СТРАСТИ - Градините в СОФИЯ

• 58 733
  • 1 808
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Няма места за всички деца в градините и това е факт.
В това видео http://vbox7.com/play:314aaac7  има  коментар за 120 деца приети извън системата миналата година с УЖАС установих, че дори родители от работната група са записали децата си така. Ако на някой не му се гледа цялото видео да превърти до около 8,15 от оставащото време на видеото и да чуе коментара.
Ха сега ми кажете кой за какво се бори и кой е виновен ?

Благодаря за видеото!
Значи, имало механизъм за хуманност, а....като че ли е хуманно 8000 деца да останат извън детските градини! Нямам думи вече....Само съд му е майката, няма други законни механизми за възмездие...

Е да, нека има хуманност...
Ама не може 1,200 приети деца извън системата да са останали изведнъж сирачета (и слава богу).....

# 526
Уважаеми майки,

Много внимателно изгледах видео материала от вашата среща за Граждански Контрол...

За съжаление новините не са добри и тази година, както и миналата вие сте на път да бъдете излъгани!!!

От позицията на моя опит в сферата на ИТ и понеже чувството ми за справедливост е накърнено искам да ви предупредя, че тази година предстои поредния провал на класиранията за детски градини, защото...

Предложения софтуер от система за класиране се изражда във колело на късмета! Тоест обещаното справедливо разпределение на местата ще бъде заменено от жребий.

Съществуват непростими грешки във фундаменталния замисъл и аз съм готов да го докажа!

Понеже това е на път да се превърне в поредната публична измама бях готов да се обадя дори във бТВ но смятам, че това вие трябва да го направите, защото аз дори нямам дете.

Не се шегувам и ако ви интересуват подробности съм готов да оставя контакти!

# 527
  • София
Много , ама много я нападнахте кикимора 1 - какво лошо направи , че изказа мнение , че е против този критерии не знам И АЗ СЪМ ПРОТИВ НЕГО и винаги така е било той доста влияе сега на класирането и вие го знаете  Hug Ясно е ,че сега сме на друга вълна - подготвяне на нов протест , но момичето иска да се възмути ( може би по късно е открила темата и чак сега пише) и точно тук в темата "Страсти " има тази възможност .Миналия път имаше отделна тема за протест нека и сега да се открие ако трябва и там да се обсъждат и следят тези неща , че тъка стана мазало - АЗ да напомня макар и да знам , че не сте забравили , че не само от този критерии съм възмутена , а и от много други особено педагогическите , но също така знам , че връщане на зад няма и ако нещо се промени то ще е догодина - за тази година всичко е прието и регламентирано мила ( това за кикимора 1) за съжаление мое и твое , но право има всеки да обжалва и аз ще го направя ако ми се наложи .кикимора1 оздравявай бързо  Hug и идвай при нас - аз също съм опозиция на много неща ,които не ми харесват и ми се виждат не справедливи , също не съм наясно с много неща от преди - работата е много забатачена и специфична- ЦЕЛТА ОБАЧЕ МИЛА Е ЕДНА - ДА ИМА МЕСТА ЗА ВСИЧКИ Heart Eyes ,тук за това се борят мамите и тази кауза аз подкрепям . ти не си се объркала много добре си пишеш в темата 'Страсти ', а за протеста предлагам да се създаде нова тема  bowuu
момичета не съм прегледала и редактирала поста си и за това се извинявам , че може би е малко объркан ..., не съм ви и изчела подробно поради липса на време ...,съжалявам - ПОЗДРАВИ     bouquet

# 528
Уважаеми майки,

Много внимателно изгледах видео материала от вашата среща за Граждански Контрол...

За съжаление новините не са добри и тази година, както и миналата вие сте на път да бъдете излъгани!!!

От позицията на моя опит в сферата на ИТ и понеже чувството ми за справедливост е накърнено искам да ви предупредя, че тази година предстои поредния провал на класиранията за детски градини, защото...

Предложения софтуер от система за класиране се изражда във колело на късмета! Тоест обещаното справедливо разпределение на местата ще бъде заменено от жребий.

Съществуват непростими грешки във фундаменталния замисъл и аз съм готов да го докажа!

Понеже това е на път да се превърне в поредната публична измама бях готов да се обадя дори във бТВ но смятам, че това вие трябва да го направите, защото аз дори нямам дете.

Не се шегувам и ако ви интересуват подробности съм готов да оставя контакти!

това и ние си го знаем... самият регламент е така написан, щото да се знае , ей тъй на..на кого конкретно да се бутне, та да се заобиколи...това за софтуера не е ново..то и затова протеста бе за липсата на нови места, за отказа да се строят нови ДГ .. приходящите им били виновни... другите.. и слънчевото затъмнение... ама на подписката.. само 300 души... а на протеста на 1 юни.. шепа хора

колкото до медиите.. какво важно има в проблема на 10 хил софиянци, срещу 2 млн жители... капка в морето..сега медиите си имат предизборна кампания.. няма да ритат срещу партиите, нали няма да дойдат при тях...

