Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 9 апр. 2018, 17:14 ч.

МОНОДИЕТА - тема 19

 • 68 617
 • 746
 •   1
Отговори
 • Мнения: 4 392
ДОБРЕ ДОШЛИ В НОВАТА ТЕМА!
ПОЖЕЛАВАМЕ СИ МНОГО СВАЛЕНИ КИЛОГРАМИ!
Събрали сме се да си помагаме, да се подкрепяме и с общи усилия да постигнем желаните резултати!


ПРОЛЕТ Е!МОНОДИЕТИ

Монодиета на Ваня Червенкова 6x2x2
2 дена картофи,
2 дена пиле,
2 дена салати,
2 дена риба,
2 дена плодове
2 дена кисело мляко
Диетата е 12 дена, като е добре да се повтори! Всяка сутрин се взема на гладно 1 аспирин и 1 вит. С. Вода се пие много, кафе и чай без захар! Независимо печено, пьржено или варено – важното е храните да не се смесват! Успех дами.


Диета от Дандулина
1 ден – 1 кг Картофи
2 ден - Плодове
3 ден - Сирене 500 гр
4 ден – Яйца - 6 бр
5 ден - Пилешко месо – 500 гр
6 ден - Зеленчуци - 1кг
7 ден -  Кисело мляко – 3 кофички
8 ден - Кашкавал – 500 гр
9 ден - Риба – 500 гр
10 ден - Вода на корем


Диета от Ясмина
1 ден - 1кг. картофи
 2 ден - 500гр. извара
 3 ден - 500гр. пилешко месо
 4 ден - 6бр. варени яйца
 5 ден - 500гр. печена риба
 6 ден - 1,5л. кисело мляко
 7 ден - 500гр. кашкавал
 8 ден - 500гр. шунка
 9 ден - 1кг. плодове по избор
10 ден - 1,5л минерална вода
Без сол!


Диета от galimira28
Предлагам ви една диета с която преди година и половина успях за десет дни да сваля 6 килограма и успях да ги задържа без никакви усилия докато забременея, преди 2 месеца я направих и свалих 9 кг.. Диетата е много лесна , не се изпитва почти никакъв глад и не изисква много средства, просто воля и желание да се избавите от излишните килограми. Диетата се спазва 10 последователни дни. А ето и самата диета:
1 ден: 2 кофички кисело мляко (ниска масленост)
2 ден: зеленчуци на корем (най-добре сурови)
3 ден: 5 твърдо сварени яйца (без сол)
4 ден: 5 варени картофа (без сол)
5 ден: 800 гр. варено месо (без тлъстини)
Тези 5 дни задължително се повтарят и се спазват много точно. Пие се поне 2л. течности на ден. При мен резултата започна да личи на третия ден. Тъй като обичам много плодове, позволявах си и да ям по 2-3 ябълки на ден.


Монодиета на Петър Димков
Първи ден - 1 кг варени картофи без сол
Втори ден - 2-3 кофички кисело мляко
Трети ден - 1.5 кг плодове и зеленчуци (обелени) – сурови или сварени
Четвърти ден - компот заедно с плодовете без захар и без хляб, може да се замени с варена или печена тиква;
Пети ден - 3 сварени яйца
Шести ден - 500 грама зеленчуци и плодове
Седми ден - 2-3 кофички кисело мляко без хляб (може да се замени с 300 грама варено пиле или с варена или печена тиква
Осми ден - 1.5 л минерална вода
За сваляне на повече килограми се прилага 4 седмици (може да не са последователни – през седмица или две). За задържане на килограми – по веднъж в месеца.


МОНОДИЕТИТЕ - "ЗА" и "ПРОТИВ"
Скрит текст:
Какво всъщност представляват те? Под монодиета се разбира всекидневно приемане на един вид храна в продължение на поне няколко дни. Монодиета може да се направи с всеки вид храна (без изключение) и тя винаги ще е резултатна. В зависимост от вида на избраната храна, обаче, скоростта на самото отслабване ще е различна. Най - разпространените монодиети са с продукти с високо съдържание на протеини (месо, риба, обезмаслено кисело мляко) или на прости захари (плодове, зеленчуци, зърнени храни). Но има монодиети, базирани и на доста калорични храни като шоколад, банани, солети и какво ли още не...
 "За" монодиетите: с монодиетите се постигат бързи резултати, количествата храна нямат значение, изборът на храна е неограничен, не се изисква приготвяне на различни ястия за трите основни хранения през деня,  не сте гладни, няма нужда да чакате определен час, в който да се храните,  подобрява се асимилацията на изядената храна.
"Против" монодиетите: получава се натрупване на едни и същи вещества в организма, храносмилането на всяка друга храна (освен избраната) се забавя прекомерно , резултатите са нетрайни, при преминаване към нормално хранене, без постепенно захранване, получава се дефицит на определени важни вещества (особено при неподходящ избор на позволената храна), неприложими за дълги периоди от време - може да предизвика депресия. Ако все пак някой реши да започне монодиета, най - добре да избере така наречените циклични монорежими. Те предствляват поредица от монодиети.

Монодиетите са достатъчно ефективен, бърз и удобен начин да се свалят няколко излишни килограма за тези хора, които не страдат от прекалено затлъстяване. Те са твърде приемливи и когато по празници сте си позволили да попрекалите с храната и искате по-бързо да възстановите обичайните си килограми.
Класическа монодиета е, когато се употребява един продукт в течение на определено време (обикновено не повече от три дни). Към този тип се отнасят и диети, при които времето е по-дълго, но продуктът се мени през периоди от 2-3 дни. Някои специалисти отнасят към монодиетите и такива, при които се консумират определени продукти в точно определено време без изменение. Видно е, че диетолозите не са достатъчно единодушни по въпроса какво точно трябва да се разбира под термина „монодиета”.
По принцип монодиетите са доста драстични. Отслабването е резултат от рязко ограничаване на калориите, за да принудите организма да  използва за енергия натрупаните мазнини. Както при всички диети, и тук има плюсове и минуси. Към  плюсовете може да се отнесе скоростта, с която можете да свалите килограми. Но това е плюс само ако става дума за килограм-два, в противен случай ще се получи бързо отслабване, гори се мускулна маса, кожата увисва, а са възможни и други неприятни последици за организма ви. Един от най-големите минуси на тези диети е бързото възвръщане на свалените килограми, ако си позволите лукса да поотпуснете контрола на апетита си. Не е изключено свалените чрез монодиета 1-2 килограма, да се удвоят, ако започнете да се храните след това с висококалорична храна.
Препоръчително е монодиетата да не е по-дълга от три дни, независимо, че понякога не ви е трудно да я спазвате. Не забравяйте, че не става дума за това дали сте гладни или не, а осигурявате ли на организма си това, което му е необходимо. Важно е да помните това правило, защото лятото предразполага към такива идеи – само на краставици, само на домати и т. н. Добре, но и само 3 дни, а понякога и два са достатъчни.
Важно е и какъв хранителен продукт ще изберете за своята монодиета.
От прекалена употреба на ориз могат да се образуват камъни в жлъчката. Освен това в ориза витамините са в по-ниски количества, а малкото  белтъчини могат да доведат до снижаване нивото на хемоглобина в кръвта; не са изключени изменения в дейността ендокринната система. Ако сте само на ябълки, също ще ви липсват белтъчини. Изварата е богата на белтъчини, но прекомерната й употреба може да доведе до нарушаване на калциевия обмен. Оттук могат да се направят два основни извода – да не се прекалява с монодиетите и да се потърси някакъв по-балансиран вариант.
Например, един ден употребявайте повече въглехидрати: картофи, овесена каша, зърна. На втория – плодове или зеленчуци, на третия — белтъчини: месо, риба, фасул. Когато си избирате продукти, съобразете, че ако правите ден с млечни продукти, той не трябва да е до деня с месо или риба. Затова предварително си изгответе план какви храни кога ще приемате, особено ако поемете риска и увеличите монодиетата по време.
Вода и чай можете да пиете, колкото искате, но не по-малко от 1,5 литра. Кафето не е забранено, но да е в по-ограничено количество. И без захар!
И още две правила: преди да почнете монодиета, се подгответе за нея, като предните 2-3 дни се храните с по-лека храна. След приключването на диетата, отново трябва да внимавате какво и по колко ядете. В противен случай ще стигнете до извода, че диетите са съвсем безполезни, макар че грешката ще е във вашите решения или неспособността да контролирате апетита си.


И още малко теоритично  Flutter
Ако наднорменото тегло не е в болезнен стадий и жената е практически здрава, тя може да прибегне до помощта на съществуващите популярни диети. Но избирайки диета, всеки трябва да се спазва основното правило: да консумира такива продукти, които могат да бъдат наречени традиционни, т.е. с които генетически е свикнал неговият организъм. Разбира се, не е нужно да се отказваме от екзотичните продукти - просто те трябва да са на втори план.
Думата “диета” в превод от гръцки не означава нищо повече от начин на живот. В широкия смисъл днес терминът може да бъде определен като начин/навици на хранене, а в по-тесния, който у нас най-често се подразбира – начин на хранене, водещ до намаляване на теглото.
За да изберем правилната диета, подходяща именно за нас, трябва да имаме представа от какво се състоят хранителните продукти, кои вещества в тях са полезни и кои вредни.

При избора си на монодиета трябва да отчетем личните си вкусови пристрастия. Необходимо е да се пробват няколко от най-вкусните диети и да се изберат от тях трите най-ефективни. Тези диети трябва да се редуват.
Ако нашата цел е да отслабнем по-бързо, диетата трябва да се спазва веднъж седмично.
Ако целта е оздравяване, трябва да се правят разтоварващи дни веднъж месечно. Специалистите препоръчват за тази цел ябълковата диета. В ябълките се съдържат много от веществата, необходими на нашия организъм, а освен това те са много полезни за профилактика на атеросклерозата. При тази диета трябва да се спазва едно много важно условие: през деня постепенно трябва да се изядат 1,5 кг ябълки без да се консумират никакви течности. Киселите ябълки предизвикват апетита, затова те не са подходящи за диета.
Много диети изискват 6-8 пъти хранене дневно. Практически това означава хранене в продължение на целия ден. Как се отслабва в този случай. За поддържането на теглото на определено ниво и за профилактика на заболяванията на стомашно-чревния тракт действително е необходимо хранене минимум 4 пъти дневно. Ако прекъсванията между храненията са по-големи, човек изпитва силен глад и не може да се контролира. Тогава той изяжда повече от необходимото.
Но честото хранене не означава, че трябва да се изяждат всеки път няколко неща. Това е допустимо само 3 пъти - на закуска, обяд и вечеря. В останалото време трябва да се консумират плодове, обезмаслена извара, зеленчукова салата, кисело мляко. Вечерята не трябва да бъде след 19 часа, за да може на следващата сутрин да се закуси добре. А приетото количество храна по време на закуска “изгаря” през първата половина от деня, когато обикновено активно работим.
• Ако възникне усещането, че сте се подмладили,
• ако се чувствате с повишена работоспособност и в чудесно настроение,
• раздразнителността и отпадналостта са изчезнали,
• ако максимално сте се приближили до своето идеално тегло,
 - значи диетата е успешна. Но ако нито един пункт от изброените не е налице, това означава, че диетата не е подходяща и трябва да търсите друго решение на проблема.
за тематичната корица благодарим на Биляна

СТАРИТЕ ТЕМИ

ДА ИЗБЯГВАМЕ ВРЕДНАТА ХРАНА И ДА ИЗГЛЕЖДАМЕ ТАКА!УСПЕХ, МОМИЧЕТА!

Последна редакция: пн, 09 апр 2018, 17:25 от Herzen

# 1
 • Мнения: 5 925
Благодаря за новата тема!
Ще направя моно през май. Сега не мога, освен 2 дни макс а няма смисъл.
Но ще следя, да не изпусна нещо.Grinning

# 2
 • Мнения: 2 912
При мен ВЧ след две врътки миналата година тази година няма ефект. Хем до сега не съм била така точна в спазването. Смъкнах с голям зор 2,5 кг и веднага върнах 1-1,5 кг.
Все още не мога да си вляза в таргетните дънки. И се движа, даже крачкомера си държа в джоба и под 7-8000 крачки не падам на ден. От утре започвам пак велото и степера...
И най-вероятно диетата на Галимира....

# 3
 • Пловдив
 • Мнения: 480
Честито за новата тема.Само с минуси да я напълним. Simple Smile
Аз си смятах дните и имам 1 ходене на кръщене и рд на мъжа ми.Но те са в края на месеца.Обмислях да направя 24ка,но покрая тея празнични дни няма да стане.Затова реших да направя 12ка+ една 6ца.т.е. пак ВЧ,но по един ден,за да може да я свърша преди поводите.

Значи от утре за сега се събрахме 3-4 момичета за ВЧ. Simple Smile

# 4
 • Варна
 • Мнения: 21 874
Пишете, ще ви следя. На мен утре ми е 11-ти ден от първата 12-ца.

# 5
 • Мнения: 4 392
и аз на Ваня Ч., но от сряда
утре малко разтоварващ ден на чай, кафе и вода

Спринг Куийн, ЧРД Simple Smile
здраве, любов, късмет и перфектни мерки и теглилки  smile3510

# 6
 • София
 • Мнения: 296
Благодаря за новата тема🌷🌷🌷
Хайде и аз от днес на мое моно. Започвам с айрян. Пожелавам много минуси!

# 7
 • Мнения: 37
Честита ни нова тема . Хайде и аз пак отначало , че тези празници ми изядоха ушите...

# 8
 • София-Младост
 • Мнения: 18 024
Един въпрос имам...в монодиетата на ВЧ няма количества за деня...в другите виждам, че има...има ли някакво ограничение все пак?
И какво закусвате ми е интересно...в смисъл яде се само това, което е за деня, без салата ... не мога да си представя да закуся с риба примерно:)

# 9
 • Варна
 • Мнения: 21 874
Яде се само това, което е писано. Аз не понасям риба, смених я с бъркани яйца и точно на яйчените дни хвърлих две кила, а не само едно както на другите.

Аз количества не спазвам, даже гледам да похапвам повече за да не ми прегладнява. И пак има резултати.

# 10
 • Мнения: 9 940
Привет, дами! Записвам се да ви следя и да се мотивирам. Положението при мен е отчайващо. Не мога и не мога да спра да ям. Купих си хром, но на друга фирма и този път не ми подейства, както предния път. Взех си джинджифил и реших да пия чай от него, с канела, уж намалявал апетита. От днес реших да сложа край на безконтролното тъпчене, да видим дали ще се справя, че колко пъти опитвах... Ноември месец захванах ВМ-НВХ, много добре ми подейства, свалих почти пет килограма за кратко време, чувствах се добре, но дойде декември - отпуска, празници... Всичко постигнато отиде в небитието. И като съм започнала от декември, не мога да се спра да се ... търкалям. Възстанових сваленото и пак съм на изходна позиция. Преди време пробвах и моното, добре ми действаше и то, но пуста липса на воля все ме проваля. Дано сега изляза по-мотивирана и отговорна, че ми писна да изглеждам по този начин. Реших днес да направя разтоварващ ден, само на плодове и от утре моно. Не съм решила кой вид точно, може и мое да си съчиня, важното е нещо да спазвам, че не се понасям с този неконтролируем апетит. Много се ядосвам на себе си, защото дори не е нужно да спазвам определена диета, за да отслабна. Само се иска да ям, когато съм гладна, т.е. нормално количество храна, а не да си запълвам времето с нея. Имам да свалям 20 килограма, дано до лятото ги преборя.
Лека и успешна седмица ви пожелавам и дано в края ѝ се похвалим със свалени килограми!

# 11
 • Мнения: 4 392
Dara, на мен вит.Д много ми убива желанието постоянно да ям всичко, което ми попадне пред очите. Пия и магнезий, чакам да дойде и един зелен чай от iherb
и при мен саморегулацията не работи

# 12
 • Пловдив
 • Мнения: 480
Привет! Simple Smile

Започнах на ВЧ от днес.
Приготвила съм си варени картофи за целия ден.За сега не чувствам глад,а хапнах само на закуска. Simple Smile Кафето обаче не мога без сметана,и реших само това да ми е нарушението,но БЕЗ ЗАХАР!

# 13
 • Мнения: 9 940
Herzen, какъв витамин Д пиеш? Ако може да ми препоръчаш марка, че с хрома сбърках, като я смених. Магнезий пих миналата година, подейства ми добре на съня най-вече.  
Водя вътрешна борба със себе си и направо не се понасям, като си помисля, че съм станала роб на храната. И то на каква ѝ да е храна, важното е да дъвча нещо. Нарочно не купувах тези дни сладки неща, за да не се изкушавам. Вчера заредих шкафа (уж за децата да има, ако потърсят) и веднага опуках пакет локумени вафли. При мен положението е - без една мога, с една не мога.

# 14

Общи условия

Активация на акаунт