Има ли други майки, които смятат, че децата им не са от стъкло?

• 21 733
  • 288
  •   1
Отговори
# 120
  • В заешката дупка
Естествено, че детето се придържа. С гърдите, корема и ръката на родителите. Леженето в полулегнало положение е до едно време. После дето си показва, че не му е достатъчно.

Айде сега дайте да видим тази статистика за увредени деца, защото са стояли в скута на родителите си на 3-4 месеца за по няколко минути.   Laughing

Последна редакция: вт, 12 май 2009, 18:17 от ЧеКа

# 121
  • BG
Изчетох цялата тема и искрено се забавлявам, защото дискусиите придобиха прикус на заяждане  Laughing (моля за извинение - не искам да обидя никого)

Мисля, че ние майките познаваме най-добре децата си, но ЗНАМ, че и ние се учим от хора, които знаят повече от нас. Затова се нарича обмен на информация.
Решението за това, което ще направиш със сина си на основа на получената информация е твое - отговорността, също. Аз лично винаги съм слушала какво казва личната лекарка, а другите лекари при които ходя със сина си. НО винаги преди да взема решение кой съвет да последвам се информирам допълнително за да съм сигурна възможно най-много, че не правя грешка.
Смело мога да твърдя, че не се отнасям с детето си като че ли е от стъкло!  Peace

# 122
Аз почти за нищо не съм слушала никой. Водя си се по детето и това. И моят започна от рано да се надига в количката и аз не го мъчех да стои седнал. На 6 месеца той стоеше сам седнал при това напълно стабилно и дори направи 1 крачка като държах за ръчичките пак на 6 месеца. На 10 месеца проходи съвсем стабилно. Води се по детето, то си е твое и ти знаеш кое е най-доброто за него.  Hug

# 123
  • София
Да бе, и тия хора страшно си падат по естествените неща: сокчета, вода със захар, АМ, никакви слингове, никакво спане заедно, никакво кърмене на поискване, спане настрани с възглавници и одеяла... Wink

подобни обобщения не говорят добре за способността ти да мислиш и анализираш. останалите ти постинги също, впрочем.

изобщо, струва ми се загуба на време и усилия да се пише по тема, в която някой просто иска да се изфука и всъщност не се интересува от чуждото мнение.
толко приказки за това, как отъмсфиър си носела бебето, аре нема нужда.

Е НЕ... ШЕ ПАДНА... ТО БИВА, БИВА ГРУБИ ХОРА, АМА ТОВА ВЕЧЕ Е ЗА ban

Способността ми да мисля и анализирам?! Просто неам текст... Къде се намираш въобще?! #Crazy #Crazy #Crazy

Не знам дали въобще си направи труда да прочетеш "останалите ми постинги също" и да ги АНАЛлизираш, ама ако се върнеш малко назад, ще видиш, че множество пъти повторих, че не съм сигурна в нищо на 100% и сама търся отговор. Аз съм един от най-толерантните хора и винаги се вслушвам в чуждото мнение и ситуацията въобще не е "ТЯ СИ Е РЕШИЛА НЕЩО И САМО ТЪРСИ ПОТВЪРЖДЕНИЕ". В интерес на истината днес не съм държала Йоан и за секунда седнал и на баща му го казах. ЗАЩОТО СЕ ВСЛУШВАМ. Ама това до твоята злобна, нещастна главица явно не е достигнало, колкото и да си се опитала да помислиш и поанализираш. Аре нема нужда! Никой не те кара да пишеш за това как отъмсфиър си носи бебето (благодаря за правилния спелинг!).

Побеснех! #2gunfire

# 124
  • София

споко, мамче. запази пищовите за по-нататък. още много теми-фойерверки ще пускаш, усещам - ще ти потрябват  Laughing
и ще се научиш, лека-полека, да приемаш факта, че в дискусионните форуми има различни мнения, а и хората получават различна оценка.

# 125
  • София
 Joy

Ааа, яснооо, ние за оценка сме се борили... Разбирам. hahaha Май наистина не си добре с анализирането, след като за стотен път трябва да повторя, че точно аз винаги приемам чуждите мнения. Айде със здраве.

# 126
  • На бял кон в Pierrefonds

отъмсфиър  Joy (нещо смърфско надушвам тука) аз на такива постинги отдавна спрях да им оговарям. Свиди ми се клавиатурата. Mr. Green

# 127
Обикновено не се разписвам в подобни теми, но тук още на 3-та страница в главата ми явно се появи въпрос към авторката – Ти, очевидно имаш своето мнение, направен избор, дори подкрепен  с цитати от сайт-фаворит Simple Smile Каква бе целта на пуснатата ти тема, в този ясен случай за теб, искаш да убедиш другите мами в "правилния си подход" или да доубедиш себе си Wink
 Питам, защото и на мен - като на всеки нормален човек , толкова ми се е искало понякога да съм права на всяка цена, че съм можела да убеждавам аудитории с часове Simple Smile само и само да втълпя и на себе си недостигащото парченце увереност в собствената си правота...
А пък - ако не съм разбрала - и ти не криеш, че се колебаеш кое е по-правилно - ами приемай отговорите на другите мами, направи си една статистическа извадка от получените отговоти до тук "За и Против" и вземай решение. Нали не смяташ, че можеш да убедиш стотици мами - с опит и познания, че по лесното в случая (конкретно за теб с твоето си детенце) е правилното решение Simple Smile
Успех и здрав дечко - каквото и да решиш  Peace

# 128
... и започнах да я слагам да спи при нас на спалнята. Така се наспиваме всички. Количката също събираше прах няколко месеца - от 5-тия до 11-тия.  Ако е рекъл Господ да ни даде и второ детенце - никакви креватчета, никакви колички, никакви такива. При мен на леглото и в слинг или кенгуру, докато не стане тежко за носене. Място за ненужни вещи у дома нямам!

Аз да оспамя темата окончателно Mr. Green
Извинявай за може би нетактичния въпрос, ама ми стана чудно... като детенце спи при вас на спалнята... как всъщност правите второто?

С риск да те скандализирам - секс може да се прави не само в леглото и не само вечер Wink

# 129
Обикновено не се разписвам в подобни теми, но тук още на 3-та страница в главата ми явно се появи въпрос към авторката – Ти, очевидно имаш своето мнение, направен избор, дори подкрепен  с цитати от сайт-фаворит Simple Smile Каква бе целта на пуснатата ти тема, в този ясен случай за теб, искаш да убедиш другите мами в "правилния си подход" или да доубедиш себе си Wink
 Питам, защото и на мен - като на всеки нормален човек , толкова ми се е искало понякога да съм права на всяка цена, че съм можела да убеждавам аудитории с часове Simple Smile само и само да втълпя и на себе си недостигащото парченце увереност в собствената си правота...
А пък - ако не съм разбрала - и ти не криеш, че се колебаеш кое е по-правилно - ами приемай отговорите на другите мами, направи си една статистическа извадка от получените отговоти до тук "За и Против" и вземай решение. Нали не смяташ, че можеш да убедиш стотици мами - с опит и познания, че по лесното в случая (конкретно за теб с твоето си детенце) е правилното решение Simple Smile
Успех и здрав дечко - каквото и да решиш  Peace
Много точен и сдържан пост. Peace

Не изчетох цялата тема, защото още на 2-3 страница ми стана ясно, че авторката търси потупване по рамото за това как си гледа детето. Ми няма лошо, но трябва да си готова да получиш и различно от твоето мнение.

Много ми е интересно как така повечето не слушат лекарите си за нищо, пък има тооолкова много деца захранени на 40-тия ден по препоръка на същите тези лекари?!

# 130
Homesick, кажи какви са аргументите, които ти дават?
Специално по тази тема съм питала нашата педиатърка, защото дъщеря ми много рано започна да се мъчи да сяда и ревеше, ако не й помогна да се вдигне. Беше на 3 месеца и половина тогава. Тя ми каза, че мога да й помагам да се вдигне до седнало положение, като я издърпвам за ръчичките от момента, в който може да си държи главичката на една линия с тялото (тоест главичката да не се отмята назад). Това е нещо като упражнение за бебета - слагах я на масичката за повиване, хващах ръчичките над лакътя и я вдигах до седнало положение, а после я спусках надолу. Тя самата напрягаше коремните си мускули като започнах да я повдигам. Можело да я държа в скута си (с опряно гръбче до мен), да я слагам в столче за хранене в удобна за нея поза (тогава спусках облегалката назад). Също така тук (САЩ) се продават специални възглавници за опора на бебета, които се учат да седят. Темата за увредени стави и гръбнаци вследствие на преждевременно седене изобщо никъде не съм срещала да се обсъжда нито педито ми е споменавало неяо по нея. Учуди се на моите въпроси. Нейните съвети за безопасност бяха в смисъл да не оставя бебето да се свлече и да падне, защото аз очаквам то да седи, а то още не може  Shocked

# 131
  • София

Не изчетох цялата тема, защото още на 2-3 страница ми стана ясно, че авторката търси потупване по рамото за това как си гледа детето. Ми няма лошо, но трябва да си готова да получиш и различно от твоето мнение.

Много ми е интересно как така повечето не слушат лекарите си за нищо, пък има тооолкова много деца захранени на 40-тия ден по препоръка на същите тези лекари?!

Ами, достатъчно беше да прочетеш два поста назад, за да видиш, че не търся потупване по рамото, а истински отговори, ама вече не ми се занимава... Единственото, което ми идва на ум е нецензурно, така че... Stop

# 132
Продават се и ей такива седалчици за бебета. Указаната препоръчителна възраст за позване е 3 до 14 месеца.

# 133

Ами, достатъчно беше да прочетеш два поста назад, за да видиш, че не търся потупване по рамото, а истински отговори, ама вече не ми се занимава... Единственото, което ми идва на ум е нецензурно, така че... Stop
Направих си труда и прочетох цялата тема. И мнението ми по-горе не се е променило! Peace

Ангелчето и Кати са казали всичко, нямам какво да допълня.

И не си хаби нервите с нецензурни мисли, а следващият път преди да пуснеш тема се подготви да чуеш различни от твоето мения.

ПП. не го казвам с лоши чувства.

# 134
Продават се и ей такива седалчици за бебета. Указаната препоръчителна възраст за позване е 3 до 14 месеца.

Продават се и проходилки, но не се препоръчват! Peace

Общи условия

Активация на акаунт