Световна кухня – рецепти и превод 2

  • 334 664
  • 401
  •   1
Отговори
# 180
  • Мнения: 690
elizaeliza, толкова ти благодаря! Hug

# 181
  • Мнения: 1
Погледнах темата и прочетох доста интересни рецепти, но от мнгоо време се опитвам да докарам вкусът на ориза и сладко киселия сос от китайската кухня. Дали някой знае малката тайна на приготвянето на ориз по китайски със зеленчуци и този така прословут сладко кисел сос. А и всякакъв вид китайска рецептя за китайско ястие е добре дошла. Просто съм почитателка на този вид кухня. Благодаря ви.

# 182
  • Бургас
  • Мнения: 97
Нали си ми градска  Laughing Заповядай http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=192750.0

# 183
  • Мнения: 1
http://princessrania.snimka.bg/cooking/others.519836

Ванилови кексчета
1/2 чаша (113 грама) масло на стайна температура
2/3 чаша (130 грама) захар
3 яйца
1 ч.л екстракт от ванилия (аз слагам ванилийка на прах)
лимонова кора
1 1/2 (195 грама) брашно
1 1/2 ч.л бакпулвер
1/4 ч.л. сол
1/4 чаша (60 мл) мляко

Загрейте фурната до 175С и намаслете формичка за кексчета.
Разбийте маслото и захарта.
Добавете яйцата, едно по едно, разбивайки с миксера.
Добавете ванилията и лимонената кора.
В отделна купа смесете брашното, бакпулвера и солта.
Разбивайки с миксера на слаба скорост, добавяйте брашното и млякото на части.
Напълнете формичката около 2/3 и печете докато станат златисти (или по клечката за зъби не остава тесто)
Оставете да се охладят и декорирайте със Royal Icing.

Не мога да се сетя точно от кой сайт беше. Стават много вкусни кексчета. Simple Smile

P.S: Сега се сетих, рецептата беше от http://allrecipes.com/ , но името, което е споменато на снимката съм го виждала и на други рецепти, в други сайтове Simple Smile

Последна редакция: чт, 22 юли 2010, 13:36 от shtelly

# 184
  • Мнения: 2
Кръмбъл (Crumble)

6 ябълки - обелени и нарязани на кубчета
250гр. захар
200гр. брашно
150гр. чисто масло
1 щипка канела
1 ванилия

1) Ябълките се задушават 30мин. с канелата и 1/2 от захарта на слаб котлон; да ен станат на каша ид а не загарят. Изсипват се в тавичка да изстинат.
2) Бърка се тесто на трохи от маслото, брашното, захарта и ванилията и се изсипва върху ябълките.
3) Пече се 30мин. на 150-200С

Крем:
500мл млечна сметана
2 лимона - сока+настърганите кори
90гр. захар
3 пакетчета ванилия
Всичко това се изсипва в тенджерка и се бърка на котлона доз атопляне, без да се вари. Имайте предвид, че като се сложи лимоновият сок, течността се сгъртява.

Когато се поднася, парчето от ябълките с тестото се залива с крема.
Много вкусно става, за първи път го опитах в ЮАР и намерих рецептата някдъе из интернет, но за съжаление не помня сайта...

# 185
  • Мнения: 91
Намерих една рецепта за блини, в един руски сайт. Не е сложна за превод, но не съм много сигурна в себе си, затова ще помоля някой да я преведе.   bouquet
ПРАБАБУШКИНЫ БЛИНЧИКИ

Этот рецепт достался нам в наследство от моей прабабушки (по маминой линии). В моей семье пекли и пекут блинчики только по этому рецепту. К моей бабушке до сих пор в гости приходит ее младший брат, чтобы... "поесть мамины" блины.
Сначала надо вскипятить воду (1,5 - 2 литра), снять с огня, дать 2-3 минуты подостыть.... в это время взбить венчиком 2 яйца (моя бабушка кладет 4 шт ) с 1\2 ч.л. соли (по вкусу, можно добавить сахар, если любите сладкие) до пены. Влить в яйца уже некрутой кипяток, размешать, дать остыть (до приятного тепла), всыпать муки (я - на глаз, чтоб тесто текло), влить 3-4 ст.л. раст. масла. Даю еще ему 30 мин. постоять и пеку на раскаленной чугунной сковороде.
Блины получаются тонкими (не рвутся), но пышными, сочными, нежными и очень вкусными! Их не надо смазывать никаким маслом, они не сохнут!   Другие блины на воде у меня всегда получаюся резиновыми .
 
А это я их нафаршировала тушеной капустой
Източник: http://www.kuharka.ru/images/users/gallery/2010/02/28/b_52327.gif
http://www.kuharka.ru/images/users/gallery/2010/02/28/b_52328.gif

# 186
# 187
  • Мнения: 22 867
Намерих една рецепта за блини, в един руски сайт. Не е сложна за превод, но не съм много сигурна в себе си, затова ще помоля някой да я преведе.   bouquet


Не е много точна рецептата, ако имаш опит, ще се справиш. Peace

Кипва се вода (1,5 - 2 литра), сваля се от огъня, оставя се  2-3 минути да се охлади и.... в това време разбивате с тел 2 яйца (баба ми слага 4 ) с 1\2 ч.л. сол (на вкус, може да добавите захар, ако обичате сладки) до пяна. В яйцата се налива топлата вода, разбърква се и се оставя да изстине до приятно топло, сипва се брашно (аз на око, да не е много течно тестото), сипват се и 3-4 с.л. олио. Оставя се 30 мин да постои и се пекат блините (палачинките) на чугунен тиган.
Стават тънки, не се късат, но са пухкави, сочни, нежни и много вкусни. Не е нужно да се мажат с масло, не изсъхват. На снимката са с задушено зеле.

# 188
# 189
  • Бургас
  • Мнения: 97
Моля, ако обичате някой да даде превод на тези рецепти http://palachinka.blogspot.com/2009/02/japanese-cake.html   http://palachinka.blogspot.com/2009/02/homemade-bounty-candy-bar.html

Благодаря предварително   bouquet

Последна редакция: нд, 01 авг 2010, 19:49 от MI6A

# 190
  • Мнения: 122
Преди да намеря тази подтема се оправях някак с английските кулинарни сайтове благодарение на един страшен речник - в ето този сайт http://sharemykitchen.com/culinary-dictionaries/english-bulgaria … inary-dictionary/. Е, все пак съм го и учила навремето, де  Embarassed
Ставаше въпрос, че ако нещо спешно ти трябват специфични думи - има всичко, но няма да помогне много, ако никак не говориш английски. Wink

Имат и много интересни рецепти, но са малко. Явно е бг. сайта, но почти всичко го има на и английски. Даже на доста приятели чужденци го давам - имат секция традиционни ббг. рецепти (и тя доста малка, но се надявам, че ще пишат още).
 

# 191
  • Мнения: 24
Здравейте!
Намерих тази рецепта и горе долу блата го разбрах, но следващите текстове не са ми съвсем ясни:

Безе
Белки с сахаром взбить в твердую пену. Если белки взбиваются плохо, добавить несколько капель лимонного сока или уксуса.
Массу выложить в п/э пакет, срезать уголок и выдавить на бумагу для выпечки в виде круга, равного размером коржам из теста.
Безе высушивать при t=60~80°C до твердости.

и

Крем
Клюкву взбить в блендере с сахарной пудрой и оставить на время высушивания безе (настаивание необходимо для растворения сахара, иначе он будет чувствоваться в креме).
При отсутствии блендера клюкву можно пропустить 2 раза через мясорубку с мелкой решеткой, а потом смешать с пудрой.
Масло комнатной температуры немного взбить миксером, потом постепенно, по несколько ложек, добавлять клюквенное пюре и после каждого добавления хорошо взбивать.
Много моля за малко помощ и предварително благодаря   bouquet

# 192
  • София-Младост
  • Мнения: 24 097
 Simple Smile

# 193
  • Сф
  • Мнения: 12 040
Кръмбъл (Crumble)


Когато се поднася, парчето от ябълките с тестото се залива с крема.
Много вкусно става, за първи път го опитах в ЮАР и намерих рецептата някдъе из интернет, но за съжаление не помня сайта...
Ето ти кръмбъл има и други вкусотийки на видео как стават
http://www.videojug.com/tag/food-recipes

# 194
  • Мнения: 28
Моля, ако обичате някой да даде превод на тези рецепти http://palachinka.blogspot.com/2009/02/japanese-cake.html   http://palachinka.blogspot.com/2009/02/homemade-bounty-candy-bar.html

Благодаря предварително   bouquet
Ползвайте:google-преводач Hug,за да си превеждате рецепти от какъвто и да е език.

Общи условия

Активация на акаунт