В къщи МАРТенче расте,мама от от целувки ще го изяде!

• 12 311
  • 293
  •   1
Отговори
# 135
Сега се връщаме от консултация..ми хич не е наддала,някакви си 160гр.. (4660гр.) Sad И с 3см.е по-дълга(59см.)Направо съм в шок! Няма да се откажа пък! Crossing Arms
Тъпо и упорито ще кърмя,а засега ще се дохранваме..
На излизахе се заговорих с една майка(с момченце на 6м.) и ми каза че сина и и той така 3-ия мес.не само че не е качил,а бил -50гр.,та тогава от 5 хранения(кърма) 3 били с добавка 50гр.АМ,и за месец бил качил 1 кг!Е кажете ми това какво е,значи 150мл.общо за деня като се даде добавка и хоп детето си качва.Много настървено жената ме уговаряше да не се панирам и дори да не давам АМ като добавка,ами да си кърмя и след 2 седм.пак да се претеглим.Заговори за криза на растежа и т.н.което ми се стори като парола за бг-мама,и естествено жената виси по цял ден тук и чете и тя. Mr. Green
И без това сме на контролно мерене след 2 седмици,ще додавам по малко,и ако случая е такъв и качва грамчета с малко добавка,съм много склонна да махна добавката,а да започна постоянно да я слагам на гърда и да се цедя,за да си увелича количеството.Въпреки че и сега са ми мокри тениските,макар и не както преди.Понеже ми е кротичко детето,и сигурно не ми е давала индикации(с рев и истерии) че е гладна,реве си "нормално",но суче 5 мин.и се унася..бутам,ръчкам,мачкам ушенца-поцока и пак заспи-може и това да е причината+неразбориите семейни последните седмици,недоспиването и яденето надве-натри...абе причините могат да са много,но резултата се вижда..затова много се надявам да е инцидентно нещо,и да започне да качва в нормите,не ща по 2кг. Crazy

Inkognito,дано се оправи очето с това лечение.А при моята педиатърка винаги бебетата са с предимство,няколко пъти ми е казвала идваме ли,направи да влизаме!Днес една засукана кака се опита да ми каже нещо,но като и казах че тук бебетата никога не са чакали,и тя ми вика”Ми то днес може 50 бебета да има” а аз”Надявам се да е така.” Twisted Evil

Шу,радвам се много на добрите резултати на Яна! Hug Кукличка е тя с тези бузки и сини оченца.
Нашите и те засега са сини,дано останата такива(баща ми е със сини),ние с таткото и двама сме с кафяви,каката и тя.

baby moni,сериозно ли бала ти е бил миналата година?!Леле колко съм одъртяла,моя беше преди 16г!

И на моя мъж щерката сега ще е абитуриентка.Ние ще и дадем пари.Но хубав подарък е и някаво бижу,или лимитирана серия от монетния двор,или някаква екскурзия(ако си има приятел да отидат двамата) а защо не и цял ден в някой спа-комплекс. Wink

Toni,Nagaina направо ми скрихте шапката с тези концерти,евала!Тука май доста ставаме от тая порода.   superuuОще миналата година знаех,че АC/DC ще идват у гръцко,ама как наскоро родила да се занеса с бебето да му се невиди..  Tired Виждала съм бебета по концерти,с едни големи слушалки на ушите(като тези за звукозапис в студио.)
Алекс-мама не сдавай багажа,че тука ще ни бият вече..! perkoДано бързо ти отмине,и се почувстваш по-добре.И и чета че Мавруда удеса правел.. Mr. Green Hug

Последна редакция: вт, 12 май 2009, 15:08 от БОДЛИВКА

# 136
  • София
Здравейте мили момичета !

Да се включа и аз след дългото четене. Ама явно и ние си прекарваме времето навън в паркчето.

Но днес и аз не съм нещо във форма. Знам си аз, че недоспиването неми действа хич добре - скапвам се цялата. И както бях отвикнала да ставам през нощта. Нашата Билянка си заспиваше към 23.30 - 00.00 и се будеше за хапване към 6-7 и после си доспивахме ко 10. Но след един луд ден, в който яде 7 пъти (отдавана сме на по 6-5 хранения) и изяде общото количество от 900 гр и ака 5 пъти... последните два дни яде по 600 гр на по 5 хранения и изведнъж реши, че ще заспива в 22 и, познайте, буди се в 3ч, после в 6.. и си мрънка за биба....  Та днес съм парцал, ама все се надявам след малко да дремна, че да може да се поразходим по-късничко. За сега не успявам да излезем на разходка преди обед.

Та надявам се това да е поредния странен период на Бибка, който да отмине скоро и да видим кое следва...

Много ми е приятно, че се коментират и музикални темички. И аз съм от почитателите на Depeche Mode и повечето от изброените от вас изпълнители. За първия концерт на Депеш имах билет в деня, в който ги пуснаха. Сега съм се сдобила с такъв за концерта на Мадона и го чакам с нетърпение. Някоя от вас ще ходи ли на Депеш??? Аз си мислех, че е много скоро и не ми се оставя Билянка с татко й за толкова дълго... (той е от твърдите рокаджии), но до понеделник има време, а предполагам и билети. Като нищо ще сформираме групичка мами Wink Иначе обмисляхме и ранно море и откриване на Рок феста в Каварна, но може би само таткото ще иде да се изкефи най-вече на Dream Theater

Много се радвам за добрите новини около Яна и Шу чудих се къде се загубихте
За памперсите - да споделя, че ние отдавана сме на 3-ката - Active baby - синьо-зелен голям пакет Giant pack - 98 бр. от Кауфланд и съм много доволна. Имат си ластиче на ушичките, както и мрежичка , за да не изтича акото не че не ни се е случвала, ама то зависи и кой и как ги слага И според мен нямат нищо общо с 2-ката, от която и аз не бях доволна.

Май исках да пиша още неща, но направо ми се затварят очите   smile3524

А сетих се - ние нали сме само на кърма, макар и изцедена и давана с шише - та аз приех добрия съвет на една лекарка от МД, че не трябва от нищо да се лишавам, а само малко да внимавам да не се струпват прекалено количество алергизиращи и/или газо-, колико- предизвикващи храни. Та в този ред на мисли си хапвам от всичко с мярка. И благодаря за добрата идея за увеличаване на кърмата с бира Wink По принцип не съм й особен привърженик, но някакси по чашка вечер ми се ослажда.

Цветке - и аз подновявам запасите от замразена кърма - вадя я от камерата и оставям спокойно да се размрази в хладилника и преди да храня Бибка си отсипвам необходимото количество в шише и си го стоплям в "топлилка"

Хайде, че май стана дългичко - Честито на всички малки и големи рожденици и именици ! Много здраве, усмивки и добро настроение!

И още нещо се сетих, че искам да питам - на вас капе ли ви косата??? При мен е някакво чудо - съвсем няма общо с нормалното за пролет и есен. Даже се майтапя, че ако продължава така скоро с мъж ми ще сме с подобни прически.... Ходих и на фризьор и ми е сравнително къса косата, но и фризьорката се уплаши от косопада ми. Като казах, че имам бебче, каза че било обичайно към 5-ия, 6-ия месец и го свърза и със секциото, че от упойката също се отразява.... Споределете при вас как е А Билянката, за да е солидарна с мама и тя си е оформила едно плешиво петънце на тила - ама то е едно въртене нейното... но и отделно и нейната косица си капе....

Последна редакция: вт, 12 май 2009, 14:49 от TaniaR

# 137
Elg твойто свеки да не ти намеква нещо newsm78 или гледа да е полезна?

БОДЛИВКА точни миналата Wink какво да се прави-някои го сколасваме от рано Rolling Eyes

оле батериите на люлката почти са свършили,сега има батерии или само да люлее или само да се въртят рибките,и вчера викам на детето да си избере-или рибки или люляне,не може и двете щото няма батерии,и все забравям да купя,голям съм мозък hahaha

към всички кърмачки-хапвайте каквоти ви се прииска,все пак сте кърмачки,но и внимавайте Hug

Последна редакция: вт, 12 май 2009, 15:12 от baby_moni

# 138
  • София
 ТаняР, много мами се оплакват от косопад след раждане. Но аз и сега, и след първото, слава богу нямам  Praynig Може би и защото по принцип не ми е гъста косата, та е решила да си стои на мястото  Laughing За недоспиването - и аз съм така  Tired , с тази разлика, че никога не е спал Алекс по цяла нощ. А като си има предвид и че баткото 2г не ме остави да спя - вече 3г съм на този режим  Crazy ooooh!
бебе-Мони, на твоята възраст изобщо не съм и мислила за деца  Blush
Бодливка, успех!  Hug Аз от много отдавна не мокря дрехите  Rolling Eyes Да не говорим, че като цедя са нищожни количества. И пак да кажа - браво на ТаняР, че и да замразяваш нови запаси успяваш!

# 139
случвало ли ви се е когато бебчетата ви плачят,очичките им да сълзят?

# 140
TaniaR, и Рая си върти главата много докато спи и тя си има плешко на тила отзад, но пък отпред и поникна вече истинска коса..Simple Smile
Моята коса пък тази година на пролет не пада както друга година....съвсем ми е странно...но наистина не съм забелязала да пада толкоз много. Sunglasses

Тази година направо ме е яд, че не купувахме билети за концерти заради пустото заминаване... а сега ще се окаже, е и май месец ще сме тук и ще се пръсна от яд. #Cussing out
А иначе по-щур фен от мен едва ли има...имам една огромна кутия пълна с билети от концерти... от както на 18 започнах да ходя по такива места. Била съм на над 150 концерта... като 15 от тях из чужбина и винаги много съм се кефила.

За бебета и концерти - след годинка ще я водим и Рая - няма начин просто. Мисля, че в края на стадиона и със заглушители няма да има проблеми. На концерта на Скорпионс преди 3 години в Каварна до нас имаше едно момиченце на годинка и малко, което беше на конче върху баща си... и след първите 40 минути така сладко си заспа на гърба му...както си стоеше, че беше смешно да го гледаш. Добре, че я видяхме, та той я свали и я гушна, иначе щеше да спи милото седнало. Joy

БОДЛИВКА, ей я да вземеш да се успокоиш - виждаш, че трябва хубаво хапване, почивка и спокойствие за кърмене и бебчето да е добре. Знам, че от 3 месец вече бебчовците не качват като първите два. Щом и след 2 седмици сте на контролно мерене ще видиш как се движите. Аз вярвам, че ще имате успех и ще сте качили до тогава. Hug Hug Hug

Благодаря ти и за идеите за подарък - определено си мислих за екскурзия и аз. Моя приятелка за сватбата ни направи миналата година такъв подарък и бях супер приятно изненедана. Подари ни по време на почивката 1 ден на сафари с джипове по черноморието. За огромно съжаление го подарихме на наши приятели, защото бях бременна в 10 г.с., а след първият неуспешен опит изобщо не исках да рискувам с тръскането... но адски ми хареса идеята.
За лимитираната серия от монетния двор също не се бях сетила и много ми хареса също. Благодаря. Peace

# 141
Baby_mony  Алекс почти винаги плаче със сълзи.А като плаче от колики-ВИНАГИ. Cry

# 142
Elg твойто свеки да не ти намеква нещо newsm78 или гледа да е полезна?
да бе да. Чисти точно 1 път, тъкмо се бях нанесла. И понеже съм алергична към препарати, а и вече бях бременна, та я помолих да дойде и да изчисти. Ама аз седях до нея и казвах какво да прави. После с майка ми са чистили преди да ни изпишат.
Да не ви обяснявам вчера как съм чистила паркета на коленца и с четка. Ръцете още ми горят от Доместоса.
В момента кухнята е по-чиста от аптека и само е смял някой нещо да каже.  #2gunfire

# 143
Elg 10x, изхвър4ах до токуда и ми я махнаха веднага бенката, била съм я отпорила на половина  Shocked но вси4ко би трябвало да е ок Simple Smile

мамита в софия е ад, навсякъде полицаи, задръствания - ужас.

baby_moni бебо си пла4е със сълзи доста време ве4е Simple Smile нормално е Simple Smile

да ви се опла4а, купих крем против слънце на себа мед с фактор 50+ за 45,50лв. и после го видях за 36! направо лошо ми стана! неповярвах, 4е може да има такава разлика  Shocked

за косата, моята сега запо4на малко да пада, но както преди бременността, не нещо особено, но 4етох, 4е би трябвало да опада тази, която се е натрупала през този период.

