СТРАСТИ - Градините в СОФИЯ

• 58 729
  • 1 808
  •   1
Отговори
# 540
В системата  отчитаща шансовете за прием изглежда има някаква  СЪЩЕСТВЕНА грешка, защото ми дава нисък шанс в градината по първо и второ желание, където имаме съотметно 8.1 и 7.1 точки и ЗАБЕЛЕЖЕТЕ: СРЕДЕН ШАНС в градините по трето и четвърто желание В КОИТО ИМАМЕ СЪОТВЕТНО 6.1 И 5.2 ТОЧКИ.
НЯМА КАКА ТОВА ДА Е ВЯРНО, А ЗОЩО СЕ Е ПОЛУЧИЛА Е ПЪЛНА ЗАГАДКА ЗА МЕН, какво е вашето обяснение?!? просто няма начин дадените индикации да са верни за яслени групи в центъра на софия, още повече че примерно една от градините за които ми дава среден шанс бройките са 1+4 и се попълват дори само от деца с 10+ точки а там сме с 5.2 точки ?!?

Пиши до обратната връзка...И на мен ми звучи съмнително..

писах първо там..
забаламосаха ме с отговор че се случвало да се изместят децата и да се придвижи класирането, което няма как да е, можете да се убедите сами- ето линк към опашката а моето дете там е с 5.2 точки и има свободни само 1+4 места  #Cussing out #Cussing out #Cussing out
 скорострелно изтриха индикациите и след малко се измъдриха други, вече нисък шанс...
добре че си направих принтскриин, че току виж някой ме обвинил че лъжа...
интересното е че вчера имах среден шанс 46% за първо желание, а сега пише само нисък, без обаче да показва колко деца има пред мене като на останалите ...

# 541
В системата  отчитаща шансовете за прием изглежда има някаква  СЪЩЕСТВЕНА грешка, защото ми дава нисък шанс в градината по първо и второ желание, където имаме съотметно 8.1 и 7.1 точки и ЗАБЕЛЕЖЕТЕ: СРЕДЕН ШАНС в градините по трето и четвърто желание В КОИТО ИМАМЕ СЪОТВЕТНО 6.1 И 5.2 ТОЧКИ.
НЯМА КАКА ТОВА ДА Е ВЯРНО, А ЗОЩО СЕ Е ПОЛУЧИЛА Е ПЪЛНА ЗАГАДКА ЗА МЕН, какво е вашето обяснение?!? просто няма начин дадените индикации да са верни за яслени групи в центъра на софия, още повече че примерно една от градините за които ми дава среден шанс бройките са 1+4 и се попълват дори само от деца с 10+ точки а там сме с 5.2 точки ?!?

Пиши до обратната връзка...И на мен ми звучи съмнително..

писах първо там..
забаламосаха ме с отговор че се случвало да се изместят децата и да се придвижи класирането, което няма как да е, можете да се убедите сами- ето линк към опашката а моето дете там е с 5.2 точки и има свободни само 1+4 места  #Cussing out #Cussing out #Cussing out
 скорострелно изтриха индикациите и след малко се измъдриха други, вече нисък шанс...
добре че си направих принтскриин, че току виж някой ме обвинил че лъжа...
интересното е че вчера имах среден шанс 46% за първо желание, а сега пише само нисък, без обаче да показва колко деца има пред мене като на останалите ...

Може да си първа резерва..за да влезеш в гранична група..и преди теб да няма други деца.. ooooh!

# 542
                Аз мисля,че няма грешка в шансовете ти по 3 и 4 -то желание.И ще се помъча да обясня ЗАЩО  Laughing Тези с 10 + ,които мислиш,че ще влязат на свободните места сигурно конкретните ДЗ ,за които говориш са им 7 и 8 желание.Така,че те ще влязат по първо и ще освободят местата.Ти самата си писала тези ДЗ на 3 и 4 -то място.Може и другите да са постъпили така.Аз следя едни близначки и ги намерих в 8 градини в два различни района и са все на първите места с 10 +.Най-ниската им класация е 6-7 място и пак са с 10 т.без +  Laughing Ами като ги приемат по първо желание те ще "освободят" точно 14  места по 2 във всички  ДЗ , в които са кандидатствали.Ами може в твоето трето място да се окаже,че всички преди теб ще са класирани в други ДЗ и шанса да ти стане на второ класиране - прием! Peace

# 543
  • София
Не виждам какво сте се захванали с децата на работната група, естествено е да ги приемат извън класацията. Peace Поне много по-естествено от децата и внуците на знайни и незнайни готвачки, градинари и др. персонал в ОДЗ. Да не говорим, че една готвачка може да има повече от 1 внуче в яслено-градинска възраст  Rolling Eyes
Сами сметнете за колко деца става дума в двата случая....

