ОДЗ и ЦДГ В СОФИЯ - кандидатстване 2009/2010

• 67 588
  • 1 596
  •   1
Отговори
# 180
Относно въпроса дали има проверка на данните в НОИ, бях питала, а ето го и отговора лично от г-н Джонев:

Цитат на: jijip в Вторник, 28 Април 2009, 14:09
ИСОДГ, а имате ли подкрепа от НОИ, за засечка на данните?

Да, от НОИ са кооперативни. Би трябвало седмицата след празниците да осъществим засечката.

# 181
Г-н Джонев, в КАЛЕНДАР-а открих грешка..

"Първоначално класиране по точки за септември
Когасъбота, 23 Май 2009
ОписаниеПървоначалното класиране по точки за групите с прием от м. септември 2009 г. ще бъде извършено. Резултатите ще бъдат публикувани в ИСОДГ, е-съобщения до родителите и в списъци пред детските градини. Информация няма да може да се актуализира от 18:00 ч. на предходния ден до 8:00 в понеделник.
"

Реално, вие сте ни казали, че информацията няма да може да се актуализира от 18ч на ... 21 май.. т.е..2 дни преди това.. Предполагам,че не е съществен проблем, а печатна грешка, но..моля да я коригирате.

# 182
  • Върху лъчите на Слънцето.
Относно въпроса дали има проверка на данните в НОИ, бях питала, а ето го и отговора лично от г-н Джонев:

Да, от НОИ са кооперативни. Би трябвало седмицата след празниците да осъществим засечката.

Това означава тази седмица... нали?

# 183
в системата пише,че от 12.05 не е актуализирано инфото,но сутрин сме на 40 място,а вечер на 38
явно вече не е ежедневно актуализиране

# 184
в системата пише,че от 12.05 не е актуализирано инфото,но сутрин сме на 40 място,а вечер на 38
явно вече не е ежедневно актуализиране
И при мене се случва същото - без актуализация на списъците от снощи до сега сме мръднали с две места назад...

# 185
Добро утро. 
Моето дете е мръднало назад в списъците с едно място.  От два дена датата на актуализация стои една и съща, само часа се променя.

# 186

Да аз се обаждах в НОИ за да ги питам за неплатеното майчинство и те ми казаха,че ще предоставят информация за трудовия статус на ИСОДГ.Така,че връзка с тях ще имат.

# 187
Да, интересно е само кога ще се осъществят тези връзки, така че родителите да имат време да коригират информацията при нужда - напр. да довнесат осигуровки, да набавят необходими документи и т.н. Все пак останаха 10 дни до класирането (дали?), а никаква нова (обещана)информация не се изнася...

# 188
Добро утро. 
Моето дете е мръднало назад в списъците с едно място.  От два дена датата на актуализация стои една и съща, само часа се променя.
при мен и часът не е мръднал

# 189
  • offshore & overseas
Все пак останаха 10 дни до класирането (дали?), а никаква нова (обещана)информация не се изнася...
Всъщност, остава около седмица докато спрат достъпа на потребителите до системата за извършване на класирането (на 21 май пускат кепенците), резултатите от което ще бъдат обявени на 23 май. Поне така разбрах аз. newsm78

П.П. Саморедактирам се: самото класиране е на 23 май, а резултатите не е ясно кога ще ги видим.

Последна редакция: чт, 14 май 2009, 10:00 от Мяуче

# 190
  • София
Не ща да съм лош пророк, ама звездите вече така ми го говорят - "следващата седмица" къмто сряда ще цъфнат (евентуално) разделените опашки с подточките по ДК. Тогава всички родители ще се юрнат да разместват желанията и ще настанат едни ми ти хакерски атаки... Сори за офф-а.

