Световна кухня – рецепти и превод 2

  • 334 660
  • 401
  •   1
Отговори
# 270
  • Мнения: 7
Искам да помоля за превод на Candy Shop Ice Cream Cake familyspice.com/recipes/recipe/?recipe_id=91 не можах да я намеря преведена. Благодаря предварително.

# 271
  • Мнения: 364
Искам да помоля за преводhttp://www.cityzentv.gr/webtv/psixagwgia/spitiko_piato/syntagi-mousakas.html Благодаря предварително

# 272
  • Мнения: 243
Охааа гръцка мусака, и на мен ще ми е интересно да я видя тази рецепта,защото от години си правя свободни съчинения по темата  Simple Smile

# 273
  • Sofia
  • Мнения: 22 670
Да пробвам и аз за малко превод, макар да виждам, че няма преоводачи нещо?! Thinking

Не мога да разбера ей тези двете какво са:

green bell pepper - предполагам чушка, но второто ?  Thinking
peperoni


Ще съм благодарна! Simple Smile

Относно гръцката мусака, този превод не те ли устройва, мистерия? На бърз прочит, мисля че върши работа. Simple Smile

# 274
  • София
  • Мнения: 10 825
Да пробвам и аз за малко превод, макар да виждам, че няма преоводачи нещо?! Thinking

Не мога да разбера ей тези двете какво са:

green bell pepper - предполагам чушка, но второто ?  Thinking
peperoni


Ще съм благодарна! Simple Smile

първото е зелена чушка, от тези дебеличките, леко подобни на камбана - http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Green-Bell-Pepper.jpg
а второто е италиански колбас - леко пикантен

# 275
  • Sofia
  • Мнения: 22 670
Onna-bugeisha, благодаря!   bouquet

# 276
  • Мнения: 1
Моля за превод на тази рецептаhttp://www.exclusivelyfood.com.au/2006/07/chocolate-mud-cake-recipe.html предварително благодаря.

# 277
  • София
  • Мнения: 10 825
За минимум 16 порции

250g шоколад (използвахме 125 гр. черен и 125 гр млечен шоколад)
250g масло (ако използвате неподсолено масло, добавете 1/4 ч.л. сол)
1 ч.л. инстантно кафе (нес кафе)
188ml (3/4 ч.ч) вода
325g (2 ч.ч. + 2 с.л. ) брашно
30g (1/4 ч.ч.  + 2 ч.л.) какао на прах
1/2 ч.л сода бикарбонат
550g (2 1/2 ч.ч.) пудра захар
4 големи яйцаlarge eggs (ние използваме яйца с тегло минимум 59 гр)
2 с.л. (40ml) олио (слънчогледово)
1 ч.л. (5ml) екстракт от ванилия
125ml (1/2 ч.ч) мътеница (мисля че може да се замени с течна сметана или с прясно мляко +1 ч.л. лимонов сок оставено да престои десетина миути)
Ганаш
150g млечен шоколад
150g черен шоколад
84ml (1/3 ч.ч) разбита сметана (35 % мазнина)


Нека някой друг да продължи с технологията на приготвяне. Или пък аз ще продължа утре. Сега бебето ме дърпа да си лягаме Simple Smile

# 278
  • Мнения: 1
Onna-bugeisha благодаря ти за бързият одговор,ще съм ти благодарна ако можеш да ми преведеш и начина на приготвяне когато имаш възможност за това.

# 279
  • София
  • Мнения: 10 825
Eто и продължението:

Включете фурната да се загрява на 160 градуса (без вентилатор).

Намаслете стените и основата на дълбока кръгла форма за торта с диаметър 23-24 см. Ние използваме форма със свалящи се стени за да вадим блата по-лесно. Покрийте основата и страните на формата с хартия за печене, като оставите хартия с няколко см по-високо от горния ръб.

