Защо обичаме свекървите си

• 1 773
  • 38
  •   1
Отговори
# 30
При мен появата на детето не е било причина да се счепкам със свеки. Това, че детето я обича и с голям кеф ходи да й гостува, говори само едно - не може да го гледа зле. Като ми го върне пак си е същото дете, нито е станало лигаво, нито злоядо, нищо му няма. Има някои дребни нещица, които не одобрявам по отношение на храненето, но гледам да не се фокусирам върху тях и изобщо не ги споменавам, така или иначе навиците на детето се изграждат най-вече у дома, а не като е на гости.

# 31
Браво за темата! Но нека от сега сме честни - тя няма да придобие размерите на срещуположната тема. За жалост.

Обичам свекърва си, защото е мила, интелигентна, толерантна и дискретна. Разговорите с нея са истинско удоволствие. Съвети дава само тогава, когато й бъдат поискани. И винаги най-правилните съвети. Тя е мъдър човек. Чудесна домакиня - готви божествено. Винаги страшно се радва, когато ни види. Не сме имали проблеми никога.
Имах здравословни проблеми миналата година - ех как се грижеше за мен тази жена, като истинска майка. После покрай завършването от притеснение започна да ми пада косата, опитах какво ли не - а междувременно тя ровила, чела, питала и ми купила накрая едни билкови капсули и шампоани, благодарение на които се оправих. А бях се отчаяла, косата ми беше опадала наполовина. Изобщо много се грижи за нас, макар да сме далеч.

Сега ще се местим в родния ни град и временно ще живеем при свекитата (за един, два месеца). Притеснявам се да не им пречим, да не ги подразня с нещо, да не влоша отношенията ни. Тук повечето мнения са, че добрите отношения се основават на далечните разстояния и липсата на деца, от което изпитвам истински ужас и се моля да не е вярно.  Praynig Но съм почти убедена, че не е вярно.

Радвам се, че я познавам и е част от живота ми. Ще направя всичко по силите си да запазя нашите добри отношения непокътнати.

# 32
Обичам своята свекърва, защото не ни се меси в нищо. Възпитала е сина така, че ако има евентуално конфликти между нас, да ходи и да му плаче на рамото.Второ: Много помага за малката, тоест гледа я , когато ми се налага да тичам по задачи. Трето:Никак не я глези. Е как да не обичам  моята свекърва, ми тя е злато Simple Smile

# 33
Не, нямаме деца все още, но пък е отгледала двамата племенника и мисля, че се справя доста добре Wink Глези ги доста, но когато трябва е и доста строга с тях. Аз лично съм гледана с баба и дядо в къщи и винаги са му намирали колая да сме нахранени, да сме облечени, наказани .... Мисля че щом 2 деца е отгледала + двама внука, няма да убие и моите един ден живот и здраве Grinning Grinning Grinning

# 34
MikiSt още нямате деца,нали?
Защо всички се хващате за децата?
Защото децата се явяват повратен момент в отношенията снаха-свекърва.
Има и такива свекърви дето не се месят,просто попитах авторката има ли деца,ако има и свекърва й не се меси при гледането,тогава с право я хвали,но ако няма да не бърза с хвалбите,че маминка може да почне да обяснява,вместо как се поливат цветя,как се гледат деца Laughing.

Подкрепям  Peace
До преди да се роди дъщеря ми беше идеалната свекърва - глезеше ни и не ни се мешаше много.После обаче се започна- постоянно даваше акъл как да гледам дъщеря си,вършеше скришом от мен неща,понеже аз не съм се справяла като майка(мушкато против запек,връзване на ръчички да не си смуче палеца и т.н.).Още повече,че след като кърмата ми спря,директно си ми каза,че понеже детето няма повече нужда от мен да тръгвам на работа,пък тя ще й бъде майка.
Не става въпрос за "убиване",а и с "глези ги доста" може и да не си съгласна,когато става въпрос за собствените ти деца,а не за племенници.

# 35
  • София
Към авторката - заедно ли живеете със свекървата? Защото ако е така - шапка ти свалям  Wink Ако живеете поотделно, съвсем обясними са ти настоящите топли чувства  Mr. Green
Сериозно... дано да ти е толкова златна и занапред и да нямаш поводи за оплакване (както и тя от теб).
Аз не бих казала, че обичам свекърва си. Уважавам я като майка на мъжа ми и баба на детето ми!

# 36
Защото е родила,отгледала и възпитала мъжа,когото обичам. Peace
ПП :И ние живеем отделно. Grinning

Последна редакция: пн, 11 май 2009, 23:42 от m_9

# 37
Много е внимателна и мила. Разговарям си с удоволствие с нея. Зная за какво и в какви моменти мога да разчитам изцяло на нея. Съобразява се с желанията ми и се вслушва в думите ми. Не живеем и не сме живели заедно до сега, но са винаги в помощ, когато ни потрябва. Не мога да й се обидя за нищо, защото постоянно с действията и думите си показва, че най- важни са децата й и техните семейства. Винаги благодаря за отделеното внимание и помощ и никога не го приемам за даденост.

# 38
Към авторката - заедно ли живеете със свекървата? Защото ако е така - шапка ти свалям  Wink Ако живеете поотделно, съвсем обясними са ти настоящите топли чувства  Mr. Green
Сериозно... дано да ти е толкова златна и занапред и да нямаш поводи за оплакване (както и тя от теб).
Аз не бих казала, че обичам свекърва си. Уважавам я като майка на мъжа ми и баба на детето ми!
В момента не живеем заедно, но живяхме към средата на брака ни за 1 година заедно, аз знаех, че това е нейната къща и там важат нейните правила. Съобразявах се с тях, тя съответно правеше всичко възможно, за да облекчи живота ми и да ми покаже, че уважава мнението

Общи условия

Активация на акаунт