Ти какво сготви? Снимай, покажи!? - 39-а тема

• 78 959
  • 649
  •   1
Отговори
# 465
полин, моите девойчета правили миналата седмица без мен и им са се разлели така. Но всичко зависи от големината на яйцето, от влажността на брашното, аз например смесвам захар и подсладител - 50/50, но направиш ли веднъж, после усещаш консистенцията каква трябва да е. Аз сигурно ги правя вече над 20 пъти /или щерката де, но с мен/ та няма как да не усетиш гъстотата.
Замразени боровинки има в Метро - мисля 8лв/кг а може и на 500гр да е било. В Билите така и не намерих. Там обаче има сушени червени боровинки - те са по-едри, режем на две всяка, с тях е чудесен вкуса, усеща се аромата им.  Може дазамениш с друг такъв ситен плод, но не се сещам какъв, честно казано.

Лабрекс-Ени, ами мен точно това ме притеснява - беленето. Аз я беля с вьорнрска белачката, но имам едно странно лепкаво усещане по ръцете.  Виж, сетих се друго - ще накарам детенце някое да обели, пък аз ще пробвам на салата. Верно ще се прежаля, щом толкова я хвалите. Че ще я ям сама, това е ясно  Laughing

# 466
Здравейте Simple Smile страхотни сте   bouquet харесах си много рецепти и смятам скоро време да се пробвам да приготвя някои от тях  Embarassed
За тази вечер приготвих задушени пресни картофки в иенаглас  Simple Smile Много вкусни станаха, макар че бяха малко безсолни, но за другия път ще знам Simple Smile
http://prikachi.com/images.php?files/847912K.jpg
http://prikachi.com/images.php?files/847962u.jpg

# 467
labrex, нямам представа. Просто такова е моето усещане Rolling Eyes. Щом всички ги ядете така и ги харесвате, значи стават, но аз може би нещо не съм в ред newsm78...Следващият път, когато правя нещо с тиквички, ще взема да гризна една сурова Mr. Green, да видя що за вкус е това.

Аз също по тази причина бях много скептична към тази салата........Как ще ям тиквичка сурова...Никога не бях чувала, камо ли някой около мена така да я яде......Докато един път кумичката ми сподели,че когато били млади тиквичките си ги хрупала така - сурови, без нищо, като моркови, дори......понякога и с кората - когато са съвсем крехки и домашни. И.......реших да рискувам.....Казах си...какво толкова - само ще изгубя 2 тиквички, малко марина и това е...На фона на други провали - това е бълха в океана......Определено - не сбърках...И, да, Лабрекс, моя мъж ги кръсти точно така - мариновани тиквички.

# 468
Polin_a, вкусът на сурова тиквичка и МАРИНОВАНА сурова е много различен. Нищо общо. Маринованата е по-вкусна.  Mr. Green

Аз да кажа, че мъжът ми не хареса салатата. Боцна точно три пъти, каза, че е интересна, но не му харесва. На мен лично медът ми дойде малко вповече и добавих още оцет, но ми беше още сладко.  Rolling Eyes Но, хора разни, вкусове разни. Много е хубава салатата. Следващият път като я правя, ще сложа просто по-малко мед.  Peace LabrexHug !

Иначе вечерята ни беше пържола, кърначе и салата домати и краставици (и бяло винце Simple Smile), но не снимах. А салатата от тиквички я хапнах(ме) с ракийка... Simple Smile

Последна редакция: ср, 20 май 2009, 22:47 от dixi

# 469
Че сте подстрекателки, то е ясно ooooh!...
Май ще правя салата тези дни Rolling Eyes...
Кучетата дали ядат тиквички newsm78? Mr. Green

# 470

Лабрекс-Ени, ами мен точно това ме притеснява - беленето. Аз я беля с вьорнрска белачката, но имам едно странно лепкаво усещане по ръцете.  Виж, сетих се друго - ще накарам детенце някое да обели, пък аз ще пробвам на салата. Верно ще се прежаля, щом толкова я хвалите. Че ще я ям сама, това е ясно  Laughing

пеп-4o, те не се белят, просто се измиват хубаво и се режат на тънки ленти по дължина, отгоре до долу. И трябва да са млади и крехки тиквички. Пробвай пък, както казва мамето, и да не ти хареса - загубата не е голяма, на фона на други по-скъпи провали...... Grinning Само сега да не те засегна, може и да ги нямаш такива провали, но на мен понеже са ми се случвали, та затова.
  bouquet

# 471
Че сте подстрекателки, то е ясно ooooh!...
Май ще правя салата тези дни Rolling Eyes...
Кучетата дали ядат тиквички newsm78? Mr. Green

polin_a, моят хубостник (тоя отдолу на снимката) си сви една тиквичка бюрек и за нула време я олапа, ама на маринованите едва ли ще налети. Grinning

# 472
пеп-4o, те не се белят, просто се измиват хубаво и се режат на тънки ленти по дължина, отгоре до долу. И трябва да са млади и крехки тиквички. Пробвай пък, както казва мамето, и да не ти хареса - загубата не е голяма, на фона на други по-скъпи провали...... Grinning Само сега да не те засегна, може и да ги нямаш такива провали, но на мен понеже са ми се случвали, та затова.
  bouquet

ми нямам я  Laughing Laughing у нас каквото не се хареса и нося на работа, там всичко е прекрасно  hahaha hahaha
Май ще изчакам до понеделник, че тогава съм на работа  Joy Joy

# 473
labrex, аз вече имам идея какво ще им се случи на тиквичките, ако не ги харесам на салата Laughing.

# 474
Май ще изчакам до понеделник, че тогава съм на работа  Joy Joy
Joy Joy Joy

newsm66 newsm66 wait waitда ми кажете как да си направя тиквички - бюрек......

# 475
labrex, аз вече имам идея какво ще им се случи на тиквичките, ако не ги харесам на салата Laughing.

Ами сподели де, че да знае човек като не му харесат, какво да ги прави, зян да не ходят. То тиквички, тиквички, ама в тая криза разхищения не вървят. Laughing

# 476

Ами сподели де, че да знае човек като не му харесат, какво да ги прави, зян да не ходят. То тиквички, тиквички, ама в тая криза разхищения не вървят. Laughing

Айде първо да не харесам салатата, пък тогава Laughing.

# 477
newsm66 newsm66 wait waitда ми кажете как да си направя тиквички - бюрек......

Маме, аз съм си харесала рецептата на bordovsky, много са ми вкусни. В онзи форум съм Eni, под неговите обяснения съм написала как ги правя без пържене.

# 478
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
хихихи тиквички, а?  Wink

ние днес сме салатени...

за обед салата със сирене

за вечера салата, пюре от червена леща и арабски хляб

# 479
  • Brussels
Роца, под зелето е Това, а върху калкана са пържени настъргани моркови. Hug
Polin_a, ето рецептата за Питки с копър
  bouquet

Днешната вечеря беше едни бързи Спагети с миди