Щурчо, аз на твое място не бих се колебала да приема подобно предложение, особено предвид енергията и труда, който полагаш за каузата   bouquet

# 544
Peace Поне много по-естествено от децата и внуците на знайни и незнайни готвачки, градинари и др. персонал в ОДЗ.

Защо смяташ,че знайните и незнайни готвачки не хвърлят труд и енергия за да нахранят 300-450 деца и то с 2 лв на ден? Градинарите също не лежат на тревата,а вършат нещо друго там и то за безопасност на играещите деца.Другия персонал в ДЗ са учителите и пом.възпитателите,мед.сестрите и те също ли не влагат енергия и труд?
                Отново започнахте да пишете глупости. Sick Вместо да видите,че местата и всичките да са свободни пак не стигат ! И когато не стигат каквито и критерии,точки и други глупости да се измислят пак ще има ПРИЕТИ,които са доволни и НЕПРИЕТИ,които ще се чувстват измамени,излъгани,ощетени и дискриминирани.
                 Спрете вече и насочете тази си енергия в по-ползотворна насока,че като напусне готвачката ще ви се наложи сутрин като си оставяте детето да белите картофите!  Mr. Green

# 545

Предложения софтуер от система за класиране се изражда във колело на късмета! Тоест обещаното справедливо разпределение на местата ще бъде заменено от жребий.

А добро утро. Според теб случайно число от системата какво е - жребий или нещо друго. Хайде моля ви преди да пуснете поредния супер емоционален пост, в който се обяснява колко малоумни са майките и как всеки под път и над път ги лъже, поне си уточнете някои фундаментални понятия за тазгодишния прием.

Приемам забележката ти за емоционалния тон и ще намаля темпото Simple Smile

Въобразих си, че като надам силен вой скоро ще ми се обадите ще ми се разминат писмените обяснения, които сега се налага да творя, но уви не се получи така... Simple SmileSimple SmileSimple Smile

И така...

Току що регистрирах едно несъществуващо семейство, като използвах примерни ЕГН-та оттук:
http://www.grao.bg/esgraon.html
На тайните ченгета и дознатели, които може би четат този форум бързам да кажа, че го направих само за да покажа слабостите на системата Simple SmileSimple Smile
Доказателство за липса на умисъл е и факта че ползвам истинския си мейл и истинското си име, а отгоре на всичко нямам деца... Simple Smile Интересно обаче и някой друг се беше сетил за това, защото в процеса на регистрация три или четири от тези ЕГН-та (пак оттук http://www.grao.bg/esgraon.html) бяха вече заети... А те все пак не са истински, нали?!

Получи се малко смешно защото детенцето което регистрирах имаше родители чиито ЕГН-та бяха (и двете) женски, но системата не се възпротиви отново...

...Ще си кажете и какво от това?!

...Ами помислете... със достатъчен брой такива профили аз съм в състояние да ви накарам да си мислите, че нямате никакъв шанс да се класирате в детска градина Х и по този начин да ви накарам да се откажете, а аз необезпокояван да класирам там детето си (стига да го имах Simple SmileSimple SmileSimple Smile)...

Това не е всичко... начина по който е организирана системата може да доведе до "аномалии" при записването на децата от типа "всички кандидатстваме в градина Х", което от своя стана би довело до това че кандидати с повече точки не се класират и обратно, кандидати с малко точки но повече късмет (или добра информирани) успешно да се класират.

Това според мен противоречи на първоначалния замисъл за класиране, който насърчава кандидати отговарящи на определени условия, и системата се обръща в лотария...

...има и други пропуски, но и тези два май не са малко.

Надявам се, този път да ме приемете по-сериозно. Ако е така ще се радвам ако ми върнете предишното мнение където си беше....

...Шегувам се, естествено... постъпете както намерите за добре Simple SmileSimple SmileSimple Smile

# 546
...забравих да ви кажа...

Пак тук http://www.grao.bg/esgraon.html има и калкулаторче за проверка на валидни ЕГН-та - незаменим помощник за всяка хакер-мама Simple SmileSimple SmileSimple Smile
Така става още по-лесно и достъпно да си натвориш дечица, нали?!... Simple SmileSimple SmileSimple Smile

# 547
Към Георги - аз не съм Ели модератор, а друга Ели и не местя постовете на пишещите тук. Извинявай че реагирах по-остро, не съм искала да те засегна.

