В къщи МАРТенче расте,мама от от целувки ще го изяде!

• 12 302
  • 293
  •   1
Отговори
# 60
Добро утро!Аз вече втора поредна сутрин съм ей така Tired smile3507 Моят беб не спи добре вече и през нощта,а това беше единственото ми време за почивка.Кърмим се и ние през 3 часа през нощта,че от 4-5 като се почне едно мрънкане,присвиване,пръцкане! ooooh! Много рано взе да заспива вечер и сигурно за това-ето снощи направо бихме рекорда-8.30 заспа.Ама какво да го правя,то иначе не се издържа-рев цяла вечер.Към 5 следобед го хващат коликите и докато не заспи не млъква.Направо благородно ви завиждам като чета,че се храните по 5 пъти и бебчовците ви спят по цяла нощ. Tired Честно да си кажа толкова по-лесно ми се вижда храненето с АМ-хем по-бързо,хем го виждаш колко изяжда,ние половината хранения само се лигавим и си заспиваме на гърда и от там се почва едно постоянно будене понеже е заспал,но не се е и наял...И айде през 2 часа кърменки. smile3516
За шапките-Алекс ги търпи,но баща му мърмори,че му било топло стях!Любимите са ми едно зелено каскетче и една дънкова ни подариха,която изглежда като кърпа за глава,но си се слага като шапчица.
И да ви питам  като виждате,че бебчо реве за внимание,а иначе нищо му няма,оставяте ли го да поплаче или го вземате.Защото покрай коликите моя се научи все на ръце и ме побърква вече.А ми казват,че не трябва особено момченцата да се оставят.Даже педито се изказа така.Но то и аз съм човек,сили не ми остават. Tired
ЧРД,Ради и бебе!!!
ХУБАВ ДЕН МАМИ!!! Hug

# 61
Айде и аз да се запиша докато спи малката ягодка,  Laughing
Алекс - мама и ние сме същите с кърменето, къде се лигавим къде сучем, ама наддава доста добре и затова съм спокойна. Знае си банята и мрънка като наближи време и докато се насуче о чудо, гладен осверепял, и накрая дам и малко шишенце с изцедена кърма и заспива.
И ние сучем доста често вече не гледам в колко е сукал последно, когато иска и така и той и аз сме спокойни, имам кърма, но още не съм се пртестрашила да го кърмя навън че много се разсейва вече, мъничък е няма 2 месеца и сигурно се изморява и сукането му не е 100 процента ефективно, ама каквото такова.
А Окич скока в растежа е от 2 дни до седмица различно е, после пък дойде и кърмаческата стачка, поне при нас и остана само вечерното дърпане и мрънкане ама търпим. И аз не го издържам като се почне , ни на ръце никак само в кенгурото го разнасям вкъщи и така е.
Излизаме на разходка и на вас пожелавам хубав и приятен ден.

# 62
да Кирил и Методий е,ами аз като трябва да давам сокчета,как да ги дам,като той нито вода,нито чай,нищо не пие,но и ние намалихме яденето,яде повече рано сутринта и последните 2 ядения,иначе през деня само залъгва глада Rolling Eyes сега сука,изцоца ми гърдите (не бяха мн пълни де) и заспа,в 9 и 30 почна да суче

# 63
Аз съм фен на късното захранване!
Преди време се е захранвало по-рано, но дечицата все повече са склонни към алергия.
Та ранното захранване, може да отключи много страшни алергии. Особено за мамите, които кърмят, беб си получава всичко от кърмата. Но и АМ е много подобрено в последните години, така че на беб нийщо не му липсва. Малко водичка или чайче за жаждата и може спокойно до 5-6 месец да се изчака.
Основният довод на лекарите за ранно захранване е, че може да се получи железен дефицит, тъй като от млякото не се получавало. Явно тези притеснения не се потвърждават съвсем и затова СЗО препоръчва по-къно захранване.
Ние с нашето педи се разбрахме, като стане Марти на 5месеца (ние си изчакваме заради недоноседност +2м), да направим кръвни изследвания и да преценим на място. Дори и в този случай, захранването ще започне с морков и тиква.
Сокчетата са с доста висока киселинност (даже аз имам киселини понякога от тях...), затова тях ще ги оставим - примерно за 8 месец (6ти коригиран) най-рано.

