Както се сещате, ако няма показания от ПКК, Калин ще е с късно захранване. В тази връзка да ви разправя едно смешно-странно изживяване от днес. Открих аптека, в която ме записаха за Пентаксим: дадох капаро, ще го поръчат още утре и ще го съхраняват до 21-ви, когато сме на преглед. Та аптекарката ме попита колко е голям Калин. Оказа се, че е почти връстник на внучето й. Попита ме дали давам вода и очевидно очакваше да кажа Да. Аз си казах, че Калин е кърмаче на поискване, залъгалка и биберон не ползва, вода сме опитали да даваме, но не пожела, и сега не даваме. Горката жена, убих всичко детско в нея. Оказа се, че дъщеря й е на същото мнение и тя отчаяно търси привърженици на теорията си, че не може така: бебето да не пие вода - какво било това нещо. Споменах набързо за състава на кърмата и т.н. - едно си баба знае, едно си бае: Ами то няма живо същество, което да не пие вода... Аз само казах, че ако настоява, по-скоро ще предизвика обратен ефект и толкоз. Намеси се и някаква жена с момиченце: Ами да, какво било това нещо да не се дава вода за бебетата, какви сме били лудите майки днес и т.н.... Попитаха ме вкупом кога ще дам сок и като казах какво мисля, вече само ме гледаха странно...
И още нещо да споделя: понеже опитвам да уча Калин на разходката да посядаме за кратко поне, та поседнах на едно кафене... Имаше много деца и колички - по-малки, по-големи.... Ами, мамчета, ВСИЧКИТЕ, повтарям, ВСИЧКИТЕ нагъваха Зайо Байо като за световно... Да, нямаше под 5-6 месеца (всички бяха седнали в количките или тичаха из градинката), но ВСИЧКИ нагъваха настървено Зайо Байо... Който не си носеше, след един поглед по околните масички тичаше да купи, иначе отрочето тръгваше да си проси

Мале, ако е така, при 3-4 пълни памперса сега, колко ли ще има като спре капките

Аз карам по джапанки от два месеца, имам свидетели

пatsti, бързо в Кърмаческия и помоли да дойдат да те видят мамите-специалистки на място. Ето и телефон на консултативен кабинет по кърмене към Майчин дом на първо време: 0896 418 488, дават по телефона консултации
kikoimery, за кръв в сополчето аз бих се обадила на педиатърката, най-малкото за мое успокоение! Иначе на мен лично си ми тече понякога кръв от носа ей така, без нищо, но за Калин бих се обадила със сигурност.
Нещо не мяркам "снахата", Тони_ст, всичко ли е наред при вас

И накрая нещо квартално: за мамите от Люлин и Обеля: да погледнат сайта на Топлофикация, че работата е на зле

ЧЕТВЪРТА СОФИЙСКА СРЕЩА: Борисовата градина (до езерото Ариана - това е откъм Орлов мост, истинско езеро, макар и изкуствено), 15.05.2009 г. П Е Т Ъ К. Кажете да стане ли срещата от 11 ч., че да не е голяма жега?
Записваме: зелено човече, Тони_ст, ?глафира, поли+, TaniaR, окич, вероники, добро настроение, Елг, Вили_ст (3-ма), veselina s p