Ти какво сготви? Снимай, покажи!? - 39-а тема

• 79 747
  • 649
  •   1
Отговори
# 240
  • На брега
Карчита, да ти е жива и здрава рожденничката и да те радва!  bouquet ... ти и  Веси рисувате ли ги тези торти  Hug големи красоти!
nell@,  много идейна салатка, а и на Мамето интерпретацията с пресни тиквички изглежда супер.... и аз не готвя тези дни, карам го предимно на салатки (скарата е от половинката)
didibu Блъди Мери с пресен доматен сок ли си забърка ... умееш да се глезиш  Hug ...мдаа, сезона на коктейлите май настъпи -имам мента в двора, време е за Мохито.
Lois , благодаря за виртуалната наслада... и твоите снимки, също като снимките на още няколко фотографки-кулинарки от форума са и "храна за очите"!
Селма - стискаме ти палци за втория път  Joy и очакваме

# 241
  • Torino,IT
Карчита , да ти е живо и здраво детенце на патерици, много идейни и красиви торти, много си добра Heart Eyes
Лоиз, добре завърнала се, момичета страхотни манджи сте приготвили всички  bouquet

От мен яйца по панагюрски за тази вечер:peace:

# 242
Карчита, твоите тортички наистина са страхотни!!!   bouquet

От мен днес:

- панирани козуначени филийки за закуска
 - мезенце за ракийка
 - и още едно

- пиле печено, пълнени гъбки и пържени картофки
- само пълнените гъбки
- баница със сирене

- любеница за десерт

Снимките не се получиха много добре, но... здраве да е!  Whistling

Последна редакция: нд, 17 май 2009, 09:41 от dixi

# 243
  • пак на Рив Гош
Карчита, да ти е жива и здрава рожденичката! И двете торти са чудесни и много весели!

Покрай снимките на Лоиз и icyangel ми се приядоха пресни картофки с много копър. Те тук не се особено популярни и рядко виждам по магазините, ще взема тия дни да потърся, дано ми се усмихне щастието.
Много ми харесаха и рулото на на mari_eta, това на Веси, особено листенцата, направо като истински, "измишльотината" на Лабрекс и Диди.
Dixi, честита първа заплата, все по-висока да става  Grinning

Аз се отчитам с едни пълнени домати (с Didibu сме на една вълна  Wink, ама тя е по-способна фотографка от мен  Laughing) - моите са с яйце и рокфор:

и един вариант на салата "Капрезе" - ягоди с моцарела и редукция от балсамико и оцет със смокини (така става като човек гледа кулинарни сайтове и блогове  Laughing):

Момичета, радвом се, че гризините ви харесват. На мен ми се очертава да правя разни неща поне още по два повода, та сигурно ще ги правя наскоро пак. А докато търсех рецепти, попаднах на още един "подстеркателски" блог (предупредени сте  Wink), който би заинтересувал майсторките на печива.
Май в крайна сметка ще водя мъжа ми на ресторант. Ваучерът за кулинарен урок ми важи само на едно място - урок по турска кухня, където те учат да правиш кюфтета, ориз пилаф и салата от зрял боб. За французите може да е екзотично, ама аз съм балканско чедо...  Laughing

# 244
За десерт и закуска за утре мъфини с ягоди и банан. Simple Smile

# 245
Роца, с какво си пълнила доматките? Много вкусно изглеждат... eat  Heart Eyes
Ъъъ, абе аз май не съм се събудила още?!? Сега видях, че си написала... Laughing
 hahaha Май още ме държи ракията от снощи!  Joy

# 246
  • София
Роца, аз също гледах тази салатка Капрезе/много изкушения има в този сайт Crazy/, много скоро и аз ще я направя. Simple Smile

# 247
благодаря ви момичета много сте мили  Hug
аз много обичам салата капресе но отгоре да е поръсена с мента тук така я консумирахме веднъж в един ресторант и много ми хареса Peace

# 248
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
А докато търсех рецепти, попаднах на още един "подстеркателски" блог (предупредени сте  Wink), който би заинтересувал майсторките на печива.

хубав е блога Hug
ако някой ползва немски да свирне, ще пусна линк само за хляб.
аз до сега по-богата сбирка на рецепти не съм виждала Shocked

закуската е копродукция Mr. Green
мъжът ми от снощи иска мекици и направих тестото, а той пържи  chef

# 249
Благодаря за милите думи момичета, но докато стигна до красотите на майсторките на торти като kar4ita smile3501 /и двете торти са страхотни Heart Eyes / ще трябва доста да тренирам  hahaha
dixi как само ги мислиш тези мезенца супер са   Rolling Eyes и всичко останало  newsm10
Роца ммммммммм направо идвам на гости, ако е останало де  hahaha
Ние за обяд имаме каша от коприва, че сме само с мъничката, а за довечера още го мисля   newsm78 newsm78 newsm78

# 250
Оризови кюфтенца на Йоли

# 251
Веси копривената кашичка ммммм Heart Eyes.И аз сега копривка ще готвя Hug
Измишлютината на Лабрекс и на Диди много всукно звучи Peace.Ако не ме изкушине с нещо друго това ще е след копривата на дневен ред у нас  Peace

# 252
  • сред люляците
Ето ме и мен с неделния обяд - печено заешко със зеленчуци.

# 253
  • Brussels
Момичета, невероятни сте както винаги! Толкова красиви и оригинални ястия сте приготвили! Hug
Бъни, Линдита, ето рецептата за Особуко . Извинявам се, че толкова се забавих, но тук имаше голям кулинарен фестивал и не си бях в къщи. Blush

Ето снощната ни вечеря:

Топчета от рикота и тиквички

Уок с пиле и зеленчуци

# 254
  • Torino,IT
Наде, мерси много за рецептата  bouquet
Снимах днес последните парченца от реването, което стана невероятно вкусно, също както от едно време по сладкарниците, но ако го правя пак, че е калорична бомба няма да слагам орехи, не знам, харесва ми без нищо, само сиропиран блат Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт