ОДЗ и ЦДГ В СОФИЯ - кандидатстване 2009/2010

• 67 797
  • 1 596
  •   1
Отговори
# 885
Абсолютно твърдо съм за публичност на критериите на приетите деца. Когато искаш да ползваш определени предимства, следва да  докажеш основанията си. Толкова главоболия ще се спестят...
Ама и корупцията ще бъде ограничена - ей в това е проблема....

# 886
  • Вън от пространство и време
Абсолютно твърдо съм за публичност на критериите на приетите деца. Когато искаш да ползваш определени предимства, следва да  докажеш основанията си. Толкова главоболия ще се спестят...
Ама и корупцията ще бъде ограничена - ей в това е проблема....

Подкрепям.
Обаче трябва да има публична прозрачност и на всички свободни места. Проследих доста ОДЗ-та и навсякъде има несъответствия в бройките изписвани деца от текущата подготвителна група и бройките на прием.
Отново давам пример:
2 ОДЗ Звънче: 1 яслена група се води 10 деца, 2 яслена група се води 10 деца, за 1-ва група приемат 10 деца, за 1 яслена - 5 деца и за 2-ра яслена -5 деца. А изписват 66 деца от подготвителната група. Със сигурност преминаващите от втора яслена в първа са повече от 10, защото всички градински групи в това ОДЗ са с 50 и повече деца, а не с 20. Ама колко? ЗАЩО бройката се крие? Моят отговор е: За да може да си вкараме "нашите" деца. Ето ви я корупцията.

И това е положението при всички ОДЗ-та.

А ние тука ще се изядем за социалните критерии и за горките баби и дядовци, работещи в детски градини.

Последна редакция: вт, 19 май 2009, 12:40 от Gankata

# 887
  • Върху лъчите на Слънцето.
Дъщеря ми е от 2 месеца на ясла, а до септември ще станат 6 месеца, дали имам право да отбележа в кандидатстванията, че посещава ясла?
Ако е набор 2006 -- определено да. Не знам как стои въпроса с януари 2007, обаче. Thinking

Напротив,няма право. Прочетете правилата за прием

Детето посещава самостоятелна общинска детска ясла на територията на Столична община най-малко 6 месеца преди записване - 1 т.

Ето още един недообмислен казус. Защото някъде мисля, че се каза, че са необхосими 6 месеца към септември. А и ако детето бъде прието на по-късен етап (хипотетично -при отваряне на местенце) и вече е натрупало "стаж" от 6 месеца, значи ще може да си ползва точката. Въпросът е дали сега да се заяви. 
И още едно "за" това, че има право - дори записването да е след една седмица, новите групи ще стартират през септември. До тогава детето ще е посещавало ДЯ 6 месеца и повече, дори. Следователно - има право на тази точка.

# 888
Благодаря на Ники. и на *щурчо*   bouquet

Сега разбрах, но и разбрах, че детето ми ще тръгне направо в ОУ..... а дотогава аз ще се откажа от работата си и ще си стоя у дома да я гледам  ooooh!

# 889
  • София
Благодаря на Ники. и на *щурчо*   bouquet

Сега разбрах, но и разбрах, че детето ми ще тръгне направо в ОУ..... а дотогава аз ще се откажа от работата си и ще си стоя у дома да я гледам  ooooh!
така е , а кои ще ти плаща осигуровките никои не го е грижа за това - според мен  трябва да има някакво обещетение за семействата на които децата им на са приети в ДГ

# 890
Вече при две актуализации в колоната "Шанс за класиране" на едното ми дете е указан шансът само за първо желание, а за другите няма никаква информация.  Какво става пак със системата?!

# 891
Вече при две актуализации в колоната "Шанс за класиране" на едното ми дете е указан шансът само за първо желание, а за другите няма никаква информация.  Какво става пак със системата?!

Ти тризнаци ли имаш. Така ли се казваше? Значи имаш висок шанс на първо желание да ги приемат и тримата. Затова няма индикации за последващите желания. И понеже желанията на близнаците са обвързани, т.е. системата приема че желанието на единия е еднакво на това на другия - не ти дава индикации за второто и третото дете. Просто ще бъде аналогична информация.

Не знам дали аз те разбрах, но не виждам проблем в случая.

# 892
Сега пък се чудя защо ли служебната точка за прехвърляне от една ясла/градина ще се дава чак от септември?!  От една година се опитвам да прехвърля децата си от един район в друг, за да не ги "влача" по рейсове и трамваи всяка сутрин и следобед в час-пик! За какво ще ми е тази точка през септември, когато няма да има вече места в групите и ще продължаваме да си губим време и нерви всеки ден, докато не тръгнат на училище сигурно!
Наистина някои ще кажат да си седим там, където са ни приели и да не "пискаме", но защо от цялата работа трябва да страдат децата и да се мъчат в претъпкания градски превоз по час и половина в едната посока и после в другата?! Нали уж трябваше да се взима предвид местоживеенето, а сега какво става? - на никой не му пука за това местоживеене!
Разбирам, някои ще кажат да си седим там, за да не им заемем "техните" места в този район, но нали пък (ако ни преместят тука), ще освободим две места в другата градина? Така че, погледнато по-"отгоре" няма да "ощетим" системата на детските заведения.
Ама такъв е животът! Всичко трябва да става по най-сложния начин!
И с тези точки "10+" --> какво има толкова да се крие? Направо да пишат 11, 12, 13 и ... доколкото стигнат!
Айде, успех на всички!

