В къщи МАРТенче расте,мама от от целувки ще го изяде!

• 12 281
  • 293
  •   1
Отговори
# 30
АлЕкС-мама и ние не понасяме шапки!Направо в чудо се виждам, като му я сложа и се почва едно въртене наляво-надясно и реееев  Confused А на всичкото отгоре обиколих сума ти магазини тук и не мога да намеря шапка за сезона....всичко му е голямо. Crazy

# 31
  • София
 Белла:не мога да намеря шапка за сезона....всичко му е голямо...
ето този проблем го имаме и ние...няма шапка която да не му е голяма...ужас   Simple Smile

# 32
# 33
  • София
Здравейте набързичко и от нас. Ние от немайкъде се оказахме в Панагюрище за уикенда  Whistling Голямо шоу беше, Калин го знае целия град, хората разграбили на свекървата снимките от албумчето, дето й направихме за първия месец на Калин. Имаме ли мама от Панагюрище? Ако има, да даде знак, че имам да я подкокоросвам нещо за детските магазини... Както каза БОДЛИВКА, засякохме се днес, имахме още един пътник в колата и бяхме се ангажирали да го доставим до тях, но се оказа, че живее до Кауфланд и набързо напазарувахме Simple Smile

Набързо да се изкажа и по темите:
* Калин си е само на кърма "натюр"
* Памперси Канбебе видях в Цар Лъв (Люлин 9).
* Абе какви са тези измишльотини - подарък за раждането... детето малко ли ви е, направо съм в културен шок...
* За пушещите кърмачки съм без коментар.
* tedsan, за ръцете бях на лекар и ми е предписано 3 мазила да редувам през 4 ч. (не винаги сколасвам, че 2-те миришат): Неокс, Дийп Рилийф и Лидокаин. Но пак казвам, че съм била на лекар!!! На 18-ти съм на контролен преглед. За съжаление имам подобрение (малко) само на лявата ръка Sad
* Навлечени бебета и деца виждам толкова често, че ми се приревава. Особено някой като ми каже, че Калин е леко облечен и ми иде да извадя базуката!
* Шапка "пица" за Калин купихме днес от Кауфланд за 3 (три) лева, иначе той си има и една на Стеда лятна, но е с козирка - да му пази сянка Simple Smile

ЧЕТВЪРТА СОФИЙСКА СРЕЩА: Борисовата градина (до езерото Ариана - това е откъм Орлов мост, истинско езеро, макар и изкуствено), 15.05.2009 г.  П Е Т Ъ К. Прогнозата по новините на бТВ в 19 ч.: няма дъжд, срещата е обявена за 14 ч.
Записваме: зелено човече, Тони_ст, ?глафира, поли+, TaniaR, окич, вероники, добро настроение, Елг, Вили_ст (3-ма)

# 34
Здравейте и от нас.Тези дни ми се взе здравето от разходки,всеки ден все по рано излизаме и все по късно се прибираме.Не остава никакво време за мен.Едно че по съвет на педито започнахме със сокчета,а тъкмо бяха започнали да отминават коликите на душичката(предимно вечер си поплакваше по малко),а сега е някакъв ад.С разходките спасявах положението,но вече и това не помага.От вчера спрях със сокчетата по моя преценка.Днес като че ли е по добре малката.Заспа си по рано,просто е по спокойна.Иначе акото вчера и днес е зелено и ми се струва че е от жегата,ако и утре е така,едва тогава ще се обадя на педито,но не не знам,никак и нямам доверие вече.Чудя се дали е рано да излизаме по късо ръкавче че имам чувството че и е горещо.Вие как се обличате?Защото по цял ден сме навън(от 9-10 до към 19-20ч.)Не иска и не иска в къщи.Оф,горката пак се събужда.Не може да спи спокойно.Чао за сега

# 35
За пореден път се убеждавам, че тия сокове нямат никаква полза, особено съм чувала за ситуации със отшумели колики, но след въвеждането на сока се завръщат с пълна сила... Rolling Eyes
Креми,спирай го тоя сок и съм сигурна,че малката ще се успокои.А за акитата-може да е от горещината, но за по-сигурно питай педито. Peace

# 36
Леле как се ядосах преди малко- някаква си женичка (няма да споменавам имена) ми пише на ЛС, че съм писала неграмотно и т.н и сипе обиди #2gunfire  Леле. Ако някой има право да прави забележки, то това е модератора.

за шапките- ние също не търпи ме, но аз като беше по-хладно, упорито и ги слагах. Иначе цял ден може да си седи с лентата.
за късо ръкавче- аз още не съм я събличала. Седим отвити и леко облечени и на слънчице. Може като почнат да стават по-високи температурите да я по разсъблека.
Слънце- страхотни снимки, така ми се ходи на море.

