Има ли други майки, които смятат, че децата им не са от стъкло?

• 21 713
  • 288
  •   1
Отговори
# 135
Продават се и ей такива седалчици за бебета. Указаната препоръчителна възраст за позване е 3 до 14 месеца.

Продават се и проходилки, но не се препоръчват! Peace
Проходилките не се препоръчват, защото с тях стават много злополуки. Номер едно са по тая част. В самата проходилка няма нищо вредно.

# 136
... Иска ми се някой да намери научна статия или нещо такова, защото на мен точно опитите на родителите да опазят децата си на всяка цена от сядане, лазене, ходене и да ги ограничават, са бабини деветини.

Peace Peace

Въобще няма да ти ровя за статии, ти си решила да направиш експеримет и да докажеш нещо, ок, това си е твоето дете. Надявам се да няма последствия, защото после ще ти е много тежко.

Природата си е природа, не трябва да вървиш с/у нея, гнуто като се роди и след малко тича, човек може ли? Не, защото не е устроен така. Съгласна съм да се водим по бебетата, но без никаква странична помощ, без да ги вдигаме ние, без да им осигуряваме нещо удобно, за което да се хване - тогава ок, нека седне, ако ще и на 3 месеца.

# 137

Проходилките не се препоръчват, защото с тях стават много злополуки. Номер едно са по тая част. В самата проходилка няма нищо вредно.
Явно сме на различно мнение, чели и слушали сме препоръките на различни лекари. Няма да споря, имам мнение по въпроса, което както вече казах се припокрива с това на Ангелчето и КатиАБВ.

Желая здраве на всички дечица независимо дали ползват проходилки, бънджита, седят или ходят на 3 месеца. Peace

# 138
  • София
Знаете ли какво... Повече няма да пускам такива теми. Защото колкото и да си въобразявам, че няма да ми стане кофти, ми става. И тъжният извод е, че не аз, а някои от вас не търпят чуждото мнение. Аз ви казвам в очите, че се вслушвам във вашите мнения, благодарих на Жужавка за хубавата статия, намерих решение за себе си как да не го държа седнал, даже снимков материал предложих, не го държа вече под никакъв наклон в мен, но все още има изказвания като:

Направих си труда и прочетох цялата тема. И мнението ми по-горе не се е променило! Peace

Не знам кой не търпи чуждото мнение и кой вижда само това, което иска да види, ма не съм аз. Confused

# 139
  • вкъщи
рано е тримесечно дете да сяда

# 140
  • София
Обикновено не се разписвам в подобни теми, но тук още на 3-та страница в главата ми явно се появи въпрос към авторката – Ти, очевидно имаш своето мнение, направен избор, дори подкрепен  с цитати от сайт-фаворит Simple Smile Каква бе целта на пуснатата ти тема, в този ясен случай за теб, искаш да убедиш другите мами в "правилния си подход" или да доубедиш себе си Wink
 Питам, защото и на мен - като на всеки нормален човек , толкова ми се е искало понякога да съм права на всяка цена, че съм можела да убеждавам аудитории с часове Simple Smile само и само да втълпя и на себе си недостигащото парченце увереност в собствената си правота...
А пък - ако не съм разбрала - и ти не криеш, че се колебаеш кое е по-правилно - ами приемай отговорите на другите мами, направи си една статистическа извадка от получените отговоти до тук "За и Против" и вземай решение. Нали не смяташ, че можеш да убедиш стотици мами - с опит и познания, че по лесното в случая (конкретно за теб с твоето си детенце) е правилното решение Simple Smile
Успех и здрав дечко - каквото и да решиш  Peace

Здрасти, аз за да помогна на авторката реших в тази ранна утрин (вече не толкова ранна за мен) да направя въпросната статистическа извадка, оказа се, че за седене в скута с помощ и отнемане на част от тежестта са 25 мами, Дорето не мога да преценя на каква позиция е и затова не е включена в сметките, майките които са твърдо против са точно 26, а 2 майки са колебаещи се. Оказва се, че тя няма какво да защитава и в какво да се убеждава, не е на мнение споделено от малцинство и такова, за което почти всички са убедени, че е грешно, та...задачата става по-сложна, наистина е важно, Доре, сама за себе си да решиш какво да правиш за своето дете и да го правиш без да се колебаеш, самообвиняваш или изискваш чуждото одобрение на хората около теб, колкото и много да знаят, те знаят неща валидни за собствените им деца, които са раждали и които гледат и живеят с тях всяка секунда както ти със своето, ти го познаваш най-добре и знаеш кое е най-правилно за него, е, не винаги знаеш, но винаги усещаш, та искам да ти кажа да не си променяш мнението толкова лесно и да не си толкова несигурна в себе си, защото каквото и да правиш по-добра майка от теб за твоето дете няма да има, защото го правиш с най-голямата любов на света...(разбира се вслушвай се в мнението на специалистите, не на самозвани такива, но и както аз вече споменах няколко пъти тук, на мен забележка затова, че държа детето си в скута ми пред педиатъра не ми е правена, така че явно по въпроса не са противопоставени мненията на специалистите и на безотговорните, а просто две гледни точки с две поравно вероятни и безопасни начини на действие)...колкото до мнението, което те е ядосало, още вчера го видях, аз също се издразних, но не намерих за нужно да го коментирам и да му придавам по-голямо значение отколкото заслужава, има, хора и хора, някои хора, неспособни да убедят някого в спор започват да нападат личността като цяло, а не самите аргументи, които дава по оспорвания въпрос, това е характер, ако щеш го кажи възпитание или доза егоизъм, но със сигурност е неизкоренимо, така че не си хаби нервите, в каквото и колкото и да убеждаваш подобен човек, няма да го убедиш в правотата си, затова просто забрави нападките, защото са несъществени, анализи се правят трудно и от професионалисти докато наблюдават даден човек и реакциите му с години, а какво остава да анализираш някого според думи написани в някой сайт, гледайки 2-3 негови снимки и смятайки, че това е цялата му същност и целият му живот, в този пост просто няма какво да те засегне, повярвай ми  Hug

# 141
  • в сърцето на един мъж...
Ей, както винаги чуждо мнение не се търпи ooooh! Типично за представителната извадка на този форум.

Доре, имаш една основна грешка - под седнала не си доуточнила кое точно имаш предвид. Дали да си седне на дупето Йойо или да е под някакъв наклон - не 95 градусов ъгъл.
В крайна сметка какво е моето мнение - да, на децата ни мускулите не са заякнали, гръбнака не е укрепнал и могат да се появят проблеми, но никой не ни кара да си слагаме децата да седят като 4 годишни, а да са леко повдигнати - в шезлонг, столче за кола, легло и т.н.
Ами като се налага например да пътувате някъде с детето, то стои в столчето за кола с часове? То тогава какво става? Нали всички тези неща ни улесняват живота и са направени съобразно възрастовите особености на децата. Затова и навсякъде пише препоръчителна възраст и килограми, за да ги слагаме там. Или те тези дето са ги измислили, не са се съветвали с лекари и не знаят за какво иде реч?
Имам две деца и за двете съм се водила по детето. Не съм се притеснявала да го сложа седнало в мен, все едно язди конче на крака ми. Да е жив и здрав сина ми, в момента е 20 кила, метър и пет и не е забелязал никой да му има нещо изкривено. А почти го отгледах в столчето за кола. Смятам да процедирам така и с дъщеря ми. В момента обитава блажено и щастливо шезлонг.

П.С. Може би трябваше да набия педиатъра тук, защото като се разболя беба, а сложи да си седне на дупето и така я преслушва, или пък за това, че като й проверяваше вестибуларния апарат, я провеси с главата на долу, държейки я за крачето и въртейки я в различни посоки???

Човек има право на информиран избор какво да прави с живота си и с живота на децата си.
Момичето е прочело, интересува се и понеже няма еднозначно мнение, пита какво да прави. Не е нужно да си доказваме кой е по-по-най.
П.С.С. По въпроса за педиатрите и за това извън пределите на БГ - в много случаи лекарите тук четат в пъти повече, интересуват се от новите неща, учат се и се развиват. Нещо, което се наблюдава много рядко при педиатрите в БГ. Въпреки че и тукашните имат много трески за дялане.

# 142
  • BG
Някак загрубя тонът в темата  Confused

autumnsphere, ти попита и доста мами ти отговориха, а сега решението е твое. Във форума, както добре знаеш, мненията са различни - някои съвпадат с твоето, а други - не. Мисля, че мамите, които са ти писали са добронамерени и са искали да помогнат с познанията си.  Peace

# 143
  • София
Гея, аз си изтрих езика да повтарям, че става въпрос за полуседнало положение, облегнат на корема на мама изцяло. И аз държа Йоан много в столчето за кола, даже в него се разхождаме с количката и точно тази параноя около изкривяванията и луксациите, за която беше писала една мама по-горе, ме накара да пусна тази тема (за което наистина съжалявам вече, да бех мирно седяла, не бих чудо видяла ooooh!).

# 144
Какво чудо станало от едо сядане  Mr. Green

С риск да прозвучи грубо, autumnsphere, приличаш на яко тръшната от следродилна депресия майка. Преживяла съм го, та много добре различавам кой се е депресирал. Не се обиждай.
Остави го туй дете да поседи при някой друг и излез да си освежиш главата, стига с тия бебешки сайтове, ще луднеш.
Ти си майката, ти решаваш - вредно/полезно, твоя воля. Това, за което ти питаш не е сядането, което ще видиш от бебето си, когато стане на 7 месеца и тогава ще направиш разликата. Да го подпреш да седи полу седнало в теб не е нито проблем, нито нещо, което никой друг не прави. Вредно е да го сложиш да си седи на д-то, да го подпреш с две възглавници и да го оставиш.
Да се водим по децата е това -
......................................................
Природата си е природа, не трябва да вървиш с/у нея, гнуто като се роди и след малко тича, човек може ли? Не, защото не е устроен така. Съгласна съм да се водим по бебетата, но без никаква странична помощ, без да ги вдигаме ние, без да им осигуряваме нещо удобно, за което да се хване - тогава ок, нека седне, ако ще и на 3 месеца.

