ОДЗ и ЦДГ В СОФИЯ - кандидатстване 2009/2010

• 67 323
  • 1 596
  •   1
Отговори
# 1 140
Това, което разбирам е, че едни и същи деца, които са на челните места в ОДЗ-тата, ще бъдат приети само по първото си желание и автоматично освобождават местата си по следващи желания още на първо класиране или ги приемат във всички посочени ОДЗ-та и ги чакаме да се запишат и тогава да освободят места на нас простосмъртните... newsm78

Приемат само в една градина - по първо желание, или по следващо поредно, където се класират. Тоест - само по едно желание, където е имало места. Ако точките им са достатъчни за няколко градини, класират ги в тази с най-висок приоритет на желанието.

Ако не се запишат по второ желание примерно, участват в следващата класация, очаквайки да се класират по първо. Ако се класират по първо, другите кандидатури стават неактивни. Поне миналата година беше така... Rolling Eyes

Няма нужда от иронизиране.  Wink

# 1 141
Нещо неразбирам.Бихте ли ме ориентирали
Удостоверение за настоящ адрес на ............. - само ако адреса в поне една от личните карти на родителите не съвпада с този адрес. Адресът на местоживеене трябва да бъде в район: ......Какво е това удостоверение за настоящ адрес.Нали настоящият адрес може да не е постоянен.Аз съм въвела настоящ-адреса където живеем сега.Постоянният ми адрес е в същият район, но друга част.Откъде се взима удостоверението  Rolling Eyes

# 1 142
Удостоверение за настоящ адрес на ............. - само ако адреса в поне една от личните карти на родителите не съвпада с този адрес. Адресът на местоживеене трябва да бъде в район: ......Какво е това удостоверение за настоящ адрес.Нали настоящият адрес може да не е постоянен.Аз съм въвела настоящ-адреса където живеем сега.Постоянният ми адрес е в същият район, но друга част.Откъде се взима удостоверението  Rolling Eyes

Удостоверението се взима от Общината..
Би трябвало да получиш от там една жълта бланка (трето копие от химизирана бланка с жълт цвят) ..
АКО си посочила постоянния си адрес, той се вижда от ЛК.., ако е друг..е нужно да го докажеш...с документ от Общината,че живееш на този адрес..
УСПЕХ

# 1 143
  • София

Трябва да си си направила адресна регистрация в съответната община и тази адресна регистрация да е за адреса на който живееш...това е временен а не постоянен адрес какъвто е в личната карта (и тогава от общината имаш такова удостоверение)

# 1 144
  • в центъра

Удостоверението се взима от Общината..
Би трябвало да получиш от там една жълта бланка (трето копие от химизирана бланка с жълт цвят) ..
АКО си посочила постоянния си адрес, той се вижда от ЛК.., ако е друг..е нужно да го докажеш...с документ от Общината,че живееш на този адрес..

А ако бащата не живее на същия адрес, как бих могла да представя такава бланка ? А ако не представя няма да запишат детето - що за глупост newsm78

# 1 145

А ако бащата не живее на същия адрес, как бих могла да представя такава бланка ? А ако не представя няма да запишат детето - що за глупост newsm78

Бащата няма никакво значение  Peace

Отиваш в Общината, искаш да си смениш настоящия адрес (за 1 месец- има и такава опция  Wink ) и..вписваш,че дететоще живее с теб на този адрес..
След 5 минути държиш в ръка желаната бланка и..действаш..
СЛед 1 месец хартийката вече няма стойност, но..в този 1 месец акоима избори, се гласува на новото място..

# 1 146
Добре де значи трябва да отида до общината и да заявя , че живея на този адрес.Но няма да си сменям адреса по ЛК така ли? и чак тогава да си взема балежка за настоящ адрес.Ако не съм направила адресна регистрациятака ли се процедира?
Нито един от нас не живее на този адрес, но е в същият район.Ако е такава хамалогия да си въведа постоянният
  Confused
Тотално се обърках. Confused Confused Confused Confused Confused Confused

# 1 147
  • в центъра
Отиваш в Общината, искаш да си смениш настоящия адрес (за 1 месец- има и такава опция  Wink ) и..вписваш,че дететоще живее с теб на този адрес..
СЛед 1 месец хартийката вече няма стойност, но..в този 1 месец акоима избори, се гласува на новото място..

Ама моят адрес от 40 години си е все един и същ, но в "необходими документи" пише: Удостоверение за настоящ адрес ... (моя) - само ако адреса в поне една от личните карти на родителите не съвпада с този адрес.!
Еми този на бащата не съвпада и няма как да съвпадне!
Е по този повод няма да запишат детето ми, ако се класира ли? Само това липсва!!!  Rolling Eyes

# 1 148

Ама моят адрес от 40 години си е все един и същ, но в "необходими документи" пише: Удостоверение за настоящ адрес ... (моя) - само ако адреса в поне една от личните карти на родителите не съвпада с този адрес.!
Еми този на бащата не съвпада и няма как да съвпадне!
Е по този повод няма да запишат детето ми, ако се класира ли? Само това липсва!!!  Rolling Eyes

Е, какъв ти е проблема тогава?
Ако в твоята ЛК пише този адрес, значи всичко е Ок..Нямаш нужда от настоящ адрес, ако имаш постоянен, който е същия..
А бащата, може да живее където си иска.. Peace важното е детето къде живее..
..
Изискването е поне на единия родител адреса да съвпада с адреса по ЛК..в противен случай, се иска удостоверение за настоящ адрес...

# 1 149
  • София
Оххх знам че всички сте притеснени и объркани но не разбрахте ли...достатъчно е поне в едната лична карта да пише същия адрес който е посочен в системата като адрес на местоживеене а ако не е ви трябва временна адресна регистрация от Общината

# 1 150
  • София
 bimbo, има се в предвид че поне на единия от родителите трябва да съвпада  Peace

mustaine, нали и двата адреса са в един и същи район така че и този от л.к. ти върши работа за удостоверяване на ДК, но ако се притесняваш можеш в профила да си напишеш този по л.к.

# 1 151
  • в центъра
Е, какъв ти е проблема тогава?
Ако в твоята ЛК пише този адрес, значи всичко е Ок..Нямаш нужда от настоящ адрес, ако имаш постоянен, който е същия..
А бащата, може да живее където си иска.. Peace важното е детето къде живее..

Сигурно съм ужасно тъпа или вече съвсем изкуфяла - аз разбирам текста така, че след като в едната карта адреса не съвпада, трябва да предам удостоверение. Е, при мен в едната не съвпада и не бих могла да предам удостоверение. Ами сега?

# 1 152
  • в центъра
bimbo, има се в предвид че поне на единия от родителите трябва да съвпада  Peace

Е, ако е така -ОК.
Ама написано не звучи по този начин.
Ей, пак вдигнах кръвно  Crazy

# 1 153
  • София

да, просто лошо е формулиран изразът в сайта. и аз се зверих доста време, докато вдяна какво всъщност имат предвид.

bimbo, спри да се тормозиш! ако ПОНЕ единият родител има правилния адрес в ЛК - всичко е наред и това е достатъчно.

# 1 154
Живея в момента в Младост 3, а по лк съм в Младост 1.Това пречи ли ми, че кандидатствам за градина в Младост 3. Rolling Eyes
направо ми се доревава вече от изисквания Confused Confused Confused Адреса по ЛК върши ли ми работа?
Благодаря за отговорите Hug

Общи условия

Активация на акаунт