В слънчева Испания пак за пикник се стягат☀ Лагуните на Руидера

• 15 149
  • 304
  •   1
Отговори
# 90
  • Ispania
Мерси на вси4ки за гласуването Hug

# 91
Здравейте,

Аз пиша в арабската тема, но от 3 месеца съм в Испания и имам някои въпроси...а и едно птиченце от нашата тема ви познава форумно и ми каза, че сте много точни мами и мадами...

Та най-големия ми зор, момичета, умирам за сиренееееее. Нашенско си българско, бяло, краве сирене, не кашкавал, не някакви мухлясали и изчанчени сирена, а най-простичко, леко мазничко, краве сирене, от това дето го ядем с хляб и домат и зелена чушка. Гледам в големите супермаркети има щандове и продават сирена на някакви безумни цени, понеже не знам какви са на вкус не ми се ще да купувам, после да го изхвърлям, и така докато улуча някое, което ми харесва....Та просто искам да ви попитам, има ли нещо близко до нашенското, та да се засиля направо към него, или викате въобще да не се точа.

Имам още един въпрос, понеже скоро гледах един документален филм за Испания, казаха че в Мадрид имало някакъв квартал където имало само българи, жив испанец не се виждал. Кой е този квартал? Аз не съм в Мадрид, но ми стана много интересно, тъй като като бях там останах с впечатлението, че всичко там е много испанско, и хората и храната, и всичко....

Благодаря на всеки който се навие да отговаря.
Приятна вечер!

# 92
Monsoon_rain , добре дошла   bouquet Първо за сиренето-виждам, че то е по наболелия въпрос  Mr. Green потърси БГ магазин в близост до теб.Те вече се нароиха навсякъде  Mr. Green Ако ли не, търси някъде Кебап в близост и там в порционите слагат сирене, като нашата Дунавия.Абе хубаво си е сиренето.Помоли ги да ти дадът една бучка, не вярвам да ти откажат-взимат по цели тенекии сирене  Simple Smile

За вторият въпрос не мога да ти отговоря-за първи път чувам, че в Мадрид имало цял квартал българи  Sunglasses

Вал, гласувах още сутринта!Успех  Heart Eyes

Мацки, не пиша, защото поразиите дса една след друга при нас-последната новост е, че Рая падна на едни камъни вчера следобяд на път за училище и сега е с раздрана и възпалена длан на дясната ръка.  Crossing Arms Ама то защото не чува, казвах аз "Слез от бордюра, щше паднеш!"-казах, едни път, втори път и тъкмо да потретя и тя се изтърси.-Та сега си имам две бебета в къщи, обличам, събличам, мия, къпя, храня....  Crazy Е такова нещо като това никъде го няма.Някой ако знае рецепта как да ги накарам да чуват поне това, което говоря, моля да сподели-до живот ще бъда благодарна   Peace

Карчита, не ти завиждам  Naughty

Поздрави и целувки на всички  Heart Eyes   bouquet

# 93
  • E-CLM & CH-VD
За Мадридския квартал, мисля, че имат предвид Хетафе  Laughing Там на табелата на града по едно време под Хетафе пишеше Сливен на български  Joy Joy Joy
А за сирене - продават и в кампото, преди да отворят бг магазин наблизо, купувахме оттам, и тогава беше 12? / кг.

Амига, ами не знам защо с такова впечатление съм останала, може би защото като съм гледала дкументали, все ветрове духат  Crazy

Мими, и кори от кампото купуваме, много са хубави и фини. Бяха при пиците или при тортийите, ако не греша.  Thinking

За сенната хрема, мъж ми пие някакви хапчета, по едно на седмица, и не му се появяват никакви признаци. Каза само, че му действат сънливо  Laughing

Силрай... при вас е весло все май... Crazy, ако не е малката хала, е голямата кака. Да оздравява бързо и да слуша  Naughty

Габи, дано все пак в последния момент колата ви реши да е на ваша страна  Praynig

# 94
Monsoon_rain добре дошла   bouquet аз купувам кесо фета и е близко на вкус до българското сирене потърси го в лидл или алкампо
силрай много неприятно това падане по скоро да се оправя ръката на Рая  Hug
Вес ела да я видиш на живо  Hug

# 95
Вес, може и Виялаба да е . Там пък по едно време има5е надпис "ПЛевен", Познай за6то не ходех там, макар 4е ми бе6е на 30 км. Веднъж  ме завлякоха на дискотека, оказа се 4е охраната стари "познат" и се отказах тотално.

MOnsoon rain,  а ти в коя 4аст на Испания си. И наистина,  "Queso feta"  има доста подобен на6ето сирене вкус...  Има го и в Карефур, само 4е разфасовката е мног малка, мисля 4е е 150 гр.

Тази ве4ер не ме изненадаха. Така е като само спя Mr. Green

# 96
  • E-CLM & CH-VD
Амига, един ден, живот и здраве, да се върнем в Испания окончателно, на толкова места ще отидем, така ми се ще да пообиколя страната..

ГериП, не си се отблагодарила достатъчно снощи, ми се струва  Mr. Green Mr. Green

# 97
  • En un lugar de La Mancha...
Val, гласувах и аз, сега остава само да потвърдя . Ама много сте хубави и двамата на снимката  Heart Eyes.

MOnsoon rain, и аз купувам queso Feta от Carrefour, там ми се струва, че е най-хубаво. Овче сирене е в опаковки от 200 гр и го продават доста скъпичко. Eто така изглежда

Мими, виждам момичетата са ти отговорили, аз за съжаление не намирам тук кори никъде. Носи ми ги майка от Бг и замразявам  Peace.

gaby_s , ще съжалявам наистина ако не можете да дойдете .Ами ако се решите друг път да си правите разходчици насам се обаждай, имаш едно водене на мелниците от мен  Peace Grinning.

amiga, La ciudad encantada наистина си заслужава да се види. Както и Куенка и Толедо  Peace. При нас пък няма нищо интересно, с което да те привлека  Crossing Arms.

Вес, сега се сетих, преди няколко дни видях мак в нашия Карефур. И яз бях изненадана, защото си мислех, че тук не се намира и си го нося от България. Така де, ако искаш да ти купя  Wink.

Дивина,как те забравих в предния ми пост  ooooh!. Ти пак ни заля с хубави думи  Hug. А за кухнята, така е, с нестандартен под е  Laughing.Не е паркет, ами е ламинат, всички ни обявяваха за луди като казахме, че ще го сложим, но за сега дава добри резултати. Иначе е от този специалния за бани и кухни  Peace.

geripetrowa, нищо не казваш за месото, какво да взема  newsm78.

Последна редакция: чт, 14 май 2009, 01:55 от saby

# 98
  • E-CLM & CH-VD
Саби, намерих си мак в ерболариото тук, както и суров сусам.  Sunglasses А за кори - провери в кампото, ако имате наблизо, ние онзи ден купихме пак.

# 99
  • Ispania
Monsoon_rain ,добре доШла при нас Hug.За сиренето моми4етата ве4е са ти отговорили  Peace.
А за бьлгарският квартал newsm78,ами има квартали кьдето има бг дискотека,бг магазин,ресторант.....НО сьс сигурност не са само населени с бьлгари Naughty.

Силрай4е Laughing,няма ску4но при вас Joy.....Ами това е Laughing CrazyДокато порастнат така ,Ще е....Ще тьрпим Laughing
 Hug Hug Hug Hug

Пак за среЩата Thinking.Мооооля да ми пратите телефоните си,на които от вас ги нямам.
Мисля да взема салати от тези готовите в плик4ета Laughing,.....Само отваряШ ,слагаШ сол и олио и готово..
Аз си мисля...никой не ми обрьЩа внимание Joy hahaha.Накрая Ще взема каквото намеря Laughing

# 100
Добро утро мацки,
снощи пак сте се си говорили до късно, а аз не съм сядала на компютъра. Нали с мъжът ми сме се запалили по Los Hombres de Paco, и не сме го гледали по испанската и сега сваляме и гледаме. Сега приклю4ваме 4ти сезон и снощи направих ве4еря набързо и седнахме да гледаме tv.
Габи и ние не знаем нищо по конкретно за къщата, 4овекът ми каза да го търсим в един ресторант и той ще ни заведе до там, така 4е нямаме адрес. Но ако все пак се наредят нещата и успеете да дойдете обади се и ще ви 4акаме някъде.
Саби аз за месото не знам какво да кажа, като цяло най си оби4ам пилешко, а агнешко нито готвя, нито ям. Така 4е както и да решеш да го направиш е добре. Но може би ако купиш за скара няма да губиш излишно време в подготовка в къщи. А от друга страна да казват по компетентните дали на скара става добре.  newsm78.
Така, аз днес ще отида да напазарувам. Ще взема продуктите за снежанка и за рулца от раци, също така безалкохолно, бира, уиски, 4епс и семки. Ще взема също така пластмасови 4аши, прибори и 4инии, и за салатите ще взема 2 купи. Ще взема и малко 4у4ериа за децата. Ако се сетя нещо друго ще пиша.
Вал изпрати ми емайла си за да ти пусна документа. На собственика трябва да се дадат 120 евро. За месото не знам по колко се пада, това може да го каже Гери. Наистина вземи каквото решиш, но не се притеснявай излишно.
И аз гласувах и ве4е потвърдих. Peace
Вал, Вес сега ще ви пусна телефона си на ли4на.
Силве такава рецепта за слушане май няма, или поне и в къщи Ния слуша когато иска. И ние в4ера се обзаведохме с рани по гърба  Close, какво е правила не знам, но се е одрала сама на стената ooooh!. Поне каза 4е не е плакала. А ти как си, измисли ли каква торта ще правиш за Елеана.
Мими много ще се радвам да се 4уем. Аз от няколко дни се каня да ти пиша на ли4ни и все забравям.
Надя успех на практиката, дано те вземат за постоянно.
Амига жалко 4е няма да съвпадне разходката ви към Толедо с нашата. Дано можем някои ден да съ4етаем вси4ки ангажиментите си и да си направим голямо събиране някъде.
Много се 4удех коя е РалиП newsm78, докато накрая се сетих 4е си ни събрала с Гери в едно. Grinning
Вени, Рали78, Искре, Мариа къде се изгубихте