Бързаш някак да порастне това дете......

# 145
  • София
Ух, много лична стана тая тема, autumnsphere е депресирана, autumnsphere е нерешителна, autumnsphere не тачи чуждото мнение... Laughing Не, не съм депресирана, даже съм много щастлива. Казвам го, защото знам какво е депресия, да не спиш и да не ядеш от мъка, така че сега е един от най-щастливите периоди в живота ми. Може би съм в следродилен кръстопът и шаш от многото информация. Но честно казано не съм се и затръшкала много за това "сядане", просто си разсъждавам. В първия пост още съм казала "в скута ми", никой не е говорил за възглавници.

За едно си права - бързам да порасне. Peace

# 146
autumnsphere, за последен път се намесвам в темата ти.
За да уточня, че си много права, че не приемам различно от моето мнение по този въпрос! Не съм се колебала кога да слагам дъщеря ми да сяда, не съм пускала подобни теми.
Радвам се, че си взела решение за малкия сладур. Peace
Също по-горе имах предвид сладкото момиченце, което май беше на 4м. и си седи на дупето съвсем само подпряно с възглавници. На мен ми идва леко рано и прекалено, същото се отнася и за възглавничка.

Спирам до тук, защото моята калпазанка си иска вниманието.
Желая много здраве на сладкото ти момченце. И наистина не е нужно да си груба на моменти. Не мисля, че някой те е обидил или е искал да го направи умишлено. Simple Smile

# 147
  • София
Вижте, винаги темите стават лични, защото за много майки форумът си остава единственното поле за изява и единственното развлечение през деня...
Моето мнение, че човек трябва да се води по детето..Моето пък не искаше да стои седнало до 7я месец.  Дори и в количка не искаше да стои, а си лежеше......
Свекърва ми постоянно го подпираше с възглавници  (да свиквал да стои седнал) - при което направо полудявах (добре, че идваше рядко)... Седна когато му позволи шкембето и възможностите. Проходи на 10 месеца, а сега е едн малка фурия... Моят принцип е, че когато може ще седне....
Твоето щом иска да стой - не е проблем стига да не е през целият ден...
Наистина е рано, но ако го боли нещо няма да иска да стои седнало... Друг е въпросът дали то или ти искаш то да стои...
За възглавниците мисля, че също е рано-но съдя по моето... То не иска и възглавница.
Истината е, че не трабва да се вманиачава човек, но трябва да се внимава и да не се прекалява с нищо!!!

# 148
Абе ,какво да ви кажа...не можело да сяда в скута...че кой е казал,че това е сядане,плюс това ти го държиш с ръце...
Не съм се старала чак толкова...То едно време са им връзвали краката да не се изкривят случайно,а днес баба ми вика:Олелеее тез панцери/памперси  Wink/,к`ви разчекнати са ви децата-ми връзвай му крачетата,ма чеде...
Какво да ви кажа-да ги вържа ли??? newsm78...
Сега,ако го сложиш на стола или в кошарата седнал-не е правилно,но да го подържиш 5-10 мин. в скута си,няма да се изкриви...
Имам една съседка,която стриктно спазваше всичко и го гледаше точно,като все едно е стъклено.Спазваше всичко,до 2 години му изваряваше шишета,купички,панички и лъжички...праха в стаята го бършеше по два пъти на ден /и то не в присъствието на детето и без препарати/...абе такава вманиаченост не бях виждала...
Резултатът не закъсня.Алергия към домашен прах,слънчева алергия,хроничен конюктювит...Да не говорим,че от много старание и много треперене,детенцето не го слагаше да сяда,докато то само не се навдигна и това стана към 10-ия месец...Всеки да си гледа както иска децата,все пак,но според мен някои се вманиачават...а ето казах,от това страдат децата...А и в повечето случаи детето само си подсказва,кога е готово да направи "следващата крачка"....Има и такива,които пък много бързат детето им да порасне ,те правят тъкмо обратното пък,прекаляват с насилването  да сяда в количката още ненавършило 4 месеца,или пък съм виждала от 5-тия/още детето не може да сяда/,те в проходилка го сложили... Shocked направо пък да им се неначудиш на такива...Има си едно средно положение,което що-годе трябва да се спазва,без да се вманиачаваме,но такива крайности...не мисля,че са най-доброто...

# 149
  • в сърцето на един мъж...
Доре, Доре - не бързай, душа Mr. Green От опит ти го казвам, ще мечтаеш за времето, когато можеш да го гушкаш, да си лежите ей така без да търчи нанякъде... Тези моменти ужасно ми липсват сега с баткото. Той все е някъде забързан и рядко дава да го гушкам. Така че това с порастването не е добра идея Laughing

П.С. Не е нужно да се квалифицира и определя каква точно е майката на едно дете. Има си медицински лица, те могат да преценят депресирана ли е или не. Не е работа на форума да го определя. И не е нужно да сме излишно груби.
П.С.С. Чудя ти се на ентусиазма да питаш за такива неща - излишни нерви ли имаш да ги хабиш??? Гушай си детето и му се радвай, не се води по темите тук. Peace

Общи условия

Активация на акаунт