Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Световна кухня – рецепти и превод 2

  • 295 463
  • 380
  •   1
Отговори
# 360
  • Пловдив
  • Мнения: 471
Може ли да ми преведете тази рецепта от турски? Купих го преди месец от Турция  и искам да го направя.

# 361
  • Лудогорието
  • Мнения: 271
Може ли да ми преведете тази рецепта от турски? Купих го преди месец от Турция  и искам да го направя.

250 мл. Студено мляко и пакетчето шок. Пудинг се слагат на слаб огън и се вари до готовност, около 10 мин. Сваля се от огъня и се слага в чаши до половина. После 250гр. Студено мляко се бърка с пак. Кафе пудинг и се залива върху шоколадовия, слага се в хладилник.

# 362
  • Пловдив
  • Мнения: 471
Може ли да ми преведете тази рецепта от турски? Купих го преди месец от Турция  и искам да го направя.

250 мл. Студено мляко и пакетчето шок. Пудинг се слагат на слаб огън и се вари до готовност, около 10 мин. Сваля се от огъня и се слага в чаши до половина. После 250гр. Студено мляко се бърка с пак. Кафе пудинг и се залива върху шоколадовия, слага се в хладилник.
Благодаря.

# 363
  • Rock 'n Roll Land
  • Мнения: 4 044
Искам да вметна, че смляно ленено семе не се подлага на топлинна обработка.  Peace

За първи път чувам за това, аз правя хляб със смляно ленено семе. Можеш ли да обясниш защо не е удачно?
А ако не е смляно?

# 364
  • София
  • Мнения: 8 663
Искам да вметна, че смляно ленено семе не се подлага на топлинна обработка.  Peace

За първи път чувам за това, аз правя хляб със смляно ленено семе. Можеш ли да обясниш защо не е удачно?
А ако не е смляно?

Има много написано за това в нета. Ето малко информация: https://www.emilova.eu/index.php/bg/medias/articles/270-artlin

# 365
  • София
  • Мнения: 15 394
Аз съм чела, че целите семена не се усвояват от организма, т.е. каквото влиза - общо взето това излиза.
Но не знаех, че не трябва да стои смляно дълго време.

# 366
  • София-Младост
  • Мнения: 22 057
Искам да вметна, че смляно ленено семе не се подлага на топлинна обработка.  Peace

За първи път чувам за това, аз правя хляб със смляно ленено семе. Можеш ли да обясниш защо не е удачно?
А ако не е смляно?

Има много написано за това в нета. Ето малко информация: https://www.emilova.eu/index.php/bg/medias/articles/270-artlin
Пише да не се нагрява лененото масло, а не смляното семе!

# 367
  • София
  • Мнения: 15 394
Просто ще изгуби част от полезните си свойства, не че отрови някого. Поне аз така разбирам.

# 368
# 369
  • София
  • Мнения: 695
Линка ми отваря торта с шоколад и ягоди Blush Ще се радвам да видя и рецептата на паелята

# 370
  • Murcia
  • Мнения: 45
Smirk
Линка ми отваря торта с шоколад и ягоди Blush Ще се радвам да видя и рецептата на паелята
Съжалявам, грешка, ето тук паелята. Чакам мнение, и не забравяйте, никаква фурна и никакъв лук. Успех:smirk:
 https://llenasdesabor.blogspot.com/2013/06/blog-post.html

# 371
  • Мнения: 16
Здравейте,

Не знам дали е подходящо да попитам тук, но ядох някаква турска баница като гюзлеме. Обаче жената, която я е правила не говори много български. Разбрах само, че има жито в плънката. А на вкус се усещаха и различни зеленчуци. Много беше вкусна - чак чинията да си изядеш. Дали някой случайно е попадал на нещо подобно като рецепта. Без късмет съм с google 🙂

# 372
  • Мнения: 640
Здравейте,

Не знам дали е подходящо да попитам тук, но ядох някаква турска баница като гюзлеме. Обаче жената, която я е правила не говори много български. Разбрах само, че има жито в плънката. А на вкус се усещаха и различни зеленчуци. Много беше вкусна - чак чинията да си изядеш. Дали някой случайно е попадал на нещо подобно като рецепта. Без късмет съм с google 🙂
Потърсете в тази група - Турски вкусотии https://www.facebook.com/groups/924008631266836/ .

# 373
  • Мнения: 16
Благодаря, ще проверя!

# 374
  • София-Младост
  • Мнения: 22 057
thickened cream...какво е точно...заквасена сметана или сметана за готвене?

Общи условия

Активация на акаунт