В къщи МАРТенче расте,мама от от целувки ще го изяде!

• 12 310
  • 293
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Здравейте и от нас. Ние с Калин напоследък си правим 5-часови разходки, да го духа къщната работа, с извинение...  Embarassed За дрехите, днес Калин беше "по крака": боди и късо гащеризонче (до коленцата) + чорапки... Прибрах дебелата пелена от количката, сега излизаме с тънка и средна... Утре, ако е пак жега, ще разкарам и бодито даже...

Както се сещате, ако няма показания от ПКК, Калин ще е с късно захранване. В тази връзка да ви разправя едно смешно-странно изживяване от днес. Открих аптека, в която ме записаха за Пентаксим: дадох капаро, ще го поръчат още утре и ще го съхраняват до 21-ви, когато сме на преглед. Та аптекарката ме попита колко е голям Калин. Оказа се, че е почти връстник на внучето й. Попита ме дали давам вода и очевидно очакваше да кажа Да. Аз си казах, че Калин е кърмаче на поискване, залъгалка и биберон не ползва, вода сме опитали да даваме, но не пожела, и сега не даваме. Горката жена, убих всичко детско в нея. Оказа се, че дъщеря й е на същото мнение и тя отчаяно търси привърженици на теорията си, че не може така: бебето да не пие вода - какво било това нещо. Споменах набързо за състава на кърмата и т.н. - едно си баба знае, едно си бае: Ами то няма живо същество, което да не пие вода... Аз само казах, че ако настоява, по-скоро ще предизвика обратен ефект и толкоз. Намеси се и някаква жена с момиченце: Ами да, какво било това нещо да не се дава вода за бебетата, какви сме били лудите майки днес и т.н.... Попитаха ме вкупом кога ще дам сок и като казах какво мисля, вече само ме гледаха странно...

И още нещо да споделя: понеже опитвам да уча Калин на разходката да посядаме за кратко поне, та поседнах на едно кафене... Имаше много деца и колички - по-малки, по-големи.... Ами, мамчета, ВСИЧКИТЕ, повтарям, ВСИЧКИТЕ нагъваха Зайо Байо като за световно... Да, нямаше под 5-6 месеца (всички бяха седнали в количките или тичаха из градинката), но ВСИЧКИ нагъваха настървено Зайо Байо... Който не си носеше, след един поглед по околните масички тичаше да купи, иначе отрочето тръгваше да си проси  ooooh!

Я да ви питам нещо за капките Колийф - скоро ги спрях и ми се струва, че Алекс ака по-редовно след спирането им  Rolling Eyes Забелязали ли сте при вашите бебета да имат леко запичащ ефект? То не може да се каже, че е бил запечен, тъй като не е акал твърдо, но акаше през ден-два  Rolling Eyes

Мале, ако е така, при 3-4 пълни памперса сега, колко ли ще има като спре капките  Joy

Аз днес мисля вече да се запролетявам и да вадя сандалите

Аз карам по джапанки от два месеца, имам свидетели  Mr. Green

пatsti, бързо в Кърмаческия и помоли да дойдат да те видят мамите-специалистки на място. Ето и телефон на консултативен кабинет по кърмене към Майчин дом на първо време:  0896 418 488, дават по телефона консултации

kikoimery, за кръв в сополчето аз бих се обадила на педиатърката, най-малкото за мое успокоение! Иначе на мен лично си ми тече понякога кръв от носа ей така, без нищо, но за Калин бих се обадила със сигурност.

Нещо не мяркам "снахата", Тони_ст, всичко ли е наред при вас  newsm78

И накрая нещо квартално: за мамите от Люлин и Обеля: да погледнат сайта на Топлофикация, че работата е на зле  #Cussing out Бих цитирала съобщението, но е дългичко и да не спамя тук...

ЧЕТВЪРТА СОФИЙСКА СРЕЩА: Борисовата градина (до езерото Ариана - това е откъм Орлов мост, истинско езеро, макар и изкуствено), 15.05.2009 г.  П Е Т Ъ К. Кажете да стане ли срещата от 11 ч., че да не е голяма жега?
Записваме: зелено човече, Тони_ст, ?глафира, поли+, TaniaR, окич, вероники, добро настроение, Елг, Вили_ст (3-ма), veselina s p

# 76
Е като сте казали да се черпим с ягоди :

Това е за нашите 2 месеца.
tedsan относно отърваването от целулита, пробвай с бурканче от пюре, поне при мен има ефект.Аз щях да си купувам вендузи, но някъде във форума четох че ефекта е същия.

А относно кърменето навън- на мен вече два пъти ми се наложи да кърмя на паркинга на Кауфланд, но в колата и не се вижда много, но по пейките още не се осмелявам.