# 893

Ти тризнаци ли имаш. Така ли се казваше? Значи имаш висок шанс на първо желание да ги приемат и тримата. Затова няма индикации за последващите желания. И понеже желанията на близнаците са обвързани, т.е. системата приема че желанието на единия е еднакво на това на другия - не ти дава индикации за второто и третото дете. Просто ще бъде аналогична информация.

Не знам дали аз те разбрах, но не виждам проблем в случая.
Ех, де да го имах този късмет (тризнаци!).  Simple Smile 
Не, просто са породени деца, и на едната кандидатурите са добре (имам предвид - навсякъде пише шанс "Нисък" с един куп непонятни цифри), а за другата има индикация само за първата градина, а надолу всичко е празно, до вчера и там пишеше "Нисък" ...

# 894
  • Вън от пространство и време
Не, просто са породени деца, и на едната кандидатурите са добре (имам предвид - навсякъде пише шанс "Нисък" с един куп непонятни цифри), а за другата има индикация само за първата градина, а надолу всичко е празно, до вчера и там пишеше "Нисък" ...

Ако на първата кандидатура пише "висок", това означава, че ако класирането е извършено в указания час, ще сте в списъците на приетите, което прави безсмислено да се указват шансовете ви в другите градини. Ако сте такъв случай, стискай палци и се моли да се запази положението до заветния час на 21 май.
Успех и за двете деца желая!  Grinning

# 895
  • Отвъд алеята зад шкафа
В ЦДГ, в която детето ми кандидатства по 1-во желание, имаше 25 свободни места, сега са 24, защото едно място е запазено за СОП. Имам въпрос - децата със специални образователни потребности в общите групи ли, заедно с децата с "неспециални" образователни потребности и ако са заедно как се съвместяват потребностите на едните с потребностите на другите? И какво точно значи СОП?

# 896
Интересно дали класирането ще е в уречения час  Grinning
На Сирма явно часовника не е като нашите - поне техните три часа, не са като моите 3  Thinking

# 897

Ако на първата кандидатура пише "висок", това означава, че ако класирането е извършено в указания час, ще сте в списъците на приетите, което прави безсмислено да се указват шансовете ви в другите градини. Ако сте такъв случай, стискай палци и се моли да се запази положението до заветния час на 21 май.
Успех и за двете деца желая!  Grinning
Благодаря за отговора и пожеланието!  Значи сега не трябва да "дишам" да не ми "избяга" този надпис.  Wink
И на вас ви желая успех!  Hug

# 898
Здравейте!
Дъщеря ми в момента още е в яслената група,но от следващия месец вече ще бъде преместена в 1 градинска група на същата детска градина.
Може ли някой да ми даде отговор на следните въпроси:
Трябва ли аз да заявя някъде /и ако да,къде и как/,че кандидатсваме за друга 1 градинска група или не?
Трябва ли да получи точка по точка К5 от критерийте?
Как точно се процедира ако на 1-во класиране в градината за която кандидатстваме,тя бъде приета?
Губи ли право да остане в старата градина,ако не е приета на класирането в новата?Защо?
Извинявам се ако някъде по-назад има отговор на тези въпроси,но нямам време да прегледам темата по-подробно.
Благодаря предварително за отговорите!!!

# 899
Здравейте!
Дъщеря ми в момента още е в яслената група,но от следващия месец вече ще бъде преместена в 1 градинска група на същата детска градина.
Може ли някой да ми даде отговор на следните въпроси:
Трябва ли аз да заявя някъде /и ако да,къде и как/,че кандидатсваме за друга 1 градинска група или не?
Трябва ли да получи точка по точка К5 от критерийте?
Как точно се процедира ако на 1-во класиране в градината за която кандидатстваме,тя бъде приета?
Губи ли право да остане в старата градина,ако не е приета на класирането в новата?Защо?
Извинявам се ако някъде по-назад има отговор на тези въпроси,но нямам време да прегледам темата по-подробно.
Благодаря предварително за отговорите!!!
1. Правиш регистрация на детето тука и посочваш коя градина/градини кандидатстваш.
2. Нямаш точка по К5 (само са самостоятелни ясли се дава, не за ОДЗ, както е твоето)
3. Ако е класирана на първо класиране, се записвате в определен срок.
4. Ако не е класирана, продължава къде е, не се губи място.

Общи условия

Активация на акаунт