ОДЗ и ЦДГ В СОФИЯ - кандидатстване 2009/2010

• 67 749
  • 1 596
  •   1
Отговори
# 570
МОЛБА (въпрос) към г-н Джонев, за обновяване на списъците преди всяко класиране, за да няма съмнения, че нещо по индикацията не е точно..
Доколкото си спомням, на срещата вчера стана ясно,че това ще се прави, но може и да греша.(нямам сили да изгледам записа още веднъж..признавам си..)

# 571
  • София
в крайна сметка..какво са приели от СОС..можем само да гадаем, но..от Системата твърдят, че..точките важат само за набор 2006, пък към момента е допустимо да се ползват и от набор 2007

Shocked Може ли по-простичко? Набор 2007 регламентирано и гласувано ли кандидатства по точковата система!

# 572
в крайна сметка..какво са приели от СОС..можем само да гадаем, но..от Системата твърдят, че..точките важат само за набор 2006, пък към момента е допустимо да се ползват и от набор 2007

Shocked Може ли по-простичко? Набор 2007 регламентирано и гласувано ли кандидатства по точковата система!
ДА
Говорим само за К5
Грешката е моя- току-що си редкатирах цитирания от теб пост, за да не объркам и други родители..
Благодаря ти за това, че го видя.. Hug

# 573
е, щурчо, и така не е

сега каква е логиката едно дете да е класирано, а после и записано по 2-ро желание, а да стои в списъците и да чака да се класира по 1-во желание?

ами то вече се е записало, занчи това е преместване...

според мен не е редно да се иска преместване в следващите класирания, с входящ номер от първо класиране

нали така цяла година списъците стояха, защото... чакали децата, ама ходели...
и ти пишеш, ама не помниш за какво се караме тука... аз темата я следя буква по буква от самото начало

Джонев обеща (сега не ми се рови че ми се спи), че директорките трябва до края на деня да отписват кандидатурите на деца които са записали, за да не се задръстват опашките, защото това е вече преместване
аз нямам нищо против да изчакат децата и 2-ро класиране и ако имат шанс да се запишат на първото си желание

и още нещо: ако детето изобщо неблаговоли да се запише, след като са го класирали? примерно отказали са се родителите, емигрирали са.. или там каквото и да е... кой ще га отсрани от опашката?

нали това бе другият проблем за който роптаем, след прословутото подревдане по време миналата година

# 574
Ами..аз доколкото помня, (че сега и на мен ми се спи и не ми се рови)..след като детето започне да посещава ДГ , едва тогава може да добавя кандидатури за местене..
Може и да е както ти казваш и да отпада от списъците в момента в който директорките го запишат в Дг...
(наистина това ми се губи...)
Утре ще проверя как беше..
Сигурна съм,че ако не се запише, тази му кандидатура отпада, а остават само по-желаните...(ако има такива)

# 575
  • ... някъде преди лудницата ... до църквата!
Момичета, а нормално ли е едно дете да фигурира в местата по социални критерии и едновременно с това и в общия списък? И точките на всякъде са различни!

Има дете, което ми направи впечатление, че фигурира по този начина в две детски градини!

# 576
  • София
Момичета, а нормално ли е едно дете да фигурира в местата по социални критерии и едновременно с това и в общия списък? И точките на всякъде са различни!

Има дете, което ми направи впечатление, че фигурира по този начина в две детски градини!
Абсолютно всички деца от социалния списък присъстват И в общия списък, но без социалните си точки. Напълно правилно е. Ако детето не се класира заради запълнена социална квота е редно да му се даде шанс да се класира на общо основание без социалните си привилегии.

# 577
Г-н Джонев изглежда четете и отговаряте в тази тема, така че аз продължавам да си питам (писала съм и през системата, но отговор няма):

Кога ще махнете от списъците за набор 2007г. точките заявени по К5 т.е. посещаване на общинска ясла?

Остават малко дни преди класирането, а след като се премахнат точките нещата ще изглеждат по съвсем друг начин! Не е коректно да обърквате родителите и трябва да оправите списъците!

Ако трябва ще питам това на всяка страница пък дано го видите и отговорите!
Не се притеснявай и мене живо ме интересува този въпрос и мога да ти го побутвам понякога  Laughing и също ще питам на обратна връзка - надявам се и да го обявят на сайта им когато го махнат, за да си преразгледаме шансовете  Peace
Защото сега при 2007 набор например всичко (класиране и шансове) се основава на хора заявили ясла, както и на хора заявили К4 според мене вторите доста повече от колкото са реално.

