Въпрос за овулация при кратък цикъл

• 18 755
  • 51
  •   1
Отговори
# 45
  • В сърцето на живота!
Късмет и на теб Аник   bouquet

# 46
Датата на овулация се смята минус 14 дни назад. Например, аз имам 26 дневен цикъл.

26 - 14 = 12   Моята овулация е на 12 ден от 26 дневният ми цикъл.
Да, добре е да определите своята дължина на ЛФ! Обикновено наистина е 14 дни, при други 13, 11....така аз, правейки и тестове за ову знам с точност до ден кога ще ми дойде...за жалост! Rolling Eyes

# 47
Zdraveite i ot men, iskam da popitam kogato ima6 neredoven cikal kato moq, koga e ovulaciqta?Cikala mi e okolo 3-4 dni,a menstruaciqta mi e na okolo 28,29 dni, no vskeki mesec e razli4na. newsm78 smile3517

# 48
Zdraveite i ot men, iskam da popitam kogato ima6 neredoven cikal kato moq, koga e ovulaciqta?Cikala mi e okolo 3-4 dni,a menstruaciqta mi e na okolo 28,29 dni, no vskeki mesec e razli4na. newsm78 smile3517
Ние не можем да ти кажем кога ти е овулацията. Може единствено да ти препоръчаме да си я засечеш с тестове за овулация, мерене на БТ или като ходиш на фоликулометрия при АГ. От там нататък виждаш кога ти идва цикъла, това може да го повториш и на следващия цикъл и на по следващия, ако все още не сте успели и ще знаеш колко дълга ти е лутеалната фаза и съответно кога са ти горе долу горещите дни .
Успех  bouquet

# 49
най-накрая сродни души  Simple Smile

и аз съм от тия с краткия цикъл - 22, 24, 27, много ме притеснява 22-дневния.
Мъчим се от 6 месеца за бебе и май изпускам ову-то, защото почваме от ден 8, всичко да е чисто. Май засичам ову на ден 10, при 24 дни, но при мен ве всеки месец е еднакъв - ту къс, ту дълъг, 2 дълги, един къс и така  Simple Smile

обаче 22 цикъл много ме притеснява и коментара на кумата, че затова "не хващам"

# 50
При мен ову е най-често на ден 10-ти при 24 днесен цикъл!
Прииска ми се да ти напиша да си правиш няколко месеца тестове за ову, но пък поне на мен това ми действа доста травмиращо! Като видя +тест и започвам да се терзая ще има или няма да има **** и когато няма направо издивявам заради пропуснатия месец!  Sad Ако мъжа ти е по-послушен от моя може и да опиташ! Grinning Щом си с кратък цикъл просто започнете проби по-рано-например от 6, 7 ден....и нака до към 13-14 ден през ден! Това не е някаква рецепта, но пък е добро начало! Вероятно всеки момент ще стане, не се стресирай!  Hug

# 51
wine , благодаря!

Аз и Т мерих и днес видях, че ЛФ е винаги 14 дни, което значи ову на 7 ден понякога. Този месец почнахме от рано, а мъжа (да не го хваля) слуша (за сега) Simple Smile. Имах аборт април месец 2009 и гледам да действаме "на чисто", затова чаках ден 8, за по-сигурно. А наистина след ден 14 при мен няма смисъл да се мъчим.

Общи условия

Активация на акаунт