи и го слагах в количката заспал. В момента в който се събуди о слагах в слинга, че иначе ревеше...Чак на 4-5 месеца (той тоава се научи да седи) започна да се вози и да гледа... Кофти че и в кенгуро не иска! Дали няма да стане ако мушнеш залъгалка/гърда в устата? Че така е много кофти....

Общи условия

Активация на акаунт