Първото тримесечие мина вече, НОЕМВРИйки тръпнат да усетят малкото човече

• 12 544
  • 294
  •   1
Отговори
# 210
Момичета искам да ви попитам в коя седмица най-късно може да бъде прекъсната бременността? Искам да знам защото с това разкатаване и чакане за час като нищо ще се окаже че е вече късно за каквото и да е

# 211
  • София
здравейте момичета   bouquet

мария.крумова - всичко ще е наред, споко  Hug

нана5кова, определено е най-добре да отидеш поне на 2 различни (и добри) специалисти по ФМ (например Марков и Димитрова), преди да си правиш повторно БХС или амнио. И двамата записват извънредни и спешни пациентки с оплаквания, проблеми и притеснения. Евентуално ще се наложи да почакаш, но това е бял кахър. Имам мобилния на Марков, ако искаш ми пиши на лични да ти го дам  Hug

Аз преди 1 година и 6 месеца раждах в Тина Киркова, от планово секцио стана секцио по спешност. Всичко беше перфектно, освен една нацупена сестра и една санитарка. Бях си взела двоен ВИП, който не е нищо особено и луксозно, освен, че вътре леглата са 2. На всеки 2 стаи има по една баня т.е. на 4 човека по една. Аз нямах проблеми с чакане. Отношението на ВИП етажа е супер, консултират те, усмихват ти се. Майка ми и съпруга ми бяха почти постоянно до мен (въпреки, че има официални часове за посещение, никой не гони близките ти). Това е хубаво, освен ако не попаднеш на "съквартирантка" с голяма рода, тогава не можеш да останеш насаме и 5 мин. Като цяло съм доста доволна от Тина Киркова и сега живот и здраве пак там ще раждам. Евентуално съм се замислила дали да не си взема единичен ВИП, за повече спокойствие. За мамите от други градове, има и т.нар.ВИП апартамент, в който има допълнителна стая, където вашите посетители могат да преспят (т.е. евентуално да спестите от хотела). За ромките - има ги навсякъде в държавните АГ болници, но ги отделят по стаи, така че проблемът не е натрапчив.

Добре дошли на новите мами   bouquet

Толкоз засега, по-късно пак  Hug

П.С. Нана, мисля, че до 12-та седмица вкл. може безпроблемно, а след това до 20-та се прави по медицински причини. Моля те не мисли за това! БХС не е достатъчно основание! Прегръдки  Hug

# 212
Прочетох на 2 на 3, че малката пълзи навсякъде и ближе паркета  Crazy
ВИП стаите в Шейново са само към гинекологията, ще питам как става уреждането.
Днес говорих с една приятелка, която ражда секцио в Т.Киркова преди 3 месеца. Каза, че като са я вкарали в стаята са и дали да се оправя сама с бебето и ден и нощ не са го прибрали, за да може да си почине.
Искали са 400 лв. за прегледите и 500 лева за раждането. А в Шейново се заплащат само изследванията 320 лв. Но за нормално раждане, без упойки.
А циганите явно са навсякъде, те нали постоянно раждат..
Нямам кой знае колко против тях, но като лежах с една такава в стаята постоянно влизаха едни мръсни външни лица, докато кърмехме   Thinking незнам кой ги пускаше, като беше забранено влизането.
После ще ви чета по-подробно.

# 213
  • София
По принцип в Тина Киркова бебетата са при майките, освен като ги взимат за прегледи и тоалет. За родилите секцио във ВИП-а, взимат бебетата между 24 ч. и 06 ч. Мамите, родили нормално, са заедно с бебчетата през цялата нощ т.е. приема се, че могат да се грижат за тях пълноценно...

500 лева е избора на екип и отделно се плаща ВИП стаята. Ако отидеш без уговорки, те поема дежурния екип и ще си платиш само стаята.

