ОДЗ и ЦДГ В СОФИЯ - кандидатстване 2009/2010

• 67 565
  • 1 596
  •   1
Отговори
# 375
Щурчо, благодаря за информацията и че си била там!  Hug
Очаквам с нетърпение записа.

Може ли да ми обясниш какво означава, че на 23-ти в 9ч. във всяка ДГ ще има публикувани списъците на вече приетите деца... newsm78....само децата приети на първи етап? нали втори и трети етап ще са по-късно...и кога ще имат време директорките да напечатат и обявят списъците? Според мен това не може да стане в 9ч. на 23-ти...

Всички етапи ще приключат в рамките на 30 минути..Реално, класирането ще се извърши на 22-ри в приосъствието на родителския контрол..и директорките ще получат на СД списъците за разпечатване..
Просто..ще са злепени на 23 в 9ч навсякъде..

А стига бе! С темповете, с които работят Сирма и "качеството" на системата, с което се сблъскваме всеки ден - не вярвам!

# 376
Щурчо, благодаря за информацията и че си била там!  Hug
Очаквам с нетърпение записа.

Може ли да ми обясниш какво означава, че на 23-ти в 9ч. във всяка ДГ ще има публикувани списъците на вече приетите деца... newsm78....само децата приети на първи етап? нали втори и трети етап ще са по-късно...и кога ще имат време директорките да напечатат и обявят списъците? Според мен това не може да стане в 9ч. на 23-ти...

Всички етапи ще приключат в рамките на 30 минути..Реално, класирането ще се извърши на 22-ри в приосъствието на родителския контрол..и директорките ще получат на СД списъците за разпечатване..
Просто..ще са злепени на 23 в 9ч навсякъде..

А стига бе! С темповете, с които работят Сирма и "качеството" на системата, с което се сблъскваме всеки ден - не вярвам!
Аз отдавна твърдя,че темповете и качеството се манипулират от Общината, понеже ...искат да ни баламосват... Peace
Днес доста ясно стана, като се спомена изчезването на общите бройки..
Простооооо...настана един цирк...
Минчева каза: Няма проблем- позволяваме на г-н Джонев да ги публикува..
Хаджигеоргиев и ..някой небезизвестни директорки като взеха д ани обясняват,че не знаем какво искаме точно- дали капацитета на Дг по норматив, по средномесечна посещаемост, по списъчен състав или нешо си друго и..за това ги били махнали..да не се объркваме и..колко динамични били тия списъци..Направо си стана цирк..Не знам дали няма да го...редактират в записа,че..доста страсти се разгоряха..Аз си мълчах де..имаше и по-яростни от мен в борбата за прозрачност.. Mr. Green

# 377
Имам въпрос в списък по соц. критерии се появиха двойка близнаци, които са с 10+т., но в списъците по основни критерии се вижда, че те имат 6т. по общите критерии. Това ме наведе на мисълта, че те имат точка по ДК5 посещаване на ясла, а те кандидастват за такава набор 2008г. ПРи условие, че тази точка ще важи за 2006г кога ще имат време да се коригират тези неща.? И защо системата въобще допуска по- малките от 2006г. да получават тази точка ?

# 378
а аз да питам, защо на първото ни желание няма отбелязан шанс за класиране, за всички други има, но няма отбелязан само там? Thinking
да и при мен е така newsm78 newsm78

# 379
Щурчо, много благодаря за усилията, които полагаш да ни информираш и за нервите, които хабиш за общото благо! За теб, както и за всички останали родители, които днес присъстваха на гражданския контрол - голямо БЛАГОДАРЯbouquet
Аз съм много зле с теории на вероятности и математичските ми способности са повече от скромни, затова ще си позволя да поискам разяснение/помощ: в градината, в която има обявени най-много места (23) преди нас, с повече точки (включително и социалните случаи) има 30 деца! В появилите се индикации пише, че шансът ни е нисък (което не е изненада), но че чакащите преди нас са 52! Може ли някой да ми обясни какво всъщност означава това?

# 380
По първо желание нямам отчетен шанс. Защо ли така?

# 381
Имам въпрос в списък по соц. критерии се появиха двойка близнаци, които са с 10+т., но в списъците по основни критерии се вижда, че те имат 6т. по общите критерии. Това ме наведе на мисълта, че те имат точка по ДК5 посещаване на ясла, а те кандидастват за такава набор 2008г. ПРи условие, че тази точка ще важи за 2006г кога ще имат време да се коригират тези неща.? И защо системата въобще допуска по- малките от 2006г. да получават тази точка ?

Не знам...може би трябва да подадеш сигнал във формата за обратна връзка..

# 382
в градината, в която има обявени най-много места (23) преди нас, с повече точки (включително и социалните случаи) има 30 деца! В появилите се индикации пише, че шансът ни е нисък (което не е изненада), но че чакащите преди нас са 52! Може ли някой да ми обясни какво всъщност означава това?

