Ти какво сготви? Снимай, покажи!? - 39-а тема

• 79 748
  • 649
  •   1
Отговори
# 255
Наде мерси за рецептата  Hug.А от този кулинарен фестивал представям си какви красоти ще ни покажеш Hug.
Момичета как готвите в тази жега Rolling Eyes.Аз чакам да се захлади и сигурно чак утре ще се отчитам Rolling Eyes

# 256
У нас една добре охладена тортичка с варен крем

# 257
Lindita , реването ти изглежда невероятно Crazy.

Аз омесих кайма за кюфтенца с гъби и кашкавал на Еси. Одеве изпекох едно само за проба и искам да ви кажа, че вкусът е страхотен! Довечера като изпека всички, ще снимам и ще ви покажа.
Еси, благодаря за страхотната рецепта!

Иначе в нас днес има спаначена супа:

И печени чушки с оцет, чесън и копър. Те са за довечера за гарнитура към кюфтенцата  Crazy:

# 258
  • Габрово / но е чистокръвна старозагорка/
                           Здравейте момичета !
   Приемете поздрави от столицата на хумора и сатирата. Поздрав и от символа на пословичната пестеливост на габровци : нашата котка.  Тя откри карнавала. Весело намигване и  от нея с пожелание да сте живи,здрави и комбинативни в дните на кризата!

Нашата закуска вчера беше тутманик с айрян ,а вечерта храна за душата концерт на "айдалите " и "Щурците" до полунощ.

това за днес топли сандвичи с яйца и сирене и с кайма

за обед пържена пастърва и салатка

и картофени топки ,предложени от Pety,по рецепта на Емили ,които не можах да докарам като тези от  техните снимки, но не останаха.

а за десерт една голяма палачинка, но нямам спомен на кого беше   newsm78   Embarassed

# 259
tutulina,точно вчера бях в Габрово по работа и атмосферата беше много приятна - навсякъде се разхождаха приказни герои Grinning..........само не разбрах по какъв повод се организира карнавала

bubulina, пълнените домати са с яйце и шунка, горчица и мащерка - ето рецептата

.... в приготвянето по този начин ми харесва вкуса на самия домат и това лято ще си правя много с различни пълнежи.....ще пробвам и този на Роца - изглежда много апетитно  Peace .....както и картофеното руло на mari eta ,а от кюфтетата на Диди преглъщам всеки път като ги погледна Crazy
Веси, екстра са шоколадовите листенца и цветята - сполучливи са се получили Heart Eyes
Харесах си много ягодовите салата и мъфини на Роца  и Pety  eat
Nova Tema,така е,дойде времето на коктейлите Party

Искам да помоля Надето за рецепта на сиренените топчета и Гелева за разяснения за замразеното кисело мляко с ягоди - има ли нещо по-специално?
Мерси Hug

Последна редакция: нд, 17 май 2009, 17:13 от didibu

# 260
    Наташови изварени курабийки.(Топли!Топли! Laughing )

# 261
tutulina, голямо разхищение за габровка!  Grinning Толкова много вкусотии си приготвила!  bouquet

Селма , нямам извара в момента, защото не ми се задържа много, но иначе на момента бих си спретнала любимите ми "ушки" . Peace Аз и без това ги правя често, защото са бързи и вкусни, а ако не се сложи захар и диабетици ги похапват с удоволствие. Много ги обичам тия бързи, непретенциозни и много вкусни сладчици!  bouquet

За вечеря свинско със зеле. Горещо не горещо.....на мъжО му се яде! Grinning

# 262
  • София
didibu, замразеното мляко с ягодки е абсолютно натурално. Simple Smile Но ти можеш да сложиш захар или мед. Hug На детето правя сметанов сладолед и за да не се облизвам и да точа лиги, за мен диетичния вариант/мляко с ягоди/. Laughing По специалното е, че млякото е домашно. Wink

# 263
къде е рецептата на наташови изварени курабийки

# 264

Селма , нямам извара в момента, защото не ми се задържа много, но иначе на момента бих си спретнала любимите ми "ушки" . Peace Аз и без това ги правя често, защото са бързи и вкусни, а ако не се сложи захар и диабетици ги похапват с удоволствие. Много ги обичам тия бързи, непретенциозни и много вкусни сладчици!  bouquet

Какви "ушки",Лабрекс?  154uu  Grinning
  Наташовите курабийки още не съм ги разпробвала достатъчно,защото първата беше много гореща ,а за другите още нямам апетит.
  Иначе и те се правят много лесно. Simple Smile

# 265

Селма , нямам извара в момента, защото не ми се задържа много, но иначе на момента бих си спретнала любимите ми "ушки" . Peace
Лабрекс тези ушки ,не са ли подобни на "корекомките"?

За закуска мъфини с глазура.

# 266
къде е рецептата на наташови изварени курабийки
   200 г извара
    200 г масло
    200 г брашно
    есенция ванилия

Захар,канела

Замесва се тесто(без захарта и канелата)  и от него се късат парченца,колкото голям орех.От парченцето се прави топка,от топката кръгче 0.5 см дебелина(направо с ръце го оформям).Кръгчето се потапя в захарта с едната си страна,от същата страна се поръсва с канела.Сгъва се на 2(захарта трябва да остане вътре),полукръгчето  с едната си страна се потапя в захарта,отново се сгъва(захарта пак трябва да остане вътре).Полученото триъгълниче се потапя в захарта и се слага в намазнена тавичка със "захарната" страна нагоре.

Не са фантастични,но са доста приятни сладки! Grinning

# 267

Pety , поне аз доколкото си спомням т.н. "корекомки", струват ми се различни.

Какви "ушки",Лабрекс?  154uu  Grinning

Селма, точно тези сладки в руската кухня са известни като "ушки" или поне аз така ги знам от доста далечно време. Има разни варианти: с равни количества масло и извара или маслото/маргаринът наполовина на изварата, със сода, с бакпулвер, с какао - един куп варианти и все са хубави. Може би защото аз ги харесвам много. Както ме подкокороса, само да си купя извара и ще си ги спретна. Grinning Пък после ми пускай теми за килограмите.......... Joy

# 268
mila_go, може ли линк към рецептата за оризовите кюфтенца?
Селма, и аз се нареждам за рецептата за изваренките. Може ли да бъдат солени?
Днес готвих картофи с пилешки парченца на фурна / бях на косъм да си изгоря манджата, щото я бях позабравила Embarassed /:

И гледайки тортичката на beniii, реших и аз да си спретна нещо бързо. Имах малко бисквити и с едно кремче без варене си направих мини бисквитени тортички, "красотите" отгоре са направени с шипков мармалад:

Докато публикувам, и си пуснала рецептата, но въпросът ми за соленото остава. Може ли?

# 269

Pety , поне аз доколкото си спомням т.н. "корекомки", струват ми се различни.

Корекомките са същите като "ушките" и наташовите изварени курабийки,само че вместо извара се правят с крема сирене. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт