Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 360
  • Пловдив
  • Мнения: 353
Може ли да ми преведете тази рецепта от турски? Купих го преди месец от Турция  и искам да го направя.

# 361
  • Лудогорието
  • Мнения: 245
Може ли да ми преведете тази рецепта от турски? Купих го преди месец от Турция  и искам да го направя.

250 мл. Студено мляко и пакетчето шок. Пудинг се слагат на слаб огън и се вари до готовност, около 10 мин. Сваля се от огъня и се слага в чаши до половина. После 250гр. Студено мляко се бърка с пак. Кафе пудинг и се залива върху шоколадовия, слага се в хладилник.

# 362
  • Пловдив
  • Мнения: 353
Може ли да ми преведете тази рецепта от турски? Купих го преди месец от Турция  и искам да го направя.

250 мл. Студено мляко и пакетчето шок. Пудинг се слагат на слаб огън и се вари до готовност, около 10 мин. Сваля се от огъня и се слага в чаши до половина. После 250гр. Студено мляко се бърка с пак. Кафе пудинг и се залива върху шоколадовия, слага се в хладилник.
Благодаря.

# 363
  • Rock 'n Roll Land
  • Мнения: 3 107
Искам да вметна, че смляно ленено семе не се подлага на топлинна обработка.  Peace

За първи път чувам за това, аз правя хляб със смляно ленено семе. Можеш ли да обясниш защо не е удачно?
А ако не е смляно?

# 364
  • София
  • Мнения: 3 764
Искам да вметна, че смляно ленено семе не се подлага на топлинна обработка.  Peace

За първи път чувам за това, аз правя хляб със смляно ленено семе. Можеш ли да обясниш защо не е удачно?
А ако не е смляно?

Има много написано за това в нета. Ето малко информация: https://www.emilova.eu/index.php/bg/medias/articles/270-artlin

# 365
  • София
  • Мнения: 10 995
Аз съм чела, че целите семена не се усвояват от организма, т.е. каквото влиза - общо взето това излиза.
Но не знаех, че не трябва да стои смляно дълго време.

# 366
  • София-Младост
  • Мнения: 17 695
Искам да вметна, че смляно ленено семе не се подлага на топлинна обработка.  Peace

За първи път чувам за това, аз правя хляб със смляно ленено семе. Можеш ли да обясниш защо не е удачно?
А ако не е смляно?

Има много написано за това в нета. Ето малко информация: https://www.emilova.eu/index.php/bg/medias/articles/270-artlin
Пише да не се нагрява лененото масло, а не смляното семе!

# 367
  • София
  • Мнения: 10 995
Просто ще изгуби част от полезните си свойства, не че отрови някого. Поне аз така разбирам.

# 368
# 369
  • София
  • Мнения: 565
Линка ми отваря торта с шоколад и ягоди Blush Ще се радвам да видя и рецептата на паелята

# 370
# 371
  • Murcia
  • Мнения: 16
Smirk
Линка ми отваря торта с шоколад и ягоди Blush Ще се радвам да видя и рецептата на паелята
Съжалявам, грешка, ето тук паелята. Чакам мнение, и не забравяйте, никаква фурна и никакъв лук. Успех:smirk:
 https://llenasdesabor.blogspot.com/2013/06/blog-post.html

# 372
  • Мнения: 9
Здравейте,

Не знам дали е подходящо да попитам тук, но ядох някаква турска баница като гюзлеме. Обаче жената, която я е правила не говори много български. Разбрах само, че има жито в плънката. А на вкус се усещаха и различни зеленчуци. Много беше вкусна - чак чинията да си изядеш. Дали някой случайно е попадал на нещо подобно като рецепта. Без късмет съм с google 🙂

# 373
  • Мнения: 591
Здравейте,

Не знам дали е подходящо да попитам тук, но ядох някаква турска баница като гюзлеме. Обаче жената, която я е правила не говори много български. Разбрах само, че има жито в плънката. А на вкус се усещаха и различни зеленчуци. Много беше вкусна - чак чинията да си изядеш. Дали някой случайно е попадал на нещо подобно като рецепта. Без късмет съм с google 🙂
Потърсете в тази група - Турски вкусотии https://www.facebook.com/groups/924008631266836/ .

# 374
  • Мнения: 9
Благодаря, ще проверя!

Общи условия

Активация на акаунт