Номинация за най-абсурдна реплика, свързана с кърменето!

• 74 354
  • 858
  •   1
Отговори
# 180
И аз да се включа Grinning
Скоро една баба се оплаква от снахата, родила преди месец и кърми.
" Абе, реве много детето. И аз викам сигурно е гладно, щото не връща. На мен и двете на фонтан ми връщаха.  Ама, мен никой не ме слуша...
Включва се опитна майка - мед. сестра: Ами, да цеди в шише, та да види какво изяжда. То така нищо се не знае
Бабата: Абе, никой не ме слуша...."

# 181
  • Ку-куландия
На една приятелка бебето е на два месеца и тя от самото начало изцежда и дава с шише, защото бебето на петата минута сучене почвало да се дърпа и да реве, като преди това преварява кърмата, защото педито казало, че реве защото в кърмата й имало високо съдържание на окситоцин и дразнела стомахчето на бебето, пък и така ще знае колко изяжда. и сега тя изцежда, преварява и го храни на интервал от 3 часа.

# 182
Ох, от отдеве хем се пуля, хем се прививам и цвиля от смях ...на онова отбиване с четката се разхълцах чак...направо се чудя как са останали кърмачки за зор заман след такива мъдрейши съвети...

# 183
  • Варна
 Laughing Разправям на мъж ми за преварената кърма, дето Преси разправя и той посъветва, че е по.добре на сирене и кашкавал да се прави изцедената кърма. Тъкмо ще се захранва детенце скоро - идеално!
Голям майтап  в тая тема, огромен! Laughing

# 184
Но най-якото, което чух и то за съжаление от моята педиатърка на близка моя приятелка с едномесечно бебе е, че някаква майка преварявала кърмата си, защото детето имало силна жълтеница.  Crazy Педиатърката й го казала като съвет! Направо пълна идиотщина.  ooooh!

Мдаа, това и мен ме кара да го правя първата педиатърка на бебата ooooh! И аз нали млада-зелена, изпълнявам, преварявам една седмица, казва ми- преварявай още една, аз отговарям- добре и лепвам детето на гърдата Laughing, а педито след една седмица ми казва- вече е добре, можеш да почнеш да я кърмиш нормално Laughing
В интерес на истината обаче обяснението, което ми даде за необходимостта от преваряване, звучеше логично Wink

# 185
  • София, Младост 2
Това с преваряването наистина се е давало като съвет в случаите на продължителната жълтеница от майчината кърма,защото чрез преваряването (или по-точното е да се загрее кърмата докъм 60 градуса,не да се вари) се разграждали някакви мастни киселини,с които бебешкия организъм имал известни затруднения - или са препоръчвали да се мине за няколко дни на формула,в която този тип мастни киселини липсват - и след възобновяването на кърменето организмът нямал проблеми.Стандартен съвет,който още се дава не само от бг-лекарите(факт е,че практиката я има описана и в разните чужбински книги по кърмене - но с обясненията защо е излишна и какви са рисковете).
Обаче това с високото съдържание на дразнещ стомахчето окситоцин в кърмата ме уби просто #Crazy

# 186
Една моя позната:
"Абе ще го кърмиш с тия нитратни плодове ще си натровиш детето ! Хората са измислили адаптираното мляко всичко вътре натурално и чисто и в пропорции равни! По - добре не го кърми. "

# 187
Аз имах много кърма, а на моя приятелка-комшийка нещо не й стигаше. И след като накърмех моето си бебе, цедях за нея в един стерилен буркан от компот към 200-300гр.(в далечната 95г. нямаше много от съвременните опции, особенно в провинцията, и се бях специализирала да цедя на ръка, в буркана). И докато го предам, минаваха 10-20 мин. Мъжът и един ден видял буркана и се развикал - Каква е тая гадост? Това синьото мляко ли е? И що е с жълт каймак отгоре, сигурно е вредно? Моята дъщеря няма да се храни повече с такива неестествени гнусотии!
И така. Пък аз, кат' последната будала, си кърмех бебето с тая "гнусотия" повече от година, че и всички кремчета и пюрета правех с нея Simple Smile

# 188
  • Sofia
На мен в квартала ми го казват за Крали Марко Joy Щяла съм да отгледам женския вариант Mr. Green Mr. Green Mr. Green

И на мен това ми казват, плюс това, че трябва да съм спокойна, че иначе бебето получавало нервна кърма. И майка ми-която е кърмила мен и брат ми-да не се притеснявам, че в днешни дни вече било ясно, че млякото е отрова. Това по повод притеснението, че нямам кърма Hug

# 189
И мен от време на време ме наболява стомаха, от окситоцина ще да е . . . Crazy Е не, това ме уби!!!

# 190
Чуйте какво научих наскоро: "Кърмачката трябва редовно да ходи до тоалетна, защото иначе натрупва газове, които минават в кърмата и бебето получава колики."  Grinning

# 191
И мен днес ме разби една мама, която ми каза, че е кърмила точно 30 дни и кърмата й спряла. Ама това било, защото раждала с операция, а на тези които раждали с опреция, кърмата им спирала на 30-тия ден #Crazy
А другата мама (нейна приятелка) пък ме пита по колко изяждала моята бебка #Crazy (това по повод мойте притеснения, че ми върви слабичка)
Накрая беше въпроса: "Как ще й дадеш да суче тук, в кафето, няма ли да ти е...?"
Коментара оставям на вас newsm78

# 192
Чуйте какво научих наскоро: "Кърмачката трябва редовно да ходи до тоалетна, защото иначе натрупва газове, които минават в кърмата и бебето получава колики."  Grinning
Хе-хе, пръцкаща мама и пръцкащо бебе...Това ме уби  #Crazy Mr. Green

# 193
На мен миналата година ми стана адски жал, вървях към работа по една малка уличка, успоредна на Иван Асен, ама много пуста. Върл студ. Пред една къща излязла млада жена с бебе на ръце, стои права и ме гледа. Като минавах, подвикна и ме спря да проси пари за адаптирано мляко за бебето. Не беше циганка и видимо й беше неудобно, инак едва ли би се забила на такова забутано място да проси. Дадох й някакви пари /тя искаше да й кажа как да ми ги върне после?!!?!/ и исках да убия някой педиатър.

# 194
Имам една позната българка лекарка, която специализира тук, и чете разни ексотични научни списания, които нямат нищо общо ни със здравия разум, ни с това дето го пише в масовата литература и което препоръчват педиатрите. Та на фона на всичко хубаво, което се говори за къременето и препоръките да се кърмят бебетата поне до 1 г., тя твърди, че ако майките кърмят до след 4 месеца, си увеличават риска от нещо ... абе сериозно беше ... ама съм си го пуснала покрай ушите, защото ми се е сторило малоумно. Ама нейните списания и становища са все някакви такива ... . Посмъртно не бих и станала пациентка!

Общи условия

Активация на акаунт