Наясно сме с проблемите (или поне част от тях) които възникват или може да възникнат при липса на връзка с ИСОДГ с ЕСГРАОН, но такава при настоящия прием няма да има за съжаление.

Ако имаш идея как може да се минимизират шансовете за подобни манипулации казвай - всички имаме интерес от това. Сирма също и предполагам че ако им се обадим няма да имат нищо против да реализират всяка добра и приложима идея.

Току що регистрирах едно несъществуващо семейство, като използвах примерни ЕГН-та оттук:
http://www.grao.bg/esgraon.html
На тайните ченгета и дознатели, които може би четат този форум бързам да кажа, че го направих само за да покажа слабостите на системата Simple SmileSimple Smile
Доказателство за липса на умисъл е и факта че ползвам истинския си мейл и истинското си име, а отгоре на всичко нямам деца... Simple Smile Интересно обаче и някой друг се беше сетил за това, защото в процеса на регистрация три или четири от тези ЕГН-та (пак оттук http://www.grao.bg/esgraon.html) бяха вече заети... А те все пак не са истински, нали?!

Това за мен е притеснително. Ако си прав, някой вече се е възползвал от подобни трикове. Призовавам мамите и татковците, които са компетентни по такива въпроси да кажат дали има начин да се избегне тази ситуация.

Пиши на Джонев на ЛС или обратна връзка през сайта.

# 548
  • София
Не виждам какво сте се захванали с децата на работната група, естествено е да ги приемат извън класацията. Peace Поне много по-естествено от децата и внуците на знайни и незнайни готвачки, градинари и др. персонал в ОДЗ. Да не говорим, че една готвачка може да има повече от 1 внуче в яслено-градинска възраст  Rolling Eyes
Сами сметнете за колко деца става дума в двата случая....

Щурчо, аз на твое място не бих се колебала да приема подобно предложение, особено предвид енергията и труда, който полагаш за каузата   bouquet
подкрепям- напълно съм съгласна с теб   bouquet ! по годе Didia  ти репликирала с отговор , но е се впечатлявам много тя подобни отговори даваше и когато ни агитираха да приемем този критерии( колко малкоооооооооо са децата на персонала- все пак тя е една от този персонал - незабравяйте ) ,които ние не приехме , а те ... си го наложиха и приеха сами - да така е - от там видяха , че никои нищо не им направи въпреки вота ни и се осмелиха ПС  на ДГ да приемат и работещ в сферата на образованието  Mr. Green - не искам да споря - не искам никои да обидя , но това е положението много мами като мен ,попълнили правилно профилите си ще получат червеният надпис
НЯМА НИКАКВА ГАРАНЦИЯ, ЧЕ ЩЕ БЪДЕТЕ КЛАСИРАНИ,
ДОРИ ДА ИМАТЕ ИНДИКАЦИЯ ЗА ВИСОКИ ШАНСОВЕ ЗА ПРИЕМ!

и пак и пак ще кажа тук имаме цел откриване на повече места в ДГ - така е , но честно да ви кажа след този надпис нямам никакъв стимул  . Желая успех !

# 549

и пак и пак ще кажа тук имаме цел откриване на повече места в ДГ - така е , но честно да ви кажа след този надпис нямам никакъв стимул  . Желая успех !
Рени, този надпис е просто задължителен..
Помолихме Джонев да го слага , защото...за някой гранични случаи, може да се окаже, че от това дали ще се появи още едно дете в списъка, нешата се променят драстично...пък..се очакват местения тепърва..
Не би било коректно да липсва подобен надпис и..ако днес детето ти има шанс да е прието, ти да се успокоиш и повече да не влезеш да провериш каква е ситуацията, а на 21 май, след голямато разместване, ако се окаже, че на твоята опашка са се наредили дечица с повече точки и твоето не е прието, ...със сигурност, ще се чувстваш излъгана..
..
Лично за мен, по-добре човек да си вижда шанса и това как се променя с промяната на опашките и..да се надява..(много тъжно, но..факт), че ако в тия дни е имало случаи да има висок шанс, то...това все пак е индикация,че ..е възможно... Ако винаги си с нисък...просто е възможно да вземеш мерки и да потърсиш по-добра за теб опашка..
..
РАзбира се, има хора, които си държат на конкретна градина и...каквито и да са шансовете не биха се местили от опашка на опашка...
..
Има и таква, които...го правят по цял ден..- системата го позволява,..
..
И..разбира се, има и такива, на които системата все ще им дава индикация,че шанса им е висок по първо желание...и..за тях, най-вероятно действително децата им в крайна сметка ще са приети ..
..
А на протеста ще те чакаме..
Аз днес се бях притеснила,че може би няма да съм в София по това време, о..отложих другия ангажимент с един ден, така,чееее...ще те чакам на протеста, (където и да го направим) за да се запознаем лично, пък и да сме повече този път..
Момичета, моля ви, нека се обединим повече този път...Наистина е несериозно само 20-30-50 майки да се притесняват за 8000 деца..

