Бъдещи ЮНСКИ мами 2009! Тема №61

• 15 934
  • 276
  •   1
Отговори
# 105
  • Варна
Рая, за болничните: моите за м. март ги преведоха на 8.05. По принцип се носят в НОИ до 10 дни след като са изработени ведомостите. А от НОИ до 15 работни дни трябва да ти ги преведат. Не искам да те отчайвам, но личният ми опит стряска и мен. Миналата година имах болнични след операция, който обхващаше дни от два последователни месеца. Платиха ми го целия- не го разбиха, в месеца следващ изтичането му.
И аз съм в 45 дневен от 25.04 и се опитвам да се подготвя психически за м. юли, и то края:-(
Дано не се изгаврят така с нас.

# 106
Каквооо юли....??? #Cussing out #2gunfire

Е не,не вярвам че е възможно така да се изгаврят с нас!

# 107
Рая, за съжаление по принцип е така- болничният за м. април ще получиш през юни, за май през юли и т.н.
Гъди, в родилното на окръжна имаше едно недоносено бебе, родено в 35 г.с. с тегло......3270гр. Въпреки големите му размери обаче беше в кувьоз, защото дробовете му не бяха достатъчно развити, имаше проблем и с терморегулацията, недоразвит сукателен рефлекс....Това че, бебето е едро на  килограми не го прави физическо развито, пренаталното развитие не може да избърза. Peace
gmarinova, мерси и от мен за резервето.

# 108
Здравейте, момичета !
 Аз разбрах миналата седмица, че съм бременна и съм много въодушевена ! Това ми е първа бременност !Случайно попаднах във форума Ви от гугъл, но прочетох около 10 теми. Не съм и предполагала, че има виртуално място където мами горе-долу в еднакви седмици си обменят информация ! Страхотно е това което правите ! Мога ли да ви помоля, ако има форум, който да е ДЕКЕМВРИЙСКИ МАЙКИ,да ми дадете линк към него !
Предварително благодаря и успех на всички Ви !

# 109
Здравейте, момичета !
 Аз разбрах миналата седмица, че съм бременна и съм много въодушевена ! Това ми е първа бременност !Случайно попаднах във форума Ви от гугъл, но прочетох около 10 теми. Не съм и предполагала, че има виртуално място където мами горе-долу в еднакви седмици си обменят информация ! Страхотно е това което правите ! Мога ли да ви помоля, ако има форум, който да е ДЕКЕМВРИЙСКИ МАЙКИ,да ми дадете линк към него !
Предварително благодаря и успех на всички Ви !

Честито и заповядай тук:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=395806.0

# 110
Благодаря Ви !  bouquet

# 111
# 112
Anyto, как мина прегледът? Дано да нямаш разкритие и контракции и да устискаш още малко!
Мони, на теб пожелавам да нямаш ядове с вецеца/зъба и т.н.!
Tzveti, бързо оздравяване за Мони!
Lili_to, радвам се, че съм те разсмяла!
Safira, дано да ти тръгне кърмата, за да помогнеш на малките душички да качат по-бързо и скоро да ги гушкаш и двамата!  Hug
Ayas, благодаря, че предупреди за Банкя, да не те мислим. Сега остав да очакваме добри новини до 2 седмици, нали така?  Wink
Новини от Мишел? Нещо ми мина през главата, че утре може да ги изпишат.  newsm78
Петя, мъничко остана, в понеделник ще имаш едно голямо палцестискане от всички ни!  fingerscrossed  А специално за теб, ето 2 линкчета - http://en.wikipedia.org/wiki/May_18 и http://bg.wikipedia.org/wiki/18_%D0%BC%D0%B0%D0%B9

За секрета, който коментирахте - и на мен Докторът, при когото ще раждам, миналата седмица ми каза да си направя такова изследване (+още доста други - вкл. за хламидии, mycoplasma, ЕКГ и т.н.). Да си призная, нищо още не съм направила. Мисля утре да реша - дали да ходя при личната да я помоля тя да ми ги пусне, или направо до лабораторията да питам кое колко струва? Но пък вагинален секрет трябва гинеколког да ми вземе, а аз се страхувам някой друг да ме "бърника" - а няма как да е някой от "моите" лекари (едва ли има много случаи като мен - по лична карта съм в един град, живея в друг, на ЖК ходих в трети, а ще раждам в четвърти  Joy луда работа). 

