бебе на 11 дни с температура

• 3 704
  • 33
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Надявам се нищо да му няма на детето ти.
Не съм веща, но и двата показателя май говорят за някакво възпаление.
Бързо оздравяване  Hug

# 16
  • На бял кон в Pierrefonds
Не се притеснявай. Ще се оправи мъничето. Пиши утре как е Т.

# 17
Как е бебка днес?Надявам се да не е нищо сериозно Praynig

# 18
  • София
Не се притеснявай! Hug Щом са я прегледали и не са я оставили там, значи те не са притеснени, а това значи и ти да не се притесняваш. Д-р Масларска, която е шеф на неонатологията спаси моето момче след раждането, а от тогава му е педиатър и мога да ти гарантирам, че рядко има толкова сериозен лекар и като подготовка, и като отношение, а и няма да крие информация от теб, за да си спокойна. Останалите в екипа и също са невероятни специалисти и можеш да разчиташ, че щом са взели нещата в свои ръце ще бъдат 100% сериозни. Може да не е нищо чак толкова притеснително. Пиши как се развиват нещата.

Знам, че каквото и да ти кажем ти ще се притесняваш, но все пак - не се притеснявай. Hug Hug Hug

# 19
Rhiana, давай водичка на бебето. Освен това, ако температурата я мериш веднага след кърмене, нормално е да е по-висока, дори с градус! Това го знам от педиатър. Това че резултатите от изследванията са на горна граница не е чак толкова притеснително. Изследването на урината е важно. Дано не е нещо сериозно и бързо да се успокоиш!

# 20
Дано всичко с бебето е наред.
Да пишеш как е .

# 21
  • Варна
Да не я претопляш  Rolling Eyes . Малките бебета все още нямат способността да регулират собствената си телесна Т и ако е по дебело облечено или по топло в помещението 99% Т е от това. От стойностите в дупето се махат 5 десети, за ухото незнам, но искам да те посъветвам да измериш Т с обикновен (не дигитален, колкото и надежден да е този с който мериш) термометър. Така и аз бях се шашнала от 1 дигитален, но след измерване с най обикновен термометър, разбрах че на малката нищо и няма а термометъра го изхвърлих  Close . Панадол се дава само при много повишена Т след 38.5 0, аз лично дори и при такава не давам, ако прехвърли 39 - тогава. Незнам дали си достатъчно информирана, за това ще ти кажа, че парацетамола в Панадол дразни стомаха дори на голям човек, а какво остава за бебе на 11 дни  Rolling Eyes . Освен това пише на опаковката да се прилага при нужда след 2-рия месец  newsm78. Ама това за обикновения термометър го направи, сериозно говоря  Peace За изследванията, може да са в горна граница, но нали не са извън това. Дано всичко е наред  Hug

ПП: Да те питам, в болницата мериха ли Т на бебето. Това че варира Т ме навежда още повече на мисълта че термометъра нещо не е в ред наистина. И нашия (изхвърления) беше така. Има много теми за термометрите(дигитални) и повечето мами се оплакват че не мерят вярно  Naughty

Последна редакция: пн, 11 май 2009, 11:24 от Miss Dior Cherie

# 22
Днес бяхме и в Шейново, казаха че състоянието на детето си е добро, но трябва да пуснем урина за изследване... а това се оказа много трудна задача - как се събира урина от момиченце?! Иначе сутринта имаше малко темп. пак - 38, но като стигнахме в болницата вече нямаше, там я мериха и беше нормална към 37. Сега пак няма, не съм я мерила (че милото днес много термометри му завираха по дупето) но не я усещам топла. И лекаря в Шейново и тази в Токуда казаха, че може да е от претопляне, но трябва да се пуснат изследвания да се види.
А за термометрите - ами мерих и с обикновен и с дигитален ушен, а и дори термометрите ми да не са в ред, аз я усещах гореща, пареше ми на устните.
Благодаря на всички за подкрепата, ако има нещо ново по въпроса (а дано да няма и да се размине само с притеснения) ще пиша.

# 23
  • София
Продават се в аптеките бебешки колектори за събиране на урина.Има за момиченца и за момченца/найлонови пликчета с лепенка/.Вземи си 2-3бр. за всеки случай.И няма как температура 38 да е от претопляне.

# 24
Температура  след изхождане, рев, спане може да е по-висока.

За урината най-лесния начин е взимаш контейнерче за стерилна урина. Хубаво е бебето да е измито, преди да се изпишка (ако даваш стерилна урина е задължително). Като се събуди, го сложете над легенче хем да лежи в ръцете, хем все едно го издържате. Не знам дали ме разбра  newsm78 До няколко минути след като се е събудило детето ще се изпишка.

Надявам се да не се окаже нещо сериозно.

Последна редакция: вт, 12 май 2009, 09:38 от Britt

# 25
Мерси Britt, ще пробвам над легенче утре сутрин. Мисля че наистина ще се окаже претопляне .. поне се надявам  Praynig, защото сега си е добре детето, нито температура нито нищо, кръвните изследвания все пак бяха в норма макар и с левкоцити на горна граница... Дано успея да събера урина утре да я занеса за изследване, за по-сигурно.

# 26
  • Mediterraneo
...И до днес акушерките като ме видят казват че е била от претопляне,вирус или болест не му откриха...

Да бее! От претопляне такава Т няма как да се вдигне! Добре, че не са ти го казали лекари това  ooooh!

И моля ви! Стига с това претопляне! Започна да ми става фаворит, наравно с никненето на зъби! Не всяка Т се дължи на претопляне или на зъбоникнене! По- скоро почти никоя Т...

Левкоцити на горна граница какво означава, колко са? Не се сещам след колко време се нормализират, но знам, че бебетата се раждат с по- високи стойности на левкоцитите.
Хубаво е да дадеш урина, макар че уроинфекциите вдигат много висока Т обикновено.
И недей да мориш едноседмично бебе над леген! Сложи му колекторче, те за това са измислени  Whistling

# 27
  • Sofia
дъщеря ми е вдигала 37.5 от претопляне. Но като се разхлади и пийне вода се нормализира.

# 28
  • Пловдив
пробвала съм с колектор - за момиченце но нищо не събрах.най-добре става като сложиш памук -стерилен вместо памперс и бодито отгоре и изчакаш 1-2 часа да го напишка бебето.

# 29
миличка пиши как сте днес дано всичко е наред Hug

Общи условия

Активация на акаунт