# 550
Peace Поне много по-естествено от децата и внуците на знайни и незнайни готвачки, градинари и др. персонал в ОДЗ.
                Защо смяташ,че знайните и незнайни готвачки не хвърлят труд и енергия за да нахранят 300-450 деца и то с 2 лв на ден? Градинарите също не лежат на тревата,а вършат нещо друго там и то за безопасност на играещите деца.Другия персонал в ДЗ са учителите и пом.възпитателите,мед.сестрите и те също ли не влагат енергия и труд?            
Имам клиентка готвачка в ДГ и съобразявам срещите си /пък и часовете на съдебните заседания по делото й/ с нейния работен график. Отговорен човек.
Имах /вече не живея там/ съседка детска учителка, която беше алхохоличка и сутрин за работа тръгваше "наджапала". Доколкото знам, вече е дисциплинарно уволнена.
Така, че във всяко стадо има мърша - лекари, юристи, счетоводители, инжинери,  педагогически и непедагогически персонал. Дайте да не абсолютизираме.
В квартала имаме следния случай - две етърви, едната от които е детска учителка , а другата иска да запише детето си при нея. Е не става - няма ни допълнителни точки, ни протекция /Директорката е отказала/, детето си кандидатства на общо основание.

# 551

Имам клиентка готвачка в ДГ и съобразявам срещите си /пък и часовете на съдебните заседания по делото й/ с нейния работен график. Отговорен човек.
Имах /вече не живея там/ съседка детска учителка, която беше алхохоличка и сутрин за работа тръгваше "наджапала". Доколкото знам, вече е дисциплинарно уволнена.
Така, че във всяко стадо има мърша - лекари, юристи, счетоводители, инжинери,  педагогически и непедагогически персонал. Дайте да не абсолютизираме.

АБСОЛЮТНО споделям..

В квартала имаме следния случай - две етърви, едната от които е детска учителка , а другата иска да запише детето си при нея. Е не става - няма ни допълнителни точки, ни протекция /Директорката е отказала/, детето си кандидатства на общо основание.
Както може би става видно от записа, който е пуснал г-н Джонев, повечето директорки са много скормни жени и милеят за работота си и за децата в ДГ, които са им поверени..Те искрено се притесняват да не бъдат обвинени в каквото и да е неправомерно...Още повече,че някой от тях си дават сметка как се чувстват родителите дори на децата които не познават и не срещат всекид ен..
Със сигурност им се иска да приемат деца на колеги, но...за съжаление това тази година, ако не е по регламента ще е доста по-сложно от миналата година..
Имам впредвид, точно,че ако миналата година за една директорка не е било проблем да приема децата и внуците на братята и сестрите на персонала си, то сега..тази възможност е ограничена до техните внуци единствено..
Не е невъзможно директорката да изиска от Общината да разгледат конкретния случай (с комисия, която да даде точки на това дете), но..таквиа случаи сами разбирате,че ще са много рядко, защото...в комисията вече няма да са само "колежки", а ще има и представители на работната група, които също трябва да дават становище по случая...(нямам идея как ще се определи кои ще са тия родители..поне за сега инфо няма)
В този смисъл, не еневъзможно, но..освен да е роднина, детето би трябвало да има и някакъв друг "специален" проблем, или казус, който да успее да се представи като основен..
И..всъщност, това е една от "целите" на тази превилегия..- да ограничи правата до ползването им от преки роднини..За съжаление се оказа, че тия преки роднини не са никак малко... Embarassed.. Искрено се надявам, необходимостта да се предостави удостоверение за раждане на родителя който "осигурява"предимство да се изискват да намали доста броя на заявилите този критерий...Надявам се след класирането и записването, г-н Джонев да изнесе статистика за тия случаи...
...

