ОДЗ и ЦДГ В СОФИЯ - кандидатстване 2009/2010

• 67 489
  • 1 596
  •   1
Отговори
# 255
Никога не е ставало дума децата по социалните критерии да бъдат на две опашки едновременно. Възмутена съм, но повече няма да пиша по въпроса.

От ябсненията на г-н Джонев даже няма нужда.  Ясно е защо.

# 256
И аз съм не по малко възмутена
Може ли близначки да са в социалните с 10,2т и после на общите да са с 8,2т  за една и съща ДГ.
Това е безобразие

# 257
оф нещо пак не ми е ясно с тези списъци сега  Confused Confused
от тези два списъка по колко деца ще влязат от социалните и от другия списък..
в яслата , която искам с 8.1 т сме мноого  Cry Sad

# 258
Нямам нищо против децата по социални критерии, но се изкривяват нещата и се разминават с това което до сега се говореше. Освен това нямам нищо против г-н Джонев, той винаги е бил много търпелив и внимателен към родителите, но в случая и неговото дете е в двете опашки (и по социални и по общи критерии) и започвам да се чудя дали пък няма някаква връзка това с изведнъж новината, че децата ще са на обща опашка от сега, а не от септември, както беше казано.

Последна редакция: пт, 15 май 2009, 08:38 от Blue Rush

# 259
Моля някой да ме ориентира
Имам по 0.1т и за трите
ДК1. Детето има брат/сестра, които са записани в детската градина и не тръгват на училище от септември 0.1
ДК2. И двамата родители на детето работят (вкл. в отпуск по майчинство) или са редовни студенти 0.1
ДК3. Семейството живее на територията на административния район на детската градина (може да се определи повече от един район за градини на границата между административни райони)  0.1
Защо в моят профил пише 8.2 , а на общото класиране съм с 8.1  Rolling Eyes
Аз ли нещо пак съм пропуснала или има някакво изискване ?

# 260
Да питам. Децата по соц. кр. кандидатстват и в двете опашки, като по общите е само с общи кр. и кандидатства наравно с другите. И ако по 2,3... желание е с повече от моите точки, приемат него, а не мен. Правилно ли съм разбрала или бъркам. Може ли някой да ми го обясни?

Не е точно така..
Приемат него , ако има повече точки от теб, САМО, ако не се е класирало в квотата на оциалните случаи...
Реално..това едва ли ще е случва (но..кой знае..), защото дете по социалните случаи  10+т в общите опашки има, но...това означава,че в социалната опашка точките са му над 13...което..би трябвао да му гарантира прием там..(масово социалните деца са с около 10-11т)..
Реално, това може да случи, ако приема за въпроната ДГ е наистина много малък..(примерно..общо 3 места, от които 1 за социалните..), а на опашката има повече от едно такива деца...
Поне моите разсъждения са такива..

Аз, до колкото си спомням, от ИСОДГ, обясняваха, че опашките ще са отделни и след септември всички деца ще кандидатстват в общи опашки. Не е ставало въпрос, че ще бъдат в двете опашки, било то и без точките по социални критерии. Но ако ми остане време ще се опитам да намеря това в хилядите изписани до сега постове.

Да...така се говореше...
И аз съм изненадана,че сега са в двете опашки...

# 261
  • София
Може би детската градина в която кандидатствате не е посочила точно тези подточки.Ние също имаме 8.2 ,но в детската градина са 8.1  защото единият критерии не  го признават в тази градина. Peace

# 262
Моля някой да ме ориентира
Имам по 0.1т и за трите
ДК1. Детето има брат/сестра, които са записани в детската градина и не тръгват на училище от септември 0.1
ДК2. И двамата родители на детето работят (вкл. в отпуск по майчинство) или са редовни студенти 0.1
ДК3. Семейството живее на територията на административния район на детската градина (може да се определи повече от един район за градини на границата между административни райони)  0.1
Защо в моят профил пише 8.2 , а на общото класиране съм с 8.1  Rolling Eyes
Аз ли нещо пак съм пропуснала или има някакво изискване ?

Провери дали в тази ДГ са приети тези три критерия като ДК.
Провери също, ЗАЩО в профила ти пише 8.2 (явно единия критерий не е избран от ДГ?)
И..ако след тия проврки има разминавания, пиши на формата за обратна връзка и/или тук във форума на ЛС на кг.софия.бг за да ги информираш за своя конкретен случай с ЕГН-то на детенцето ти..
УПЕХ  

bouquet

# 263
*щурчо* благодаря.Проверих ги и два от критериите присъстват затова всъщност в профила имам 8.2, но на опашката сме с 8.1 ще изчакам дали ще се промени до края на деная и ще пиша.
Благодаря още веднъж
   bouquet

# 264
  • София
Aз пък от самото начало разбрах, че децата по соц. критерии, ако не влезнат в квотата, преминават на опашката на общите, само че без соц. точки. Така че в този смисъл присъствието им в двате опашки не е неправилно. Пък и така вече "дебнещите" ще могат да се ориентират кой си е написал несъществуващо предимство и ако имат желание да сигнализират. Peace

# 265
Aз пък от самото начало разбрах, че децата по соц. критерии, ако не влезнат в квотата, преминават на опашката на общите, само че без соц. точки. Така че в този смисъл присъствието им в двате опашки не е неправилно. Пък и така вече "дебнещите" ще могат да се ориентират кой си е написал несъществуващо предимство и ако имат желание да сигнализират. Peace
Това съм го пропуснала..
Има логика, но.. е малко трудно да се разбере от децата, които не получават точки по тези критерии...
Просто..дефицита на места е огромен..
Реално..най-притеснително се оказва не големия брой деца по социални критерии (защото аз като гледам, дори в много желани ДГ, има относително малко такива деца...особено по първо желание.., което се очертава да бъде основното..)

# 266
Това съм го пропуснала..
Има логика, но.. е малко трудно да се разбере от децата, които не получават точки по тези критерии...
Просто..дефицита на места е огромен..
Реално..най-притеснително се оказва не големия брой деца по социални критерии (защото аз като гледам, дори в много желани ДГ, има относително малко такива деца...особено по първо желание.., което се очертава да бъде основното..)

Не си го пропуснала. Сигурна съм, че г-н Джонев обясняваше, че след септември опашките стават общи. Просто нямам време да търся назад, в изписаните хиляди постове.

# 267
Щурчо, питай Джонев и компания днес следобед това за децата със социални предимства защо са на двете опашки още от сега.  Peace На този граждански контрол дали ще има хора от Общината, се чудя аз...ако е така, е добре, ще може и към тях да отправяте въпроси, пък да видите как ще си прехвърлят топката със Сирма.  Laughing
ПС. Адвокатът може да дойде, но не е сигурно.Разчитам на теб!
Blue Rush, нали разбираш, че на Джонев обясненията и тълкуванията тук във форума не са меродавни, просто форума не е нормативен документ, нито неговите думи. Проблемът е, че НИКЪДЕ не е записано ЯСНО това, което коментираме!  Mr. Green

# 268
Щурчо, питай Джонев и компания днес следобед това за децата със социални предимства защо са на двете опашки още от сега.  Peace На този граждански контрол дали ще има хора от Общината, се чудя аз...ако е така, е добре, ще може и към тях да отправяте въпроси, пък да видите как ще си прехвърлят топката със Сирма.  Laughing
ПС. Адвокатът може да дойде, но не е сигурно.Разчитам на теб!
Blue Rush, нали разбираш, че на Джонев обясненията и тълкуванията тук във форума не са меродавни, просто форума не е нормативен документ, нито неговите думи. Проблемът е, че НИКЪДЕ не е записано ЯСНО това, което коментираме!  Mr. Green
LaughingПрекрасно го разбирам това, също предполагам, че много добре са проверили, дали това сливане на опашките може да бъде атакуемо. Просто се дразня, че подценяват нашата интелигентност, дори не я подценяват, просто казват на черното бяло, в зависимост, от това какво е изгодно някому и тези неща за заложени предварително.

# 269
Проблемът изобщо не е в децата със социални предимства.  Направете си сметка, че ако са с 10+, те влизат по соц критерий, а ако са с 9т. по социален, то са с 6 в общите списъци, така че изобщо не са заплаха за децата с 8 точки.
Проблема са децата с 10+ и 10т в общите опашки.  Те са ми съмнителни на мен.

Наблюденията и са за първа градинска група, където местата са по 25. За яслените не знам.

Общи условия

Активация на акаунт