# 578
Г-н Джонев, аз пък искам да видя лог файла или  хисторито или там както му викате
искам да знам как и по какъв начин точно вашата система е стигнала до евентуалното класиране на моето дете

примерно
започва с дг 1, класира иванчо и петканчо, мести милка и стоянка, дава входящ номер на петърчо, отваря дг2... и т.н.

искам да го виждам, за да мога дапроследя как и кога точно е стигнала до всяко едно детем до моето конкретно и къде го е поставила в класирането

създайте този текстов файл и ни дайте линк

така всеки може да провери появява ли се внезпно парашутист с мечтаният входящ номер 000001, появява ли се дете което не е в списъците и т.н.

благодаря предварително за съдействието

# 579
  • ... някъде преди лудницата ... до църквата!

Абсолютно всички деца от социалния списък присъстват И в общия списък, но без социалните си точки. Напълно правилно е. Ако детето не се класира заради запълнена социална квота е редно да му се даде шанс да се класира на общо основание без социалните си привилегии.

Благодаря за разяснението!
В този случай родителите трябва просто да решат в коя от градините да запишат детето, тъй като във всички случаи е прието!

# 580
  • София

във връзка със двойното кандидатстване да копирам част от поста си в другата тема

децата по социални защо да кандидатстват едновременно и в двете опашки, пък било то в нормалната и без точките по социални, нямало да заемат две места финално след класирането, ами тогава по същата логика и аз да кандидатствам по два адреса (имам си нотариални актове) нали и аз няма да заема две места на края - само дето ще имам двоен шанс както и социалните (нямам нищо против и така да е, но да си го кажат в прав текст, че така им се дава двоен шанс - както ние трябва да си изберем един адрес така и те да си изберат опашка). То не че е редно въобще да се обсъждат социалните случаи, нека всички нуждаещи се социални да влязат, но нещо това че го замазаха така не ми харесва и да не е с други цели (сори за параноята, ама то вече да не знае човек на какво да вярва)

# 581
  • София
а може ли да ми обясни някой как до днес  до 18.30 бяхме с висок шанс по първо желание.
Днес след 18.30 изведнъж стана СРЕДЕН, при същия брой деца в списъка и същото място на моето дете.
Вчера си направих копие на списъка, за да следя движението по него.
Считам се за интелигентен човек, но нещо не разбирам newsm78 newsm78
Получава се така, защото има разместени кандидатури и пробното класиране ги е засякло и ти е показало шанса към някакъв час. Обаче списъците /опашките/ се обновяват веднъж дневно и към момента на пробното класиране в дадения час не са били обновени, затова виждаш същата опашка, а шанса е друг. Аз поне така си го обясних, ако има друго обяснение - казвайте.
благодаря на Ники. Не се бях сетила за това

# 582
  • София
Да, точно така. Те ще са приети 100%, но вероятно не всички ще са в желаната градина /поради липсата на места/. Иначе ако обърнеш внимание, социалните деца без социалните си точки на общата опашка се нареждат много назад и нямат шанс срещу обикновените деца с много точки.

# 583
  • София
*щурчо* благодаря ти за изчерпателните обяснения   bouquet Правилно ли съм разбрала, че генерираното случайно число ще е едно и също за всички ДЗ (ОДЗ и ЦДГ) за които е кандидатствало детето, ако то попадне в гранична група там. Примерно е кандидатствало по 1-во желание в Х ДЗ и по второ в Y ДЗ. Обаче на първо класиране по 1-во желание попада в гранична група (пр. има 8,1 т.) и получава въпросното номерче - при което НЕ е прието. Обаче ако на второто класиране реши да промени 1-во желание с Y ДЗ и тогава попада пак в гранична група (ако все още са останали места) - то няма на ново да получи друго номерче (случайно число) ами ще си ползва това паднало му се при първото класиране.  newsm78
Aз доколкото разбрах, за всяка градина, в която е граничен случай, детето ще получава по един номер. Този номер ще е постоянен за градината.
Анна е напълно права.
 Номерът ще важи за конкретната група в конкретната градина. Остава постоянен и му се присъжда датата 23 .05-за да има преднина това дете пред друго със същите точки,което би се появило след 3 месеца,да речем.
А тогава имате ли представа кога за второто класилане при смяна на желанията (второто става първо) ще се генерират случайни числа при евентуално попадане в гранична група - на 30.05. ли???

# 584
  • София
да попитам запознатите - деца, посещаващи яслена група в ОДЗ, ползват ли предимство К5 (1 т.), ако кандидатстват за друго ОДЗ или ЦДГ през системата? би било редно да ползват, защото смисълът е същият - ходили са на ясла.

Общи условия

Активация на акаунт