Обаче наистина мненията и на лекарите и на майките се разминават. Мен ми се струва много разумно да се следват препоръките на СЗО, те все пак се основават на последните постижения на науката, без разбира се да искам да се натрапвам - всеки си решава сам за себе си и има толкова много фактори, на които да се обърне внимание.

Ние ще бягаме на разходка Simple Smile Приятен ден!

# 64
Моя змей спи вече 2часа и половина  Shocked това не е било...сега ще ми стопи лагерите по парка като излезем след малко  Whistling

chef Да ви кажа за една манджичка - малко измишльотинка си пада, ама на мен много ми харесва. Нещо като яхния е. Правя я с фиксовете на Маги (за винен кебап или този за пилешка кавърма). Запържвам първо месцето (пилешко, свинско, или с наденичка също не е зле), после лук, морков и чушка (слагам и друг зарзават, каквото има в хладилника - гъбки, тиквички, бамя) После картофки-нарязани, и след това наливам предварително разтворения фикс и цялата тази манджичка си докъркочква , докато картофките омекнат. Става бързо и е много вкусно Peace Туй готвих вчера, с пилешки бутчета, днес спретнах един ориз със свинско Animal Pig

# 65
  • Варна
Привет дами Simple Smile
Не че ми се вярва, но и моето детенце стана на 2 (два) месеца.  И като е казала маймунката ягоди - нека да са ягоди Simple Smile

Наздраве и на другите 11-мартенки, и на теб, Ради, честит Рожден ден!!! Да си жива и здрава, щастлива и успешна мама!

Някой пита за Колийф, аз не съм забелязала запичащ ефект.

Нашата месечинка се очертава като първата - рев на поразия и кривене Sad Sad Поне днес времето е хубаво и таткото е в почивка, та ще прекараме деня навън.

Варненки, дайте идеи за места за разходка, че Морската всеки ден взе да ми отеснява Simple Smile Нагаина, разни плажчета усамотени знаете, ми споделете, споделете  Mr. Green   Плиййййз

# 66
Здравейте,
моля ви помогнете ми .Дайте съвет какво да правя !  Sad Cry
Тази нощ се събудих с болезнена дясна гърда-даже не можех да си я докосвам, отгоре на всичко ме болеше адски дясната част на чинето и за капак леля ми която беше дошла да помага стоя 3 дена в нас с 39 температура,за кояо разбрахме след това.
Днес бях на лекар и ми каза ,че имма възпаление на гърдата.
Сега се прибирам в нас и ме втриса-имам 38 ,а даже не знам от какво е, защото и от 3те неща може да е.Няма на кой да го оставя , а сигурно той ще се разбоилее.
Моля ви ..кажете какво да правя

# 67
  • Ловеч
Да взема да драсна и аз два реда, че ще ни забравите  Wink
Накратко да се отчета: ЧРД на Ради и бебе, честити месечинки на бебоците, добре дошли на новодошлите мами и добре завърнала се на кремито  Hug /сори ако пропускам някой, но не съм прочела всичко/
Ние откарахме десетина дена при баба и дядо - голям кеф е малкият град и всичко е на една ръка разстояние.
Косьо е добре, аз кила не свалям, още се кърмим изцяло/въпреки че от вчера рязко ми е намаляла кърмата/ и те така.
Сега ще бързам да оправя багажа, сглабям количката и хващаме къра, че вкъщи не се седи. Трябва и до полицията да ходя - да давам показания, че родните апаши ме изненадаха по празниците с разбита кола и куп разправии.

# 68
Natsti, леля ти е за пребиване! Ееегати и помощта! Аз бих я изгонила. А ако вече си е тръгнала- бих звъннала и да й обясня какво мисля по въпроса. По принцип съм много дипломатична, но относно децата съм безкомпромисна. Дано се оправиш.  Hug А и бебчо да не прихване. Сега има някакъв грипен вирус- сополи и т.н.