На слаб огън в касерола сложете 250g шоколад, маслото, кафето и водата, разбърквайте от време на време. Когато шоколадът и маслото се стопят, свалете съда от огъня и го оставете да се охлади до стайна температура
В много голяма купа пресейте брашното, какаото и содата.
Добавете пудрата захар и разбъркате съставките докато се смесят. За тази рецепта предпочитаме да използваме тел за разбиване на яйца.
В средна купа поставете яйцата, олиото, ванилията и мътеницата.
Разбийте с телена бъркалка мокрите съставки докато се смесят добре
Прибавете мократа смес към сухата и разбъркайте до пълното им смесване.
На три пъти прибавете и шоколадовата смес, като добре разбърквате след всяко сипване.
Изсипете сместа в подготвената форма.
Печете около час и 15 минути (за 24 см форма) или 1 час и 30 минути (за 23 см форма). Проверете дали блатът е добре изпечен с тънък нож за печене или дървена клечка, мушната в средата на блата. Ако ножът/клечката е суха, значи блатът е изпечен.
Извадете блатът от фурната, покрийте го с чиста кърпа и го оставете да се охлади във формата.
Когато се охлади до стайна температура го извадете от формата. От горе блатът ще е с хрупкава коричка, която можете при желание да изрежете. Ние обръщаме блатът надолу за да си осигурим равна повърхност за декорирането.
Направете ганаш. Намажете блатът с ганаша.
Ние държим тортата в плътно затворена кутия в хладилник и преди сервиране я оставяме да се загрее до стайна температура.

Ганаш
Поставете шоколадът и сметаната в средно голяма касерола с дебело дъно и загрейте на много ниска температура. Разбърквайте постоянно и свалете съда от огъня веднага щом шоколадът се разтопи и сместа стане гладка. Ако е необходима оставете ганашът да се охлади леко до стайна температура за да можете да работите с него по-лесно.

# 280
  • Мнения: 1
Onna-bugeisha БЛАГОДАРЯ

# 281
  • Мнения: 51
здравейте!

моля за превод на скрития текст...

предварителни благодарности за труда 

Скрит текст:

Liquid smoke flavoring can be added to food to obtain a smoked taste without actually smoking the food. There are several different brands and flavors available at your local grocery store, but you can also learn how to make liquid smoke on your own. Making homemade liquid smoke can provide you with a comparable taste for a cheaper cost.

Fill your grill with the wood chips of your choice, and use them to cook your food. Do not use any starter fluid on the chips or use chips that come coated in starter fluid. If the chips have starter fluid on them, they cannot be used when making liquid smoke, because the chemicals from the starter would become part of the end result and would not be safe to eat.

Go through the grill to collect roughly 1 pound (0.45) of wood chips that did not completely burn up. Sift through it, and try to avoid getting ash mixed in.

Fill a pillowcase with the wood chips. Use a pillowcase that you do not want to use again because once this process is complete, you will not be able to use it.

Bring a pot of water to a boil. You will need enough water to completely cover the chips.

Place the pillowcase of chips in the boiling water, and allow it to boil for at least 30 to 45 minutes. When the water reaches a dark reddish-brown color, you can stop boiling the chips and pillowcase because you've obtained sufficient material from the chips. •If possible, boil the water outside. You may want to do this step outside because the smell may become overwhelming inside.

Let the pot of boiling water stand until everything has cooled down enough to allow you to touch it.

Take the pillowcase and chips out of the water. Drain the water out of the pillowcase, and throw away the wood chips.

Bring the reddish-brown liquid back to boil until it has reduced down to 1/3 of the original amount. This will concentrate the smoked flavor.

Let the liquid cool down, and put it in the bottle of your choice.

Taste the end result. If it tastes bitter, add a small amount of honey or other sweetener to cut down the bitterness.


източник  http://www.wikihow.com/Make-Liquid-Smoke
 

# 282
  • София
  • Мнения: 10 825
Течен пушек се
добавя към храната за да придаде вкус на пушено без храната да се опушва наистина. Във местния супермаркет ще намерите няколко марки овкусител, но можете и сами да си направите течен пушек. Домашно направения течен пушек ще ви осигури равностоен вкус на по-ниска цена.

Напълнете грилът с дървени стърготини (тресчици) по избор и ги използвайте за да сготвите храната си. Не използвайте течност за разпалване. Ако по стърготините има течност за разпалване, те не могат да се използват за приготвяне на течен пушек, защото химикалите от течността ще станат част от крайния продукт и няма да е безопасно този течен пушек да се консумира.

