ОДЗ и ЦДГ В СОФИЯ - кандидатстване 2009/2010

• 67 658
  • 1 596
  •   1
Отговори
# 150
Дали не изчезват, заради децата със СОП, които предупредиха,че ще се класират допълнително?
Впрочем..така и не стана ясно кога..

Щурец, не е допълнително, а предварително. Но пък едва ли ще приемат по повече от 2 деца в група. Както си е регламентирано.
Но пък ако спазват всичко групите трябва да станат с по 12 деца при приети деца със СОП.

Имах впредвид "допълнително" от тези 'свободни" места, които са обявени..и..ДА..разбира се предварително..
..
Няма да го спазят..това с 12-те деца..
Може поне да опитат да разпределят децата със СОП по едно в група..
...
..
Днес говорих с директорката на една ДГ, която ме накара сериозно да се замисля с проблемите на финансирането в ДГ..
Каза,че дори в момента имат първа група, в която има само една учителка и една помощник възпитателка..
Очаква, че това е възможно и през новата учебна година..
Просто..пари за персонал няма..
Друг е въпроса,че и качествен персонал не се предлага на пазара на труда...
Директорката сподели, че повечето едва успявали да изкарат изпитателния срок от 6м...
Направо си представям какво изпитание е да си директор в тия условия...- изискваш качества, а не можеш да предложиш възнаграждение.. Трябва да си платиш тока, водата, парното...на ДГ, а от Общината ти дишат във врата да намалиш разходите...и ти пробутват скъпи продукти (с неотговарящо на цената си качество)...
И..въпреки това, директорката каза,че..първата им грижа сега е кои деца ще бъдат приети, а после ще мислят за персонала..
И това в елитно ОДЗ..с много деца..
Представям си по-малките как се справят... ooooh!

Ели, нали от СОС щяха да предлагат да се открият допълнителни щатове в групите с по 2 деца със СОП... newsm78..
Направо се ужасявам при мисълта,че ще има 2 деца със СОП и..само една педагожка и една помощник възпитателка...и...35 деца, вместо 12...

# 151
  • София
Аз имам питане към г-н Джонев : КОГА ще се разделят опашките за да се види кои деца с 10+ са от социалните критерии и кои са с баби и дядовци в ДГ.. и майките от опашката на децата по общите критерии да спрат да се притесняват, че преди тях има много деца с много точки..
Кога ще се виждат реалните опашки?
И..ще върнете ли своевременното актуализиране при всяка извършена промяна, ( а не това "ежедневно" актуализиране, което е в момента), за да можем да си преценим реалните шансове...Иначе..всякакви промени на желанията стават безпредметни след 20-ти..(че дори и тогава..) понеже няма как да се видят отразени преди самото класиране.

Съжалявам, че "флудя" темата, но и аз имам същото питане.  Thinking 
След като цял месец ни успокояваха, че има мноооого време, мисля, че сега този аргумент някак не върви. Да не се окаже, че "преди 15-ти" означава в най-добрия случай 15-ти, или, не дай си боже, 18-и, а защо не и направо 20-и!

# 152
това със случайните числа мисля е по-зле от вариант 1
аз със моето скромно висше образование, когато ми преподаваха числени методи, въпросният доцент надълго и нашироко ни изнесе лекция, че едно от най трудните неща в компютърните науки е да се направи генератор на случайни числа. ... защото като бълва числата, трябва да може да се провери дали ги бълва наистина случайно
в теорията на вероятностите има различни видове случайни разпределения и не случайно някой стават професори на тази тема
аз на този генератор НЕ вярвам..
защо не ни покажат как наистина работи и те наистина са случайни.. може да го продаде на всички игри на късмета по цял свят.. те защо все реални топчета джурка.. ами защото компютрите немогат

а иначе се сещам как по телевизията разни водещи теглят томболи за автомобили по телефонни номера и... ами два дни по ред все бяха хора които не са учавствали в играта..

аз случаен принцип го разбирам: сегащните номерца в една сфера.. има 5 свободни мест.. значи теглят 5 топки и готово.. за 100 градини 3 дни ще стигнат..ако искат и една седмица... и контрол лесно се прави

# 153
Съгласна съм с ...Гост. И друго може да се направи. Родителите на децата, на които им се налага теглене на случайно число да отидат в детската градина и там да се тегли жребий в присъствието на всички. Аз на майтап по напред го казах, но ако трябва зарове ще се хвърлят.

# 154

Моля, обобщете въпросите си и ги задайте на 15.05 по време на гражданския контрол.

Много сме натоварени в момента, за да завършим основните дейности предварително и да имаме резерв идната седмица. Нямам възможност да следя форума.

В петък ще отговарям на колкото въпроси имате.

Благодаря за разбирането!

Я.Дж.

# 155
  • Върху лъчите на Слънцето.
Брей, че удобно...

# 156
  • София

Моля, обобщете въпросите си и ги задайте на 15.05 по време на гражданския контрол.

Много сме натоварени в момента, за да завършим основните дейности предварително и да имаме резерв идната седмица. Нямам възможност да следя форума.

Я.Дж.

Не е нужно да следите форума, за да знаете какви са въпросите - те са си все същите, на които не отговаряте вече от доста време!!!!!!!!!!!!!!!

От сайта на ИСОДГ (УКазания за родителите):

Критерий   Уточнения
К1.
Постоянен или настоящ адрес на територията на Столична община - 3 т.   Информацията за адресната регистрация на родителите и другите лични данни ще бъде сравнена с данните на ЕСГРАОН преди класирането. Ще бъдете уведомени, ако има несъответствие.

К2.
Работещ родител /или в отпуск по майчинство/, който е социално осигурен - по 1 т. за родител   Информацията за трудовия статус на родителите ще бъде сравнена с данните на НОИ преди класирането. Ще бъдете уведомени, ако има несъответствие.
.
К3.
Родител, който е редовен студент във ВУЗ на територията на Столична община - по 1 т. за родител   
К4.
Детето има поне един родител или баба/дядо, които работят в детско заведение на територията на Столична община - 3 т.   Информацията ще бъде сверена със списъка на служителите в детските градини на Столична община. Информацията за баба/дядо ще бъде сравнена с данните на ЕСГРАОН преди класирането. Ще бъдете уведомени, ако има несъответствие.
Въпрос – ИМА ЛИ ВЪОБЩЕ ТАКЪВ СПИСЪК?

Социални критерии (под квота):
#   Критерий   Уточнения
К6   Деца-сираци - 6 т.   Информацията ще бъде сравнена с данните на ЕСГРАОН преди класирането. Ще бъдете уведомени, ако има несъответствие.

К8   Деца, на които поне един член на семейството е с трайно намалена работоспособност  от 71 % до 100 % - 3 т.   Определя се по заявление в ИСОДГ.За да заявите, трябва да посочите родител или дете, което има намалена работоспособност. Трябва да въведете номера и датата на решението на ТЕЛК. Деца с ТЕЛК ще получат точки по този критерии. Те ще бъдат класирани предварително от Дирекция „Образование" като деца със специални образователни потребности.
Информацията ще бъде сравнена с данни от комисиите ТЕЛК преди класирането. Ще бъдете уведомени, ако има несъответствие.
КАКВО КОНКРЕТНО СТЕ ПРЕДПРИЕЛИ ВЕЧЕ по този въпрос, т.е ПРЕДИ КЛАСИРАНЕТО

К12   Деца от многодетни семейства  с три и повече деца от едно домакинство - 2 т.   Определя се автоматично от профилите на децата в семейството..Информацията ще бъде сравнена с данните на ЕСГРАОН преди класирането. Ще бъдете уведомени, ако има несъответствие.При записване трябва да представите Удостоверения за раждане на всички деца в семейството. .
К13   Деца-близнаци - 2 т.   Определя се автоматично от профилите на децата в семейството.Информацията ще бъде сравнена с данните на ЕСГРАОН преди класирането. Ще бъдете уведомени, ако има несъответствие..