Днес ми е шеметно. Ходих до банката. Но ме напече и с Ина се прибрахме. Тя се наяде, сега аз. Все още ми е некомфортно да кърмя навън. Ако съм с още някой, може и да се навия, но сама да си седна на пейка и да се разголоциця... нИ мога.  Whistling

Таз сутрин си прерових гардероба и установих, че съм.. наденичка! Всичко ми е прищъпнато и седи като взето назаем. Абе представете си секси козунак.  Sick Но целулитецът ми е намалял видимо само от естественото отслабване и тръчкане подир децата.  Peace С една позната се уговаряме да ме помасажира. В салоните ми искат около 500 левчета, за да ме намачкат. А сега просто не му е моментът- чака ме операция този месец, която си я плащам аз. Но ще се барна с нови дрешки  Naughty Mr. Green

Честито на празнуващите днес- малки и големи  bouquet

ЕДИТ: Идеята на късното захранване мисля, че е да се удължи периодът на кърмене. Така бебето възможно максимално време би приемало изключително майчина кърма, а тя е незаменима. Друг е въпросът за бебетата на АМ и смесенохранените, като моето. Но в крайна сметка всеки родител сам решава как да процедира. На мен Яни ми показа какво да й давам- аз си правех едни сметки, то тя се оказа кръчмарката  Mr. Green

Последна редакция: пн, 11 май 2009, 13:47 от tedsan

# 69
Слънце,има толкова изписано по темата захрaнване,но ето тук са отговорите на всичките ти въпроси.  Peace

Еlwing много благодаря за поздрава! Hug  Heart Eyes

Mомичета,хубу ги праскате тия ягоди,ама дайте и нещо неалергизиращо за майките кърмачки.. Mr. Green

# 70
Първо ще питам, после ще чета, че съм изостанала много с четенето  Sad Нещо не ми остава време.
Понякога вадя на Али сополките с помпичка от обикновенните, понеже са и тесни каналите и не може да ги извади с кихане и хрипти. Днес пак така, сложих физ. разтвор и след марко вадих, но с едното сополче излезе и малко кръвчица по сополчето и се чудя дали да се обадя на педиатърката. как мислите вие?????
Моля за съвет

# 71
  • София
ОК промених цвета  Peace...така добре ли е?
Белла Благодаря,че и нас ни има на 1-ва страница само да кажа че Сашко е роден на 6-ти не на 5-ти  Hug

# 72
  • София
Кикоимери, най-вероятно става дума за по-слаби капилярчета (на сина ми често му тече кръв от носа поради това и не е кой знае какво), но все пак си питай педиатъра.
 Забравих да кажа, че ако е това, не се оправя с горенето, което пробват като попораснат дечинките. На сина ми ги гориха и пак си му тече кръв чат-пат.

# 73
Добър ден и от нас.
ЧРД Ради - жива и здрава и много обичана.
Честити месечинки на родените на 11,03 - здраве и безгрижни игри ви желаем. Благодарим за почерпката, ама както каза Бодливка - тези ягодки не са за нас.... но нищо, че си преглъщаме само....  Laughing Laughing

Ние днес като излезнахме в 10,15, та 14,30 се прибрахме - децата хапнаха, мама метна една тава пиле с ориз и сега като се опече пак излизаме....

Тедсън - и аз като теб..... до сега биваше, че мятах по някоя връхна дреха и скривах дупето, ама сега... ама на мен хич не ми се купуват дрехи - искам си старите.... та тъкмо имам стимул да си влезна в тях.

Това с обличането на бебето и на мен ми е много Х... все искам да не го навличам и гледам по-гол да е, а пък ме е страх да не го разболея. Днес беше с боди с къс ръкав и едно цяло гащиризонче. Като заспа го завих с тънко одеяло. Като се прибрах не беше изпотен.

Хайде лек ден и да няма кисели Мартенчета довечера.   

# 74
Честит рожден ден Ради! Бъди жива и здрава и много щастлива с вече порасналото ти семейство!

Общи условия

Активация на акаунт