ОДЗ и ЦДГ В СОФИЯ - кандидатстване 2009/2010

• 67 735
  • 1 596
  •   1
Отговори
# 735
Проверявайки, дали всичко с кандидатурите е ок забелязах, че в общите критерии (К5) е отразено, че посещава ясла, но в допълните (ДК7) не е. Така ли трябва да е?
Зависи дали вашата конкретна ДГ в която кандидатствате е посочила ДК7 като критерий, който е приела..

Мами, ако някой има инфо ,моля кажете.

# 736
  • София
щурчо, може би не си обърнала внимание на другия ми постинг - от отдел "Образование" на СО отрекоха да знаят каквото и да било за някакви "служебни точки" от септември, каквито са описани на сайта на ИСОДГ....

# 737

Мен ме интересува ако НЕ се запълни квотата от 40%?Дали няма да оставят незаетите места до септември за социални случаи ако има впоследствие?

Не...няма да ги оставят...
Ще ги запъълнят с деца от общата опашка..
За това пък..след това, ако на общата опашка се появи дете по социалните критерии, то ще се появи най-отгоре с всичките си точки..
Което..не е много радостно за ДГ в които наплива е по-голям..за децата, които не са по социланите критерии...

Щурчо, не си права, след сливането на опашките всички деца участват само с точките по общите си критерии. Ето цитат от секция Новини на ИСОДГ - Разяснения по процеса на класиране:
Стъпка 2: Класиране на оставащите свободни места само с една обща опашка.

2.1. Формира се само общата опашка, на която са всички некласирани деца само с точките по общи критерии. Децата от социалната опашка, които не са класирани на предходната стъпка, също участват в общата опашка, но само с точките си по общи критерии.

# 738
Здравейте, имам въпрос към мамите, ходили в петък.
Обсъжда ли се какво да правят родителите на дете със СОП?
Имам приятелка, която се интересува от следния случай - ако пише на 1-во място специализирана градина и комисията отхвърли детето и за там, то тя вече си е изгърмяла 9-те си точки (детето посещава ясла от 1 година). Детето може да посещава и "нормална" градина, но е за предпочитане да е в специализирана за проблема му. Та въпросът е - дали да не сложи на първо желание някоя от удобните и за да е сигурна, че е прието някъде, пък после да освободи мястото, ако комисията го одобри?
*щурчо*, Ели (Risa),  вие следите изкъсо тези неща, моля посъветвайте какво да се направи.

Имам предвид за това ако някой знае нещо

# 739
щурчо, може би не си обърнала внимание на другия ми постинг - от отдел "Образование" на СО отрекоха да знаят каквото и да било за някакви "служебни точки" от септември, каквито са описани на сайта на ИСОДГ....

Обърнах..и съм много изненадана,..
Надявам се да си записала КОЙ точно ти го е казал, за да можем да го цитираме..
По принцип, от Общината подкрепят управленските решения на Джонев (понеже те самите рядко взимат такива).. Но..Джонев пък твърди,че всички решения съгласува с ТЯХ..
Явно ТЯХ и тази дама с която си говорила днес не са едно и също лице..
..
Впрочем, ние с ту мени бойс ходихме в Дирекция Образования в началото на 2009г и там попаднахме на две служителки, които се кълняха,че нов регламент  за прием няма да има, а само щели да допълнят миналогодишния регламент..
Та...опитвам се да кажа,че това означава,че там просто работят много некомпетентни по въпроса и силно незаинтереувани хора..

# 740

Мен ме интересува ако НЕ се запълни квотата от 40%?Дали няма да оставят незаетите места до септември за социални случаи ако има впоследствие?

Не...няма да ги оставят...
Ще ги запъълнят с деца от общата опашка..
За това пък..след това, ако на общата опашка се появи дете по социалните критерии, то ще се появи най-отгоре с всичките си точки..
Което..не е много радостно за ДГ в които наплива е по-голям..за децата, които не са по социланите критерии...

