В къщи МАРТенче расте,мама от от целувки ще го изяде!

• 12 281
  • 293
  •   1
Отговори
# 240
  • София
 Ооо, имали сме и още рожденици

newsm59 на shushi13 и на абитуриента на Маймунчето  newsm67

Nagaina, да ти е жив и здрав мъжа

И още еди въпрос:....Каква е цената на дънките горе-долу.....
Incognito, в магазинчето, от което пазарувам най-често, са по 30-40 лв. и са голяма гъзария. Моя малък мъж има едни на L.O.G.G., но са му големи и още не съм го обличала с тях.

Пентаксима се слага на навършени 2 месеца и после останалите 2 приема трябва да са през интервал 1 месец. Не е фатално ако не се сложи точно на 2 месеца, може и по-късно.

Вигантол давам преди хранене по 2 капки.

И понеже напоследък все за НОИ става дума - преди малко получих SMS, че са ми превели паричките от втория болничен. Трябва да си проверя картата дали и еднократната помощ не са ми превели вече. Много е гадно с тези болнични, особено ако човек разчита само на тези пари, а те ги бавят.

Изчезвам да взимаме баткото от градина и да се помотаме малко навън.

# 241
  • София

Е, пак не можах да я сложа тази торта, за да почерпя за баткото. Благодаря, Елвинг, Тони, Ивелина и всички знайни и незнайни, които заради бясното ддс-правене съм пропуснала. Grinning Живи и здрави да сте и вие! Simple Smile

Някой питаше за обезщетенията при закриване. Нямам време да чета сега, но мисля, че тези до 1 година (бременност и раждане) ще се изплатят в сегашния размер. Вече майчинството вероятно ще мине по Закона за семейните помощи за деца.

Благодаря, Животинче!

Последна редакция: ср, 13 май 2009, 16:46 от Дърта маймуна

# 242
  • София
Маймунке, това ли искаше да сложиш?
ЧРД на баткото!   bouquet

# 243
Здравейте, мили, сладки и лъчезарни мами! Аз да се пробвам да помогна  за проблема на  rusana и bellabu мисля че трябва да продължите да получавате 90% от заплатата си първата година,защото сте си внасяли редовно соц.и здравните осигуровки,т.е. парите са на трупани във фонд Обща болест и майчинство и трябва да ви се изплатят от Ной.Това е мнението ми, но не съм сигурна,все пак съм все още не дипломиран адвокат.Питайте някоя мама дето е по-запозната .
А и да питам нещо,една приятелка ми каза че не било хубаво да се яде риба докато се кърми дали е вярно,че по време на бременността не можах да хапна риба,т.к. имах ужасни киселини от нея и сега ако не мога, вече се отказвам напълно от рибата,не че я обичам много, даже хич ама един път в годината ми се приява и да пропусна.Още нещо да питам Embarassed ако не ставам нахална де как протича прегледа при ортопеда-утре ще ходим при Драганов и се чудя как минава.
П.С. Ей изгоряха ми тиквичките с вас

# 244
# 245
  • София
 Съжалявам. Опитвам се да изтрия тези опити да пусна картинка, но ми дава "грешка" и не ще да ги трие.

Последна редакция: ср, 13 май 2009, 17:51 от Дърта маймуна

# 246
ох дайте идея какво да правя,бебо като го вземе дядо му се къса от рев,както е спокоен и все едно го ужилва нещо,а на татко му става много мъчно , че бебо реве и като го взмее някой друг и млъква,даже на моменти се сърди  ooooh!,направо не знам какво да ги правя.Май вчера точно това питаше и Белла  newsm78
mp3lp3 , дано си права  Praynig

# 247
Ох, незнам, той пък днес е на кеф и досега баба му и дядо му го гледаха, гука им, смее им се....бебешка работа, вчера беше крив, а пък днес ела да го видиш... Mr. Green

# 248
  • София
Привет отново!
ЧРД и на мъжа на Нагаина! Ей, че много телета сме  Grinning
Маймунке, май няма в линка .jpg, затова не ти се вижда.
Направихме една хубава разходка с баткото из центъра, докато майка ми гледаше Алекс. Много по-лесно е с голямо дете, колкото и да не слуша.  Blush Кога и мартенските ни сладури ще станат на 2-3г  Rolling Eyes , ама всъщност по-добре да не бързам - и аз ще одъртея тогава  Laughing
ТаняР, какви количества, леле  ooooh! Crazy Аз в най-плодородния си период съм изцеждала по 180-190мл от двете гърди.  Rolling Eyes
И аз нямам превод от НОИ този месец.  Close Добре, че поне от общината бяха по-точни.

# 249
И ние излизахме днес - в началото ми стопи лагерите това ми ти дете - не беше рев, не беше чудо. Абе спи му се, две не вижда, ама не се предава. В зор се видях - гушках, давах цица, дрънкалка - нищо  ooooh! Добре,че свекито живее до входа на парка и се скрихме с тоя ревльо у нея, че то се не издържаше. Нахраних го, и пак упорита аз - в парка да ходим...поинати се малко, ама накрая се предаде на съня - 1.40ч спа, а аз сладко си поприказвах с една дружка, седнали на пейчица, кеееф. Peace
 Маймунке, честит ти рожденик    bouquet Да ти е жив и здрав, и да случи на добра тъща  Mr. Green

# 250
Здравейте мамчета и бебоци.Влизам само да ви поздравя и да ви кажа че страшно много ми липсвахте.Най после пак имаме Нет. newsm44 Ама вие сте изписали доста през тези 10 дни, но ще се постарая да прочета всичко. ooooh!При нас нови неща няма.Освен че на 1 май правихме пита на Габриел.Ще пусна снимчици съвсем скоро.Засега толкоз от мен Hug  love001 HugЧестито на всички рожденници.