за захранването - 4етох по пюренцата и навсяъде пище - пюре за захранване, възраст след 4ти месец! последно 4ти навършвн месец за какво захранване се води? ранно или не? бебо ве4е си е на АМ, кърма 30-40-50мл. на ден яде (това било достатъ4но от към прием на антитела), то аз и нямам пове4е!

# 144
Мами,ще ми предложите ли какво АМ да купя?Опитвам да дохранвам понякога с Фризолак,но бебо плюе,не ще.Не е защото се е нахранил понеже като му дам кърма пак от шише си изпива колкото има. Hug

Бодливка,мен като ме хване депресията всичко черно ми се види Laughing Ама туй моето бебе не реве само като спи и като прибавя през ден обтегнатите отношения с моя и... ooooh!

# 145
Аз май ще се окажа най-безотговорната майка тук  ooooh! . В събота изядох огромна купа ягоди. Хапвам и киви и въобще всичко, което ми се дояде. В родилното ме предупредидха единствено кола, кафе и шоколад да избягвам. Шоколад не обичам, но за кафе човек убивам вече  Mr. Green . Гледам на бебка не й се е отразило по никакъв начин това, че съм яла това и онова  Thinking
Къде мога да прочета, какво мога и какво не мога да ям?

# 146
  • София
Инкогнито, не си най-безотговорната - аз си пия всеки ден по едно кафе, и шоколад си позволявам  Blush И двете са важни за оцеляването ми  Embarassed Rolling Eyes
Тони, евала за броя на концертите  Hug А иначе - аз дете не бих завела  Rolling Eyes
Алекс-мама, адашчетата са се наговорили да ни побъркат днес  Crazy А и таткото ме ядосва  Close

# 147
случвало ли ви се е когато бебчетата ви плачят,очичките им да сълзят?

Да, на моята бебка й сълзят очичките като плачка

И аз гледам горе-долу да се съобразявам какво ям, тъй като кърмя, кафе не пия, но без шоколад не мога, просто много обичам и си хапвам от време на време по малко.

# 148
Чувствайте  се почерпени за втория месец на Митето!

От храните до сега избягвам единствено бобови и зеле. Кафенце след сутрешното кърмене сръбвам по едно! Шоколад си ям!
Някой за крустите питаше-Стелакер на Мустела-просто вълшебно кремче!
И малко мерки и теглилки от днешната консултация: юнакът тежи 6 кг.и е 60 см."висок".

# 149
Здравейте и от мен.
Днес водихме Денис на консултация и да му бият ваксина "Пентаксим".Преди час се прибрахме сега спинка.
Док предписа панадол ако се повиши темпераурата да му дадем една дозичка.(може и профилактично-действало като обезболяващо)
За месец и 9-10 дена е качил горе -долу 1.700 гр ( тежи 5.800гр) Hug и е вече 60.5 см висок  Laughing Grinning Sunglasses
Попитах за слънцезащитен крем и доки ми каза да е 50 фактор(препоръча Мустела,но като прегледах цената 75мл 30 лв се ококорих). Вие какви марки ползвате и колко струват???
Също така питах дали вече мога да го пускам по къс ръкав и голи баджачкиSimple Smile и тя каза даааааааааSimple Smile
Това от нас за сега-лек и безколиков ден на всички мами и бебоци Hug
цунки

ПС: Честити месечинки на всички дечица родени на днешната дата! Да са живи , здрави и обичани!

Общи условия

Активация на акаунт