ОДЗ и ЦДГ В СОФИЯ - кандидатстване 2009/2010

• 67 659
  • 1 596
  •   1
Отговори
# 90
Момичета, знаете ли принципа, по който се оформят списъците в момента?
Следя конкретния за наше 1-во желание и всеки ден сме с 1-2 номера назад/ от групата с по 8 т/,
подреждането е по азбучен ред ли или по някакви други критерии: /регистрация, ден, час, година/.
Дано ме разбрахте, малко отнесено ви звучи сигурно...  ooooh!
Незнам какво да си мисля,
......А това сега което виждам 54 номер /номерче за кандидатстване ли е или просто данни от списъка за ОДЗ-то?
,онези групи които така дълго чакаме, какво ще даде като информация, изтърках копчетата на клавиатурата вече.

Последна редакция: вт, 12 май 2009, 19:18 от Galaxy_26

# 91
  • София
По азбучен ред са наредени списъците.

# 92
О Боже,  Praynig и аз следя и се ядосвам, че номера ни се увеличава, Значи това изобщо не е никакъв критерии, малеееее, голям съм идиот! че ние може би сме и изобщо-некласируеми......
Аман от всичко, ах ******* !
 Айде тези класирания да станат факт вече, че живеем семейно в един свят на мечтите, ми писна ми, искам да тръгва това дете на ясла. Никакви пари няма, от стоене в нас ми се превиждат вече звездички.... Whistling Shocked Twisted Evil

# 93
Някой има ли яснота по следния казус:
Незаети места по социални квота за второ класиране ли остават, или ще бъдат класирани деца от общата квота още на първо класиране.
Въпросът ми е на първо място адресиран към ИОСДГ.

# 94
Някой има ли яснота по следния казус:
Незаети места по социални квота за второ класиране ли остават, или ще бъдат класирани деца от общата квота още на първо класиране.
Въпросът ми е на първо място адресиран към ИОСДГ.

Говореше се,че незаетите места по социалните критерии, ще се преразпределят за деца от опашките по социалните критерии (не всички ще са приети на първо класиране) и..така ще е до септември.
От началото на септември, двете опашки се сливат и...местата също..(ако изобщо има останали).
Деца от общата квота ще се класират на местата от социалните критерии, ЕДВА след сливането на двете опашки..

# 95
  • София
Да, аз бях задала въпроса за незаетите от квотните места, от КГ ми отговориха, че до септември квотата ще важи, после ще се класират деца от опашката.

# 96
              Не съм убедена в азбучния ред защото намирам Белослава преди Андрея в един от списъците.По точки също май не е защото две близначки с еднакви точки трябва да са /според мен/ са на 1 и 8 позиция.
              Така,че за момента КАК са подредени децата в списъците поне за мен е загадка! newsm78

# 97
Записвам се да следя новата тема.

# 98
При нас, допълнителния критерий за самостоятелна ясла не се изчислява автоматично, както пише в системата, но някъде в обясненията мернах, че това е така, защото само три градини са го приели. Но, дори да го изчисляваше системата, нито една от детските градини в района не го приемат за ДК, така че е безмислено.  Tired

Не съм сигурна дали правилно съм разбрала за нещо. Ако след класирането на 23 май, никъде не сме класирани и се мине през този вариант за лотария или каквото и да е и пак не сме класирани, какво се случва? Всяка седмица класиране, чакане и така цяло лято до септември, така ли е? Thinking

# 99

Не съм сигурна дали правилно съм разбрала за нещо. Ако след класирането на 23 май, никъде не сме класирани и се мине през този вариант за лотария или каквото и да е и пак не сме класирани, какво се случва? Всяка седмица класиране, чакане и така цяло лято до септември, така ли е? Thinking

Ако на 23 май не сме класирани никъде..това означава, че...
- или не сме попаднали изобщо в гранична група и шанса ни е ...почти нулев...
- или, че СЛЕД като системата ни е определила случайно число в граничната група в която сме попаднали..то е било недостатъчно малко и..не сме приети...
При всички случаи...няма никакви гаранции,че чакайки ще сме приети, понеже..на нашата опашка, може да прииждат деца от други опашки, които преценят,че имат повече шанс в тази ДГ...
Лошото е, че като системата се актуализира веднъж дневно, реално няма как да видим къде сме...защото...ако в петък някой си смени желанието ..и дойде в градината която аз съм си харесала и съм първа на опашката и си мсиля,че съм следващата и....хоп..на класирането в събота се оказва,че преди мен оше 10 човека с повече точки и подточки са се наредили и..вече не съм дори в гранична група..
..
...
Иначе..си права..до септември,че и след това все ще сме на тръни, ако не ни приемат детето на 23-ти..

# 100
Вместо запис в новата тема ми се иска да попитам дали ще виждаме в системата случайните числа, генерирани от системата на всички деца в граничната група или само на собствените си деца?

# 101
Marini Ме е изправарила с въпроса за случайните числа генерирани от системата.
Но аз искам да попитам и за непрекъснатото забавяне на предварително обявените по план действия на ИСОДГ?!
Нещо все повече не ми харесва тази работа.Поне по-рано ни уведомете накъде да се запътим.Да си стягаме ли багажа.........?
Утре е 13 май-счита се за дата в средата на месеца.
Какво става с допълнителните критерии : брат/сестра?
Преди месец изпратих съобщение към ИСОДГ за промяна на личните данни в моя профил,тъй като бе допусната грешка при прехвърлянето им.
Все още безрезултатно!С какво се занимават тези хора!?

# 102
  • София
Преди месец изпратих съобщение към ИСОДГ за промяна на личните данни в моя профил,тъй като бе допусната грешка при прехвърлянето им.
Все още безрезултатно!С какво се занимават тези хора!?

пиши лично на Джонев - той така беше посъветвал в един от постингите си.

# 103
Здравейте, пише ви един татко със своето скромно мнение и информация по въпроса за начина на подредба на граничните групи.
Знаете ли всъщност кога ще настъпи вселенският хаос, ами когато някой програмист се заеме с благородната идея за напише програма за световен ред! Моите уважения към работата на всички програмисти, не ме разбирайте погрешно, но тук не става въпрос за сътворяването на някаква си програма, която всъщност след ъпдейтването до Х-та версия се оказва никому ненужна или просто неадекватна на новите прищявки на нашето ежедневие. Тук става въпрос за ЖИВИ същества - НАШИТЕ ДЕЦА, г-н Джонев а не някакви си проценти които спрягате и натъкмявате според това как е угодно на вас или на тези които ви плащат да създавате вселенския хаос!
След това се нареждат хилядите майки които няма да тръгнат на работа поради това, че децата им ще останат извън детските заведения. След това сме ние работещите или не татковци борещи се за своите семейства.
Ще ви споделя, че присъствах на една от последните срещи на работната група преди изготвянето на новият регламент. Та още тогава многократно споменаваният  г-н Джонев даде ясно да се разбере, че каквито и предложения да дават родителските организации и отделните родители, всичко ще стане така както реши, простете "предложи" той. Безцеремонно налагаше мнението си, а директорките и дори г-жа Минчева го гледаха в очите и се съгласяваха с всичко което предложеше той. Сякаш не дирекция "Образование" беше наела г-н Джонев, а той просто представяше своя софтуерен продукт. Още тогава (месец Януари) той надълго и на широко обясни как ще бъде въведена система за генериране на случайни числа които ще бъдат присвоени на децата от така наречените в последствие граничните групи. И всичко ще бъде "проверимо", беше обяснено на уважаемата работна група. Ха, ха би казал друг програмист нает пък да хакне програмата за "световния ред". Моите прости разсъждения по въпроса със случайните числа е следната. Може би все пак определени ЕГН-та ще бадат отбелязани като ЧЕРВЕНИ - да речем. Същите тези "червени" ЕГН-та при попадане в гранична група и подаване на заявка за случайно число, ще бъдат обслужени като "червени" ЕГН-та! Тоест вероятно ще получат "червени" случайни числа които всъщност няма да са толкова случайни, а такива които осигуряват влизане в детското заведение. Та ВИ питам уважаема несъздадена още контролираща група, колко от вас ще могат да разчетат сорс кода на програмата или модулът от нея, която касае "прозрачното" раздаване на числата. Дори и да има такива от вас, то доколко е доказуемо, че предложеният за контрол сорс код(програмен текст в суров вид) е същият който е компилиран като краен продукт или така наречената програма?

И още за какви анкети и мнения ще говори ТОЙ сега, като още преди 4 месеца стана ясно, че нашите съдби ще бъдат разиграни на "прозрачна" и "проверима" томбола.
Кому е нужна тази привидна заинтересованост от мнението на родителите, като толкова много решения бяха взети еднолично от него, за какви 10-15% гранични групи ни говори "ТОЙ", като с просто око се вижда от списъците, че децата с равен брой точки извън социалните критерии са не по-малко от 50-60% във който и списък да погледнете!
Кой плати командировките на директорките и хората от фирмата на г-н Джонев? Сигурно са от "бюджетния излишък" на общината или на ФИРМАТА. Защо не се събраха тук София? С парите сигурно щеше да е възможно да бъдат разкрити поне още едно-две места в някоя ясла или градина. Още една-две пожалени съдби!

# 104
  • Върху лъчите на Слънцето.
Г-н Джонев, кога се очаква списъците да се изчистят от имена, изписани на латиница? Т.е. има ли срок за коригирането им и изписването им на кирилица? И все още ли съществуват деца, които си "нямат" име?

Общи условия

Активация на акаунт