ЮЛЧЕТА се смеят и навън дивеят (тема 100)

• 11 693
  • 291
  •   1
Отговори
# 270
  • София
Аз пък не видях никакъв ефект от този чай Rolling Eyes То вярно и че моето не е пило кой знае колко, но така или иначе - оставила съм го за попарка и каша понякога Simple Smile

# 271
  • София
Да дам информация за лекарства за температура. Дано не ви се налага да я ползвате. Нурофен - дава се не повече от 3 пъти на денонощие и не се редува с нищо друго. Панадол(парацетамол) се дава през 4 часа и може да се комбинира с друго температуросвалящо, например хексалгин, което си е аналгин в шишенце.

# 272
Ками, как не се редува с нищо друго Нурофена? В смисъл, дава се 3 пъти за денонощието и през останалото време нищо, така ли? Аз сега давам на Илия Нурофен сутрин и вечер, а следобяд Панадол? Значи е неправилно и трябва да спра Панадола ли?

# 273
На никой ли не му се яде Laughing Никой ли не иска да се видим в Младост?

# 274
А ефералган свещички ефикасен ли е?
На никой ли не му се яде Laughing Никой ли не иска да се видим в Младост?

Аз съм първа писта нали знаеш ама като съм там  Laughing Иначе съм гладна и отивам да ям.

# 275
  • Варна
отчет от консултация вчера - 10 600 гр/ 77 см
много е пораснал Павката  + 3 см + 380 гр.  bowuu Това за 36 дни. Grinning
И аз дадах преди 2 дни кис. мляко, квасено.Хареса го.Обаче открих от къде да си купувам и истинско, това с което правих закваска. Добро е и ще давам от него от време на време.
Павел пие сутрин в  6 - 6.30  - 150 мл. мляко
                                       9.00  - попара/ кус-кус/овесена каша с плод и ам /към 200 гр./
                                       13.00 - 9-10 л. супа от кухнята и пюрето - колкото изяде, никога не успява цялото баш..ама не го натискам Laughing
                                       17.00 - кремчето от кухнята
                                       21.00 - 210 мл. мляко
Понякога м/у храненията давам сок фреш или бебешки хипп или гербер.Вчера питах педката за този режим , каза че е добър.
Венеца на мястото на малкия кътник продължава да е зверски син и надут.Зъб още няма, ама явно трудно пробива м...а му ... Снощи спа добре, за разлика от последните 10-тина дни..

# 276
Дуци, ти като отслабна и юркаш другите, а? То, не че в софийския отбор останаха дебеланки, когато отсъствам, разбира се... Mr. Green

Нощта беше още по-спокойна. Намазах Самуил с мед. Тази сутрин кашлицата звучи съвсем различно. Довечера пак ще бъде обинтован. Кофтито е, че цялата му нощница е в мед. Confused
Боян продължава да се зъби. Носът ме е запушен, но реша ли да почистя - катастрофа. Снощи сучеше едва-едва, пръснах му спрей, за да се оправи и той така ревна, че не пожела да суче повече и заспа гладен.
Вчера го почерпих със сок. За първи път виждам да се стреми към нещо с такъв апетит.
Вода пие, но не съм засичала количества. Вероятно 50-100мл на ден.
Започнах да го държа вкъщи без памперс. Усещам го, че така иска. Бройте ме за луда, но мисля, че си казва като има пиш. Поглежда ме съсредоточено и ми казва: "Тиш!". Вземам го и веднага почва да пиша. Даже вчера спа по гащи и не се напиша. Като се събуди пишаше на пресекулки - явно се е сдържал. От държането по гащи разбрах, че доста е разредил пишането като цяло - поне следобед. Много ми е интересно как с времето сам ми показва за какво е готов. Изумявам се как на точното време, нещото, което е било усилие за него, се превръща в най-естественото нещо. И тук нямам предвид пишането, ами ходенето, стоенето прав, подаването на ръце. Ей такива работи за които съм се чудела кога и как ще станат, а те се вмъкват някак междудругото и стават част от ежедневието му почти незабележимо.  Heart Eyes

# 277
Оф  Cry, Доне, знам, не е никак смешно, безкрайно неприятно е. Чудя се само откъде се взе този нрав. И от двете страни все мирни фамилии, няма побойници. Дано да надделее мира.

Гнидка, сам се държи, но има винаги някой с бързи рефлекси наоколо.

Кети, честита количка!

Aстарта, Сакси  Hug

# 278
  • София
Астарта, да. Точно така. Каза ми го братовчедка ми (тя е лекар -джи пи), когато Ели беше с висока температура. Нурофена бил тежката артилерия. Но ако не помага , Т се сваля с кърпи и оцет. Ако все пак Т е над 38,5 и са минали поне 3 часа, може и хексалгин - по капка на килограм. Действието на нурофена за разлика от панадола не е бързо, трябва да мине поне час, за да има ефект.

# 279
цоп и от мен.
 Мики си пропусна закуската в 6ч. защото не се събуди (ама как да се събуди като заспа в 23ч  Twisted Evil), та си плюска млечицето в 8:30-пък ще минем без попара.
 Joy а снощи голяма игра. който има желание и  минутка свободно време да заповяда  Joy
http://vbox7.com/play:fcc64939

# 280
Донка, не е хубаво да се стиска толкова - урината се връща назад и може да увреди бъбреците Peace

Ноеми не е фен нещо ни на овесени ядки със сирене, ни на попара Rolling Eyes И се е научила да става от гърнето като е свършила работата Laughing

Последна редакция: пт, 15 май 2009, 10:06 от Майра

# 281
  • Варна
И Боби неиска ни попара, ни кус- кус, обаче яде препечени филийки с масло и хрупа парчета ябълки.

На Боби памперса сутрин прелива  Rolling Eyes. Той да кажем цяла нощ суче. Ама все пак, то и аз ставам, пък Боян как стиска цяла нощ  Thinking.

Ая, Юан ми е от любимците. Голям сладур.

Белинда, значи в Чехия?

# 282
Нурофена е нестероидно противовъзпалително, на мое дете не съм давала и не се каня. Ефералгана е пак парацетамол, но на свещички. Може би има смисъл, ако детето повръща. Аналгина не съм сигурна колко се дозира на килограм, Ками го е написала. Давала съм 10 капки на 16 кг и дозата беше ефикасна.
По време на непробуден сън бъбреците отделят по-малко урина и е нормално да не се пикае, или поне по-малко. Стискането както  каза Майра, е вредно. На тази възраст обаче още нямат оформен волеви контрол на мехура, та стискането едва ли е нарочно.
И бебка не харесва попарата, яде я докато малко се позасити и спира. Забелязвам, че разните типично бебешки манджи не ги харесва, дали са й омръзнали, или има и друга причина, не знам.

# 283
Белинда
писахте ти на лични, ще видя как ще сме с транспорта и главно времето как ще бъде ... че с двете чавете ще се донеса  Mr. Green за да не скучаеш Mr. Green от двата дни - май ворник ще е  Mr. Green ...
Или пък ако искаш ни ела на гости мъж ти до като е на работа, ще се пошлям в Дрезден и на другия ден ще те приберем в Прага  Mr. Green

# 284
Инка, Боби също пишка вечер, но памперсът му не прелива както преди.
Беше останал сух по време на следобедния сън, значи около 2 часа. Аз си мислех, че ще се напиша, но не се случи. Може и съвпадение да е било.
Майра, аз няма как да го накарам да се стиска. Това, което се случва си е неговия ритъм, аз просто се стремя да го разбера. На нищо не го уча. Да не стане някакво объркване. Аз го държа да се изпишква през половин час, но не винаги става. А понякога си върша нещо друго и той се напишква. Не го подлагам на казармена дисциплина.  Laughing

Сиренето ще е следващото нещо, което ще въвеждам. Надявам се да няма много мръщене.  Confused

Общи условия

Активация на акаунт