# 214
  • Къде ли не
Днес говорих с една приятелка, която ражда секцио в Т.Киркова преди 3 месеца. Каза, че като са я вкарали в стаята са и дали да се оправя сама с бебето и ден и нощ не са го прибрали, за да може да си почине.
Искали са 400 лв. за прегледите и 500 лева за раждането.
Аз пък точно, защото не вземат бебетата реших да раждам там. Болницата се води "приятел на бебето" и за това бебетата са при майките. Не знам твойта приятелка с каква нагласа е отишла там, но аз мисля, че със или без бебето в стаята, не можеш да си починеш кой знае колко. Най- малкото толкова нови неща ти се случват и се вълнуваш... Хубавото е, че имаме избор. Ако искаме да ни го носят на 3 часа и вечер да го няма до нас отиваме в Шейново, ако искаш пък да си го гушкаш от самото начало  денонощно и да упражняваш кърменето -  отиваш в Тина Киркова. Естествено има и много други болници, но в случая давам конкретен пример с тези две. За първи път чувам за изледвания на стойност 400лвна нас такива не са ни искали. А раждането може и да е без пари ако не си избираш доктор. Аааа и бебетата ги вземат на всеки 3 часа за тоалет до 24 часа и после чак в 6 часа.
Кремито и аз мисля за единична стая тоя път, че съквартирантката ми беше лееееко параноична.

# 215
Нана, мисля си, че няма да се наложи прекъсване на бременността, но ти задължително се консултирай....

Иве, как ме разсмя само с това дребното, ближещо паркета Joy Чистофайницата тя Hug

В ЖК бях свидетел, когато една бременна, на която и предстоеше раждането, попита за ВИП стаите, акушерката каза, че ако не си планирано секцио е трудно да си я запазиш, но при първа възможност винаги могат и там да те настанят при желание, та затова мисля, че ще се пробвам да се вредя за ВИП, пък и както е тръгнало, ако не се вдигне плацентата ще отнеса скалпела..... Crazy

Току що си проверих резултатите от БХС, казаха, че са хубави, както и другите.....и така, леко си отдъхнах по този параграф Tired

# 216
Ей това е пълен ад в моите очи - да си влизат какви ли не елементи, докато кърмя  ooooh!
Между другото, в Шейново не бях чула за двойни ВИП стаи.. не зная дали ги има - стаята, в която бях аз, беше с 3 легла дори, но доколкото чух, можело да се ползват от роднини. Иначе ВИП стаите доколкото разбрах са само за самостоятелно ползване-иначе мисля се губи смисъла на цялата работа... Часове за посещение нямаше - близките ми идваха по всяко време /дори и някои от приятелите ни - поради което съжалих че изобщо споменах за свободното влизане  Wink/ - по принцип съм против около новородено да се тълпи народ, още по-малко пък разни непознати..
Изобще.. за саможив като мен, единствения приемлив вариант е САМА в стая  Peace бебетата ги носеха през около 3 часа, но аз бях в събота и неделя, та стояха по дооста повече - явно малко отпускарски го караха  Wink иначе нощно време ги водят към 12, и след това в 6 сутринта.
Аз всъщност така и не схванах съвсем точно организацията, защото постъпих в петък през нощта, и ме "изритаха" още в понеделник сутрин  Mr. Green дори не разбрах къде точно ми е стаята - щото така и не се отдалечих особено от нея...

# 217
Благодаря на всички момичета за свежото посрещане!
Дано всичко да е наред и всички през мимата да сме щастливи Simple Smile

wassilena
, ще се радвам много да ме впишеш в хубавия списък - терминът ми е на 11 ноември - ще сме страстни скорпиони Simple Smile

# 218
Комикс  Hug Голяма чистница е мойта щерка  Mr. Green
В Шейново ги молех да не ми хранят детето, защото имах страшно много кърма. Въпреки това и даваха адптирано мляко и ми я носеха нахранена и заспала. Така няколко пъти подред и ми се запушиха каналите.
Ще отида на отворените врати да видя аз с очите си за какво става въпрос.
Ето, ако някой друг се интересува.
Добре дошли на всички нови майки   bouquet

Редактирам да попитам в Тина Киркова предполагам също няма гаранция дали ще има свободни ВИП стаи? Ако са повече на брой предполагам няма да е такава борба като в Шейново?

комикс може, на 27 май  Simple Smile
Ама трябва да реша до 17-ти, какво да правя  ooooh!

Последна редакция: пн, 11 май 2009, 15:57 от Ивa

# 219
...
Ще отида на отворените врати да видя аз с очите си за какво става въпрос.

Задължително ще отидем и ние...Може да се организираме групичка Mr. Green

# 220
  • Пловдив Белащица
Макар че не се отнася за въпросните две болници, ще споделя за ВМИ Пловидв. Аз останах много доволна, че бебето е 24 часа до мен. Така си го гледах, а то първите дни почти само спеше, кърмех си го когато поискам, радвах му се, гушках го. Каква почивка бе хора. Ми почивал си без бебе 20-30 години, сега за два дни ли ще си починеш. Аз всеки случай предпочитам бебето ми да е до мен, отколкото да си "почивам" и да го мисля в другия край на коридора реве ли, гладно ли е, наакано ли е - не благодаря  Naughty.

