Номинация за най-абсурдна реплика, свързана с кърменето!

• 74 328
  • 858
  •   1
Отговори
# 195
Малкият нещо е настинал и тия дни е голям мрънкоч. Днес един познат ми казва: Ми да, детето ти реве, защото е само на кърма, омръзнало му е. То си иска да му надробиш малко хлебче с бобец, че да си хапне манджичка.

# 196
Малкият нещо е настинал и тия дни е голям мрънкоч. Днес един познат ми казва: Ми да, детето ти реве, защото е само на кърма, омръзнало му е. То си иска да му надробиш малко хлебче с бобец, че да си хапне манджичка.
Хи-хи-хи. Свекървата даваше подобни съвети как да захраня малкия. Като му топя залци хляб в соса на нашето ядене. Така по-бързо щял да се научи да яде храната на големите. Отговорих със спонтанен бурен смях и че за никъде не бързам. (Имаше и подобни умни съвети и за гърнето, но те не са по темата.)  Grinning

# 197
  • Емаесесаесесапипиа
Да се включа и аз: една моя позната имаше много кърма като роди, но отказа да кърми, защото "кърменето й се струвало твърде животинско"  Shocked. Същата тази дама купуваше на дъщеря си детски обувчици за по 200 лв, маркови дрешки и играчки за луди пари с доволен вид, че дава всичко възможно най-добро за детето си:) Разни хора, разни идеали.

Та по повод кърменето и правенето на Крали Марковци, искам да разкажа една случка, която  станала с баща ми, който между другото е бил кърмен до три годинки. Та когато бил 5-6 месечно бебе, баба го занесла на нивата и го оставила в едно платнище, вързано между две дървета като в люлка, докато тя жънела с останалите от семейството. Като се върнали по някое време при него се стъписали: Детенцето си лежало усмихвайки се блаженно, а в ръката си стискало удошена змия  #Crazy. Баба не успя да уточни каква точно по порода е била змията, но нейното обяснение е, че на змията й е замирисало на мляко и се е покатерила покрай бебенцето, той я е сграбчил много силно и не я пуснал повече.
Абе такъв си е баща ми: късметлия от малък. Simple Smile

# 198
  • Стара Загора
Е, вярно е късметлия баща ти, ама то от кърменето ще да е, да знеш Wink

# 199
Да се включа и аз: една моя позната имаше много кърма като роди, но отказа да кърми, защото "кърменето й се струвало твърде животинско"  Shocked. Същата тази дама купуваше на дъщеря си детски обувчици за по 200 лв, маркови дрешки и играчки за луди пари с доволен вид, че дава всичко възможно най-добро за детето си:) Разни хора, разни идеали.

Подобно - една позната майка, хвърлила безумни суми за колички и разни там бебешки скъпотии, онзи ден изтърси: "Ох, аз моята я кърмих само два месеца (от мен - ако има и толкова!) защото не можах да издържа - то бяха едни болки в раменете и врата..." Явно  бързо-бързо намери "основателна" причина да  се откаже дори без да направи усилие да намери някаква по-удобна поза, да речем...

# 200
  • Overijse, Belgie

Само дето здраве с пари не се купува!

# 201
"Aма, ти луда ли си, та кърмиш още?
отговарям - Не мисля.
- ти пък като едно време, то сега не е модерно да се кърми толкова много.
- Аз не съм от модата, аз си гледам детето.
-Ще ти се развалят гърдите
-ще си сложа силикон и проблема е решен. Ок
-ццццццц

# 202
Как да не е модерно бе! То нали ние все догонваме и изоставаме, та не сме разбрали, че природното отново е модерно по света.

# 203
И аз имам няколка лафа:
 1. Моя съседка- "ама ти още ли кърмеш #Crazy Да няма да продължаваш до пълнолетие?!"
  2. Педиатърката ни- " Защо да ти казвам браво, че кърмиш, ти просто си имаш кърма и това е. Късмет!... И моята снаха искаше да кърми, но тя никога не е имала"
  3. Свекървата, разбирайки, че искам да остана сама, за да накърмя Дани- "Аа, отиваш да те доят!"

# 204
...Та като способ за отбиване- нещо което ме хвърли в тъч, но и тя е била млада жената и нея са я обработвали. Първото си дете е кърмила седем-осем месеца, когато в един прекрасен ден свекърва и и казала че трябва да отбива и как мислите е станало това. В момента в който детето поиска да яде и се обърне блажено към заветната Цица, от там се появява не цица, а четка за дрехи?????? Горката ми зълва. Та така свеки със четка в пазвата отбила сукалчето.

...Ама, че гадост!!!... Направо отврат!!!... Бля!!!
...Ама как им идват такива идеи??? 

# 205
  2. Педиатърката ни- " Защо да ти казвам браво, че кърмиш, ти просто си имаш кърма и това е. Късмет!... И моята снаха искаше да кърми, но тя никога не е имала"

За пореден път се потрисам от нечуваното невежество, което цари сред българските педиатри, тая тема ми разклаща светогледа направо... Айде обикновените хора как да е, простена да им е глупостта, ама тия хора сума години са учили медицина... Срамота!

# 206
  • София
като стана дума за педиатри,когато направих задръжка на кърма в края на първия месец и се допитах до педито,тя ме посъветва да си пристегна гърдата с бучката,за да не се пълни с кърма.може би целеше да си отбия детето?

# 207
  • Германия
И аз имам няколка лафа:
 .....
  3. Свекървата, разбирайки, че искам да остана сама, за да накърмя Дани- "Аа, отиваш да те доят!"
Аааа и на мен така ми казваха в селото, "кога го доиш" "айде бегайте се доете"

# 208
  • София
Баба ми разбира, че все още кърмя Ради и загрижено ми казва:

-Недй го кърми вече. Цял живот ще е слаб.  Дядото на дядо ти го кърмили до 5г. и не можеше да надебелее. Не е хубаво така.

# 209
Значи от едно време са знели, че кърмените бебета не надебеляват!  Wink

Общи условия

Активация на акаунт