смотана работа.. винаги когато става интересно около ДГ-ни, веднага се намира по-интересно събитие: кремиковци, боклука, счупения крак на кмета.. все важни за бъдещето неща

# 529
и аз да се намеся в спора в - за каква борба за места говорите /Little wingels/, като то е ясно, че до септември няма как да изникнат някакви си 8000 места. При положение, че градините са занемарявани с години - персонала едвам седи още на работа Вие говорите за "борба за места"!
Kikimora и аз не съм съгласна с някои от критериите, но така стоят нещата Hug - трябваше да се противопоставиме преди време. А и доколкото знам от една приятелка, която е следяла работната тема за кандидатстване 09/10 ми каза, че доста /незнам колко, но били много/ не са били съгласни, но въпреки това е приет като критерий. Явно трябва да подпомогне нечии интереси, които не зависят може би и от родителите.
Моето мнение е, че това решение е взето от общината, защото те са знаели, че няма да има достатъчно места и са си подсигурили техните - това е малко като на обущаря децата ходят боси Mr. Green

# 530
Уважаеми майки,

Не се шегувам и ако ви интереуват подробности съм готов да оставя контакти!

ОЧЕВИДНО НА НЯКОЙ МОДЕРАТОР НЕ МУ ИЗНАСЯ ВСИЧКИ ДА ЗНАЯТ ИСТИНАТА ЗАЩОТО ПРЕДИ МИНУТКА МНЕНИЕТО МИ БЕ ИЗТРИТО БЕЗ ПРИЧИНА И БЕЗ ОБЯСНЕНИЯ!

е как де?

# 531
Ами то записите на срещите ги има във интернет и самия Господин Джонев обяснява логика която води единствено до гореописаните резултати...

Само дето със мистериозното изчезване на мнението ми започнах да си задавам въпроса дали и филмчето няма да изчезне... Sad

# 532

А добро утро. Според теб случайно число от системата какво е - жребий или нещо друго. Хайде моля ви преди да пуснете поредния супер емоционален пост, в който се обяснява колко малоумни са майките и как всеки под път и над път ги лъже, поне си уточнете някои фундаментални понятия за тазгодишния прием.

# 533
В системата  отчитаща шансовете за прием изглежда има някаква  СЪЩЕСТВЕНА грешка, защото ми дава нисък шанс в градината по първо и второ желание, където имаме съотметно 8.1 и 7.1 точки и ЗАБЕЛЕЖЕТЕ: СРЕДЕН ШАНС в градините по трето и четвърто желание В КОИТО ИМАМЕ СЪОТВЕТНО 6.1 И 5.2 ТОЧКИ.
НЯМА КАКА ТОВА ДА Е ВЯРНО, А ЗОЩО СЕ Е ПОЛУЧИЛА Е ПЪЛНА ЗАГАДКА ЗА МЕН, какво е вашето обяснение?!? просто няма начин дадените индикации да са верни за яслени групи в центъра на софия, още повече че примерно една от градините за които ми дава среден шанс бройките са 1+4 и се попълват дори само от деца с 10+ точки а там сме с 5.2 точки ?!?

# 534
В системата  отчитаща шансовете за прием изглежда има някаква  СЪЩЕСТВЕНА грешка, защото ми дава нисък шанс в градината по първо и второ желание, където имаме съотметно 8.1 и 7.1 точки и ЗАБЕЛЕЖЕТЕ: СРЕДЕН ШАНС в градините по трето и четвърто желание В КОИТО ИМАМЕ СЪОТВЕТНО 6.1 И 5.2 ТОЧКИ.
НЯМА КАКА ТОВА ДА Е ВЯРНО, А ЗОЩО СЕ Е ПОЛУЧИЛА Е ПЪЛНА ЗАГАДКА ЗА МЕН, какво е вашето обяснение?!? просто няма начин дадените индикации да са верни за яслени групи в центъра на софия, още повече че примерно една от градините за които ми дава среден шанс бройките са 1+4 и се попълват дори само от деца с 10+ точки а там сме с 5.2 точки ?!?

Пиши до обратната връзка...И на мен ми звучи съмнително..

# 535
В това видео http://vbox7.com/play:314aaac7  има  коментар за 120 деца приети извън системата миналата година с УЖАС установих, че дори родители от работната група са записали децата си така. Ако на някой не му се гледа цялото видео да превърти до около 8,15 от оставащото време на видеото и да чуе коментара.