# 113
Здравейте отново:-)

Гъди,и аз имах вчера такава ситуация със стомашно неразположение-появи се изведнъж и днес няма нищо. Надявам се оня прословут грип да е отминал вече и при теб да е също временно. Доколкото знам той премина вече.

Колкото до неразположенията-да чукна на дърво и аз се чувствам ок,само дето краката ме болят повечко след разходка..но това е нормално

Пожелавам ви лека и спокойна вечер и до утре Simple Smile

# 114
как сте мамета, аз тази нощ май ще будувам. Да вземем да си спретнем едно онлайн парти, а? Тя Гъди и без това май не спи почти всякя нощ Simple Smile е може пък да е различно днес. Хей Гъди да не ми се обидиш Wink

# 115
Lili to, благодаря за линка,много полезна информация,сега ми стана ясно.Утре отивам да си извадя удостоверение от банката,за което никой не ми беше казал. #2gunfire

Мишел и малката Моника са си вкъщи вече и се гушкат! Hug
Има и снимка в албумчето.И двете са добре и си почиват.

# 116
Мишел и малката Моника са си вкъщи вече и се гушкат! Hug
Има и снимка в албумчето.И двете са добре и си почиват.

raia123, благодаря ти! Аз нещо съм пропуснала новината, че вече са си в къщи.  newsm78
А Моника е толкова красива - едно нежно розово облаче.  Heart Eyes

# 117
Здрвейте майчета!
най-накрая да се разпиша и аз, днес бях на лекцията на Ла Лече Лига за кърменето,видяхме се за малко с gmarinova в общи линии лекцията беше такава каквато я описа тя,
Цитат
- няма опасност секциото да попречи на кърменето, стига бебето да се слага на гърда възможно най-скоро и търпеливо;
- ако се окичем с гердан или нещо шарено на врата, бебето ще се занимава с него и така няма да се извърта по време на сукането;
- в горещите дни бебето си иска по-често да суче, за да утоли жаждата си;
- в началото на всяко кърмене бебето суче предна кърма, която е по-водниста, а после се храни от задната кърма, която е по-плътна; в тази логика да не го отказваме по причина на времетраене, то си знае кога да спре да се храни;

мога да допълня само че в началото суче на често и малко тъй като стомахчето е мн.малко.. и е важно за майчетата които смятат да кърмят да са много настоятелни и да не се отказват(особено на тези които им е за първи път като мен,  Доста сложно е при външни дразнители или стрес по независещи от майчетата обстоятелства)и както споменахте за въпроси в кърмаческия форум  Peace
честити бебчета на всички момичета Safira ,*Di* ,КатеринкаМ, Michelle_Varna да са им живи и здрави и много да ги радват,и всички да се приберат в къщи и всичко да е наред и бързо въстановяване  Peace bouquet  bouquet  bouquet  bouquet

# 118
  • в бяла къща с голямо дворче... след софийското околомръсно
Гъди, в родилното на окръжна имаше едно недоносено бебе, родено в 35 г.с. с тегло......3270гр. Въпреки големите му размери обаче беше в кувьоз, защото дробовете му не бяха достатъчно развити, имаше проблем и с терморегулацията, недоразвит сукателен рефлекс....Това че, бебето е едро на  килограми не го прави физическо развито, пренаталното развитие не може да избърза. Peace

Много правилно! Вече доста пъти съм споменавала, че Муцун се роди в 35г.с. - 2800гр (което не е малко за съответната седмица). Държаха го в кувьоз, също недоразвит сукателен рефлекс (може би една от причините да не кърмя, като изключим факта, че кърма почти не течеше от мен Thinking)
Мацки, стискайте бузи, рано е да се ражда в 35-36 седмица... Да не говорим, че докторката в ТК, която прави записите, последния път ме шашна с новината, че и в 37г.с. било голям к** да се ражда - пак не били достатъчно зрели органите. Посъветва ме да почна Гинипрала и Магнерота за още една седмица (за което не я послушах) до навършването на 37-ма ooooh!

# 119
Купих спрея Гингигел дано помогне.

Петя  Praynig да не боли и да гушкаш сладко бебче  Hug

А тези кувиози всяка болница ли ги има (които са ако се роди голямо а с недоразвид сукателен рефлекс).Някак си ми е странно ако бебето е 3500 да го водят за недоносено newsm78

Общи условия

Активация на акаунт