Смуче си палеца

• 9 815
  • 35
  •   1
Отговори
# 30
  • у нас
и моето си смуче палеца,за да се приспи,после си го маха

и ние сме така и като й се яде

# 31
Zdraveite,oh i nashata gospojochka si smyche paleca.Tq e na 4 meseca i si svalq rakavichkata izvajda si biberona i si nalapva prusta ,na vsichkoto otgere mi se podhilkva sled kato go zasmyche .Lekoplasta pomaga no puk sled vtoriqt ,tretiqt opit se namokrq i otlepq,a i me e strah da ne padne i da se zadavi.Mnogo se chydq na mazilata za koito sum chyvala i chela.Dali pomagat?A biberon ne iska kypila sum i vsichki vidove i marki koito ima na pazara plwe gi i se qdosva kogato opitam da dam zasugalka.Molq za savet Praynig

# 32
  • у нас
На нас "горчивия" лак, който е за отказване от смукането на палеца ни се стори хубав и си го смукахме с удоволствие. Така че, лично за мен, десетте лева, които се дават за този лак са безмислени.

# 33
Аз имам същия проблем - голямата ми дъщеря като беше на годинка започна да си суче палеца на дясната ръка и аз я оставих, понеже така пише по дебелите книги, сама щяла да се откаже скоро - нищо подобно, сега почти на 5 и още го суче. Пръста й е с мазол, ченето й е криво, но не може да се откаже. Какво ли не съм пробвала -  ръкавици, биберони,лепенки по пръстите, люти лакове, ефект никакъв. Започнах да й прибирам ръката в спшалния чувал като заспи, през нощта като се й се досуче и не може да го лапне почва да се дере и събужда вси4ко живо. Оставих я. После й показвах снимки на деца със скоби и брекети и разни такива "железа", ченета и протези, които намерих из нета и изглеждаха ужасно. Казаче не иска да й слагаме такива неща и няма да си суче пръста, но това беше до вечерта - и пак пръста в устата. Роди ми се 2ро  момиче, на 3 месеца започна и тя да суче пръста. Откакто се роди се мъчихме да я научим на биберон, но не го искаше. Като за почна да го слага в устата си го махахме, но тя започна да лапа и този на лявата ръка. Пак ръкавици, лепенки, гризалки, но ефект никакъв. Едни познати живеят в Австрия и като си дойдоха ми казаха, че там оставяли децата да си сучат пръстите свободно, никой не им прави забележки, нито се мъчи да ги отучва - иначе щели да получат някои психични отклонения и аз се отказах да се боря с тях, макар, че ми е мъка да ги гледам и нищо да не им казвам. Ако някой даде съвет, който да помогне ще се радвам.

# 34
Едното ми момиченце си смука пръста до 3 годинки и 4 месеца може би. И тя започна на 3-4 месеца и не признаваше нито биберон, нито нищо. До тогава живеехме в Холандия и наистина смукането на пръста там никога не се е приемало като голям проблем. Всъщност тя го смучеше само преди заспиване, но аз постоянно се чудех как да я откажа, заради "страшните" истории, които чувах в България  ooooh! Четох, питах, всички казваха да не се притеснявам и че имало опасност да се изкривят трайно зъбките само ако си смуче палчето и след появата на постоянните зъби. Не съм опитвала никакви силови методи за отказване, опитвала съм да я уговарям да й сложа лейкопласт на пръстчето, купих й даже бебешки биберон-залъгалка, за да смуче него, но всичко без никакъв ефект, вечер преди заспиване си искаше пръстчето и това си е.
Отказа се самичка и от раз една вечер като се върнахме в България. Живеем в къща и се оказа, че в мазето има мишка. Уловихме я с капан-клетка, то се оказа едно малко черно мишле и децата много му се радваха. Подаваха му да яде сиренце отгоре през дупките на клетката и мишлето се вдигаше на задните крака и ръфаше с големите си предни зъби сиренцето. Не знам как ми хрумна, но се измайтапих с дъщеричката ми, че ако продължава а си смуче пръста зъбите й ще станат като на мишката.  Grinning И вечерта като си легна каза "Аз не искам да стана като мишката и няма да си смуча пръста!". Заспа без него и оттогава не се е сещала повече!
Та моя съвет е да не се насилват децата. По-добре с говорене и обяснения като порастнат. И евентуално да се ограничава смученето на палчето само до няколко момента през деня, а не детенцето да си смуче пръстчето, когато няма какво да прави, например. От това, което съм чела много деца просто си се отказват самички когато им дойде времето  Peace

# 35
Благодаря за съветите Grinningи аз така мисля , няма да я насилвам.

Общи условия

Активация на акаунт