и още
кога ще видим списъците разделени по квоти и с подточки
за коя следваща седмица става дума - спрямо миналата или спрямо настоящата - моля с дати!!!

Списъците на чакащите ще се подредят за класиране следващата седмица с отделни списъци по социални . Тогава ще дадем и реална индикация за шансовете за класиране

и още
дали ще виждаме в системата случайните числа, генерирани от системата на всички деца в граничната група или само на собствените си деца?

и още
кога (не дали) данните ще започнат да се актуализират на момента а не на следващия ден

и още
кога
Указания за прилагане на правилата за приемане на деца в детските градини на Столична община през 2009 г. (предстои публикуване)

Последна редакция: ср, 13 май 2009, 15:41 от limpid

# 157
Искам да знам кога ще се разделят опашките и кой ще осъществява проверката на подаваните документи при кандидатстване /или още преди това в системата - да се проверят данните/ .  Naughty Това ме интересува - тъй като ако няма такава проверка, просто всички ще бъдем с 10+ т /всякакви служебни бележки могат да се направят - повярвайте/ gydi
Знам, че вече се писа, че никой няма да съдейства, но това е нелепо............................ Tired Face

# 158
Разбираме, че сте натоварени, но е логично да очакваме конкретни отговори и действия с конкретни дати - просто ги публикувайте в секция новини, вместо да отговоряте във форума - това е добре за всички.

# 159
  • София

Я.Дж.

И като вече се знаете какви сте, МОЛЯ, следващия път като ни баламосвате че на дадена дата нещо ще е готово, преди да го напишете тук, умножете по две нужният ви брой дни, и тогава напишете датата. Стана ясно че времето за вас е разтегливо понятие.

То пък бива бива прах в очите, ама вашето никъде го няма.

# 160
За Витошкото ОДЗ – днес директорката била в отпуск (еми след вчерашната явка-спявка на Боровец, трябва човек време да преосмисли чутото), но доклкото тази жена, която ми вдигна телефона била информирана, имало някакъв проблем в системата(?), но утре вече директорката ще си е на работното място и тя ще ми каже къде са изчезналите 50 места.

# 161
Значи да обобщим:
Данни НЯМА да се сравняват с ЕСГРАОН и с НОИ.
Как стоят нещата с ТЕЛК поне? (питам стената срещу мен)

За да е пълна картинката, предлагам и СО да откаже достъп до СПИСЪКА (ако има такъв) със служителите, работещи в системата на столичното образование.

# 162
  • Върху лъчите на Слънцето.
Значи да обобщим:

Нали уж от ЕСГРАОН щяха да съдействат?
То май всеки може да си нацъка каквото си иска вече, щом проверки няма да има...

# 163
"Изчезнали" са 50 места  Shocked Shocked Shocked
..
Нищо не ме учудва вече..
Явно съвсем са се ошашавили...
Значи да обобщим:

За да е пълна картинката, предлагам и СО да откаже достъп до СПИСЪКА (ако има такъв) със служителите, работещи в системата на столичното образование.

За да е още по-пълна картинката, директорките да откажат достъп до информация КОИ деца вече посещават ДГ (за братчета и сестричета).., а също и ... КОИ техни служители имат деца, внуци, правнуци и роднини по права и серебрена линия от наборите 2006г,2007 и 2008...
..
Мисля,че тогава може всички да сме с по около 17 точки...(примерно..)

# 164
  • София
Значи да обобщим:

Нали уж от ЕСГРАОН щяха да съдействат?
То май всеки може да си нацъка каквото си иска вече, щом проверки няма да има...

Ами от ЕСГРАОН отдавна отказаха съдействие (поне така каза Джонев), но за НОИ нали беше сигурно, че ще съдействат  newsm78 от къде тази информация за НОИ сега ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт