Първото тримесечие мина вече, НОЕМВРИйки тръпнат да усетят малкото човече

• 12 560
  • 294
  •   1
Отговори
# 255
Добро утро. Лек работен ден на всички труженички  Mr. Green
loren 21 -  болките в пикочния мехур и паренето при уриниране много ми приличат на цистит - демек си настинала. По-добре иди на лекар, защото ако е това бързо се влошават симптомите. Дано не те плаша излишно.
И аз съм си мислила за присъствието на таткото, но това върви с плащане за отделна родилна зала и май доста ще се събере с ВИП стаята и избора на екип примерно. Предпочитам да си платя на мойта докторка да ме изражда, вместо мъжа ми да гледа стреснато около мен  Laughing

Иве
- ще те събереме за среща не се притеснявай. Само да се организираме. Може дори още тази неделя. Така и така никой няма да излиза от София за 1 ден. Чакам още ентусиастки да се включат. 
За шофирането ти препоръчвам ако имаш възможност да си вземеш кола и да започваш. Страхотна независимост и свобода е.

# 256
Добрутро мамчета  Hug
Мари-рус много се радвам, че намина да ни видиш и че нещата около теб са добре. Една пълноценна почивка ще ти се отрази добре, а на есен дано се включиш с добри новини  Wink
Момичета,връщам се от преглед.малко се притесних,плацентата ми била ниско, по предна стена,но доста ниско.Докторката каза,че имало опастност от прокървяване,да не се натоварвам.Имало време да се качи нагоре,ще я следим,ако остане така обаче,ще се наложи секцио.
Радост и при мен нещата бяха така на предпоследния преглед. Доктора ми беше казал  да съм подготвена да влизам в болницата ако имам по-сериозно прокървяване. Не съм вземала никакви мерки (повече лежане и т.н.) даже пътувахме, 20дена по-късно отидохме пак на преглед (за да видим как е плацентата) и се оказа, че вече не е точно над цервикалния канал, а по-нагоре и встрани. Пожелавам ти и при теб нещата да се оправят възможно най-бързо!

За присъствието на таткото - още преди да забременея сме говорили за това и той ми е казвал, че иска да присъства. Аз не знам дали ще ми пречи там или ще ми помогне, но съм решила като наближи времето да го питам дали ще се пристраши или не да влиза и ще му изпълним желанието  Laughing

Весел ден и лека работа на всички   bouquet

П.С.: сега гледам по БТВ за секцио, естествено раждане  Hug

# 257
Моят мъж е много ентусиазиран да  присъства на раждането

# 258
Мария  Hug ще се радвам да се запознаем всички  Hug
Аз на моя мъж снощи казах, че искам да ме успокоява докато раждам. Той отказа категорично. Но май така е по-добре, защото като получих контракции, докато бяхме попаднали в едно задръстване, се наложи аз да го галя и успокоявам  hahaha Представям си как ще го свестявам докато раждам   Mr. Green

# 259
здравейте и от мен,
да се отчета, че направих ранната фетална във фемина. Всичко изглежда наред, нухалната транслуценция е 1,9мм и трябва да дам кръв за БХС до три дни.
Аз също съм с плацента по предна стена, бихте ли ми казали защо не е хубаво да е образувана отпред.
Желая ви усмихнат ден

# 260
steysi86 и аз имах на няколко пъти такива странни неприятни болки - около и над пъпа, като че ли се случваха след като бях седяла дълго време, и явно панталона ме е пристегнал.. беше преди около месец, но повече не се случи, и така и не се сетих да попитам лекаря последния път.. моля те пиши какво са ти казали - надявам се и при теб да са инцидентни и да отшумят неусетно. При мен продължаваше около минута - ставах, раздвижвах се, и преминаваха.

Срамежливка - за всяка една от болниците в София и страната можеш да чуеш мнения за и против  Wink включително и ти от личен опит по-късно да си разочарована от много препоръчвана от твои приятелки болница  Peace при мен лично такива отзиви са последното, с което се съобразявам при избора..

Относно присъствието на таткото съм категорично против, /освен ако не е медицинско лице евентуално/.. нашият не е, и изобщо не съм си и помисляла да го взимам - нито първия път, нито сега.. добре си се справям и сама с раждането  Mr. Green

# 261
Здравейте! 6-те почивни дни бях извън София и нямах нет. След това настинах, а явно и пътуването ми дойде вповече и затова от две седмици не съм влизала тук. Сега съм добре. Изписали сте почти 3 нови теми, връщам се да ги прегледам и по-късно ще пиша. Хубав ден  Hug

# 262
Уау, вече си имаме и 3 маминки с тризнаци  Hug  Hug  Hug   bouquet

# 263
Срамежливка, уважавам мнението ти, само че не е хубаво да се пускат такива крайни и стряскащи изказвания. PeaceВсяка една болница има своите фрапиращи истории.

Преди две години родих в Шейново без уговорка с лекар и без пари (даже и без обменна карта отидох, но с всички изследвания) - отношението на всички лекари и акушери беше отлично, не се държаха по-различно с мен, отколкото с останалите раждащи, още повече че се смениха два екипа през това време.
Разбира се това не означава, че сега не e възможно да се разочаровам Simple Smile

:
Цитат
author=Hope777 link=topic=395076.msg11178184#msg11178184 date=1242109880]
Уау, вече си имаме и 3 маминки с тризнаци  Hug  Hug  Hug   bouquet
newsm78

# 264
Добро утро. Мари_рус, благодаря, че намина да ни съобщиш как са нещата при теб. Като направите новото бебе - обезателно да се похвалиш. Целувки  Hug
Аз утре съм на преглед. На всички, които чакат резултати от БХС - стискам палци. Аз вече реших, че няма да ходя на това, просто вече твърде много лъжливи случаи има и не искам и аз да се подлагам на този допълнителен стрес. Вътрешният глас така ми казва.
За казването на близките - на добронамерените казах веднага, другите ще разберат като си проличи, макар че една бабка пред блока ме разконспирира вече, така че сигурно всички знаят.
Не съм мислила как голямото дете ще приеме липсата ми докато съм в болница, но не вярвам да му липсвам - често ходи да гостува за по 2-3 дни на бабите си, а и вече е на 6 - разбира за какво става въпрос. Разделите не са ни мъчни.