Изгребете от грила около 1 паунд дървени трески, които не са напълно изгорели. Go through the grill to collect roughly 1 pound (0.45) of wood chips that did not completely burn up. Пресейте ги през сито и се опитайте да отделите пепелта.

Напълнете една калъфка за възглавница с дървените тресчици. Използвайте калъфка, която няма да използвате отново, тъй като след приключване на процеса това ще е невъзможно.

Напълнете тенджера с вода и я оставете да заври. Ще ви е необходима вода, колкото да покрие дървените стърготини изцяло.

Поставете калъфката с дървените трески във врящата вода и оставете да ври поне 30 до 45 минути. Когато водата стане тъмно червеникавокафява на цвят свалете съда от огъня. Ако е възможно извършете това варене навън тъй като миризмата ще е доста наситена.

Оставете тенджерата с водата да се охлади до състояние да можете да пипате с ръце.

Извадете калъфката със стърготините от водата. Отцедете водата от калъфката и изхвърлете дървените стърготини.

Сложете червеникавокафявата течност отново да заври и варете докато се редуцира до 1/3 от първоначалния си обем. Това ще концентрира и усили аромата на пушек.

Оставете течността да се охлади и сипете в бутилка.

Опитайте. Ако нагарча, добавете малко мед или друг подсладител за да туширате горчивината.

# 283
  • Мнения: 51

 smile3525

Благодаря много

долу имам и добавка към предишното, ако имате време моля и за превод на него текст

Скрит текст:
Recipes Using Liquid Smoke

We are preparing a inside pulled pork recipe and a brisket recipe.  As these two dishes are awesome for liquid smoke.

To keep you at bay, here are general guidelines to add to your arsenal of cooking knowledge.  Our recommendations are based on many trials …just ask Ed! Here’s what we suggest.

For sauces, dips, soups etc…
For foods that already have liquid in it that you will consume entirely, you just need to add about 4-6 drops per 8oz.   So, if you have a bowl of chili…add about 4-6 drops to the bowl.  If you have a bowl of Spinach dip…add about 4-6 drops.  If you’re eating a bowl of French Onion soup…add about 4-6 drops of liquid smoke. Just make sure to thoroughly mix to ensure the liquid smoke is evenly dispersed.

What we do know is that a little liquid smoke goes a long way.  It’s easy to use too much because one drop doesn’t seem like a lot. Though I challenge you…to put one drop of concentrated habanero pepper extract on your tongue. I am hoping you get my point.  Use liquid smoke sparingly otherwise too much will make your food taste bitter.

For Marinades…
Because it’s a marinade and not all of the marinade is consumed, and the marinade is used to impart flavor to the meat through absorption, we suggest going a bit stronger to 12-15 drops per 8oz of marinade.  As above…just make sure you evenly and thoroughly mix the liquid smoke into the marinade.

For adding liquid smoke directly to meats…
We do suggest that you use a spray bottle and with a Water/Liquid smoke solution. Spray the liquid smoke on to the meat while you are cooking or just after you have cooked the meat. The optimal water solution to liquid smoke ratio is 12-15 drops of liquid smoke per 8oz of water.   What kid of spray bottle…well…I boosted my kids candy spray pump thingy.  There are these spray pump candy things that you spray on your tongue.  The bottle is just a bit bigger than a ChapStick.  I just dump that junk out and washed it and now use the spray bottle for Liquid Smoke (WHOOP!)

# 284
  • София
  • Мнения: 10 825
Ердинч, ако държиш ще ти го преведа подробно като ми остане малко време.
Ето за сега есенцията:
Течният пушек трябва да се използва предпазливо защото ако прекалите с количеството ястието ще придобие горчив вкус.
За сосове, дипове и супи 4-6 капки на 8 унции (226 грама). Разбъркайте много добре за да се овкуси цялото количество.
За маринати - 12-15 капки на 8 унции (226 грама) марината. Разбърква се много добре за да се овкуси изцяло.
За директно добавяне на течен пушек върху ястията: препоръчваме да се използва воден разтвор на течния пушек - 12-15 капки течен пушек на 8 унции вода. Използва се спрей шишенце с което се пръска върху месото докато се готви или непосредствено след като е готово.

Общи условия

Активация на акаунт