СТРАСТИ - Градините в СОФИЯ

• 59 039
  • 1 808
  •   1
Отговори
# 1 515
Да, но защо протеста го определиха за 1 юни? От опит казвам  - това е работен ден и няма да бъде подкрепен! Знаете ли колко подкрепа ще има в нета, и колко никаква ще има на улицата?
Трябваше да е неделята, 31.05, нищо, че не е работен ден! И ако не последват мерки, медиен шум и т.н., тогава да се направи вече в работен ден, като аз бих казала с блокиране на някоя от ключовите улици на града. Те всички така протестират - разгонват фамилията на цяла София, ама ги разбират и по селцата какво са направили. Майките все за мирни протести апелираме, пък си играем на топка пред парламента и пеем бебешки песни, и на никого не пречим, следователно си стоим нечути. Naughty Мое мнение.

Аз си пуснах молба за отпуск на 01.06 и ще участваме в протеста заедно с мъжа ми. Ние се класирахме първо желание с 8.0т.( Shocked), но това го отдавам главно на факта, че кварталът, в който живеем, е "нисък". В нашата ДГ има дори приети 3 деца със 7.0 точки! И остават още 2 свободни места.

# 1 516
Да, но защо протеста го определиха за 1 юни? От опит казвам  - това е работен ден и няма да бъде подкрепен! Знаете ли колко подкрепа ще има в нета, и колко никаква ще има на улицата?
Трябваше да е неделята, 31.05, нищо, че не е работен ден! И ако не последват мерки, медиен шум и т.н., тогава да се направи вече в работен ден, като аз бих казала с блокиране на някоя от ключовите улици на града. Те всички така протестират - разгонват фамилията на цяла София, ама ги разбират и по селцата какво са направили. Майките все за мирни протести апелираме, пък си играем на топка пред парламента и пеем бебешки песни, и на никого не пречим, следователно си стоим нечути. Naughty Мое мнение.

/това за училището и аз го мисля от миналата година. Защото след 3 години ще бъде ад. Сега закриват училища, едва събират паралелки, но след 2-3 години..... ooooh! Crazy/
................

За какъв опит говориш, твой личен сигурно, в смисъл, че ти си на работа в този ден? Проблемът не е, че денят е работен, а е в мотивацията на желаещите да дойдат. Който иска да присъства ще го направи във всякакъв ден. Никой не прави протести в почивни дни, защото е тъпо и безмислено. Един вид ще протестираме, когато на нас ни е удобно, а от другата страна кой ще ни чуе? Никой не работи тогава и няма да ни обърне внимание. Да не мислиш, че Фандъкова и компания ще си развалят уикенда заради нас? А и медиите са с много лежерни "новини" през уикенда и проблематиката ще се размие между светски клюки и махленски репортажи.
Освен това предишният протест беше в работен ден също. За блокиране на улица и аз съм мислила, но нещо не ми се връзва с деца и колички, а и трябва да получим разрешение от полицията.

# 1 517
  • София
Съгласна съм протеста да се проведе работен ден - Денят на детето е много подходящ празник за такъв вид начинание. Тъпо и безсмислено е да се проведе в почивен ден!

# 1 518
Аха, да, прави сте всъщност! Peace
Не съм на работа - с 2 деца съм, едното е бебе Wink
Всички ли досега са искали рарешение от полицията, за да блокират движението?
Иначе живи и здрави, ще дойдем и ние. Но сама с децата ще съм страшна картинка. Rolling Eyes

# 1 519
  • гр.София
 Помислете,колко родители не ходят на работа и си гледат децата.
 В същото време  поне 2.500 деца на 3 годинки не са приети.
 Е,дори и да отпаднат майките с колички и невръстни бебета от по-далечни квартали, дори и да отпаднат работещите, или разболелите се, ПАК ОСТАВАМЕ МНОГО.
А ние се събираме 30-40 майки само!

# 1 520
  • София
Моля кажете ми, когато решите окончателно - живеем до Южния парк - има много майки, които си разхождат децата там, може да разпечатам листовки за протеста - да раздам, да залепя тук там - да може да разберат повече хора, да дойдат. Осведомихте ли медиите, да вдигнем малко шум и ние най - после. Явно културно, тихо и кротко няма да стане, да пробваме друг начин!