# 265
  • Пловдив Белащица
За номерирането на темите - ако искате само вътре на първа страница да ги номерираме, че при по-дълги заглавия се случва да се чудим, какво да съкратим от заглавието и няма да остане място за цифра. Какво ще кажете? Или ако искате и заглавието да върви комплект с цифра, но да редактираме по-дългите заглавия?!

И аз преди никога не съм искала таткото да е с мен в родилна зала, ама като слушам разказите на тези, чиито мъже са присъствали, колко било вълнуващо и доста се замислях/м.

А за отношението в болниците (както и във всички държавни институции) за мен важи едно правило - тръгвам с нагласата, че никой няма да ми се кланя и да ми се усмихва дори. Че ако се държа възможно най-мило и дебилно с тях и те горе долу се стараят. Съответно ако не предявяваш някакви големи претенции и то с "нахалство" и груб тон и те поомекват. Така действам аз, подтискам нуждата си да се накарам едно хубаво и гледам да ги изкарам колко са кадърни и можещи (не много очебийно) и мога да ви кажа, че това върши чудеса. Повече отколкото като им се развихриш насреща и те после да ти правят всичко на пук.

# 266
  • Троян
Здравейте и от мен!
Май изобщо не съм се вяскала наоколо и не мога да смогна с четенето EmbarassedНапоследък ме е налегнала страшно работа-не достигат хора и запулвам дупки всякакви LaughingНие отдавна вече май сме казали на всички за бебето.Таткото първоначално не даваше особено признаци на заинтересованост /такъв си ми е той Cry/ обаче разбрах,че е разправял на всички познати,че чакаме бебе Hug Hug HugПък и след 3-годишно очакване си е просто страшна новина,как да си мълчиш!!!Мислех да почакам със съобщаването на шефа,ама ... моите колеги решили да ме отменят-та вече всички знаят.
Как ви се отразяват на вас жегите?Винаги съм обичала горещото време,мо с моето ниско кръвно сега ми излиза през...ушите Grinning Grinning GrinningЩеше ми се да поработя до последно /не че толкова си обичам работата Embarassed,ама трябват парички/,но така както е тръгнало да не ми понася...не е много сигурно
Толкова от мен.Лек и ползотворен ден   bouquet

# 267
  • гр.Добрич
Добро утро и от мен.

Предишният път таткото присъства на раждането и беше много хубаво, защото като се роди бебчо и той го взе да го гушка, пък аз правех снимки. Раждах нормално, но при мен ввсико стана много бързо и сега, като започна да му разправям колко е дълго едно раждане, той не вярва, защото присъства. Laughing Сега ще е по-сложно, защото по всяка вероятност ще съм секцио, пък и баткото единствено на него мога да го оставя, защото има специален режим.
При нас няма частни клиники и болницата е само една. Почти всички се уговарят с лекар, а ВИП-стаята е двойна и випа и е само едно бойлерче с топла вода. Много е рано още да мисля за раждането, защото сме толкова далеко.

# 268
Здравейт работливи пчелички. Crazy
ЬМъжа ми да присъства на раждането абсурд  Naughty Аз ще се чудя как да го успокоявам вместо той на мен да дава сили. Нали си знаем по принцип мъжете какви са бъзльовци  hahaha. На мен ще ми е двойно по притеснено за него ако е с мен в родилната зала от колкото ако съм си сама и само с докитата. А иначе съм си решила в Тина Киркова да си раждам живот и здраве до тогава. Там по семейномо всички сме се родили и просто защото ми е близко до нас и до майка ми. Абе с две думи ми е най- удобно. За ВИП няма да плащам това са пари хвърлени на вятъра поне за мен на тоя етап. Каквото стане такова ще е естествено че няма да ми върнат бебето вътре в мен Joy
Аз също съм ЗА една среща да си направим. А кой как и с какво ще дойде е най-лесното ще се организираме.
Моят шеф знае от самото начало за бременността ми и даже ми се обади лично да ме поздрави защото и той е запознат с нашите проблеми относно бебеправенето. А и цялата фирма знае.
  zifri   и ние сме зависими от паричките на тоя етап и аз за това не мога да си позволя да остана в нас. Ама и да остана няма какво да правя понеже всички са на работа и ще затъпея много ама много  ooooh! Чак като си му дойде времето тогава ще излизам по майчинство а това е 02,10 още 5 месеца остават.
Мари рус радвам се за теб че всичко е нормално след това което преживя. Ще чакаме на есен с песен да ни съобщиш хубавата новина.

# 269
Здравейте момичета. Утре ще ходя до майчин дом за да пусна кръв за още едно БХС, а за следващата седмица ще имам час при Марков той вече ще каже има ли нужда от амнио или не. Така направихме каквото зависеше от нас, другото от Бог зависи.... Praynig До сега не съм ходила в Майчин дом и ми е малко мъгла но с питане и до Цариград се стига...
Много благодаря на всички за милите думи и подкрепата, на кремито за номера на Марков, наистина всички ми вдъхнахте кураж и съм ви много благодарна за това.  Hug всички

Общи условия

Активация на акаунт