Сега се замислям дали да ползвам ВИП стая или не. И замислянето ми е единствено заради малката бъдеща кака. От една страна, ако не съм във ВИП стая няма да мога да я видя почти - защото нито нея ще пуснат зад стъклената врата, нито аз мога да излеза с бебето, а ако се случа да съм сама в стая няма на кого да го оставя. Ама пък ако съм във ВИП стая, като влезе веднъж - няма да иска да излезе сигурно, ще реве повече от всички бебета взети на куп на етажа  Rolling Eyes. Ще чакам размишленията и на другите повтарящи майки, особено тези с малка разлика. Освен ако съм нормално пак, просто три дни да преживее без майка си  newsm78

# 221
Момичета, аз днес се ровех в нета и попаднах на таблички за определяне пола на бебето. Уффф, на една ми се пада момиче, на друга момче... Голямо глупост общо взето. Нямам търпение да разбера какво, ще е бебето. На преглед съм чак в края на месеца, ама и тогава няма да ми кажат, a чак към 20 г.с. - на 4D  Confused

# 222
  • София
Василена, аз по-скоро бих предпочела каката да не идва в болницата до изписването ни. Колкото и да е чисто и хигиенично  Rolling Eyes не ми се ще да обикаля там. Освен това не съм сигурна дали няма да се притесни като ме види и да плаче прекалено много, което няма да е приятно нито за нея, нито за околните. Освен това запознанството с бебето не трябва да е стресово за каката (поне да не е в болнична атмосфера, пълна с хора с бели престилки, които тя ненавижда), така че смятам да се "срещнат" за сефте на изписването или дори вкъщи (на нейна територия, да се чувства по-сигурна). Това са моите размисли и страсти към днешна дата, ама има още много време дотогава, та може и да размисля  Crazy

Свет, тия таблици са пълни измишльотини, не ги гледай да не вземеш да се навиеш Wink

Иве, и аз редактирам, за да ти отговоря. Само ако си платиш ВИП пакет в Тина Киркова, тогава имаш гаранця за ВИП стая. Всичко друго е късмет. Стаите са не повече от 10, евентуално да има още няколко по другите отделения, така че борбата пак не е лека Wink А защо толкова бързаш да избираш? Аз мисля, че и по-нататък можеш да смениш болницата...

# 223
Здравейте за днес и от мен. Днес сестра ми навършва 30 години и също така годишнина от сватбата, но ще празнуваме в петък.
Нана да си избиеш от главата тия глупости за аборти и така нататък, знам че е много тежко го преживяваш но нищо не е на 100% сигурно. Недей да се вкарваш във филми и мисли позитивно.
Днес си пуснах климатика в работата че направо не издържах на жегата, а вчера се разходихме към 5 следобяд до пазара и нали са ни докарали и цирк та ходихме да видими  животните, но не влезнахме на представлението просто за момента не мога да дам 20лв за билет. Пак да се оплача - от тази Кокона и Майка с която се мажа почна да ми става лошо от миризмата и вчера си купих пак българско на Икаров олио за 6,60лв иначе другите бяха на ега ти цената 38лв или 48лв зависи от фирмата  #Crazy И нещо забелязвам че започва адски да ме сърби кожата на корема и да изсъхва и само клепам като луда. Щото изсъхне ли край ще се появат стриите а НЕ ГИ ИСКААААМ.

# 224
Спокойно, изобщо не е задължително да се появят стрии - аз нямам нито една на корема си след 2 бременности. Wink

Аз много много не си представям, а и честно казано не искам да идват децата в болницата. Миналия път Габи го доведоха да види бебето и той само дето не ревна като ме видя, че ходя приведена заради операцията. Успях чак на третия ден да се доредя до ВИП-а, а на другия ден ме изписаха. За удобство имаше телевизор, в който пускаш стотинки, разположен е високо над главата ти и НЯМА дистанционо. Тоест аз с все болките си от секцио трябваше да се разпъвам и да си го включвам, изключвам и т.н. - безумие.

Първия път си раждах в частна клиника като бял човек, но сега няма как да ме огрее, понеже в Плевен частната клиника е една и за съжаление моят лекар не работи с нея.

Общи условия

Активация на акаунт