Хайде от нас лека и мека Hug

Последна редакция: пн, 11 май 2009, 10:19 от Elg

# 37
и моето педи е за сокчетата,добре,че не му давам,Креми коя ви е педито?
на моя пък не му прави впечатление с какво е,аз му купих 2-3 шапчици-едната я има в повечето магазини- на бели и червени райета с червена козирка,много е сладък с нея  Crazy,ако не стаават с шапчици защо не пробвате с кърпи,толкова са ми сладки бебоци с кърпа на главата  Crazy
Слънце,Симонка с тази рокля е направо бонбон,пу,пу  Hug
за ортопеда на нас ни казаха 4 месец  newsm78
Бодливке и аз съм така като ми кажат : ауу колко е мъничак ,отговарям - как бе,толкова е пораснал  Mr. Green Heart Eyes

# 38
Белла,аз затова ги спрях.в началото имаше съвсем леки колики и с Инфакола,оправихме положението,дори няколко дни нямаше,но тук в тоз скапан град,масово карат захранване със сокчета след навършване на 1-вия месец,а след 3-тия се започва с пюрета.Направо ми идва да се изселя от тук.Не само че нямам време за себе си,аз не мога да се изпишкам,малката е постоянно в ръцете ми и не мога да я успокоя,преди си спеше много добре,сега по цял ден е будна,даже на разходка като излезем плаче по цял ден.Вече и на кафе не можем да отидем,защото всички ме гледат странно.
rusana ние сме при Kиферова,тя ми е лична на мен,но при който и да се преместя,те всички са един дол дренки. #Cussing out

# 39
Здравейте!

Бодливке, защо така песимистично?!? Я горе главата!  Naughty

Тони, и аз се чудя как успях да ги разкарам, ама се старах да съм супер любезна, помолих ги да идат да си играят другаде докато приспя бебето и че след 10 минутки ще тръгнем, тогава да дойдат и те казаха "добре"  Crazy Ама бяха 3 момиченца, та може би за това, а и не бяха много големи.

Нагаина, страхотни сте!!! Така благородно ви завиждам на всичките, които живеете на морето... Grinning Това винаги ми е било мечта, моренцето ми е голяяяма слабост, все си мисля, че е трябвало да се родя там  Grinning

Като казахте за цигарки...от време на време така ми се допушва... CrazyАма още устисквам, а и мисля да пробвам да не ги почвам пак. Аз пък докато бях бременна в началото още си дръпвах по 2-3 цигарки на ден, ама после вече спрях и сега не пуша, че нали било по-вредно, докато кърмиш...Ама като видя някой с кафенцето и цигарката и ми потичат лигите  Joy

Дессис, че ние също си живеем навън!  Joy

Днес даже сефтосахме късото ръкавче  Grinning Беше по боди с къс ръкав, панталонки и чорапки, даже не беше завита.

Алекс-мама, гледаха ни на ехограф, да. И нещо като гимнастика и прави също.

Джуджанка, с този жълт цвят направо си избождам очите, докато те прочета  Grinning Не искаш ли да го смениш с някой по-ярък цвят?  Praynig А за Пентаксим-а - не би трябвало да очакваш нищо по принцип. Поне София нямаше никаква реакция, а и педито каза, че няма да има проблеми  Peace

Кремито, как ще даваш сок на няма и 2-месечно бебе?!? Как няма да го боли корем?!? Е..ти педито, по-добре го сменяйте!

И да ви се оплача  #Cussing out - качила съм още 2 кг!!! Сега съм 64 кг. А ни изписаха на 60кг. Ужас просто, такова съм гюле!

# 40
Ние утре сме на ортопед, ще докладвам после. Peace
За храненето щях да ви казвам-Радо яде 5 пъти за денонощие(вече), по 150-160 мл., нямаме нощно хранене, а обикновенно вечер пропуска едното хранене.Например сега яде в 6  часа(съответно пропусна това в 9), сега го чакам към 12 да се събуди и да е гладен, после ще се събуди към 7 сутринта.Днес пък яде в 8:30, да не повярва човек... Crazy
Ами Креми, не я слушай бе жена, тя и мойта викаше да давам сокчета от втория месец, ама ще ме хване за... Mr. Green

# 41
Да се реазпишем и ние в новата тема  Grinning

Леле колко много изпуснах напоследък  Sunglasses Но ние доста щъкаме и сме основно навън, че навън поне не ми ес налага да я нося постоянно  Laughing
Бяхме и на една погача на едно наборче, другата седмица сме на още една. Въобще пълни сме със светски събития  Laughing

Гледам се заформя нова срещичка. Ще се пробвам да се класирам този път и да дойдем и ние  Peace Ама 14ч не е ли много жега, бе хора  newsm78

По повод жегите, ние тези дни сме с къс ръкав плътно. Разхождаме се само по гъщеризон без никакви пелени и подобни. Ми то камък се пука, за къде да я завивам  Laughing