Сега към дамите, които ще ходят на гражданския контрол:
Моля ви, питайте В КОНКРЕТНИ ДАТИ

1. Кога ще видим наредени опашки с подточки?
2. Кога ще видим разделени опашки по квоти?
3. Точно в колко часа на коя дата ще спре достъпа до системата?
4. Колко често ще се обновяват списъците в периода между публикуване на реалните опашки (разделени и с подточки) и спирането на достъпа?
5. Подготвени ли са технически за голямо натоварване на системата в този период? (Защото повечето от нас ще разместват желания, и не по наша вина това ще става едновременно от много потребители. Ако сме късметлии, вече е ясно, че ще имаме 1-2 дни преди хлопването на кепенците, ако не сме - не ми се мисли)

П.С. И ако питате мен, хич да не си губят времето с индикации за шансове и т.н., това и ние сами можем да си го преценим, само да има кой да публикува реалните списъци и да няма сривове на системата.

# 191
Майки, според мен, разделяне на опашките и показване на допълнителните точки в списъците няма да има.
Няма да има точно заради многото размествания, които ще настъпят.  СИРМА се презастраховат, за да не им се сбъгне системата.
А и като си помисля, няма никакъв смисъл от предварителни индикации. Те ще са подвеждащи за всички. И какво, като аз си преместя първото желание, след като и много други ще го направят и ситуацията пак ще е същата?  newsm78

# 192
Току що видях, че са активирали ДК1-братче/сестриче, тоест може би са внедрили регистъра на децата, посещаващи детска градина. Разбира се това не означава и за нас нищо, защото за сега се борят 49 деца с 8 точки за около 2 места!!! Но, надеждата умира последна...

# 193
Майки, според мен, разделяне на опашките и показване на допълнителните точки в списъците няма да има.
Няма да има точно заради многото размествания, които ще настъпят.  СИРМА се презастраховат, за да не им се сбъгне системата.
А и като си помисля, няма никакъв смисъл от предварителни индикации. Те ще са подвеждащи за всички. И какво, като аз си преместя първото желание, след като и много други ще го направят и ситуацията пак ще е същата?  newsm78
Права си..относно индикациите..Но за списъците не си права..
За никоя програма няма проблем да раздели два списъка..
Явно някой не иска това да се случи..
Все едно кой и защо..
Важното е,че в момента най-неприятна е тази ситуация за родителите на деца от общия списък с 9т , 8т и 7т..
Защото..има деца, които са от списъка с предимства , но са с тези точки...Те реално няма да се "конкурират", но един родител трябва да обиколи всички опашки и да разследва всички деца преди него в списъка в околните ДГ, за да разбере, ДАЛИ някой от тях не са с повече точки в някоя друга ДГ...
Ето това е голямата каша, която е вследствие на това, че двете опашки не са разделени от самото начало..
..
Някой от тия деца вероятно имат много по-големи шансове, отколкото подозират тъкмо в най-удобната им ДГ, но...ако децата от социалните случаи са кандидатствали по Н желания...и са се наредили на тия опашки.... родителите може да вземат да се местят от опашка на опашка...и реално да отидат на опашка пред много по-неудобна ДГ, с много по-малки реални шансове...просто е пълна каша...

Впрочем, същия проблем създава и липсата на индикации, кое точно желание е това на всяко от децата...
Ясно е, че има деца с много точки, които имат по 10, 9, 8,7  точки във всички ДГ освен тия по първите 3 желания..
Ясно е също,че те ще са приети по някое от първите си желания, в 90% от случаите..
Но..ако заедно с теб има 10 деца с по 8т и 6 от тях са по 14, 10 или 5 желание...най-логично е да се предположи,че реално заедно с теб има 4 деца, които ще се борят за 2-те свободни места (или колкото са там..)
Има..значение...
Но..от ИСОДГ упорито отказват тази "конфиденциална" информация..
ЗАЩО?

Последна редакция: чт, 14 май 2009, 11:02 от *щурчо*

# 194
  • София

Честно казано и на мен ми мина този сценарии през главата, но направо не смея да го мисля.
А за второто не съм много съгласна - има градини с повече критерии и като видя, че повече от половината с 8 т. отговарят на тези ДК направо ще пратя кандидатурата най-накрая, а и аз не им щЪ индикациите а само точките по ДК и разделяне на опашките. Но дори да е както казваш, имам право на тази информация и обещанието, че ще я имам и държа да се спази  Mr. Green !!!!!!!!
Такава гавра с родителите - просто думите които ми идват не са за тук  Twisted Evil  #Cussing out #2gunfire

Общи условия

Активация на акаунт