Номинация за най-абсурдна реплика, свързана с кърменето!

• 74 392
  • 858
  •   1
Отговори
# 135
  • Германия
Случайно подслушах една бременна: "Абе не знам дали да кърмя, то кърменето вече е отживелица"  rotfImbo
Shocked
Ъ! no comment

# 136
Първият случай е на майка ми - кърмена съм до към 11 си месец след което майка ми забременява с брат ми и ме отбива по съвет на гинеколога си, защото "новото бебе и е развалило кърмата" Shocked.
Още по-лошо съм чувала - баба ми забременяла сравнително скоро след раждането на баща ми и лекарят й казал или да отбие едното бебе, или да махне второто.

# 137
Четох го някъде из форумите, не се сещам дори потребителя, който пусна поста  Embarassed Но ставаше въпрос за това как лекарка убеждава млада и неоптина майка, че няма кърма. Майката възразява и казва, че дори тече от свободната гърда. Лекарката настоява: "Ами да, тя кърмата изтича и за бебето не остава"  hahaha Joy hahaha

# 138
  • Вече в моята си приказка...
Супер темичка! Както се кискам ще си стресна бебето /аз си чета докато тя си цока/....
Моя приятелка /медицинска сестра между другото/ спря да кърми лакомото си момченце, защото "малко и била кърмата, пък и гърдите и нещо не били за кърмене - като се цедяла само две струйки се виждали и само капела"
С капки и без струйки /откъде да знам, че трябва да съм като душ/с голямата ми щерка се кърмихме 1 година и 1 месец.

И моята кърма беше само с капки и две струйки, но въпреки това кърмих сина си до година и три месеца!

# 139
Цитат
Лекарката настоява: "Ами да, тя кърмата изтича и за бебето не остава"   
Цитат
Значи нещо като скачени съдове Laughing

# 140
  • София
... Когато си дошла й забранили категорично да ме кърми отново, защото била изтървала един ден и било много вредно за бебето да почва да суче отново. В резултат на това през следващия месец наште са правили купон ако изям 50 гр кисело мляко за деня, а аз съм отслабнала с килограм и 200
Това е пълно безумие. Скоро момата беше болна и 2 дни не можеше да суче. Свекървата като разбра, каза да не повтарям, т.е. да спра да кърмя. Отговорих, че не съм спирала кърменето, предлагах изцедена кърма в чашка. Mr. Green

# 141
А мен пък една позната ме срещна веднъж и съчувствено ме попита: "Какво, вие още ли се дОите?!". Дъщеря ми тогава беше на пет месеца... За сведение жената е медицинска сестра! И дава на нейния бебок готови сухи супи от пет месечна възраст Shocked! Явно за щастие хлапетата имат свой механизъм за оцеляване, че някои майки са направо за бой Twisted Evil!

# 142
 Да, права си. Особено тези дето се бъркат и коментират живота на другите.

# 143
Слънчева, нещо много облачно го раздаваш. Кой ти се бърка сега?

# 144
  • София, Младост 2
Хайде кротко,момичета - нали ни помолиха да сме послушни LaughingНе че сме съвсем без надзор,ама защо да създаваме работа на Мамма и Татти Grinning

# 145
Вярно ли е, че моята кърма е вредна за мен? Т.к си пиивам кърмата , която тече от съседната гърда. Това ми го каза една приятелка, чието педи й го била казала.

# 146
Ето с какво ще си подслаждам млякото  Laughing
а как точно го пие? надявам се не директно?  Grinning
/изби ме простотии Embarassed/

# 147
  • Варна
Страхотна тема.
И аз имам няколко любими изказвания и то все на медицински лица:
Като раждах дъщеричката си в родилния педиатърката като мина на оглед ми гледа гърдите и заяви " С тези зърна дето не стават за кърмене няма да можеш да кърмиш". Поради наложения тричасов режим и тъй като бебка беше много голямо мързелче я връщам след едно от кърменията и казвам на една от акушерките че нищо не е сукала а тя ми отговаря "Ами ти си я отбила." и това за бебе на 5 дни.
След болницата се прибирам в къщи и идва бившата педиатърка, споделям с нея че ми е малко кърмата и тя казва "Ами на моята дъщеря(родила два месеца преди мен) и на нея така и беше малко кърмата и втория месец спря и на тебе така ще ти спре".
Сега с бебо - той се роди с някакъв обрив по телцето, а на четвъртия ден като ми слезе кърмата на въпроса ми от какво може да е обрива една педиатърка се изказа "Той е алергичен към кърмата ти и за това има обрив"
А тази реплика ми е любима - моята леля ме "похвалила" пред нейни приятели, че в жегите не давам на бебо вода и мъжът - медицинско лице се изказал "Тя като яде супа(разбирай кърма) не пие ли вода".
Нещастното ми бебе дето го храня само със супа и го лишавам от водата.  Joy

# 148
  • София, Младост 2
Вярно ли е, че моята кърма е вредна за мен? Т.к си пиивам кърмата , която тече от съседната гърда. Това ми го каза една приятелка, чието педи й го била казала
Ми да,то от млякото се хваща рак,не знаеше ли колко е вредно за възрастни Laughing
За протокола - и аз си пийвах това,което се събираше в помпата,когато изцеждах по малко преди кърмене,за да омекне ареолата първите дни,а и други мами споделяха същото в разни стари теми.Пък ще видим дали ще доживеем сватбите на кърмачетата (ама ще се стягаме,че иначе кой ще им даде да сукнат за успокоение преди церемонията Mr. Green)

# 149
  • София
(ама ще се стягаме,че иначе кой ще им даде да сукнат за успокоение преди церемонията Mr. Green)
hahaha hahaha hahahaИзби рибата, душа Mr. Green
Ама вие верно ли си пиете кърмата бляяяк SickНе знам що така ми е гадно...нали от моето тяло идва и на детенцето си го давам, знам че е глупаво, ама..много ме е гнус Sick
Ей сега ще ви разбия обаче - една приятелка се "лекува" като си пие урината Sick  #CrazySick  #CrazySick #CrazyНай-лошото е, че кара и детето си така да се лекува SadЕ т'ва вече е срахотна гнус Close

Общи условия

Активация на акаунт