За сокчетата вече си казах мнението в предните теми - който иска да си мъчи детето - да дава  Stop И това от кога се започват няма общо с това дали бебето е на АМ или на кърма. Захранването се прави по еднакъв начин. Дори кърмените бебета са по-ощетени, защото АМ са обогатени допълнително. Така, че по тази логика би трябвало да е обратната тенденция - кърмачетата да се захранват по-рано от тези на АМ  Peace

Вашите бебоци започнаха ли да мрънкат от пълни памперси? Любомира от седмица някъде мрънка, докато не й сменя памперса. А преди въобще не й правеше впечатление. За това и сега ставам рано-рано в 7-7,30  Tired Преди ядяхме по това време и откарвахме в още спане до към 9-9,30  Whistling Ама сега мрънка да й сменям памперса и трябва да се става  Tired

Хайде лека нощ от нас, че пак окъснях с лягането и ще ми е терсене утре сутрин  Crazy

# 42
Привет и от мен

Днес добре се поразходих, само с Ина, без тати, с две приятелки (мамчета от януарския отбор:)) Чувствам се по-добре. Даже мятам лъстиви погледи на татито ни  Whistling Ама то и с биричка се почерпих, и рибка хапнахме..Убавиня!  Mr. Green Калина е добро дете- седи си в количката и подремва. Но седнахме ли в кръчмето и нададе вой- искаше и тя на масата. Гледа около половин час какво става наоколо и заспа  Grinning
Глафира, благодаря за подкрепата и предложението. През деня трудно влизам в интернет, защото Яни е запалена компютърджийка и ми натиска по клавиатурата или ми изключва лаптопа.  Crazy

Искам да питам ходилите на ортопед-гледаха ли костите на бебчетата на ехограф? newsm78
КАто водихме Яни при Драганов, той й направи снимка на ехографа. Чувала съм, че в Горна баня ехографът се заплаща допълнително.

Искам да изкажете мнение по въпроса ,в каква възраст се дават сокчета ппри изкуствено хранените бебета с АМ?
Светлинка, даването на сок си е чисто захранване. Започваш да даваш като решите да се захранвате. Яни я почнах на 4 навършени месеца, защото беше на АМ. Според педката ни по-добре било така- да поизбързаме малко. Започнах с оризова каша, после бананова, моркови, зеленчукови и плодови пюрета. В този ред. Педи ме предупреди, че даването на плодово пюре не значи, че е заместено хранене и да се додава АМ. КАто количество се дава месеците по 10 + 100. (Т.е. 8-ми месец=8х10=80+100=180 грама)
Отделно за соковете изчетох доста маТРиал. Не се препоръчват, защото са калории, които не засищат. А и ми се върти в главата, че витамините изчезват. Аз лично сок дадох към осмия месец, защото Яни вода не искаше да пие, навън бяха 40-градусови жеги и аз разреждах сокчетата с водичка. А и съм на мнение, че да дадеш сок от ябълки на бебе, което до вчера се е борило с коликите- не е редно.  Thinking
Извинявам се, малко избързах, но вече съм наизвадила тефтерите, където съм си записвала как е протекло захранването на Яни.

Креми, прочети в кърмаческия и ще видиш колко е изостанала педката ви. Ранното захранване не се препоръчва. А ако се и кърмите, то става след 6-ти месец! Ранното захранване и то със сок може да докара сериозни стомашни проблеми на детенцето, които и в бедеще да го мъчат.

лека нощ Hug

# 43
Креми,уж е най-добрата за Д-град  Thinking,всичките ми приятелки са при нея и са много доволни, е за сокчетата не я слушай.И ние не можем да ходим на кафе с нашия тигър,че като  ревне няма  спиране.Трябваа да си направим някой път една срещичка в д-град,нямо само софийските мами да си правят я  Heart Eyes
уф как да му разширя храненията на 4 часа  newsm78,сега яде по 120 Ам на 3 часа (през ноща пак  Confused)
аз за да не пропуша си казвам,че вместо 1 кутия  цигари ще купя 15 памперса и така се въздържам  Peace
от кога могат да се слагат бебетата в бънджи мисля,че добре ще му действа на моето зверче

Последна редакция: нд, 10 май 2009, 23:41 от rusana

# 44
за сокчетата-дават се 2 седмици преди да започнеш да даваш пюретата,хубаво е по-дълго време бебето да е само на мляко и водичка(или чайче)поне да направи 3 месеца и половина,но колкото по-късно,толкова по-добре

ние тая вечер сме доста нервни,нещо му става на бебчо,и не мога да разбера какво,мисля че е от проблема че не сме акали от оная ден сутринта,бурках 3пъти с термометъра и нищо newsm78 възможно ли е да няма какво да изака??като се има на в предвид че яде доста по-малко от преди,а сег като суче-още повече нищо не разбирам,тази вечер сука от двете гърди,направи ги само кожа и продължи да хленчи,та дадох АМ,направо ме изуми колко изяде (120мл+сукането)

чухте ли че от 01.01.2010 Пентаксина ще е безплатен,щели да премахнат тази хееи

Общи условия

Активация на акаунт