ОДЗ и ЦДГ В СОФИЯ - кандидатстване 2009/2010

• 67 566
  • 1 596
  •   1
Отговори
# 360
  • София
Общо взето с 8 т. така и така видях, че нямаме шанс никъде, поне си спестих малко време за смятане и изчисляване на вероятно.  Mr. Green

Щурчо и Ели
- благодаря, че сте отделили от времето си и сте взели участие в гражданския контрол. Ще очаквам записа утре.   bouquet

# 361
Ели, и аз съм изморена, но..накратко ще кажа това - онова..пък..утре ще се гледаме какво сме приказвали..(основно аз)..
Хем г-н Джонев предупреди,че ще има запис, и..аз пак чак накрая схванах какво е имал впредвид , ама... нека тия, които не са били да видят какъв екшън представляват срещите от този вид Simple Smile ..
...

7. Връзка с нОИ
за всеки родител, ще се знае текущия работен статус и..при съвпадение няма да им анужда от служебни бележки.
При разминаване, ще се уведомяват родителите, и директорките (ако детето е прието в някоя ДГ) за да се изисква доказване на точките по този критерий..
За родителите, които работят в чужбина..в страни от Европейския Съюз, ако предоставят съответен документ от тамошното НОИ (еквивалента му във въпросната страна от ЕС) преведен на български, всичко ще е ОК и ще им се зачете точката..
Във всеки профил, ще има списък с необходимите документи при записване.Там ще се вижда какво конкретно трябва да се носи при записването на всяко конкретно дете. Цялото заявление за записване ще може да се свали и разпечата от родителите от профила на тяхното дете

# 362
а аз да питам, защо на първото ни желание няма отбелязан шанс за класиране, за всички други има, но няма отбелязан само там? Thinking

# 363
8. Контрол по критериите
- К1 - за съжаление контрол няма засичане на системата с ЕСГРАОН...за това ЛК ще служи за доказване на постоянен адрес, а жълтата банка от Общината за доказване на настоящ адрес...
-К2 - ще се доказва от засичането с НОИ (все още не е реализирано, но е обещано пълно съдействие и понеделник или вотрник ще е факт )
- К3 -редовен стидент вкл. и редовен докторант, ще се доказва с уверение от лигитимен ВУЗ
- К4 - ще се изискват при записването служебна бележка от ДГ и  акт за раждане на родителя с роднинска връзка. За момента, има информаиця за списъка на служителите в ДГ и ще се проверява ръчно от екипа на СИрма доколко подадената информация в сайта е вярна...При евентуални разминавания, ще се уведомяват родителите..
- К5 - ще се доказва със служебна бележка от ДЯ.. Тази точка ще се ползва само от деца набор 2006
- К6 - ще се доказва със смъртен акт
- К7 - с решение на ТЕЛК №...от дата.........(както са въведени в ситемата)
- К8 - с удостоверение за раждане или съдебно решение за отнемане на родителските права
- К9 - приемни семейства- ще се получи потвърждение за тях от дирекция социално подпомагане
- К10 деца в риск - оказао се е ,че такива регистри не съществуват към момента събрани на едно място и е трудно да се съберат и извадят данни за тия деца..поради което към момента никой не се е ползвал от тия точки..

Допълнителните критерии:
ДК1- автоматичен
ДК2- автоматичен
ДК3- всеки има право на един район..
ДК4- служебна бележка от училище или ВУЗ
ДК5- автоматичен
ДК6 -
ДК7 - от заявката за К5 (важи само за 3 ДЯ)

# 364
9. Проблемни случаи:

Имало е 223 случая на родители, които не могат да влязат в профилите на децата си, а към днешна дата има 35 такива случая. От Сирма им се обаждат по телефона..
10. Обратна връзка
Другата седмица почти няма да се отговаря на информационни въпроси, а само на въпроси свързани с кандидатстването и с обновяването на профилите
От Сирма се надяват всички технически нововъведения да са приключили до вторник, сряда за да има два дни за оглеждане на всичко..
11. Жребия ще се тегли автоматично. Ще има система от 3 компютъра + регистър, който може да се провери по всяко време..
Генерацията на случайното число, ще бъде физически процес, а не следствие на  алгоритъм.
Ще има програма, която ще иска ("пита")физическо устройство за число, след което ще се генерира случайно число и ще се записва в регистъра, като това число ще се записва в системата с точния момент на изтегляне - час, минута, секунда, милисекунда и на кое дете точно е "присвоено" това число..като конкретен входящ номер.
Ще се задава такова число само на децата, които попадат в гранични групи.
Веднъж присвоено такова число (входящ номер) то ще се запазва завинаги, а няма да се генерира всеки път, щом детето попадне в гранична група (ако се случи повече от веднъж).
Процеса се повтаря за всяка Дг..за всяка група..
ДГ в системата са подредени по кодови номера, и нямат връзка с азбучния ред или имената си..

# 365
  • София
*щурчо* - да попитам относно
Цитат
- К5 - ще се доказва със служебна бележка от ДЯ.. Тази точка ще се ползва само от деца набор 2006
. Това днес ли се е решило т.е. има ли в момента в списъци за 2007 деца с точка по този критерий?

# 366
*щурчо* - да попитам относно
Цитат
. Това днес ли се е решило т.е. има ли в момента в списъци за 2007 деца с точка по този критерий?
Нямам представа..такава информация се каза..Ако Ели е запомнила нещо повече по случая..не е зле да го сподели..
По принцип от самото начало се говори,че тази точка ще важи само за градинските групи..
Т.е..и да има за набор 2007, то..ще е само за януарчетата,които са избрали да кандидатстват с набор 2006...
АКо пък някъде системата е допуснала да я има..вероятно ще го променят... newsm78

# 367
Някой може ли да ми обясни какво означава това като % шанс: Среден - 200.0% вероятност.Що за число е това,не трябва ли да е до 100 %? newsm78

# 368
11. КАК ще се извърши класирането.
Кога се освобождават местата от квотите и се прехвърлят на общата опашка
..
Г-н Джонев спомена,че се обмисля прехвърлянето на незаетите от децата от опашката със социалните критерии места да стане още на 23 при рпървото класиране..
Самото класиране, ще става на етапи;
1. етап - класиране на всички деца до където е възможно, без да се занимава с граничните групи
следват купчина проверки и..когато всички са Ок и се премахнат кандидатурите на всички класирани деца от всички останали опашки, се пристъпва към
2 етап - обединяване на свободните места от двете опашки..
ако има деца, които могат да се приемат автоматично- ОК..приемат се..
следват нови проверки..и когато всичките са ОК следва
3 етап - класиране на граничните групи..
тук следва обяснението на генерирането на случайно число, което писах по-горе...
...
Подредбата на тия случайни числа, ще определи кое дете влиза и кое не..
По-малките числа влизат..
Генератора и регистъра е публичен
Входящ номер ще бъде генериран само при нужда.

Всяко класиране отнема около 30 мин. За това индикациите, които вече са активни от тре, ще се обновяват на около..3ч..
..
На 23-ти в 9ч във всяка Дг ще има публикувани писъците на вече приетите деца в нея.
От 25 май до 5 юни ще има обявено работно време за записване на приетите деца..
...
12...тук..настана такава какафония,че...не мога да преразкажа..Ще се наложи да изчакате записа..

# 369
Щурчо, благодаря за информацията и че си била там!  Hug
Очаквам с нетърпение записа.

Може ли да ми обясниш какво означава, че на 23-ти в 9ч. във всяка ДГ ще има публикувани списъците на вече приетите деца... newsm78....само децата приети на първи етап? нали втори и трети етап ще са по-късно...и кога ще имат време директорките да напечатат и обявят списъците? Според мен това не може да стане в 9ч. на 23-ти...

# 370
Някой може ли да ми обясни какво означава това като % шанс: Среден - 200.0% вероятност.Що за число е това,не трябва ли да е до 100 %? newsm78

Когато вероятността е средна, това означава, че попдате в гранична група..
Не съм влязла все още да надникна какво се изписва там, но..вероятно шанса е 20%..т.е..за едно място се борят 5 деца..
По принцип, очаквахме родителите да се затруднят с % за това..предложихме на г-н Джонев, вместо % да пише колко деца за колко места се борят, но..може би ще го доизмислят как да дават по-ясна индикация..
Когато шанса е нисък, обещаха да пишат число, което означава колко деца има преди вас на опашката (заедно с тия с които трябва да се преборите ако попаднете в гранична група )..

Последна редакция: пт, 15 май 2009, 22:02 от *щурчо*

# 371
А ние сме със среден  400% вероятност, каквото и да значи това.Да попитам  и аз нещо което ми направи голямо впечатрение. Кандидатстваме за 53 ОДЗ, където е избран само един ДК-Детето има брат/сестра, които са записани в детската градина и не тръгват на училище от септември. Но от всичките досега 147 деца  и 10 по социалните никой няма 0,1 подточки. Всички са 8 или 7  или 6 и т.н. Чак пък никой да не отговаря на този ДК ми се вижда съмнително. Дали става въпрос за грешка или е нормално? Или този  ДК не е отчетен  още?

# 372
а аз да питам, защо на първото ни желание няма отбелязан шанс за класиране, за всички други има, но няма отбелязан само там? Thinking

АКО в някоя ДГ имате висок или среден шанс за класиране, то..там се изписва какъв..след това по всички низходящи желания не се дава информация..защото те просто биха отпаднали..
Нямам идея зашо точно по първо желание индикация липсва..
Пиши във формата за обратна връзка..

# 373
Щурчо, благодаря за информацията и че си била там!  Hug
Очаквам с нетърпение записа.

Може ли да ми обясниш какво означава, че на 23-ти в 9ч. във всяка ДГ ще има публикувани списъците на вече приетите деца... newsm78....само децата приети на първи етап? нали втори и трети етап ще са по-късно...и кога ще имат време директорките да напечатат и обявят списъците? Според мен това не може да стане в 9ч. на 23-ти...

Всички етапи ще приключат в рамките на 30 минути..
Реално, класирането ще се извърши на 22-ри в приосъствието на родителския контрол..и директорките ще получат на СД списъците за разпечатване..
Просто..ще са злепени на 23 в 9ч навсякъде..

# 374
А ние сме със среден  400% вероятност, каквото и да значи това.Да попитам  и аз нещо което ми направи голямо впечатрение. Кандидатстваме за 53 ОДЗ, където е избран само един ДК-Детето има брат/сестра, които са записани в детската градина и не тръгват на училище от септември. Но от всичките досега 147 деца  и 10 по социалните никой няма 0,1 подточки. Всички са 8 или 7  или 6 и т.н. Чак пък никой да не отговаря на този ДК ми се вижда съмнително. Дали става въпрос за грешка или е нормално? Или този  ДК не е отчетен  още?

Най-вероятно системата слага една 0 вповече..
Шанса ви е 40%..което означава, че около 10 деца се борят за 4 места..
Питай във формата за обратна връзка..Някой други родители също се оплакаха,че този критерий не им е отчетен..Функционалността е нова и може все още да има грешки...

Общи условия

Активация на акаунт