# 251
Благодаря за пожеланията момичета.
Днес Ради пак цял ден е зле,не плачи,а направо пищи.Веднага я закарах при педито и се оказа че е с възпалени ушенца.Изписа и Отипакс и Стандацилин.Та този Стандацилин е суха субстенция,четох четох и не намерих колко вода трябва да добавя.Някой от вас ползвал ли го е?

# 252
Хилоу и от нас!

Нямахме ток от 11.30 та до 4! ooooh! И понеже сме с хидрофор,съответно нямахме и вода.. Tired

Не сме излизали днес,цял ден се въргаляхме с Ади на спалнята да се кърмим,после си поспахме два часа след обяд-по скоро тя де,с цица в уста.Аз не мога да спя при това положение  Rolling Eyes трябва да съм мноого уморена за да заспя докато тя суче.А вчера в просъница така ме стисна с венците,извиках и тя се стресна,ама сори! Crossing Arms Не ми се мисли ако устискам до периода със зъбите какво чудо ще е..! ooooh!

Честити рожденни дни да Креми и Шуши!Да сте здрави и щастливи майки и жени! Hug  bouquet
Честито и на порасналия младеж на Маймунката!   bouquet

И още поводи за честитки имаше,но не запомних всички, Blush-да сте живи и здрави! Hug

Gery Moore значи и ти си минала през такъв период с каката-колко време беше"не в нормите"по качени гр,или на следващия месец се нормализира наддаването..? Rolling Eyes

Inkognito купихме АМ(Фризопеп естествено-историята с каката се повтаря и пак ни беше изписано това ужасно,горчиво мляко!) А вие се оплаквате,че бебчетата не харесвали някои АМ-те просто не са опитвали Фризопеп-а! Mr. Green
И аз съм тропнала кутията на барплота,но не съм я отваряла-ината е голяма работа ей..! Mr. Green На мен чайове не ми влияят,ни скъпи ни евтини,все си е течност де,та вместо да си давам парите пия вода. Peace

беба  в този цитат,който беше пейстнала става въпрос точно за педагогическото захранване.Има много хубава тема в кърмаческия за него. Peace Всъщнст ето я: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=376117.0;all

Днес и аз имам преведени  от НОИ 42 дни след раждане. Peace
И да ви се оплача-и на мен ми дойде цикъла...да му се невиди! Crossing Arms

Хайде отивам да гледам ТВ с таткото,а за по-късно сме си поръчали филм.

# 253
mp3lp3,и на мен педи ми каза да не ям риба.Ама то не е само рибата,ако я слушам гладна ще стоя.В началото не че не опитах де,ама това пък е прекалено:яйца,риба,кайма,кренвирши,прясно мляко-до 1 чаша на ден,кисело-до половин кофичка,естествено за коликите се нареждат и боб,зеле ,пилешко месо,шоколад,кафе,кола...И още имаше. Shocked Една седмица ядох само картофи и филийки и накрая ми дойде акъла.Ям си риба и яйца,и каймичка.Нищо му няма на дечко. Crossing Arms
Русана на 19 сме на консултация,ще видим как сме с килцата,преди месец бяхме 4.170;55 см.Не знаех,че вигантола е според кг.Каза ми 2 капки и трябвало да се прави почивка да не се дават 5-6 дни в месеца.
  newsm78 Да не би баща ти да се притеснява като държи малкия и да е по-непохватен,а малчо да му е неудобно нещо?Моя баща не ще баш да държи внук си,че бил много малък,като пораснел Crazy.Но и Алекс пък от гласа му се стряска и плаче,много е гръмогласен.Абе сякаш усещат как ги държиш,дали спокойно и с опит или се притесняваш.

# 254
ЧРД на рождениците!

Докато ви изчета и забравям кой какво е казал  Embarassed.

За захранването - БЕБЕ, на бурканчетата пише от 4 месеца, така че си е ранно захранване, но не е като да даваш сок от първи месец Simple Smile - така че щом си решила   bouquet.

За прегледа на ортопед - не е лошо да се погледне - ако педитата се дърпат толкова за направление, прегледът при Драганов е 20 лв, могат да се заведат и други деца (ако имате) - не взима повече пари.
Прегледа протича във весела атмосфера, съблича се бебчо долу по памперс, той го поставя в една от тези възглавници, дето карат бебето да лежи настани, отваря леко лепенката на памперса, намазва ставичката, поглежда на ултразвука и после пак същото от другата страна. Трае не повече от 10 мин. Не се чака много навън. Човекът е експедитивен, мил, внимателен, води се един от много добрите ортопеди Simple Smile

Бодливка, а вие защо пиете Фризопеп? Ние се белим много по главата, има крусти, мажем се с кремове, но някак си не се подобрява. Почвам да мисля за непоносимост към това мляко, а ние сме на ХА....
Та се чудя - а има ли друг вариант освен Фризопеп?

Общи условия

Активация на акаунт