# 101
Саби, взела съм свинско и утре Ще взема пиле. НЕ знам как Ще стане агнеШкото на скара, но не се мъ4и в къЩи, ако искаШШ вземи някакви надени4ки и пр. за по лесно. Вси4ко едва ли Ще е пове4е от 50 евро.

А , да акои скаШ да ти взема кори за баница няколко пакета от тук. Ние нали сме напред с метриали, "магзин" си имаме.

Айде, после пак

# 102
  • En un lugar de La Mancha...
Така, значи агнешкото съвсем ще отпадне, вече сте много, които не го ядете (направо сте за убиване  ooooh! Grinning). Риба пък Вал не яде, а сме и с надеждата, че ще има улов  Flutter. Ами освен да купя някакъв микс от чорисо, салчича, морсия, че от тях все някой ще мезне  Laughing. Ако имате други идеи казвайте, утре ще купувам месото да е прясно.

Вес, нямаме Алкампо тук за съжаление  Confused.

silrai, да заздравяват бързо раните, а ти се зареди с огромно търпение, че друга рецепта за съжаление няма  ooooh!.

geripetrowa, майка ми идва другия месец и ще ме зареди  Wink. Виж за друг път ще го имам в предвид  Peace.

# 103
Ейййййй, Hug,благодаря ви!Ще търси Лъчи утре кори.Имаме си Алкампо.

Monsoon_rain , Добре дошла  bouquet!И ние купуваме "Фета"- доволни сме,наподобява бълг. сирене.

Силрайка , да се оправя ръчичката бързо!Ама никак май не ти е лесно,а?Аз както искам и едно момиченце сега,май не съм обмислила добре как ще е ситуацията newsm78. А това с чуването ми е пробле напоследък и на мен.Казвам по 3 пъти едно и също,като постепенно натъртвам и повишавам тон,и ако не чува - следва плесник-я по дупето,я зад врата Laughing.

АмигаHug , супер ,идвайте.Лично ще ви заведем да разгледате стария град в Куенка.Аз още преди като живяхме тук се "влюбих" в тая част на Куенка.И сеа рядко пропускаме посещение там,като ходим да пазаруваме.Ще се уточняваме допълнително като наближи пуентето ви.Да се обадиш непременно,много искам да се видим! Peace

# 104
  • La casa de Mickey Mouse
привет
влизам само за малко да не ме забравите
имам големи проблеми с едни клиенти на работа, чак да ни съдят искат, ама като не чуват какво им обяснявах в началото, сега проблема от никакъв е доста голям, а и те вироглави, не ни позволяват да разбием тавана и да оправим повредата, то хубаво, ама фонтанерото да не е магьосник та да може да работи през тавана
уф надух ви главата
освен това мъжо го боли от снощи зъб, днес е на зъболекар, молете се да се оправят нещата, та да не е с болки милия на руидера
е добре де вие като ще вземате толкова много неща, аз какво да донеса тогава, салати има предостатъчно, там на място ще направя една тарта де кесо, ще взема наденички, от тия които харесваме много с мъжо, бира, безалкохолно, въглища (3 чувала, достатъчно ли са) и казвайте какво още, че трябва да ходя да пазаря днес, утре давам заплати и ми е невъзможно
сисе, мила, рецепта за послушание няма, много търпение и изхабени нерви, дано се оправи бързо ръчичката
рали и твоята госпожица да оздравява бързо
гери, обади се когато можеш, да се разберем кой, кога ще тръгва и да пътуваме заедно
вал най накрая да се видим и да се запозная лично с моя любимец, палавника Алекс
момичета имам проблем, малкия не разбира български, в къщи му говоря само на български, но детето не разбира и това е, снощи си направих експеримент, изпусна си шишето с млякото на земята и кучетата отидоха да го душат и му казвам вземи шишето и ми го донеси, че кучетата ще ти го изядат, то седи милото и ме гледа с едни големи очи и нищо, повторих няколко пъти, обясних, реакция няма, казах го на испански и веднага ми го донесе и то с една голяма усмивка, даже му благодарих, пак на испански, а той милия беше толкова доволен, че ми даде една голяма мокра целувка, от неговите си, какво да правя

Последна редакция: чт, 14 май 2009, 15:33 от ANETT

Общи условия

Активация на акаунт