Щурчо, не си права, след сливането на опашките всички деца участват само с точките по общите си критерии. Ето цитат от секция Новини на ИСОДГ - Разяснения по процеса на класиране:
Стъпка 2: Класиране на оставащите свободни места само с една обща опашка.

2.1. Формира се само общата опашка, на която са всички некласирани деца само с точките по общи критерии. Децата от социалната опашка, които не са класирани на предходната стъпка, също участват в общата опашка, но само с точките си по общи критерии.

Тази стъпка 2.1 важи САМО за в рамките на първото класиране на 23 май

Ако продължиш малко по надолу на същата страница да четеш, ще стигнеш до:

Второто класиране, което ще се проведе на 30.05.2009 г., ще има само една стъпка. Ще се сформира само една обща опашка за всяка градина/набор, на която ще участват всички кандидатури с пълния брой точки по всички критерии. Списъците на чакащите ще бъдат обновени по този начин след първоначалното класиране. Индикативните класирания ще продължат през седмицата от 25.05 (понеделник) до 18 ч. на 29.05 (четвъртък).

# 741
Видяхте ли, че списъците са актуализирани и чакащите по социални критерии са изчезнали?
Както и всички чакаши с от осем точки нагоре ги няма.  newsm78

# 742
Видяхте ли, че списъците са актуализирани и чакащите по социални критерии са изчезнали?
Както и всички чакаши с от осем точки нагоре ги няма.  newsm78

Току що видях и затова влизам в темата да питам дали имам повод за притеснение?Защото са останали списъците от 7 точки надолу...

ПП Сега вече съм притеснена...в ОДЗ-то по второ желание са останали списъците на деца с 8 точки и по-малко, моето дете там има 7 т., но отново липсва в списъка  newsm78 Моля ви, няко да ми отовори ако има инфо по въпроса  smile3511

# 743
Явно нещо работят по системата

# 744
Здравейте, имам въпрос към мамите, ходили в петък.
Обсъжда ли се какво да правят родителите на дете със СОП?
Имам приятелка, която се интересува от следния случай - ако пише на 1-во място специализирана градина и комисията отхвърли детето и за там, то тя вече си е изгърмяла 9-те си точки (детето посещава ясла от 1 година). Детето може да посещава и "нормална" градина, но е за предпочитане да е в специализирана за проблема му. Та въпросът е - дали да не сложи на първо желание някоя от удобните и за да е сигурна, че е прието някъде, пък после да освободи мястото, ако комисията го одобри?
*щурчо*, Ели (Risa),  вие следите изкъсо тези неща, моля посъветвайте какво да се направи.

Имам предвид за това ако някой знае нещо

Ми вече писахме, но вероятно в другата тема или аз нещо се обърквам. И аз и Щурчо писахме по нещо.

С точки не се кандидатства в специализирана група. Там отиваш само ако комисия реши че си за специализирана група. Деца със СОП не кандидатстват с точки и в масова ДГ, но пак трябва да имат становище от комисия че могат да се интегрират в масова ДГ. И в двата случая твоята приятелка не си изгърмява точките но ако иска изобщо да ги използва - сега е моментът и то само за масова ДГ. После и да има точки няма да има места.
Пък като си мине през съответната комсия - може да се прехвърли предполагам в специализирана група.

# 745
Да, току що видях, явно е някаква грешка, не е възможно това да е нарочно, няма логично обяснение...

# 746
blueeyes благодаря ти, сега им писах Peace

# 747
Върнаха си пак опшките на социалните

# 748
  • София
Появиха се вече списъците по социални критерии и децата с повече точки.

# 749
  • Върху лъчите на Слънцето.
Проверявайки, дали всичко с кандидатурите е ок забелязах, че в общите критерии (К5) е отразено, че посещава ясла, но в допълните (ДК7) не е. Така ли трябва да е?
Зависи дали вашата конкретна ДГ в която кандидатствате е посочила ДК7 като критерий, който е приела..

Мами, ако някой има инфо ,моля кажете.
И при мен е така. Но тази 0,1 т се вижда в опашката на конкретната градина, за която кандидатстваме, ако градината е приела този ДК.

Общи условия

Активация на акаунт