Защо обичаме свекървите си

• 1 767
  • 38
  •   1
Отговори
# 15
Моята свекърва днес има рожден ден! Да си ни жива и здрава, бабо Катя!
Обичам свекърва си вече бливо 13 години, защото е тактична и деликатна, защото е прекрасна домакиня и ми е дала страхотни съвети, защото ме предразполага да споделям с нея неща, които бих искала да спестя на собствената си майка, защото винаги е насреща, когато имаме нужда от помоща и, защото има златни ръце (шие и декорира), защото намери сили да продължи да живее след загубата на дъщеря си, защото научи дъщеря ми на руски език ( свекърва ми е рускиня, живееща в България вече близо 50 години), защото,защото...мога да подължа още дълго...Естествено, че имаме противоречия по много въпроси, но това ни ни пречи да се уважаваме и разбираме. Да уточня само, че не живеем заедно

# 16
MikiSt още нямате деца,нали?
Стряскам се вече, много мами се оплакват, че свекървите се държат неадекватно с децата. Мога само да се надявам, че моята ще бъде благоразумна  Thinking

# 17
  • Казанлък of all places
Със свекърва си се разбирам по-добре , отколкото с майка си. Прекрасен човек, ерудиран, трудолюбив , изключително много ми е помагала и за децата, и в домакинството. Не живеем заедно, но сме в един град . Момчетата я харесват много и много обичат да ходят при нея. Да ни е жива и здрава дълги години!

# 18
Стряскам се вече, много мами се оплакват, че свекървите се държат неадекватно с децата. Мога само да се надявам, че моята ще бъде благоразумна  Thinking

Мога само да ти го пожелая от сърце!   Hug

# 19
  • София
И аз мога да се похваля. Тя е деликатен и мил човек, помага без да се натрапва, винаги е била много мила с мен, нямам никакви забележки. Разбира се, важното е, че никога не сме живели заедно. Опитите за даване на акъл при гледането на детето съм прекратила деликатно, но твърдо, още в началото. И аз съм на мнение, че между нормални хора не може да има сблъсъци. Хората са  различни, но са длъжни да се уважават и да се съобразяват едни с други - никой не живее в изолация.

# 20
Защо всички се хващате за децата?
Защото децата се явяват повратен момент в отношенията снаха-свекърва.
Има и такива свекърви дето не се месят,просто попитах авторката има ли деца,ако има и свекърва й не се меси при гледането,тогава с право я хвали,но ако няма да не бърза с хвалбите,че маминка може да почне да обяснява,вместо как се поливат цветя,как се гледат деца Laughing.

# 21
Какво значи "меси се"? Майка ти не се ли меси? Ама понеже ти е майка, тя не се меси, тя само гледа да помогне, нали...  Simple Smile
Разберете, че различните поколения имат различни методи за отглеждане и това, което ние приемаме за вмешателство, нашите родители го смятат за съвет от по-възрастен към по-млад. Ако всички изхождате първо от тази представа, а не от позицията, че ви се прави напук, може би ще има много повече разбирателство между снаха и свекърва.

# 22
Ами майка ми не се меси,свекървата също,но и двете се опитваха.
Съвет е едно,а вмешателство-друго(никъде не съм написала думата съвет,нали).

# 23
Ами аз май се опитвам да ти кажа, че не винаги има ясна граница между съвет и вмешателство, особено в очите на възрастните.

# 24
  • най-шареното място
Винаги има разлика. Особено в очите на възрастен!

Съвет е дадеш информация и мнение.
Вмешателство да се опиташ да го наложиш
Елементаризирам определенията за да стане ясно.

Колкото по-зрял е човек, толкова по-лесно би трябвало да му е да го разбере. Не приемам, че с възрастта толерантността към собственото дете и семейството му трябва да намалява. Не намекваш, че бабите и дядовците на децат ни вече имат отклонения нали?!

Когато приспива малкото си прекрасно внуче на ръце сиситемно, 'щото е на гости, една зряла жена би следвало да си даде сметка, че като си тръгне оставя това наследство на родителите на детето. Произволен пример само.

# 25
  • In my tropical dream
Моята проектосвекърва (проектираме се вече почти 4год.) е много свястна жена и много се уважаваме. Помага с каквото може, без да се бърка и да се налага. Изключително мила. Дано и за в бъдеще така се разбираме  Praynig

# 26

Когато приспива малкото си прекрасно внуче на ръце сиситемно, 'щото е на гости, една зряла жена би следвало да си даде сметка, че като си тръгне оставя това наследство на родителите на детето. Произволен пример само.

С това пък не е дошъл края на света , нали? Вероятно пък на жената и е приятно да  гушка детето. При всички деца в крайна сметка отминава периода с приспиването изобщо. И моята свекърва преследва децата с лъжицата и сякаш не може да се примири ,че просто в този момент не им се яде , но... това не е чак такава болка за умиране. Това са бели къхъри. Има къде къде по-страшни неща във взаимоотношенията между снаха и свекърва.

# 27
арт мама
Не, в очите на възрастен няма разлика. Повечето даже не се усещат, че се месят. На мен ми е пределно ясно кое е съвет и кое вмешателство, няма какво да ми демонстрираш примери. Това е нещо, което трябва младите да правят към възрастните, а как точно ще подходят е отделен въпрос.
За приспиването на ръце мога да кажа едно - моята дъщеря я приспивам аз, както аз си искам. На други не позволявам. Съответно нямам и претенции.
Това за отклоненията ще го пропусна... Не видях връзка с темата и написаното от мен.

# 28
  • най-шареното място
Кло, изобщо не търся спор.
Нито се заяждам. За мен възрастен е зрял пълнолетен, а не човек на възраст с проблеми с толерантността. И наистина недоумявам, как така няма разлика. Иначе претенции нямам. И аз не позволявам много неща и нямам проблеми. Когато към мен има не е особено приятно, но е бял кахър, да.

Radivdani
, сигурно си права. Нямам опит с приспиването на ръце като действие до сега. Но имам приятелки, които минаха през подобен период покрай мили баби. Права си, че има страшни неща, но всичко тръгна от един коментар по-горе за родителството. Бабите или уважават родителите като такива и им вярват или се месят според мен.

# 29
Доста форуми изчетох, но никъде не отрких подобна темичка, може и да съм пропуснала нещо... Наистина ли всички свекърви са вещици, заслужаващи нашето презрение? Аз моята си я имам вече 4 години, да ми е жива и здрава душицата златна, пожелавам на всички момичета такава свекърва. Единственото което мога да кажа за нея - прекрасен човек!!! Като всички си има своите кусури, моменти на мрънкания и оплаквания, забележки, недоволства, но кой ги няма.... Цветята се поливали не знам си по какъв начин, манджата се готви еди как си... бели кахъри са това според мен и не мисля, че го прави с цел да ме обиди, просто всеки си има своите навици и привички и тези на другия му се струват странни. Приемам я такава каквато е, благодаря и за обичта, за това, че е направила от съпруга ми това, което е той днес и се прекланям пред добротата й!!!

Има темичка и за най- прекрасните свекърви Wink,ама аз да се разпиша и тук Wink Моята досега само е помагала, но дискретно, досега не съм се дразнила от неин съвет, нито пък съм чувствала, че си налга мнението....дано да е все така пу,пу,пу. Wink

Общи условия

Активация на акаунт