# 552
  • София

Рени, този надпис е просто задължителен..
Помолихме Джонев да го слага , защото...за някой гранични случаи, може да се окаже, че от това дали ще се появи още едно дете в списъка, нешата се променят драстично...пък..се очакват местения тепърва..
Не би било коректно да липсва подобен надпис и..ако днес детето ти има шанс да е прието, ти да се успокоиш и повече да не влезеш да провериш каква е ситуацията, а на 21 май, след голямато разместване, ако се окаже, че на твоята опашка са се наредили дечица с повече точки и твоето не е прието, ...със сигурност, ще се чувстваш излъгана..
..
Лично за мен, по-добре човек да си вижда шанса и това как се променя с промяната на опашките и..да се надява..(много тъжно, но..факт), че ако в тия дни е имало случаи да има висок шанс, то...това все пак е индикация,че ..е възможно... Ако винаги си с нисък...просто е възможно да вземеш мерки и да потърсиш по-добра за теб опашка..
..
РАзбира се, има хора, които си държат на конкретна градина и...каквито и да са шансовете не биха се местили от опашка на опашка...
..
Има и таква, които...го правят по цял ден..- системата го позволява,..
..
И..разбира се, има и такива, на които системата все ще им дава индикация,че шанса им е висок по първо желание...и..за тях, най-вероятно действително децата им в крайна сметка ще са приети ..
..
А на протеста ще те чакаме..
Аз днес се бях притеснила,че може би няма да съм в София по това време, о..отложих другия ангажимент с един ден, така,чееее...ще те чакам на протеста, (където и да го направим) за да се запознаем лично, пък и да сме повече този път..
Момичета, моля ви, нека се обединим повече този път...Наистина е несериозно само 20-30-50 майки да се притесняват за 8000 деца..
Отново ме обнадежди   bouquet за протеста ще направя всичко възможно , ако съм в София , но ако пак съм командировка (често ми се налага - дори и в момента - и за това следя темата не много обстойно и както забелязваш ми се губи информация ) ще гледам поне да подсигуря член от семейството - таткото  Wink - Още веднъж Благодаря за информацията  Hug!

# 553
Цитат на: Ели (Hrisa)
Наясно сме с проблемите (или поне част от тях) които възникват или може да възникнат при липса на връзка с ИСОДГ с ЕСГРАОН, но такава при настоящия прием няма да има за съжаление.

Единствения изход е преди започване на класиране всички участници да бъдат сверени с ЕГН базата. Дори да няма връзка в реално време може тази година интересуващите ви данни да се прелеят еднократно... Естествено казвайки "може" имам предвид осъществимо технически и нямам идея от гледна точка на законодателството...

Според мен междинните резултати са проблем също, защото всяват паника и карат всички постоянно да менят желанията си, а това би довело до непредвидими и хаотични резултати...

А идеята за точкуване е точно да сложи малко ред в хаоса...

Според мен проблема идва от прекалено педантичния прочит на закона където пише "кандидатурите могат да бъдат променяни по всяко време"...
В желанието си да спазят буквата на закона колегите от Сирма постигат нещо друго но не и класация.

Резултата е че Сирма формално изпълняват поръчката, но не вършат работа и никой не може да ги осъди, а от друга страна общинарите са гласували правилник, които има фатален пропуск, но те не са ИТ-та за да са перфектни в дефинициите си...

Може би трябва в предварително зададен срок данните да се заключат и да не се отключват повече....
Сигурно и по-добри решения да има, но трябва да се помисли...

И все пак с този пропуск може да се живее, но липсата на сверка на данните е непростимо за такава система и на практика обезмисля почти всичко...

Парадокса е че най-обсъждания проблем със случайното число всъщност не е проблем за разлика от много други, за които не се каза нищо...

# 554
Само в подкрепа на Георги Д. да кажа че вече една майка уцели шестицата от тотото.Тя няколко поста понагоре каза: Приемат ме на трето желание където съм с 6 точки?!? Как е възможно Simple Smile Ами лотария. Всеки бяга към крайните квартални градини и в един момент най-хубавите остават без желаещи заради грешната индикация и постоянното разместване Simple Smile Амин на системата от мен. С тази индикация убиха всичко!!!! Сега всеки мести нонстоп и в момента на заключване в 18:00 на 21-ви който е късметлия той печели. Хора с по 10 вън а хора като горната майка с 6 вътре Simple Smile Яворе осрахте се приятелю!!!

Общи условия

Активация на акаунт