# 77
Зеленкото- ти пък от това да се възмущаваш Rolling Eyes. Аз да споделя, че в нашата градинка и на 5-6 месечни бебета им дават зрънчо.
Преди седмици бях свидетел на следната случка- седя си аз на една голяма пейка и идват две мами с деца на около 5-6 месеца. Едната почва да дава пюренце, но крещи като истеричка- стига си ревала бе, животно, писна ми и т.н. Другата се сеща, че забравила папането и се чуди какво да прави. Та решава да иде да купи зрънчо. Първата мама иска и тя зрънчо, че да мирясало детето. До самата градинка има магазин, в който аз след това влезнах да си напазарувам, и имаше пюренца. Малко по- далече има магазин Европа, в който също има пюренца. Но явно е по-лесно да дадеш зрънчото.

Аз имам питане за цъкала- нормализира ли ви се? В смисъл дал пак си идва, когато трябва или може да подрани или закъснее.

И още едно питане- какво мислите за татуировките?
Аз имам една и се бях зарекла, че като родя ще си направя още една с името на бебка.

# 78
Здравейте милички и от мен.
 Ние най сетне се прибрахме след дъълга отпуска на. За пореден пт се уеждавам каква благодат е да живееш в къща. Мрън мрън и айде на улицата. А тук в къщи половин час докато слезнем ooooh! ама няма начин.
 Предната тема почти цялата съм я пропуснала ама тия дни ще я изчета.
 Сега съм метнала да пренареждам гардеробите от зима към лято Tired и вече 2 дни съм зарината с дрехи едни за пране другиза гладене.
За захранването Пепи е по старата схема ама така беше тогава и аз слушах каквото педи ми каже. Сега Иво ще го карам по новата схема да не ме е яд след време, че вече съм знаела а пък не съм го направила. А и ние за сега се кърмим доста успешно 1-ви месец 1200гр онзи ден бяхме на ДК качил е 2-ри месец 800гр и това само на кърма. Ама аз давам къде на час и половина къде на 2-3.Когато му скимне. Нали и вече съвсем пресрамих да се храним на вън та не ми пречи.
 Вече ни сложиха и първия Пентаксим - никакви странични ефекти даже и Т не вдигна. Ваксинирах и баткото за Менингит и сега съм спокойна.

Това е за сега от мен.

ДОБРЕ ДОШЛИ НА НОВИТЕ МАМИ !

Абе ЗЕЛЕНКО какво е това Зайо Байо newsm78

# 79
Зелено човече, ако се събирате към 11ч. и мен ме пишете, ще се радвам да се запозная с всички ви   bouquet

# 80
Имаше много деца и колички - по-малки, по-големи.... Ами, мамчета, ВСИЧКИТЕ, повтарям, ВСИЧКИТЕ нагъваха Зайо Байо като за световно... Да, нямаше под 5-6 месеца (всички бяха седнали в количките или тичаха из градинката), но ВСИЧКИ нагъваха настървено Зайо Байо... Който не си носеше, след един поглед по околните масички тичаше да купи, иначе отрочето тръгваше да си проси  ooooh!
Ще даваш и ти мила,не се притеснявай. smile3560Трябва да се изолирате двамцата от детската площадка,но освен че е мнооого сложно да търсиш непрекъснато нови и нови места на уединение за разходките,ще го лишиш и от социалните контакти с други деца.Рано ли късно сам ще се "захрани" със Зрънчо искаш или не,а и всъщност защо го анатемосваш толкова Зайко? Laughing И в темата на каката имаше подобни изказвания(вероятно във всяка една отчетна има по 1-2) пък после всичко си идва на мястото. Mr. Green

poli24
,честити ви два месеца.Картинката все едно не съм я видяла,а така обичам ягодки.. Tired

# 81
Стига с тия ягоди, бой ще ядете Mr. Green И на мен така ми се хапват, ама нейсе...За сега се кърмим успешно, да не взема да оклепаме нещата сега.
За разлика от вчера, днес син ми е песен, изкарахме от 12.20 до 17.30 навън, а сега се люлат с баща си на терасата  Mr. Green и аз съм хора, и аз имам нужда от малко свободно време.
Днес баба му на мъж ми така ме е ядосала  #Cussing out нали ходим в 3ч да се преобуваме у свекито, та това бабе се научи и то идва, ама не знам кога ще я сиктиросам. Днес ме убеждаваше, че детето хванало очи и беше понесла чаша вода да му мие очите, ей едвам отървах детето от нея  ooooh!

# 82
Привет и от нас  Hug
Черпя ви виртуално че мъжлето ми има имен ден (по новото Кирил и Методи ),ама айде да не е с ягодки,а с плодова торта,да е полезна за бебчовците  Heart Eyes
Честито на всички останали с повеод за празнуване   bouquet
Еля и аз ще си правя тату с името на бебко,от кога го чакам тоя момент.Ти на латинеца ли мислиш да я правиш?Имам един приятел от Бангладеш,който ми написа името на бебчо на техния език,много ефектно стои,та само да реша къде и отивам да я правя  Mr. Green,ти къде мислиш да я правиш,дай идея  newsm78
Слънце и аз мисля,че с тези нови тенденции се прекалява,май е малко като мода-сега е модерно това,след време може пак старото да се върне,но нека да не предизвикваме спорове,всеки сам си решава,ние сме на АМ и съм решила към края на 4 да почвам със зеленчуково пюре Peace
Ох добре че и моите родители са в къща,направо се родих тука,по цял ден сме на двора ( нали не обичаме разходки ),голям кеф
За папкането и ние папаме много по малко,даже се притреснявам понякога,дано е от жегите.Тия дни трябва да идем на профилактичен

