ОДЗ и ЦДГ В СОФИЯ - кандидатстване 2009/2010

• 67 784
  • 1 596
  •   1
Отговори
# 840
Ами и на мен ми е странно, ама...по- скоро защо са толкова много децата с тези точки....

# 841
Разбрах от къде идва. Не съм прибавила например 3т , ако желанието е първо. Всъщност , възможно е.

# 842
blue, може да се осъществяват проверки с участие на родителите! Фандъкова го е предложила лично на Мотивация миналата седмица, когато гостуваха в BBT. И тя самата щяла да участва, поне веднъж предполагам, за шоуто, и медии щяла да покани. Проверка на документите на случайно избрани приети деца в случайно избрани детски градини. Аз така разбрах предложението, но може да варира, предполагам. Ще се възползваме от това предложение, може да го обсъдим в детайли с Фандъкова на протеста, така хем медиите ще чуят и запишат, та после тя да не може да се отметне.

Да, и вероятно родителите ще стоят отстрани и ще гледат как някой нещо проверява, но нито родителите, нито медиите ще имат право да четат досиетата на децата. Не знам какво от СО разбират под проверка в този случай, но със сигурност не е достъп до лични данни от страна на проверяващи родители.

# 843
Здравейте, а имате ли представа как могат да се получат 10+ точки , когато се кандидатства по общи критерии? Видях и такива кандидатури. Като погледнах точките, които се дават по общи критерии и ми се стори нереално.

Може би сте го обсъждали вече този въпрос....

И аз не съм много в течение,но на пръв поглед правя такава проста сметка:
за адрес - 3т
за 2 работещи родители -2т
за баба/дядо - 3т
за първо желание - 3т
Ей ти ги 11т.
На нашата обща опашка има 3 деца с такъв брой точки(10+) и при наличните места само те ще влезат,а на мен ми става смешно като гледам,че ми дават шанс "среден",при положение,че той очевидно е нулев.

# 844
  • На края на вселената!
К5 го изчистиха, защото една мама ми подаде инфо с молба да направя запитване на гражданския контрол. Така че ако имате информация за конкретни случаи, дайте да ги съберем на едно място и да поискаме повишено внимание и евентуална проверка ако децата се запишат със съмнения за нередовно предимство.
Хиляди пъти да ти благодаря е малко!   bouquet  bouquet  bouquet
Заради теб детенце от нисък шанс вече има висок, е как да не те обичам  Heart Eyes

На нашата обща опашка има 3 деца с такъв брой точки(10+) и при наличните места само те ще влезат,а на мен ми става смешно като гледам,че ми дават шанс "среден",при положение,че той очевидно е нулев.

Възможно е някои от децата преди теб на тази опашка, да не са по първо желание. Тогава има възможност да попаднете в гранична група.

# 845
Томасе, стискам ви палци - и на теб и на детенце.

# 846
  • София
Някой знае ли какво представляват числата, в началото на прозореца на всяка детска градина? Оцветила съм ги в червено на долните примери:

465 94
Възрастова група    Свободни места за септември    Резервирани за СОП    Списъци
1-ва група,
родени 2006 г.   

371 192
Възрастова група    Свободни места за септември    Резервирани за СОП    Списъци
1-ва група,
родени 2006 г.                           24                                           1                    Чакащи

767 34
1-ва група,
родени 2006 г.                           48                                            2                    Чакащи

Струва ми се, преди тези числа ги нямаше...

# 847
  • offshore & overseas
Айде, и аз да се присъединя към деДективите. smile3540

Моля, някой да ми обясни как е възможно едно дете да има 10+ точки на 2 общи опашки. Айде, това, че други две деца имат съответно по 9,2 и 9,1 на три общи опашки, ако си поразмърдам мозъка, сигурно ще го докарам някак, ама тези 10+ на две опашки (и 10,3 на трета), нещо не ми се връзват. newsm78

# 848
  • София

Моля, някой да ми обясни как е възможно едно дете да има 10+ точки на 2 общи опашки. Айде, това, че други две деца имат съответно по 9,2 и 9,1 на три общи опашки, ако си поразмърдам мозъка, сигурно ще го докарам някак, ама тези 10+ на две опашки (и 10,3 на трета), нещо не ми се връзват. newsm78
Ами може - ако има баба/дядо работещи в ДГ и посещава самостоятелна ясла стават точките му 12 по първо желание, 11 по второ и 10 по трето.

# 849

Ясленче с баба/дядо в ДГ не се ли връзва. 12 точки по първо, 11 точки по второ и третото си го написала с точност.

Писали сме заедно.

# 850
  • София
Аз само да попитам нещо, че ми се губи? До 21 май можем да променяме желанията си за детските градини, следва класиране, после до следващото класиране можем ли да променяме кандидатурите ако видим, че имаме шанс в друго ОДЗ или не?  newsm78

# 851
  • offshore & overseas
Мерси, не бях се сетила за ясленче с баба/дядо в ДГ.  Mr. Green (Само да можех да разбера кое му е първото желание, ма нъцки Rolling Eyes)

# 852
Някой знае ли какво представляват числата, в началото на прозореца на всяка детска градина? Оцветила съм ги в червено на долните примери:

465 94
1-ва група,
родени 2006 г.   

371 192
1-ва група,
родени 2006 г.                           24                                           1                    Чакащи

767 34
1-ва група,
родени 2006 г.                           48                                            2                    Чакащи

Струва ми се, преди тези числа ги нямаше...

това са въпросните номера по които се водят дг в системата
когато започне класирането, последователността на детските градини е по този номер
системата няма как да обработва всичките градини едновременно и така знае коя след коя да е
гледайте последното филмче от видеото
обаче като го премислите е напълно възможно да има социални, приети по второ желание, а не по първо, защото може да сезапочне от дг в която има сигурен прием и по второто си желание

надявам се г-н джонев да се е сетил да го оправи..защото ще има много изненадани родители

# 853
Дъщеря ми е от 2 месеца на ясла, а до септември ще станат 6 месеца, дали имам право да отбележа в кандидатстванията, че посещава ясла?

# 854
  • offshore & overseas
Дъщеря ми е от 2 месеца на ясла, а до септември ще станат 6 месеца, дали имам право да отбележа в кандидатстванията, че посещава ясла?
Ако е набор 2006 -- определено да. Не знам как стои въпроса с януари 2007, обаче. Thinking

Общи условия

Активация на акаунт