Вече лято наближава,а Октомврийчето щедро ритничета раздава!

• 11 221
  • 296
  •   1
Отговори
# 135
Eхоо,
сутринта тъкмо успях да ви прочета и трябваше да излизам. Сега пак сте изписали света и ви погледнах по диагонал.

Много се смях с Герчо, уникално чувство за хумор, всичко представяш от смешната му страна, бравос! Peace

За езиците-болна тема. Имам чувството, че никога няма да го науча френския. Имам огромно желание, но докато съм сред българи и вкъщи с детето ще е доста трудно.

Да ви се похваля, успях да запиша детето на училище!!! В кметството всичко е наред, сега трябва да взема среща в самото училище и там да я запиша, да ни разведат вътре, да ни покажа всичко и наесен с песен.... Simple Smile

А да, също се свързах с Бг служби в оборище с шефа им. Та с него се разбрахме да ми го пусне документа по мейла "тези дни", демек до края на седмицата. Дано! Praynig

Исках още да пиша, но съм много уморена и ще полегна докато Ема спи.

# 136
Здравейте,
записвам се, да не кажете, че зсъм изчезнала пак - чета ви най-подробно Laughing
Днес бях на поредната ФМ - при мен са по-честичко и за сега всичко е ок!
Хубав ден, момичета  bouquet

# 137
момичета исках да ви питам за БХС аз още не съм си направила и дали е фатално ако нещо закъснея или го пропусна на ФМ всичко беше ок ? Hug

# 138
ivi85 БХС не е задължително а препоръчително.
Обикновено на ФМ мерят костицата на нослето и костите на малкия пръст които също са индикатор за евентуални заболявания за Даун и другите подобни, което всъщност измерва като риск и БХС.
Добре е да се направи за собствено спокойствие. Но не е фатално ако не успееш...
Впрочем в коя седмица си?

# 139
благодаря :hug:16 и 4 дни Peace

# 140
Имаш време до 19 седмица мисля. Ако бъркам момичетата ще ме поправят, но доколкото си спомням късния БХС беше между 15-19 гестационна седмица...

# 141
# 142
Честото на моони, браво. Те това се казва желание и добре свършена работа  Peace
Момичета интересно ми вас боли ли ви кръста на последък, имам чувството , че се откача. Не мога да се наведа, а като го направя ,не мога да се изправя  Shocked . Като  бабичките  Laughing .
 И да ви се оплача, днес за нула бройки щяха  да ни сгазят  на пешеходната пътека и зелен светофар  с Васето в Габрово. Не знам как са при вас светофарите, но нашите умни  глави са измислили, когато е зелено  за пешеходците, да завиват и колите . Та една с един огромен джип, реши да завива с мръсна газ, без да погледне , че ние сме по средата  на пътя. В последния момент се обърна напред и наби спирачките, иначе си говореше с приятелката до себе си. Слава богу че се разминахме, но на онази..... такава майна и дръпнах, не само че ще ни претрепи , а и се хилеше нагло, като  и казах , че съм бремена  ooooh! . Момичета , простотията край няма  Tired .

# 143
kallii съчувствам ти за стреса.   Hug Аман от заблудени шофьори.
Светофарите са си наред. Повечето навсякъде са си така, ако не са пешеходни. Но ясно се казва че пешеходеца е с предимство.
Според Закона за движение по пътищата, пешеходните пътеки на кръстовищата са и местата на платното, които се явяват продължение на тротоарите.

Лошото е че някой седнали зад волана, забравят че не са единствените на пътя...

Редакция..Мунче от 2-3 поста се каня да ти честитя и забравям...
Мозъка ми е станал като грахово зърно а паметта ми е маймунска напоследък  Joy

# 144
Едира, дълго спорих с един таксиметраджия кое е пешеходна пътека... По мои спомени се казваше, че това са всички продължения на тротоари и банкети, но нямам правилник да си проверя спомените... А иначе за бг шофьорите без коментар - не може всеки с 10 часа курс да му се дава книжка и да броим после труповете след него... Кали, много гадно преживяване - съчувствам ти.
Мами, на мен днес към 3-4 толкова лошо ми стана в офиса, че не бях сигурпна дали ще стигна до колата... сега съм по-добре, ама се чудя от кво може да е. Кръвното ми беше добре. Утре отивам пак на изследвания и след това тръгвам по консултации...

# 145
Едира, дълго спорих с един таксиметраджия кое е пешеходна пътека... По мои спомени се казваше, че това са всички продължения на тротоари и банкети, но нямам правилник да си проверя спомените... А иначе за бг шофьорите без коментар - не може всеки с 10 часа курс да му се дава книжка и да броим после труповете след него... Кали, много гадно преживяване - съчувствам ти.
Мами, на мен днес към 3-4 толкова лошо ми стана в офиса, че не бях сигурпна дали ще стигна до колата... сега съм по-добре, ама се чудя от кво може да е. Кръвното ми беше добре. Утре отивам пак на изследвания и след това тръгвам по консултации...

Ger4o,какви ти бяха симптомите?Може нещо от кръвната захар да е, на мен често ми се случва...

# 146
  • София
moon-i ЧЕСТИТО за изпита!!! Моите адмирации!!!!!!!!!!! - аз сега не се захващам с четене тамън квот' ще да става!!! Принципно уча когато ми дойде музата, инче не ства. Университета си го изкарах на тагъдък: бакалавърската за 3 години, а магистърската за 1 (при положение че е 2,5 год.) - остана ми само да защитя магистратурата, ама да видим кога ще ми прещрака...

Ger4о -  Praynig дано всичко е наред с теб! Стискам палци - чакам да пишеш!!!
иначе за пешеходните пътеки си права и ти и Едира - всяко продължение на тротоар се води за такава, дори да не е отбелязана. Покрай мен всички шофьори спазват това правило и се надявам, че след време това ще си стане масова практика - вярвам, че е въпрос на време и израждане на поколения и все някога ще се цивилизоваме и ние... ама ще поживеем, ще видим...
А за кражбите - това е сигурно едно то най-ужасните неща, които могат да се случат, ужасно посегателство върху личното пространство... И според мен най-доброто е застраховка на дома и СОТ... ама слагането на СОТ е свързано и със смяна на бравата....

Последна редакция: вт, 12 май 2009, 18:30 от radost_i_na

# 147
  • Deutschland
kallii Мен също започна да ме боли кръста,най вече долу към опашката.Наистина е много неприятно.

Ронка имам един въпрос към теб.Вашия бебо като се роди какво гражданство получава?Френско или Българско.Тук при нас трябва да си бил 8 години в Германия за да получи детето немско. Лощо няма.Само ме е яд за това,че ще бъде едно разтакаване до посолството.Другия вариант е с пълномощно.
Интересно ми е при другите мами от чужбина как е.

# 148
Ехооо и аз съм тук.Да се похваля, ще си имаме момченце. Или поне за сега това каза док.Направих си бхс и всичко е ок. Аз очаквах странно изследване ,а то било само взимане на кръв. притеснява ме само това, че още не усещам движение, но да се надявам скоро и това да се случи

# 149
  • Пловдив
MVinzens, аз съм завършила английска гимназия. Там предимно на английски се комуникира с учителите (е, не с всички, но някои предмети ги учехме и на английски). Бях стигнала до положението да сънувам на английски, а не на български. И сега (вече 11 години минаха откак съм завършиа гимназията) все още някои думички ми идват на английски, а не на български (при положение, че не съм живяла в чужбина). Като тръгна да говоря с чужденци обаче (просто не го практикувам честичко), първоначално ми е много трудно, но след това нямам спиране. Всичко това обаче много ме изморява - обикновено след 2-3 часа непрекъснат разговор, просто лягам и заспивам - толкова съм умствено натоварена. Така че напълно те разбирам теб и всички други, които са живели известно време в чужбина.
И отивам да търся рецепти за кашлица, че съвсем бях забравила!

Общи условия

Активация на акаунт