# 1 521
Това с листовките е добра идея. Нека всички разберат за протеста, за да може да се включат повече хора. Ние също ще сме там Peace

# 1 522
  • Sofia
И аз ще се включа, въпреки че детето ми е прието. В крайна сметка важното е, че местата са крайно недостатъчни Peace

# 1 523
Кажете кога ще бъде и къде, от колко часа и ще направим листовки за Св. Троица, Илинден и Гевгелийски Grinning

# 1 524
  • София
За листовките - мога да раздам в Стрелбище, Вазов и из целия Южен парк. Имам познат, който работи в известно тв предаване - разбрали сме се, когато се реши кога да е протеста да му кажа. Нищо не ми е обещал, защото от него не зависи, много хора решават какви да са темите на предаванията, но каза, че може да предложи тема за проблема с градините, когато мине класирането, стане ясно колко деца остават без градина и има организиран протест. Ще се пробвам, пък каквото стане!

# 1 525
  • нейде там, където ....
Протест в почивен ден не е безсмислен, още по-малко тъп, но това е друга тема, спорено е много.

Може и вече да е обсъждано, извинете ако е така, но може ли някой да ми обясни защо например:

1. В ОДЗ 69 децата с 8.2 т. имат номера, след като не са гранична група и има приети дори със 7.1 т.?

2. В ОДЗ 3 няколко деца с 8.1 т. имат номера, както и няколко деца със 7.1 т. - класирани. Освен това някои от децата, които са с 8.1 т. по първо желание (лично ги познавам) нямат номер и не са класирани???
Ще се опитам да ти обясня как е станало това. Дължи се на факта, че няма как жребият да се тегли едновременно за всички гранични групи и стават размествания. Да речем, че в един момент в 69 ОДЗ граничната група е била за деца с 8,2 точки. Изтеглили са им номера и са ги подредили. После част от тях са отпаднали, защото на друго място са ги подредили по по-предно желание. Те отиват на другото място, а на тяхно място в 69 се подреждат следващите, които са дори с по-малко точки. Точно затова от Сирма казваха, че списъците не са добра индикация за шанс, защото децата кандидатства на повече от едно място.

След приключване на списъка с деца, които имат 8.2 точки, не би ли трябвало да се класират с 8.1, 8.0 и т. н. ? newsm78 А не да се пропускат останалите с 8+ и да се преминава на 7+

# 1 526
  • гр.София
 jd,тези с 8 плюс чакат по-високо желание (или вече са класирани по-високо). Кой ги знае с колко точки са всъщност и кое поред е желанието.

Момичета, има тема за протеста, има и сайт http://hostbg.biz/protest/
 Отворете и вляво,по-долу ще видите откъде да изтеглите листовките,разпечатвайте и раздавайте. Така направихме миналия път.

# 1 527
  • На края на вселената!
И аз ще съм на протеста, само да сме здрави. Миналият път вечерта преди протеста малката реши, че иска да я приемат спешно в пирогов и пи кислородна вода. Останахме два дни там и вече е добре. Тогава никъде не писах за това, защото всеки казваше, че се търси оправдание. Сега е приета в ДГ, която е до блока ми. Ще се радвам да се видя с много от вас  Hug

# 1 528
  • гр.София
 Томасе, добре си спомням как ми помагаше миналата година да си представя,как точно ще протича кандидатстването след тестовете на системата Hug

Важното е тези,които нямат оправдания да дойдат.Пак ще са достатъчно.

# 1 529
Аха, да, прави сте всъщност! Peace
Не съм на работа - с 2 деца съм, едното е бебе Wink
Всички ли досега са искали рарешение от полицията, за да блокират движението?Иначе живи и здрави, ще дойдем и ние. Но сама с децата ще съм страшна картинка. Rolling Eyes

Значи пуска се Уведомление до ген. Танев, който е директор на дирекция "Сигурност и обществен ред" в Общината. Той дава съгласие/или не за провеждането на протеста и съответно за блокиране на движението, ако се иска такова. Ако искаме съдействие от полицията, и с тях трябва да се свържем да осигурят хора. Горе-долу това е.

Моля всички, които се интересуват от протеста, заповядайте в специалната тема за протеста, да не пълним тази тук : http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=398237.0

Общи условия

Активация на акаунт