# 83
Еля и аз ще си правя тату с името на бебко,от кога го чакам тоя момент.Ти на латинеца ли мислиш да я правиш?Имам един приятел от Бангладеш,който ми написа името на бебчо на техния език,много ефектно стои,та само да реша къде и отивам да я правя  Mr. Green,ти къде мислиш да я правиш,дай идея  newsm78
ей ще е суперско твоето Simple Smile
Аз имам един скорпион на дясната страна на корема. Новата ще я правя пак при същия човек.
Много исках на китката, но работата не ми го позволява, пък и е нещо лично, та смятам да е на кръста. Иначе за езика още не знам, сигурно там ще реша.

# 84
  • Стара Загора
Защо не си ги направите татосите на старобългарски - ероглифите са страхотни!  Peace т.е на глаголица
ето ви ги - http://ziezi.net/azbuka.html#4

# 85
Защо не си ги направите татосите на старобългарски - ероглифите са страхотни!  Peace т.е на глаголица
ето ви ги - http://ziezi.net/azbuka.html#4
АА Слънце,много са готини,сега ще ги разгледам  Hug,нещо не оправям коя буква отговаря на нашата азбука  Embarassed
Еля,супер  е на кръста и аз за там си мисля.Много исках да имам на крака под глезена,от външния край,но името на бебо там ще стои малко като изхвърлен,затова ще си татуирам таткото там  Mr. Green

# 86
  • Стара Загора
Русана ето ти други тогава
1. http://100jan.hit.bg/azbuka.jpg
2. http://liternet.bg/publish17/d_marinov/istoria/tab2.jpg
3. http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/0/01/Glagoli … 0px-Glagolica.png - на тази най ясно се виждат
има още много но тези мисля, че са достатъчно

# 87
  • София
 Относно ягодите, ето един откъс от статия за алергиите:
 Днес специалистите смятат, че въвеждането на алергени чрез кърмата в малки количества е ефективен метод, който позволява да се предотврати възникването на алергии в бъдеще. С помощта на кърмата детето по-добре се приспособява към тези продукти. Затова детето с потенциална алергия не трябва да се отбива, докато не се запознае с всички продукти, които за в бъдеще ще яде самото то. Запознаването му с алергените отначало става чрез кърмата, а после пряко, когато то започва да се запознава с храната на възрастните. Ако запознаването с хранителните продукти става на фона на кърменето, новата храна се усвоява с помощта на кърмата и не предизвиква рязко отрицателни реакции у детето. Така кърмата спомага за адаптацията към алергените, позволявайки на детето да усвоява храната по оптимален начин.
 Честно си признавам, че изобщо и не се бях интересувала от тези мнения на специалисти, но като прочетох как масово се лишавате от нещо вкусно, без да има никакви опасения, че децата са алергични...
Ето и още нещо по въпроса: http://www.moetodete.bg/maichinstvo/p3_728_0.html

Последна редакция: пн, 11 май 2009, 20:29 от Дърта маймуна

# 88
  • Варна
Добре де, добре, като не може ягоди, черешки нали може? Wink

А за по-палавите:

Наздраве за недохранената ми дъщеря, която цяла вечер суче и не може  да се наяде. Прибегнах до фризера накрая, ама какво да се прави. Нали е вече голяма Sad Simple Smile

Последна редакция: пн, 11 май 2009, 21:13 от Бухтa

# 89
Бухта,на мене трЕбеше една рАкия да ми туриш, tooth ама и биричката с мезето няма да я върна.. Laughing

Ей,много готини тез сайтове с глаголицата,само дето не ми стиска да се подложа на тази процедура,иначе е ясно,че други мотиви няма да ме спрат.. Joy

Мънки,много благодаря за този линк(не го знаех сайта,по-скоро не съм се сетила че всяко списания би следвалио да има и сайт  Crazy).Открих много полезни неща! Hug А твоя цитат ми е известен,но пусто страх лозе пази..Аз самата съм се изринала жестоко от 1-2 ягоди на две годишна вързаст,отделно каката с нейното прословуто от късно по-късно захранване заради обриви и т.н.,та не смея да проверя дали наистина не е по-добре да се запознаят кърмачетата с алергените първо чрез кърмата.. Rolling Eyes

Все забравям да ви кажа,че играчки на ТAF TOYS има в Пигис хаус,(тази дето ви я показах е от там)също и в Кикиморско царство(с 2-3 лева по-скъпи).
Някой търсеше люлка на Фишер Прайс-в продавалника днес се появи една за 200лв.
Обух децата от там,на каката сандали Найк,а за бебка два чифта сладурски буйки.

Общи условия

Активация на акаунт