Недей да се ужасяваш. На всички родители, които участваха в работната група им беше предложено да им бъдат записани децата. Всички отказаха. Няма да цитирам кои точно, но децата им все още не са в ДГ. Подай си запитване до г-н Хаджигеоргиев (който пусна репликата) да ти поясни кой, как и защо си е "уредил" детето и нека да го коментираме после.

Аз влязох в Работната група след като детето ми беше прието на второ класиране през системата миналата година. Преди това не познавах никой от СО.

Нека и другите да си кажат.

# 536
Ех, били ми приели детето, щото съм участвала в раб. група, и аз да не знам, и да се мъча да броя тука точки разни  ooooh!
А пък и съм взимала решение от името на много хора  ooooh! ooooh!
Глупости на търкалета, цяла година имаше тема на първа страница за правилата за прием, за работните срещи и информация кога са и че може да отиде всеки. Е, колко отидоха- мога да ги изброя поименно.Ама карай, сетил се някой си няколко дни преди класирането да плюе и това е.А това умени еможеше да свърши работа на работните срещи, тука няма смисъл и ефект. ooooh! ooooh! ooooh!

# 537
Три-четери поста по-нагоре други съвфорумци твърдят обратното и те опровергават.
Продължаваш с лични нападки, а това е признак на слабост и неувереност да не кажа нещо по-силно.

Като целта ви е само достатъчно места в ДГ и като е ясно /мисля именно ти използва израза патова ситуация/, че тази година, а и другата това е непостижимо защо ходите по работни групи, на които се решават текущи въпроси, касаещи тазгодишната приемна кампания?

5-6 родители участват във взимането на обратни решения, касаещи 2383 души, които не са им дали подобни правомощия. Трябвало е да я вземите предвид, след като към нея се твърди, че ще се представи в СОС и е разпратена до родителите на техни лични имейли. Отговорност носиш, защото дейността ти носи последици за хиляди. Особено за безработни семейства в икономическа криза.

Предложение дадох, но то се отхвърли. Същото предложение беше застъпено и в коментара на в. "Сега" /не че имам нещо общо с този коментар. Просто това е работещо решение, което и другите виждат/, застъпвано е и на други места от други КОМПЕТЕНТНИ хора. Вие го отхвърлихте със лични примери какво форумката Х предпочитала пред Y. Така не се постъпва. Винаги се търси решение, което удовлетворява максимален брой хора и е относително справедливо, а и ако може да не нарушава свободи.

Кои са постовете, които ме опровергават, цитирай конкретно?
НЕ ходим по работни групи! Колко пъти да ти го повтарям?! Имаше само 1 раб. група, която подготвяше проекта за регламент и работата й приключи с приемането на правилата. Освен това раб. група НЕ взима решения, само предложения прави!!!
Тези 5-6 родители, които сме инициативния комитет, се занимаваме САМО с протеста. НЕ сме участвали във взимането на никакви решения, защото нямаме право. НЕ нося никаква отговорност за действията на ОБщината и Сирма! Ей, по колко пъти трябва да ти се повтаря на теб, не разбираш ли или нарочно се заяждаш?!  Mr. Green Айде стига глупости бълва, че вече стана досадно! Stop
Не знам за какво предложение говориш, би ли го повторила тук и сега? И ако се е отхвърлило веднъж, какво очакваш, да го обсъждаме отново ли?

# 538

Мога да потвърдя казаното от Ели...
На мен също ми беше предложено многократно да подам молба за специален случай..
Дори г-н Хаджигеоргиев на последната срещана работната група ми поиска ЕГН-то на детето и ми даде своя телефон..да му се обадя през март..
Като ме гледаш тук...дали съм се обадила?
А дали детето ми е прието?
...
И..да...то наистина е специален случай..
И да..то има сега висок шанс да бъде прието..
И да...миналата година още би трябвало да е прието..
И..какво от това?
..
Тези родители, които сега пишем тук и сме ходили на срещата на работните групи във времето, или са били приети преди това или..не са приети все още...Ако е имало такива случаи във времето ... смятам,че те отдавна не се вълнуват от темата..(за огромно съжаление)..
 Mr. Green ...всеки родител обаче имаше шанс да получи такова предложение, ако се беше появил на тия срещи  Mr. Green
Въпрос на съвест е дали би се възползвал..
Иначе..приветствам предложението това дали има такива родители и кои са те да се провери  Peace

# 539
  • гр.София
 Литъл,понеже сме буквалисти , да го напиша черно на бяло (за кой път)
 От протестиращите , Феята, Щурчо , Шапчицата , Аз   сме присъствали на срещи на Работната група и сме участвали с мнения,предложения и т.н . ИНФОРМИРАЛИ сме ПОДРОБНО  четящите във Форума какво и как се е говорило.

Не виждам конфликт на интереси. Кикимора явно вижда.

Общи условия

Активация на акаунт