Означава,че детето ти е с някоя от първите начални букви..(Първата буква от името му е в началото на азбуката) и..реално преди и след вас с вашия брой точки децата са 52...т.е...означава,че трябва да се пребориш с 52 деца за място..
Преброй броя на децата с равен на вашия брой точки и...виж колко са..Като ги извадиш от 52 ще получиш колко деца има преди теб, за да стигнеш до гранична група..(Явно аз не съм разбрала правилно - сега ще го коригирам) и това число, което се изписва е ВСИЧКИ деца, включителн и тези с които влизаш в гранична група...

# 383
Щурчо, много благодаря за усилията, които полагаш да ни информираш и за нервите, които хабиш за общото благо! За теб, както и за всички останали родители, които днес присъстваха на гражданския контрол - голямо БЛАГОДАРЯbouquet
Аз съм много зле с теории на вероятности и математичските ми способности са повече от скромни, затова ще си позволя да поискам разяснение/помощ: в градината, в която има обявени най-много места (23) преди нас, с повече точки (включително и социалните случаи) има 30 деца! В появилите се индикации пише, че шансът ни е нисък (което не е изненада), но че чакащите преди нас са 52! Може ли някой да ми обясни какво всъщност означава това?

Май означава, че си 53-та резерва. Аз така си го обяснявам.

Пропуснах да благодаря на всички, които днес са се борили за доброто на децата ни.

# 384
По въпроса за брат/сестра в ДГ - ако на някой не му се появява в точките - да пише. За автоматично удостоверяване на този критерий се ползва база данни на МОН, която се набира на ръка от списъци, подадени от директорките и респективно е пълна с грешки или най-малкото неактуална на 100%.

Другото - тези които са с брат/сестра в ПГУ в момента не би трябвало да получават точки.

Точката за ясленчета е само за набор 2006, ако има случаи на дадена такава точка на друг набор - ще се коригира (така казаха).

Близнаците ще се наложи да имат еднакво първо, второ и трето желание. Предполагам че ако родителите държат да ги разделят от СО и Сирма ще се съобразят с това, но да си питат изрично.

Щурец, много ти благодаря че систематизира и постна всичко най-важно. Ако се присетя нещо друго - ще пиша.

Моля родителите, които присъстваха и се видяхме за първи път да се идентифицират тук ако е възможно. Повечето бяха непознати и ми се ще да знам кой кой е (не е задължително).

# 385
а аз да питам, защо на първото ни желание няма отбелязан шанс за класиране, за всички други има, но няма отбелязан само там? Thinking

АКО в някоя ДГ имате висок или среден шанс за класиране, то..там се изписва какъв..след това по всички низходящи желания не се дава информация..защото те просто биха отпаднали..
Нямам идея зашо точно по първо желание индикация липсва..
Пиши във формата за обратна връзка..

и аз така си помислих първоначално, но сме номер 28 или 30  в списъка, значи поне нисък шанс да имаме Joy

# 386
Благодаря за отговора, Щурчо и Sigy! Със същият брой точки като на сина ми са 70 деца! И ако разбирам правилно преди нас всъщност има 18 деца, които също няма да бъдат приети и чак след това започва групата на сина ми и другарчетата му по съдба?! Затрудних се истински...

# 387
Ели, тъкмо за близнаците мислех да пиша..

Впрочем, държа да отбележа,че не сме се борили с г-н Джонев днес..
Той любезно ни предостави доста информация..

От Общината и..особено някой директорки ревностно се съпротивляваха на някой предложения или искания от страна на родителите..
Особено за публикуването на списъците с общия брой места.. ooooh! Дружно се направиха,че за първи път чуват, че е възмжно от една яслена група за набор 2006 да се напълнят две градински, че и да се "упътнят" предварително...Изобщо...беше си купон...

Както и..една от директорките искрено ме намрази за това,че предложих да се добави изискването за предоставяне при записване на акт за раждане на родителя по чиято линия детето получава предимството баба/дядо в ДГ... (дори ме попита дали не съм следовател .. в една от почивките)..

# 388

АКО в някоя ДГ имате висок или среден шанс за класиране, то..там се изписва какъв..след това по всички низходящи желания не се дава информация..защото те просто биха отпаднали..
Нямам идея зашо точно по първо желание индикация липсва..
Пиши във формата за обратна връзка..

и аз така си помислих първоначално, но сме номер 28 или 30  в списъка, значи поне нисък шанс да имаме Joy

Няма причина по първо желание да няма информация..
Пиши във формата за обратна връзка..вероятно е някакъв бъг..

# 389
  • На края на вселената!
Ели, Щурчо, благодаря ви за днес!   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт