ОДЗ и ЦДГ В СОФИЯ - кандидатстване 2009/2010

• 67 776
  • 1 596
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Г-н Джонев изглежда четете и отговаряте в тази тема, така че аз продължавам да си питам (писала съм и през системата, но отговор няма):

Кога ще махнете от списъците за набор 2007г. точките заявени по К5 т.е. посещаване на общинска ясла?

Остават малко дни преди класирането, а след като се премахнат точките нещата ще изглеждат по съвсем друг начин! Не е коректно да обърквате родителите и трябва да оправите списъците!

Ако трябва ще питам това на всяка страница пък дано го видите и отговорите!
Peace
Не е лошо да питаш на всяка страница, добре е да пишеш на ЛС тук в темата на кг.софия.бг , а също и във формата за обратна връзка...
г-н Джонев обеща да го направи и..е редно да си спази обещанието..

Да *Щурчо*, добра идея само на ЛС не съм писала, но отивам веднага. Grinning

# 556
  • Вън от пространство и време
Кога ще махнете от списъците за набор 2007г. точките заявени по К5 т.е. посещаване на общинска ясла?

А защо трябва да се премахнат само за набор 2007?!? Познавам дечица набор 2007 които от септември ходят на ясла? Нали това е официален критерий? Rolling Eyes На мен (детето ми е набор 2006) също не ми харесва, че много деца с това предимство са преди нас в списъка, но след като така са решили....

# 557
Уважаеми Г-н Двонев,
след като изгледах 2-часовият филм и изключа флирта ви  с майките останах силно притеснен за това което сте организирали като класиране

за какво ви е този регистър? казано иначе, като как ще ни покажете, че в регистъра няма деца с входящи номера кото не са от случаен тип
след едно "неприлично предложение" от съответната страна, там винаги може да се вкара, по всяко време номер 000001 за нашето дете..датата няма значение, нито милисекундите
!!!
дори не вярвам че сте инвестирали в това асемблиране, компилиране, тестване... че и да сработи

за мен, ако в примера който давате за 5 деца не се получат 5 случайни чилса, които да са равно отдалечени едно от друго, значи всичко е прах в очите

ако неможе да се сравни нашият номер с този на останалите деца в групата, значи и всичко останало е нагласено

ами да бяхте го сложили това досега и всеки да си поиска самостоятелно номерче и да му се радва и да си го знае, чак до класирането. какво целите с това да ги раздадете едновременно в рамките на 30 минути?..прозрачност?

ами всеки управляващ профила вече можеше да си има това номерче и да си е направил сметката с шансовете.

сега излиза, че на заветната дата присъстващите за контрол ще видят как някой натиска едно копче... вие се усмихвате, всички се вторачват в екрана и... накрая списък... ама дали е правилния или желаният... няма как никой никога да разбере

не се засягайте лично, аз по принцип съм оптимист.. вярвам че сте имали добри намерения... (те нали знаете че водят към ада), но като чух колко убедително директорките заявиха че списъците на децата ще се окачат, точно в 9! сутринта.. и който нямал интернет! да отидел на място... доста самоуверено изказване

и накрая!
нито веднъж не се спомена нито се разбра; в кой момент директорката възнамерява да отпише детето от списъците, защото го е записла в детската градина?
кандидатурите отпадат, но..??

успех и безаварийна сървърна работа на всички от екипа

# 558

А защо трябва да се премахнат само за набор 2007?!? Познавам дечица набор 2007 които от септември ходят на ясла? Нали това е официален критерий? Rolling Eyes На мен (детето ми е набор 2006) също не ми харесва, че много деца с това предимство са преди нас в списъка, но след като така са решили....
Защото този критерий се отнася само за деца, които кандидатстват за детска градина.
(точно както деца от яслена група в ОДЗ не го получават при местене в друго ОДЗ , независимо дали са в яслена или градинска група е редно да не го ползват и деца за местене от ДЯ в яслена група на ОДЗ)..
Тия дечица на практика не се ощетяват, понеже..догодина, когато местата в ДГ ще са най-много точно за техния набро, ще си получат точката и ще бъдат приети в градинска група..
Но..до тогава те си посещават ДЯ..и родителите им могат да си работят..(просто..трябва да кандидатстват и следващата година)..
Смятам, че е справедливо за родителите, чийто деца не посещават..и без това местата в яслените групи са малко..

# 559
  • София

Защото е решено точката да важи само за първа градинска група т.е. за набор 2006.  Какво ми харесва или не е съвсем друг въпрос.

ЕДИТ - Да допълня нещо. Децата набор 2007, които в момента посещават ясла могат да продължат да си я посещават и следващата година. Ако тази година се запази тази точка те ще влезнат в ОДЗ. Местата им обаче едва ли ще бъдат запълнени с други деца от набора. Моето дете няма шанс да посещава общинска ясла. Ако точката остане то ще бъде изместено от дете, което има вариант да посещава детско заведение. За другата година също няма да имаме такава точка и най-вероятно пак няма да имаме шанс. А ние ще трябва да си плащаме лудите пари за частна ясла....

Последна редакция: сб, 16 май 2009, 22:36 от Ивон

# 560
а знаете ли, какво значи шанс нисък??
без % след него?
това ми е първото елание и мисля че попадам в гранична група
с събраните 8.1т, но не пише подобно нещо?? newsm78 Confused

# 561

и накрая!
нито веднъж не се спомена нито се разбра; в кой момент директорката възнамерява да отпише детето от списъците, защото го е записла в детската градина?
кандидатурите отпадат, но..??

Не съм от екипа, но..понеже следя темата отдавна и чета правилата за прием, ще си позволя да отговоря, чедиректоракта няма как да отпише детето от какъвто и да е списък.
Тя може само да го запише или да не го запише..в списъка на ДГ , която й е поверена, АКО е прието там и занесе всички необходими документи и..тя прецени,че са достоверни...
т.е..
Кандидатурите на детето автоматично отпадат по по-ниски желания..
Ако детето е класирано по второ желание, това означава,че след класирането, остава единствено кандидатурата му по първо желание с която това дете ще участва на следващите класирания (за много по-малко места)
Реално, ако родителя на това дете иска, би могъл да изтрие тази кандидатура, а ако не иска..то стои на опашката за тази градина с идеята за "преместване"..
АКО един ден това дете бъде прието в градината си по първо желание, то автоматично отпада от всички списъци  и родителите му имат право да го запишат там и да освободят място в градината, където е било записано преди това, или..да откажат мястото .
..
Разбира се, никой не може да задължи родителите да "махнат" кандидатурите на детето си по по-предишни желания от опашките, ако вече са приети по някое по-ниско желание...
Дано съм била полезна..

# 562
  • София
а може ли да ми обясни някой как до днес  до 18.30 бяхме с висок шанс по първо желание.
Днес след 18.30 изведнъж стана СРЕДЕН, при същия брой деца в списъка и същото място на моето дете.
Вчера си направих копие на списъка, за да следя движението по него.
Считам се за интелигентен човек, но нещо не разбирам newsm78 newsm78

# 563
А има и хора , дето добре смятат:
В социалната група по  моето първо желание  за ДГ фигурира: 3. Ивет Абдулкадер Мохамед Ел Газули. Преди един ден в общия списък фигурираше и Изабел със същото бащино , фамилно и "последния да затвори вратата" име. Сега не, но ако Ивет е приета, и Изабел ще е - явно кандидатстват в различни градини двете близначки, където стане. Е справелдило и прозрачно ли е така ?!?
Като гледам шанса на Ивет, тя ще бъде приета.

# 564
без % след него?

Шанс нисък, означава, че местата не достигат до вашето дете..
След това би трябвалод а има цифра, която поклазва колко деца има преди вас..и..евентуално колко деца би имало след това, ако попадате в гранична група..
ЗАЩО няма числа ..не ми е ясно..
АКО наистина няма нищо друго, освен "НИСЪК"..може би е редно да попитате чрез формата за обратна връзка, защо липсва индикация за тия неща..
УСПЕХ

# 565
  • Вън от пространство и време
Защото е решено точката да важи само за първа градинска група т.е. за набор 2006.  Какво ми харесва или не е съвсем друг въпрос.

Извинявам, се но прочетох нормативните документи в официалния сайт и такова решение не открих.
Подчертавам дебело че не се заяждам, просто нямам време да чета всичко изписано по темата и се доверявам на официалните документи. И започвам да се плаша, че има разни допълнителни решения и за касаещи ме лично критерии, които не са отразени в kg.sofia.
Та питането ми е: къде мога да намеря пълна информация за реалните правила за прием?

# 566
А има и хора , дето добре смятат:
В социалната група по  моето първо желание  за ДГ фигурира: 3. Ивет Абдулкадер Мохамед Ел Газули. Преди един ден в общия списък фигурираше и Изабел със същото бащино , фамилно и "последния да затвори вратата" име. Сега не, но ако Ивет е приета, и Изабел ще е - явно кандидатстват в различни градини двете близначки, където стане. Е справелдило и прозрачно ли е така ?!?
Като гледам шанса на Ивет, тя ще бъде приета.
Не, не е справедливо.
Ако си гледала видеото, Ели постави този въпрос и Джонев обеща да ограничи правото на родителите на близнаци да кандидатстват на различни места с всяко от децата..т.е...да ограничи правото на избор на втория близнак..
Това се налага , защото, ако двете деца бъдат приети попърво желание в две различни градини, системата няма как да знае кое е всъщност първото желание на родителите им и..реално, може да ги класира по второто..
(доста объркано го казах, но..важното е,че ще бъде ограничено това..)
Въпроса е..КОГА..
Ако искаш, пиши във формата за обратна връзка..

# 567
без % след него?

Шанс нисък, означава, че местата не достигат до вашето дете..
След това би трябвалод а има цифра, която поклазва колко деца има преди вас..и..евентуално колко деца би имало след това, ако попадате в гранична група..
ЗАЩО няма числа ..не ми е ясно..
АКО наистина няма нищо друго, освен "НИСЪК"..може би е редно да попитате чрез формата за обратна връзка, защо липсва индикация за тия неща..
УСПЕХ
благодаря много!
аз до днес следобяд на 1-во желание няма никаква индикация,
сега пък само Нисък  newsm78 но пак ще им пиша,
защото и аз до колкото уж чета и разбирам,
би трябвало да има цифри отзад  Laughing
ейй ако ви нямаше ВАС -жените които обяснявате на прост език,
не знам какво щяхме да мъдрим и правим   bouquet

# 568
  • София
а може ли да ми обясни някой как до днес  до 18.30 бяхме с висок шанс по първо желание.
Днес след 18.30 изведнъж стана СРЕДЕН, при същия брой деца в списъка и същото място на моето дете.
Вчера си направих копие на списъка, за да следя движението по него.
Считам се за интелигентен човек, но нещо не разбирам newsm78 newsm78
Получава се така, защото има разместени кандидатури и пробното класиране ги е засякло и ти е показало шанса към някакъв час. Обаче списъците /опашките/ се обновяват веднъж дневно и към момента на пробното класиране в дадения час не са били обновени, затова виждаш същата опашка, а шанса е друг. Аз поне така си го обясних, ако има друго обяснение - казвайте.

# 569

Извинявам, се но прочетох нормативните документи в официалния сайт и такова решение не открих.
Подчертавам дебело че не се заяждам, просто нямам време да чета всичко изписано по темата и се доверявам на официалните документи. И започвам да се плаша, че има разни допълнителни решения и за касаещи ме лично критерии, които не са отразени в kg.sofia.
Та питането ми е: къде мога да намеря пълна информация за реалните правила за прием?

Това всички се питаме..Така и не сме видели пълния нормативен документ публикуван. Тук е само ръководството за родители и в него доста неща липсват..вкл. въпросните точки, които Общината ще има право да дава...
Но винаги този критерий (К5) е обсъждан в работната група като касаещ само градинските групи...
в крайна сметка..какво са приели от СОС..можем само да гадаем, но..от Системата твърдят, че..точката по К5 важи само за набор 2006, пък към момента е допустимо да се ползва и от набор 2007

(направих редакция на последнотоизречение, че...го бях написала много двусмислено без да се усетя, за което се извинявам искрено)

Последна редакция: сб, 16 май 2009, 23:06 от *щурчо*

Общи условия

Активация на акаунт