Бъдещи ЮНСКИ мами 2009! Тема №61

• 15 936
  • 276
  •   1
Отговори
# 90
  • Пловдив
Гъди, съжалявам, че не си можла да поспиш. Аз сега се събудих.  Embarassed
The1 и нашата бебка се е обърнала от дясно, а си стоеше от ляво. Сега ми е по-твърд корема ор дясната страна и постоянно там ми се дупи. Утре като ида на д-р ще видим какво ще каже. Надявам се това да не пречи за нормално раждане.
За венците-миналата седмица като ми чистиха зъбния камък и докторката беше много учудена, че не ми кървят венците и пита дали ям плодове и като казах, че ям по много и то от самото начало на бременоста тя каза че за това не ми кървят. Така, че хапвайте повече плодове. Особено ми препоръча кивито, защото имало много витамини.
Сафира дано като вземеш малките всичко да тръгне.

# 91
  • София
ins, благодаря ти миличка!

за дезинтерията, много странно, да не би при вас да има?

за подуването е от това поне съм пощадена. Нищо не ми отича, стават ми всички обувки и пръстени. Слава Богу и този път се разминах със стриите. И коремът не ми тежи, ако нямах контракции, щях да вършея навсякъде.  Joy

# 92
Имаше ли много момичета от нашите днес на лекцията?

Толкова ще се радвам да видя в четвъртък момичета които не съм виждала отдавна като Дари сари и Мима1977

Спрей ли да взема Съмбоди?

Сафира чакаме да ни зарадваш като си дойдат при вас Hug

# 93
Здравейте!
Днес голямо висене в болницата за какво ли не...
Видяхме се с Дари сари и тя видя Катеринка, все по-добре е !
При мен прогнозите са, че до 21.05 ще родя /това на лекарката, която ми направи записа на тоновете/, а моят лекар ми дава до 2 седмици.
Тук е ремонт, а аз мога да замина и на Банкя и да не мога да се включвам...
Ако има нещо, ще пиша на Greenlife или на Дари.
До скоро и много целувки!
Стискам палци, стискайте и вие Wink
До скоро включване!
За срещата не ме бройте, няма да успея.

Дано, Лили  Hug

Последна редакция: пн, 11 май 2009, 19:32 от ayas

# 94
Тъкмо се прибрах от дъъълга разходка. Временцето бе върхът - нито много горещо,нито студено.
Аз се чудя,това че нямам никакви "оплаквания" значи ли че няма да родя скоро/не че бързам/? Не ми тежи, нямам отоци, често дори забравям че съм бременна ooooh!

ayas, стискам палци и вярвам,че всичко ще е наред Hug
Петя, незнаех,че са пуснали Листерин по аптеките и че изобщо го има в България Thinking Аз и затова досега не съм го споменавала тук, защото е трудно да се намери /налага се внос от други държави/. Иначе на нас в кабинета ни го носиха дистрибутори и пациентите ни си взимаха директно от нас. Искам да кажа, че досега по-добра вода за уста не е създадена. И най-важното, че може да се ползва неограничено време /за разлика от Елудрила например/.
safira, радвам се че писа и че сте добре. Не се притеснявай, скоро ще изпишат дечицата Hug

# 95
  • София

Петя, незнаех,че са пуснали Листерин по аптеките и че изобщо го има в България Thinking Аз и затова досега не съм го споменавала тук, защото е трудно да се намери /налага се внос от други държави/. Иначе на нас в кабинета ни го носиха дистрибутори и пациентите ни си взимаха директно от нас. Искам да кажа, че досега по-добра вода за уста не е създадена. И най-важното, че може да се ползва неограничено време /за разлика от Елудрила например/.

има го от поне два-три месеца. Аз го купих от една аптека до Музикалния театър, но сигурно и в Ремедиум го има. Иначе ми го носеха от Германия.

# 96
За дизинтерия не съм чувала да има, според мен е някакво стандартно изследване! Иначе щяха да ме карат да го платя! Явно ЗК го поема! Знам ли!
ninand, до колкото знам това, че са надясно не е проблем и не пречи на нормално раждане! При нас другия проблем е че човека си е прекарал пъпната връв под мишницата и ако се завърти наляво може и да се оплете.... според док още е рано и не е причина за притеснение, но може в последния момент да се отплете или да си застане отляво! А бе с две думи още нищо не се знаело! Та стискаме шалци да не се усучи в пъпната връв, другото не е проблем!
lili_to, то и аз нямам "оплаквания" ама това нищо не значи! Майка ми примерно без каквито и да е признаци от първата контакция до раждането всичко на всичко четири часа! Без разкъсвания, без болежки преди това абе нищо! Ей такова раждане пожелавам на всички! На втория час висяла на телефона в отделението! Сестра ми също нямаше никакви признаци, вечерта я хванали болките към 12 часа и на другия ден в 11:05 се роди племеника ми! Така, че кога ще почне и колко ще трае си е божа работа! Аз се надявам да стигнем в болницата и да не сме с повече от 4 см разкритие, че все пак упойката си я искам! Crazy С това смятам да се "поглезя". Виж секцио отказах категорично! разбира се, ако се наложи няма да бягам я, ама за упойката и дума не давам да ми се каже! Опитват се тука да ми обясняват бабешки схващания, ама аз нали все съм на ръб и ги отсвирвам много бързо!

# 97
Здравейте.
Ние днес бяхме на контролен преглед.
Добре сме.Обаче ми се стори,че бебка е мъничка за 36 г.с..Докторът каза,че е 2670 гр. на 43 см.Иначе всичко си е наред и чакаме събитието.

# 98
  • София
Здравейте.
Ние днес бяхме на контролен преглед.
Добре сме.Обаче ми се стори,че бебка е мъничка за 36 г.с..Докторът каза,че е 2670 гр. на 43 см.Иначе всичко си е наред и чакаме събитието.

много си е добре с килограмите. Все пак последния месец бебетата наддават с по около 500гр на седмица.

# 99
ninand, посоката, на която е обърнато бебето няма общо с това дали раждането ще бъде вагинално или не.
И Кати, а сега и това бебе са с гръбначен стълб в дясно. Всъщност дори и седалищното предлежание не е винаги предпоставка за секцио. Peace
Гъди, стискай го Боянчо поне до средата на 37 г.с., за да се роди напълно доносен и да не се налага да лежи в кувьоз. Всъщност това пожелавам и на всички останали- здрави и доносени бебета.
Missy3380, съвсем нормално е теглото на бебето. В последните седмици наддават по средно 250-300 гр на седмица или по 30-50 гр. на ден.

# 100
Да де,но на 28 април беше 2500,а и ме притесняват повече сантиметрите.От тогава минаха две седмици,а е наддала 170 гр.Може би защото бяхме и в болница,незнам.

# 101
Missy3380 , ако бебето не е мерено последните два пъти на един и същи ехограф може да има и още по-големи отклонения. Давах вече доста пъти примера с меренето на моето бебе в рамките на 15 мин. на два различни ехографа. Разликата беше доста голяма.

# 102
Какво ме прихвана,реших да пържа картофи cook

Да ви попитам,понеже излявох в платен болнични (45 дни преди термин) в края на април,кога мога да очаквам да ми преведат някакви пари newsm78
Нали имаше някакви срокове,в които счетоводителите да занесет болничния в НОИ...хич не съм наясно newsm78

# 103
Направих резервация в хотел Ники.  Simple Smile

# 104
С ужас установих, че съм свалила 1 кг. и то като се премерих преди малко, след цял ден ядене  newsm12  Предполагам, че това се дължи най-вече на тоалетното ми неразположение. Не мога да повярвам, че се притеснявам от свален килограм. Случайно да знаете дали все още върлува онзи стомашно-чревен вирус, въпреки че нямам гадене  smile3506

Франчи, моля се повече бебенцата на никоя от нас да не им се налага да са в кувиози  newsm17 В тази връзка се чудя дали когато бебето върви 1-2 седмици напред, това значи, че и органите му са се развили повече? Да кажем, както сега аз съм в средата на 35 г.с. и Боян върви 2 седмици напред, развитието му да отговаря на бебе в 37,5 г.с.? И съответно, ако се роди сега, да не се налага кувиоз?

raia123, как ми се доядоха и на мен пържени картофи със сирене. Това обаче май е храната, която се престрашавам да си позволя само 1 път в годината, а може и по-малко.

gmarinova , благодарско за резервацията  smile3501

Общи условия

Активация на акаунт